Hur man närmar sig dina föräldrar om att ha blöjor för bedwetting

Om du har fett sängen, är du inte ensam. Många äldre barn, tonåringar och till och med vuxna har det här problemet. Det är inte ditt fel, och du har rätt att få hjälp för det, både från dina föräldrar och din läkare. Närma dig dina föräldrar med din förfrågan så snart du kan, och du kan också prova några andra tekniker för att minska sannolikheten för att väta sängen.

Steg

Del 1 av 3:
Starta konversationen
  1. Bild med titeln tillvägagångssätt dina föräldrar om att ha blöjor för bedwetting steg 1
1. Ta reda på vad du ska säga. Det är en bra idé att tänka på vad du ska säga i förväg. På det sättet kommer du att vara beredd på konversationen, och du kommer inte vara lika nervös när det är dags att prata med dina föräldrar.
  • Det är en bra idé att tänka på vad du känner och hur det kan hjälpa dig att prata om vad du vill ha. Till exempel, om du är trött på att väta sängen, kan du känna dig frustrerad eller generad, och det kan hjälpa dig att prata om varför du vill ha blöjor.
  • Bild med titeln tillvägagångssätt dina föräldrar om att ha blöjor för bedwetting steg 2
    2. Ha en praxis diskussion. När du har räknat ut vad du vill säga är det dags att ta reda på hur du vill säga det. Ett sätt att göra det är att träna konversationen. Ta dig tid att skriva ut exakt vad du vill säga, och försök säga det högt till en spegel.
  • Börja med ämnet till hands: "Mamma och pappa, jag blöt fortfarande sängen, och jag skulle vilja prata med dig om att ha på sig blöjor."
  • Gå vidare till dina känslor. Du vill prata om dina känslor och hur det påverkar vad du säger: "Det är både frustrerande och pinsamt att vakna våt i mitten av natten. Jag tror att blöjor hjälper till med det här problemet."
  • Bild med titeln tillvägagångssätt dina föräldrar om att ha blöjor för bedwetting steg 3
    3. Välj rätt tid. Du vill inte prata med dina föräldrar när de rusar ut genom dörren eller försöker laga mat. Snarare måste du välja en tid när de har en chans att faktiskt sitta och lyssna på dig. Det bästa sättet att räkna ut en bra tid är att helt enkelt fråga dem.
  • Man skulle kunna säga, "Hej, mamma, jag skulle vilja ha en seriös diskussion med dig. När kan vi sitta och prata?"
  • Sluta inte av det. Eftersom du kanske känner dig generad, kan du frestas att stänga av konversationen. Men desto snabbare pratar du med dina föräldrar om det, desto snabbare kan du komma till en lösning, som att ha blöjor för att hålla dig torr på natten.
  • Bildbeteckningen tillvägagångssätt dina föräldrar om att ha blöjor för bedwetting steg 4
    4. Ta upp ämnet. Du kanske vill komma runt och säga det genom att ta upp andra ämnen eller gå om det på ett rondellområde. Det är dock bäst att bara låta dina föräldrar veta vad som är fel, så du kan få den hjälp du behöver. Om du inte är klar och direkt om vad du vill, kanske dina föräldrar inte förstår.
  • Man skulle kunna säga, "Du kanske eller kanske inte vet att jag fortfarande blöt i sängen. Det har blivit mer av ett problem för mig. Jag skulle vilja börja ha blöjor för att hjälpa till att ta hand om problemet."
  • Del 2 av 3:
    Kommunicera effektivt
    1. Bild med titeln Approach dina föräldrar om att ha blöjor för bedwetting steg 5
    1. Vara direkt. Förklara din resonemang. Om du har gömt det faktum att du vattnar sängen, kan du behöva ge lite förklaring. Låt dem bara veta vad som händer så att de kan förstå din förfrågan bättre.
    • Man skulle kunna säga, "Det är verkligen pinsamt för mig att prata om, men jag vettar fortfarande sängen 2 till 3 gånger i veckan. Jag har gömt det från dig eftersom jag var så generad."
  • Bild med titeln tillvägagångssätt dina föräldrar om att ha blöjor för bedwetting steg 6
    2. Hålla sig lugn. Det kan vara svårt att hålla sig lugn när du är generad eller upprörd. Du kan bli frestad att börja ranting eller stompa till det andra rummet om konversationen inte går på dig. Men stanna lugnt är ett mycket bättre sätt att komma till målet du vill ha.
  • Det är okej om du blir upprörd. Det viktiga är att inte ta det ut på dina föräldrar. Det är bra att gråta eller känna sig ledsen, men skrika inte, skrika eller argumentera med dina föräldrar. Det hjälper inte situationen.
  • Om du känner dig upprörd, försök att räkna till 10 i huvudet eller ta några djupa, lugnande andetag.
  • Bild med titeln tillvägagångssätt dina föräldrar om att ha blöjor för bedwetting steg 7
    3. Tala tydligt. Försök att inte köra dina ord tillsammans eller mumla till dig själv. Du behöver inte vara generad, och talar tydligt att du får din poäng över. Försök att inte vara generad alls. Massor av barn och tonåringar har det här problemet, så du är inte ensam. Plus, dina föräldrar har förmodligen redan en uppfattning om vad som händer, och de hjälper gärna till att hitta en lösning som att ha blöjor.
  • Att tala tydligt, tala upp och försök att säga dina ord långsamt och tydligt. Titta på dina föräldrar så att de har dina ansiktsuttryck för att hjälpa till att förstå vad du säger.
  • Dina föräldrar kan se oroliga ut, men det är inte för att de tycker vad du frågar är fel. Snarare försöker de förmodligen bara räkna ut hur man hjälper dig.
  • Bildbeteckningen tillvägagångssätt dina föräldrar om att ha blöjor för bedwetting steg 8
    4. Aktivt lyssna. Dina föräldrar behöver en chans att fråga dig frågor och att prata om vad som händer. Överväg inte bara vad de försöker säga. Lyssna på sina frågor och bekymmer, och svara på något de frågar dig så ärligt som möjligt.
  • Till exempel kan dina föräldrar säga, "Varför har du inte berättat om det här tidigare?" Man skulle kunna säga, "Jag var för generad."
  • Dina föräldrar kan också säga, "Varför tror du blöjor är den bästa lösningen? Vilka andra lösningar tror du kan vara bra?"
  • Bild med titeln tillvägagångssätt dina föräldrar om att ha blöjor för bedwetting steg 9
    5. Arbeta tillsammans för att hitta en lösning. Blöjor kan vara en bra lösning för dig. Men dina föräldrar kan ha andra alternativ, liksom. Det är bäst att hålla ett öppet sinne om vad som kommer att fungera bäst för dig. Arbeta med dina föräldrar att prata om det bästa sättet att lösa ditt problem.
  • Om dina föräldrar verkar säga att de inte tror att blöjor är ett bra alternativ, fråga dem vad de föreslår. Man skulle kunna säga, "Du verkar tro att blöjor inte är rätt. Vad mer kan vi använda istället?"
  • Del 3 av 3:
    Hantera bedwetting
    1. Bild med titeln tillvägagångssätt dina föräldrar om att ha blöjor för bedwetting steg 10
    1. Minska vätskor på natten. En faktor i bedwetting är hur mycket du dricker före sängen. Om du är en djup sovhytt och du dricker mycket vatten eller andra vätskor före sängen, kan dina njurar producera mer urin än vad som är lämpligt för storleken på blåsan, vilket betyder att du blöt i sängen. Försök att skära tillbaka på dricksvätska i ett par timmar före sängen.
  • Bild med titeln tillvägagångssätt dina föräldrar om att ha blöjor för bedwetting steg 11
    2. Använd alltid badrummet innan du går och lägger dig. En annan sak du kan göra för att hjälpa till är att alltid se till att gå på toaletten innan du går och lägger dig. Tömmer blåsan innan du går och lägger dig kan minska sannolikheten för att gå på toaletten medan du sover.
  • Bild med titeln tillvägagångssätt dina föräldrar om att ha blöjor för bedwetting steg 12
    3. Prova ett badrumslarm. Ställ ditt larm, eller få dina föräldrar att göra det, för att väcka dig i mitten av natten. Syfte för att vakna upp två gånger, så att du kan gå upp och gå på toaletten, minska risken för att väta sängen. Du kan också be dina föräldrar att väcka dig innan de går och lägger sig om de går och lägger sig senare än du gör.
  • Bildbeteckningen tillvägagångssätt dina föräldrar om att ha blöjor för bedwetting steg 13
    4. Prova andra alternativ för att hålla sängen torr. Medan blöjor är ett alternativ är ett annat alternativ plastbyxor (vanligtvis med dygblöjor) eller byxor som har en vattentät yttre. Dessa byxor kan vara ett bra alternativ eftersom de håller sängen torr, och de signalerar också till dig när du behöver gå upp. Det kan hjälpa dig att träna dig för att räkna ut när du ska komma upp på natten.
  • Ett tredje alternativ är sängkuddar. Dessa dynor kommer i tvättbara och engångsformer, och de skyddar sängen från vilken som helst våthet. Men dina kläder blir fortfarande våta om du inte bär plastbyxor eller blöjor.
  • Bild med titeln tillvägagångssätt dina föräldrar om att ha blöjor för bedwetting steg 14
    5. Be dina föräldrar att ta dig till doktorn. Din läkare kan hjälpa dig att räkna ut om det är något som orsakar din bedwetting. Om du kan lösa problemet medicinskt, behöver du inte ha blöjor. Var inte generad att prata med din läkare. Det är vad din läkare är där för, och många har samma problem.
  • Din läkare kan känna sig annorlunda om blöjor än du gör. Vissa människor känner blöjor gör frågan sämre eftersom du inte faktiskt ändrar något om bedwetting. Men om du har blöjor gör dig bekvämare och dina föräldrar är överens, då är det vad du borde göra.
  • Förstå problemet kan blekna bort på egen hand. Medan du fortfarande ska se en läkare är det viktigt att veta att många barn och tonåringar växer ut ur det här problemet. Därför kan du upptäcka att det fixar sig själv, och du kommer inte att blöta sängen längre när du blir äldre.
  • Tips

    Många olika typer av blöjor är tillgängliga för att hjälpa dig att hantera din bedwetting, men två sorters blöjor är särskilt väl lämpade för bedwetting: disponibla kort med bandflikar och pin-on tygblöjor täckta med plastbyxor.
  • Artiklarna väljer bedwetting blöjor för ett äldre barn eller tonåring och väljer pin-on tygblöjor för äldre barn och tonåringar med bedwetting problem pratar om dessa typer av blöjor i större detalj, inklusive fördelarna med att använda dem för bedwetting.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande