Hur man väljer en hypoteksläklare

Att köpa ett hus kan vara en skrämmande uppgift, och för första gången kan låntagaren inte veta alla insatser som är inblandade i att ta ut ett hemlån. Det är vanligtvis mer fördelaktigt att komma hem genom en inteckningsmäklare än direkt genom en långivare eller bank. Hypoteksmäklare är de professionella som matchar dina behov med ett hemlån från ett urval av långivare. Men det är viktigt att välja rätt mäklare - en som är kunnig, ackrediterad och täcker ett brett spektrum av långivare.

Steg

Del 1 av 3:
Hitta en hypoteksläklare
  1. Bild med titeln Välj en Mortgage Broker Steg 1
1. Få rekommendationer från andra. Starta din sökning efter en Mortgage Broker genom att få rekommendationer från vänner, fastighetsmäklare, kollegor och andra husägare. Din fastighetsmäklare kommer sannolikt att ha bekanta med hypotekslån att de har arbetat med länge, eller om kollegor kan vara i en liknande ekonomisk situation och ha råd om vilken mäklare som ska söka efter.
  • Det kommer att vara till nytta för din sökning för att fråga så många andra för rekommendationer som möjligt. Detta stadium handlar om att samla in information för att göra det mest informerade beslutet möjligt.
  • Ring din fastighetsmäklare eller vän, eller träffa dina kollegor under lunchen för att ställa frågor, som "är du nöjd med din hypoteksläkare?"," Känner du till några hypoteksläkare med gott rykte?"Eller" varför använde du en hypoteksmäklare istället för en långivare?"
  • Bild med titeln Välj en Mortgage Broker Steg 2
    2. Forskningsmäklare Online. Många hypotekslån har också online profiler och portföljer, oavsett om de arbetar ensam eller inom ett större och mer etablerat företag. Även om många av de priser som är uppdaterade online kanske inte är uppdaterade, kan du undersöka mäklare online för sitt rykte och peer recensioner.
  • Försök leta efter väl granskade mäklare för att komma i kontakt med på webbplatser som LendeTree.com eller zillow.com.
  • Om du har samlat en lista över mäklare och vill ta reda på om några straffande åtgärder har tagits emot, har Förenta staternas nationwide hypoteksläkningssystem (NMLS) ett online-registret du kan söka igenom för att hitta den här informationen.
  • Bild med titeln Välj en Mortgage Broker Steg 3
    3. Ignorera oönskade annonser. Några långivare och mäklare annonserar priser som inte är verkliga eller inte tillräckligt återspeglar hypoteksmarknaden. Hypoteksmarknaden, som aktiemarknaden, är flytande och förändringar dagligen. Var misstänksam för alla oönskade annonser du får, vare sig i ett e-postmeddelande, röstbrevlåda eller broschyr.
  • Kom ihåg att välja en hypoteksmäklare bör vara i händerna inte en långivare eller mäklare.
  • Del 2 av 3:
    Intervjuer Mortgage Brokers
    1. Bild med titeln Välj en Mortgage Broker Steg 4
    1. Planera intervjuer med minst tre mäklare. När du har hänvisningar, recensioner och rekommendationer, ring om att schemalägga några intervjuer med potentiella mäklare. Försök att schemalägga dessa intervjuer så nära varandra som möjligt, idealiskt alla i samma vecka. Gör en lista med frågor du vill fråga och samla viktig information som hur många år de har varit i branschen, referenser från tidigare klienter eller typiska stängningstider.
    • Försök att utveckla en lista med liknande, om inte densamma, frågar du att bättre jämföra sin information efter intervjun.
  • Bild med titeln Välj en Mortgage Broker Steg 5
    2. Fråga om ansökan. Många mäklare erbjuder nu online-plattformar för att ansöka om ett hypotekslån. Var noga med att fråga om genomsnittliga stängningstider, specifika krav (kreditpoäng, nedbetalning, skuldsättningsgrad, etc.), och alla dokument du behöver under hela processen.
  • Ansök inte för många olika hypotekslån, särskilt över en spridningstid. Detta kan vara förvirrande och kan ha en negativ inverkan på din kreditpoäng om dina applikationer spänner över en tidsperiod längre än 30 dagar.
  • Bild med titeln Välj en Mortgage Broker Steg 6
    3. Fråga om priser, avgifter och poäng. Hypoteksmäklare kopplar långivare med husägare och gör en vinst från den här anslutningen. Denna vinst kan komma i form av poäng, som i allmänhet hänför sig till en procent per punkt i din hypotekslån eller kommissionens avgifter. Det är i en mäklarens bästa intresse att ge dig bästa möjliga pris - men det är viktigt att fråga om avgifter och pekar på att du får det bästa för dig och inte bara mäklaren.
  • Ett tecken på en bra mäklare är mängden alternativ de ger dig. Undvik mäklare som bara ger ett alternativ eller pressar dig att begå.
  • Be en mäklare att bryta ned både mäklar- och utlåningsavgifter för att få en bättre förståelse för processen.
  • Bild med titeln Välj en Mortgage Broker Steg 7
    4. Leta efter mäklare som frågar många frågor. Att hitta en mäklare som ställer frågor om din ekonomiska historia och mål är absolut nödvändigt eftersom mäklare kommer att utföra affärer mellan dig och din långivare. Ju mer en mäklare vet om dig, de mer lämpliga priserna och tjänsten de kan ge.
  • Leta efter mäklare som ställer frågor om din civilstånd, bankbalanser, inkomster, kreditpoäng och tidigare bostäder som ägs eftersom all denna information bestämmer vad dina bästa lånealternativ är.
  • Om du hittar en mäklare som bara läser dig, söker du en annan som är mer aktivt engagerad i din ekonomiska historia, nuvarande situation och mål.
  • Bild med titeln Välj en Mortgage Broker Steg 8
    5. Fråga om fattiga eller låga kreditpoäng. Även om du har en under genomsnittlig kreditpoäng kan du fortfarande kvalificera dig för många hypotekslån, även om du kanske måste betala en premie på förhand. Ju mer transparent du handlar om din kredit värdering. Bättre information och avtal som din mäklare kommer att kunna ge.
  • Fråga om Federal Housing Administration Loans som är skräddarsydda för dem med låg kredit.
  • Del 3 av 3:
    Bestämmer på en hypoteksläklare
    1. Bild med titeln Välj en Mortgage Broker Steg 9
    1. Leta efter en mäklare du kan lita på. Mortgage Brokers är din åtkomstpunkt till din långivare, så var noga med att mäklaren du väljer är en som du kan lita på att ge dig service och stöd under hela processen. Granska dina intervjuer och notera mäklare som var personliga, generösa och informativa.
    • Fråga dig själv frågor, som "Hjälpte den här mäklaren mig att förstå min kreditpoäng?"Eller" gav de ett detaljerat redogörelse för låneavtalet?"Eller" var de intresserade av mina framtida finansiella mål?"
  • Bild med titeln Välj en Mortgage Broker Steg 10
    2. Jämför information. Nu borde du ha en stor mängd information om varje mäklare du har intervjuat. Nästa steg är att jämföra den information du har samlat för att fatta ett beslut om vilken mäklare som är rätt för dig. Detta kan göras på egen hand, men rådgivning av en finansiell rådgivare hjälper dig att bestämma vilken mäklare som är bäst för din nuvarande ekonomiska situation och dina framtida mål.
  • Ta med dina anteckningar, applikationsmaterial och all intervjuinformation till ditt möte med din ekonomiska rådgivare.
  • Det är en bra idé att ha en hastighets- och avgiftscitat från varje mäklare, förberedd för samma program, lånebelopp, och särskilda dagar prissättning. Jämför priserna och avgifterna för att se vilka som ger dig de bättre villkoren.
  • Falla inte för låga priser med hög avgift. Jämför alla data och ta hänsyn till allt.
  • Bild med titeln Välj en Mortgage Broker Steg 11
    3. Bestämma vilken mäklare som är bäst för dig. Nu när du har all den relevanta och nödvändiga informationen, har du jämfört information eller mött med en finansiell rådgivare, är du redo att fatta ditt beslut om en hypoteksläklare. Kom ihåg att välja en mäklare som är både professionell, involverad och ger dig förtroende för ditt beslut.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande