Hur man lagar bacon i brödrostugnen

Medan många människor lagar bacon på spisen eller i mikrovågsugn kan bacon komma ut krispiga i en brödrostugn. Det finns ofta mindre rengöring och bacon kommer lika läckra. Först måste du placera bacon på ett bakplåt. Baka det i 10 till 15 minuter tills den når önskad nivå av crispiness. Du kan lagra kvarvarande bacon i frysen och värme det senare.

Steg

Del 1 av 3:
Börjar matlagningsprocessen
  1. Bild med titeln kock bacon i brödrosten steg 1
1. Linje ett bakplåt med aluminiumfolie. För att starta, ta ut ett bakplåt som passar i din brödrostugn. Linje bakplåten med aluminiumfolie. Detta kommer att göra Rengör enklare Efteråt, som du helt enkelt kan ta bort folien och kassera den.
  • Om du inte har aluminiumfolie kan du istället använda pergamentpapper.
  • Bild med titeln kock bacon i brödrosten steg 2
    2. Placera bacon platt på bakplåten. Håll bacon separerade. Det ska inte röra eller överlappa. Ligga bacon platt på baconarket så det lagar sig helt.
  • Var noga med att tvätta händerna noggrant efter hantering av rå bacon.
  • Bild med titeln kock bacon i brödrosten steg 3
    3. Placera en arkpanna under trådfacket i brödrostugnen. Du borde hitta en plåt som passar längst ner på din brödrostugn. Om några bacon droppar under matlagningsprocessen kommer en arkpanna att fånga detta. Det är lättare att ta bort pannan och rengör den än att rengöra botten av en brödrostugn.
  • Del 2 av 3:
    Laga din bacon
    1. Bild med titeln kock bacon i brödrosten steg 4
    1. Ställ in brödrostens ugn till 400 grader Fahrenheit (205 grader Celsius). Om du inte är säker på hur du ställer in temperaturen på din brödrostsugn, se bruksanvisningen. Låt brödrostugnen värma helt innan du lägger till din bacon. Vanligtvis går ett ljus på eller av för att indikera att ugnen är klar.
  • Bild med titeln kock bacon i brödrosten steg 5
    2. Koka bacon i 10 till 15 minuter. Håll ett öga på bacon medan det lagar mat. Det tar vanligtvis mellan 10 och 15 minuter, men tunnare bacon kan laga sig snabbare. Bacon kommer att krulla och skarpt lite strax innan det är klart.
  • För Crispier Bacon, laga din bacon längre.
  • Bild med titeln kock bacon i brödrosten steg 6
    3. Ta bort bacon från ugnen. När din bacon är tillagad till önskad skarphet, ta bort den från brödrosten. Placera några pappershanddukar på en tallrik. Ta bort bacon med en spatel och överför den till pappershanddukarna. Dessa kommer att ta bort eventuellt överskott av fett. Låt bacon svalna i några minuter innan du äter.
  • Del 3 av 3:
    Uppvärmning av din bacon
    1. Bild med titeln kock bacon i brödrosten steg 7
    1. Lagra bacon du inte använder för senare. Om du inte äter hela din bacon kan du lagra den för senare. Placera bacon i en plastbehållare. Placera sedan behållaren i frysen.
  • Bild med titeln kock bacon i brödrosten steg 8
    2. Koka bacon i mikrovågsugnen i 20 till 30 sekunder. Bacon tinar lätt i mikrovågsugnen. När du är redo att äta din kvarvarande bacon, lägg den på en mikrovågsugns. Värm upp det i 20 till 30 sekunder.
  • Bild med titeln kock bacon i brödrosten steg 9
    3. Säsong bacon med salt och peppar. Bacon kan förlora lite smak efter att ha lagrats. Om din bacons smak verkar av, lägg till lite salt och peppar att smaka.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande