Effektiva sätt att bygga och förbättra din kreditpoäng i storbritannien

Din kreditpoäng kan ha en allvarlig inverkan på ditt liv. I Storbritannien, de 3 kreditreferensorganen-Experian, Equifax och TransUnion-Underhålla din kreditfil och beräkna din poäng. Var och en av dessa byråer kan ha en något annorlunda poäng beroende på de skulder som rapporteras till dem och deras beräkningsmetod. Oavsett om du inte har någon kredithistoria i Storbritannien eller redan har några dåliga märken som tar upp din poäng, behöver du inte vara svårt. Det tar bara lite tid och ansträngning.

Steg

Metod 1 av 2:
Börjar från början
  1. Bild med titeln Build Credit i Storbritannien Steg 1
1. Registrera dig för att rösta i Storbritannien Om du är berättigad så det är lättare att få kredit. Registrering av att rösta på din aktuella adress gör det möjligt för långivare att snabbt verifiera din adress. Denna kontroll hjälper dem att bekämpa identitetsbedrägeri. Om du inte är på valrullen kan det vara mycket svårare för dig att få kredit - oavsett ditt kreditpoäng eller kredithistoria.
  • För att hitta kontaktinformation för ditt lokala valregistreringskontor, gå till https: // gov.UK / Kontakt-Val-registreringskontor och ange ditt postnummer.
  • Att bo på samma adress i flera år och upprätthålla samma jobb kommer att förbättra din kreditvärdighet, så försök att inte flytta mycket om du kan hjälpa det.
  • Om du inte är berättigad att rösta, skicka bevis på bostad till var och en av de 3 kreditreferensorganen (t.ex. en räkningsräkning i ditt namn eller en kopia av ditt hyresavtal) och be dem att lägga till en anteckning i din fil som din Adressen har verifierats.
  • Bild med titeln Build Credit i Storbritannien Steg 2
    2. Öppna ett bankkonto i Storbritannien så snart som möjligt. Om du öppnar ett brittiskt bankkonto och använd det ansvarsfullt hjälper det dig att bygga kredit över tiden, även om det kan ta ett år eller så att se resultat. Se till att du alltid har tillräckligt med pengar på ditt konto för att täcka betalningar.
  • Ett konto i gott skick visar att du har ett bra förhållande med en bank. Efter att ha fått kontot i flera år kan du bli berättigad till olika krediter från den banken som också kan hjälpa dig att bygga kredit.
  • Om banken erbjuder överkantskydd, kan du registrera dig också. Det hjälper om något händer och du gör en betalning du inte kan täcka och kan också fungera som en form av kredit om du ännu inte kan få ett kreditkort. Se bara till att du betalar den så snart du kan för att undvika avgifter och intresse.
  • Bild med titeln Build Credit i Storbritannien Steg 3
    3. Ställ in direkt debiteringar för att betala dina räkningar. Antingen kontakta din bank eller det företag du behöver betala för att komma igång med direkt debitering. Vissa företag erbjuder också rabatter och andra fördelar om du väljer att få din proposition direkt från ditt bankkonto varje månad.
  • Så länge du är säker har du pengarna i ditt konto för att betala räkningarna när de är förfallna, direkt debiteringar hjälper dig att bygga din kredit och se till att dina räkningar alltid betalas i tid.
  • Bild med titeln Build Credit i Storbritannien Steg 4
    4. Ta ut ett kreditkort eller annan liten form av kredit. När du har haft ditt bankkonto i en månad eller två, handla om för ett startkort. Eftersom du har ett etablerat förhållande med din bank, kolla deras hemsida för att se om de har något du skulle kvalificera dig för.
  • Store kreditkort är vanligtvis ganska lätta att få om du inte har mycket kredit och kan hjälpa dig att upprätta kredit. Få ett kort från en butik du handlar på mycket och använder kortet istället för att använda kontanter eller ditt betalkort. Eftersom du redan gör dessa inköp ändå, behöver du inte oroa dig så mycket om att betala av det varje månad.
  • Mobiltelefonkontrakt hjälper du också att upprätta din kredit. Glöm inte att ställa in räkningen för direktdebitering!
  • Bild med titeln Build Credit i Storbritannien Steg 5
    5. Ansök om mer kredit om 3 månader. Att skicka många kreditapplikationer på kort tid kan skada din kreditpoäng eftersom det gör att du ser ut som om du har några ekonomiska problem och är desperata för kredit. När du har fått ditt första kreditkort och regelbundna betalningar i ca 3 månader, titta på att få en annan.
  • Kontrollera din kreditpoäng med Experian, Equifax och TransUnion och jämför det med den minsta poäng som krävs för kreditkortet. Om du ser till att du kan uppfylla det lägsta innan du ansöker kommer det att spara dig från att slösa din ansökan på ett avslag. Det kommer också att spara dig en slösad "hårdsökning" spela in på din kreditfil, som kan sänka din poäng.
  • Bild med titeln Build Credit i Storbritannien Steg 6
    6. Håll balanserna på dina kreditkort så låga som möjligt. Helst kan du betala din balans i sin helhet varje månad. Men det kan finnas tillfällen där du upptäcker att du måste bära en balans på ett av dina kort, till exempel för en storbiljett eller en akutkostnad. När det händer, försök att betala så mycket som möjligt varje månad tills balansen är tillbaka till noll.
  • Till exempel, om du har en £ 2 000 kreditgräns, skulle du vilja bära en balans på högst 500-600 £.
  • Om dina saldon är mer än 30% av din tillgängliga kredit skickar den en signal till långivare att du redan är i skuld och eventuellt har problem med att hålla upp betalningar. Det sänker också ditt kreditpoäng.
  • Innan du gör ett BIG-biljettköp, ring ditt kreditkortsföretag och ta reda på om du kan få en kreditgränsökning. Det hjälper dig att hålla din balans i kontroll.
  • Bild med titeln Build Credit i Storbritannien Steg 7
    7. Gör alla dina betalningar i tid. Sena betalningar kan verkligen kosta dig poäng på din kreditpoäng, speciellt om du blir för långt bakom. Om du bara har börjat bygga kredit, kan även en enda sen betalning eller två ställa dig tillbaka.
  • Håll en kalender med alla dina förfallodagar och ställer in påminnelser så att du inte glömmer dem. Många företag erbjuder också textmeddelande påminnelser om att du kan anmäla dig till.
  • Även om du har en betalningssats för direktdebitering är det fortfarande en bra idé att ha en påminnelse så att du kan se till att du har tillräckligt med pengar på ditt konto för att täcka betalningen.
  • Bild med titeln Build Credit i Storbritannien Steg 8
    8. Stäng konton som du aldrig använder eller behöver inte. Långvariga, välskötta kreditkonton tenderar att förbättra din poäng, medan flera kort som du aldrig använder kommer inte att göra något för att hjälpa dig att bygga kredit. Gå regelbundet igenom din kreditfil och leta efter kort eller andra konton som du inte har använt under de senaste 3-4 månaderna. Om du är osannolikt att använda kortet i framtiden, fortsätt och ring bolaget och avbryta det.
  • Detta påverkar inte alltid ditt kreditpoäng, men det påverkar långivarnas beslut. Om du ansöker om kredit och långivaren ser att du har mycket tillgänglig kredit som du inte använder, kanske de tror att du inte behöver längre.
  • Stänger ett konto burk släpp din poäng tillfälligt eftersom det minskar mängden tillgänglig kredit du har. Se till att ditt kreditutnyttjande kommer att förbli under 25-30% innan du stänger ett konto.
  • Metod 2 av 2:
    Förbättra din poäng
    1. Bild med titeln Build Credit i Storbritannien Steg 9
    1. Få ett förbetalt kreditkort om du behöver bygga upp din kredit. Om din poäng är så låg att traditionella långivare inte är villiga att godkänna dina applikationer, kan ett förbetalt kort vara svaret för dig. Med dessa kort gör du en insättning och sedan ha en kreditgräns baserad på det beloppet.
    • Depositionen sänker risken för kreditbolaget genom att se till att de får betalt om du faller på betalningar. Men det betyder inte att du inte behöver göra betalningar! Depositionen du gör är där som säkerhet, som du betalar en insättning när du hyr ett hem.
    • Du måste fortfarande göra en betalning varje månad för avgifter på kortet, precis som något annat kreditkort. Om du misslyckas med att göra dina betalningar och företaget måste ta pengarna från din insättning, kommer de sannolikt att avbryta ditt kort också.
  • Bild med titeln Build Credit i Storbritannien Steg 10
    2. Betala befintlig skuld innan du ansöker om mer kredit. Ja, ditt kreditutnyttjande kommer att gå ner om du får mer kredit, men stora saldon kommer fortfarande att skada din poäng. Betala mer än minsta betalning varje månad för att gradvis betala din befintliga skuld, så kan du ansöka om mer kredit om du vill ha det eller tror att du behöver det.
  • Att betala ner din skuld kommer också att förbättra ditt kreditpoäng dramatiskt, särskilt om du bär höga saldon.
  • Om du bär en balans på ett kort använder du sällan eller vill stänga, kontakta företaget och se om du kan utarbeta en bosättning i balans och stäng kortet.
  • Bild med titeln Build Credit i Storbritannien Steg 11
    3. Kontrollera din kreditpoäng regelbundet för att hålla sig före förändringar. Om du försöker bygga eller förbättra din kredit, behöver du veta vad din kreditpoäng är och hur den ändras. Om du kontrollerar det minst en gång var 2-3 månader kan du avgöra vilka åtgärder som du kan påverka din kreditpoäng. Det enklaste sättet att göra detta är online via webbplatserna för var och en av de 3 kreditreferensorganen:
  • Equifax: http: // equifax.co.Storbritannien/
  • Experian: http: // expert.co.Storbritannien/
  • TransUnion: https: // transunion.com /
  • Bild med titeln Build Credit i Storbritannien Steg 12
    4. Rapportera eventuella felaktiga uppgifter i din fil till byrån. Felaktig information i din kreditfil, även något så enkelt som en fel adress, kan sänka din kreditpoäng. De 3 kreditreferensbyråerna har verktyg på sina webbplatser som du kan använda för att rapportera att felaktig information gratis och få den bort från din fil.
  • Om du använder en kreditövervakningswebbplats eller mobilapp behöver du förmodligen få en kopia av din kreditfil direkt från kreditreferensbyrån för att rapportera felet.
  • Dra ihop några poster du har, till exempel bankdeklarationer eller faktureringsdeklarationer, som visar att informationen är felaktig. Det hjälper kreditreferensbyrån att ta bort eller korrigera informationen snabbare.
  • Bild med titeln Build Credit i Storbritannien Steg 13
    5. Ange olika mål för var och en av kreditreferensorganen. Kreditpoäng är inte standard, så du kan inte förvänta dig att ha samma kreditpoäng med alla 3 byråer. I allmänhet syftar du till följande vid var och en av de tre kreditreferensorganen:
  • TransUnion: Minst 781 av 850
  • Equifax: Minst 420 av 700
  • Experian: Minst 880 av 999
  • Bild med titeln Build Credit i Storbritannien Steg 14
    6. Prova ett medlemskap med en kreditreferensbyrå för mer hjälp. Var och en av kreditreferensbyråerna har medlemskapsprogram som ger dig tips och resurser för att få din kredit under kontroll. Om du kämpar kan ett av dessa program hjälpa dig.
  • De 3 kreditreferensbyråerna erbjuder gratis ett månaders försöksmedlemskap så att du kan prova dem och se om det gör något för att hjälpa dig. Om inte, kan du alltid avbryta.
  • Om du inte vill betala, leta efter frasen "lagstadgad rapport." Du behöver inte betala för en lagstadgad rapport, även om du inte får någon av de extra vägledningen eller resurserna du skulle få med ett medlemskap - du får bara en kopia av din kreditfil.
  • Tips

    Storbritanniens kreditreferensbyråer sammanställer bara sina data baserade på brittiska konton. Om du har flyttat till Storbritannien från ett annat land måste du börja från början.

    Varningar

    Undvik kreditreparationsföretag. De är dyra och gör inget för dig att du inte kan göra för dig själv.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande