Hur man bygger en kredithistoria med american express

Det amerikanska Express-kreditkortet, som även kallas Amex, är ett särskilt etablerat och välrenommerat företag. Grundades 1850 som fraktservice, övergick den långsamt till finanssektorn och utfärdade sitt första kreditkort på 1950-talet. Idag är dess kort några av de mer eftertraktade på grund av deras stora belöningsprogram. Detta kan göra dem svårt att få. För att få en måste du bygga upp din kreditpoäng. För de bästa priserna och fördelarna, vill du bygga en solid kredithistorik med ditt kort.

Steg

Metod 1 av 3:
Etablera en historia med American Express
  1. Bild med titeln Bygg en kredithistoria med American Express Steg 1
1. Ansök om ett American Express Prepaid Card. Ett förbetalt kort fungerar nästan precis som ett betalkort-du får ingen kredit och kan bara debitera det du har deponerat i kontot. American Express rapporterar inte dina transaktioner med ett förbetalt kort till kreditbyråerna och det påverkar inte ditt kreditpoäng. Men American Express håller en intern rekord av dina transaktioner med det förbetalda kortet. Om du använder kortet ofta och konsekvent deponera pengar på det, kan American Express bjuda in dig att ansöka om ett kort med strängare krav.
  • För många med låg kredit kan det här kortet vara det enda sättet att få en fot i dörren med American Express, men det kommer inte att bygga din kreditpoäng. Du måste bygga upp din kreditpoäng med andra företag för att göra mycket framsteg mot att få amerikanska kortets avancerade produkter.
  • Vanligtvis är förbetalda kort en dålig investering eftersom de tar ut månadsavgifter och debiterar för varje transaktion du gör med dem. Den enda avgiften för ett American Express Prepaid-kort är dock en $ 2 ATM-avgift, vilket gör det kanske den bästa produkten av sitt slag på marknaden.
  • Bild med titeln Bygg en kredithistoria med American Express Steg 2
    2. Ansök om ett USA-säkrat American Express-kort. Detta kort är endast tillgängligt för militära veteraner och deras familjemedlemmar men kan vara en bra resurs för de som är berättigade.Som med andra säkrade kort måste du skicka in en deposition som säkerhet och din kreditgräns kommer bara att vara så hög som din insättning.Din insättning kommer dock att ackumulera intresse (för närvarande 0.54%) och kortet har en låg APR av 9.9% till 19.90% med många fördelar.
  • Om du är berättigad är det här ett bättre alternativ än det förbetalda kortet, eftersom det inte bara etablerar en historia med American Express, men bygger också din kreditpoäng.
  • Om du använder kortet på ett ansvarsfullt i 2 år, omvandlas det till ett vanligt kreditkort.
  • Bild med titeln Bygg en kredithistoria med American Express Steg 3
    3. Ansök om ett American Express Check Card. American Express erbjuder flera betalkort, till exempel guldkortet och det gröna kortet. "Ladda kort" innebär att alla dina skulder beror i slutet av månaden. Du kan inte betala över tiden med ett kreditkort. Detta är mindre av ett ansvar för företaget och på grund av det, är det genomsnittliga eller något över genomsnittliga krediten vanligtvis att vara tillräcklig när man ansöker om ett kreditkort. Det kommer inte att förbättra ditt kreditpoäng så mycket som ett vanligt kreditkort skulle, men det kommer att skapa en historia med American Express och har några av de bästa belöningsprogrammen som finns tillgängliga.
  • För ett laddningskort som guldkortet behöver du förmodligen en kreditpoäng nära de höga 600-talet.
  • Eftersom du betalar hela saldot varje månad betalar du inte intresse för dina inköp.
  • Det finns en årlig avgift för American Express Check Cards, allt från $ 95 per år för det gröna kortet till $ 450 per år för Platinum-kortet.
  • Ett kreditkort gör att du kan göra inköp och betala dem. Att betala ditt konto kommer omedelbart att bygga din kredithistoria.
  • Ett kreditkort kan påverka din kreditpoäng när byråer beräknar frekvensen av tidsbetalningar och längden på kredithistoriken. Det anses emellertid inte i ditt skuldutnyttjandeförhållande eftersom det inte finns några kreditgränser för ett kreditkort.
  • Bild med titeln Bygg en kredithistoria med American Express Steg 4
    4. Ansök om ett American Express-kreditkort. Ett kreditkort, till skillnad från ett kreditkort, låter dig bära en balans och betala över tiden. På grund av detta behöver du vanligtvis en högre kreditpoäng som ska godkännas för ett American Express-kreditkort än du gör för ett kreditkort. (American Express släpper inte information om kreditresultat som är nödvändiga för att godkännas för ett kort.) American Express erbjuder en rad kreditkort, som inkluderar olika fördelar som resor miles, kontant tillbaka eller företagskonton.
  • American Express har en "Välj ett kort" funktion som kan hjälpa dig att välja vilket kort som är rätt för dig.
  • Du kan ha bättre chanser att bli godkänd för ett American Express-kreditkort om du ansöker om ett kort via din bank, där du har ett konto i gott skick. Bank of America, Citi, Wells Fargo, USAA, First National Bank, Barclays och Penfed Alla Utgåva American Express Cards.
  • Metod 2 av 3:
    Bygga din kreditpoäng
    1. Bild med titeln Bygg en kredithistoria med American Express Steg 5
    1. Forskning din kreditpoäng. Innan du ansöker om ett kreditkort, bör du undersöka din kreditvärdighet. Detta är särskilt sant om du inte har en kredithistoria eller tror att du kanske har en dålig kredithistoria. (Om du har en dålig kredithistoria, se dessa WikiHow-artiklar: Förbättra ditt kreditpoäng eller få en högre kreditpoäng snabbt.)
    • Du kan begära en gratis kreditrapport från var och en av de tre kreditbyråerna en gång per år genom AnyScreditReport.com. Men din kredit rapport gör inte Innehåller din kreditpoäng. Det innehåller information som kan hjälpa dig att hantera din kreditpoäng, men. Till exempel är det inte ovanligt att få information blandad, så någon annans sena betalning eller delinquent-konto kan dyka upp felaktigt på din kreditrapport. Att få dessa misstag fasta kommer att bidra till att öka ditt totala poäng.
    • Din kredit beräknas av tre separata organ: Equifax, Experian och TransUnion. Du bör kontrollera alla tre. Några mindre långivare kommer bara att rapportera till en av de tre så att din kreditpoäng är skyldig att variera från en till den andra.
    • Kreditpoäng varierar från 300 till 850. Den genomsnittliga kreditpoängen är cirka 650-700, beroende på kreditbyrån.
  • Bild med titeln Bygg en kredithistoria med American Express Steg 6
    2. Ansök inom dina medel. Om långivare ser att du har gjort flera applikationer för kredit, kommer det att påverka din poäng och minska din sannolikhet att ta emot ett kort. Detta kan minska din poäng med så mycket som 10%. Du bör vara medveten om vad din kreditpoäng kvalificerar dig för och tillämpa exklusivt för kort som du sannolikt kommer att få. American Express släpper inte ut vilka kreditpoäng kommer att kvalificera dig för vilka kort.
  • En kreditpoäng på 700 eller upp kommer att kvalificera dig för en majoritet av kort, inklusive några kort med mycket goda fördelar.
  • Om din kreditpoäng är var som helst från 600 till 700, kan du troligen få ett genomsnittligt kreditkort, men kan ha svårt. Det är osannolikt att du får ett kort med stora fördelar. Om det är tillgängligt, forskar den genomsnittliga kreditpoängen för de som tar emot ett kort som du överväger att ansöka om. Applicera inte om genomsnittet är mycket över din egen kreditpoäng.
  • Om din kreditpoäng är under 600 är det osannolikt att du får ett kreditkort. Istället bör du börja med att bli en cosigner på någon annans kort eller genom att få ett säkert kort. Observera att du inte kan bli en cosigner på ett American Express-konto.
  • Bild med titeln Bygg en kredithistoria med American Express Steg 7
    3. Gör lite forskning online. Medan American Express inte släpper ut genomsnittliga kreditpoängområden som är nödvändiga för kortgodkännande, kan du ibland ta reda på resultaten av andra personer som har godkänts för ett kort. Webbplatser som Nerdwallet och Credit Karma postar ofta listor över kreditkort för personer med "rättvis" och "genomsnitt" kreditera. Gemenskapsmedlemmar på denna sida kommer ibland att posta när de har godkänts, och vad deras kreditpoäng var. Detta är inte slutgiltig information eller en garanti, men det kan hjälpa dig att bestämma om du har ett troligt skott på ett kort.
  • Bild med titeln Bygg en kredithistoria med American Express Steg 8
    4. Få ett säkert kort. Ett säkert kort är ett sätt att fastställa din kredit om den är under 600, så att du så småningom kan få ett osäkert kreditkort. För ett säkert kort måste du deponera kontanter i ditt konto som säkerhet. Din utgiftsgräns kommer att vara ungefär vad du deponerat, så att den fungerar nästan som ett förbetalt kort, förutom det faktum att pengarna du deponerar som säkerhet kommer inte att räknas mot dina betalningar.
  • American Express erbjuder inte säkrade kreditkort om du inte är en militär veteran eller familj av en veteran. Om du har dålig kredit kommer du sannolikt att behöva börja bygga den med ett annat företag och innan du etablerar en historia av transaktioner med American Express.
  • Bild med titeln Bygg en kredithistoria med American Express Steg 9
    5. Anmäl dig till ett länkat konto. Om du har en förälder eller en make som litar på dig, kan du be om att läggas till på sitt konto. Om de har bra kredit och hantera kortet på lämpligt sätt kan det öka din kreditpoäng. Till skillnad från många andra kort accepterar American Express inte med-signers. Du kan dock bli en auktoriserad användare på någon annans American Express-konto.
  • En auktoriserad användare är någon som kan använda ett kreditkort, men är inte ansvarig för betalningar och kan tas bort från kontot när som helst. För personer under 21 år på deras föräldrars kort kan föräldraren till och med ställa in en anpassad utgiftsgräns. Under de senaste åren har vissa konton slutat rapportera information om auktoriserade användare till kreditbyrån. Bekvämt rapporterar American Express endast positiv information om auktoriserade användare, vilket gör det till ett av de bättre företagen för att öka din poäng med ett auktoriserat konto.
  • Bild med titeln Bygg en kredithistoria med American Express Steg 10
    6. Utnyttja din internationella historia. Tyvärr anser kreditbyråerna inte några transaktioner som utförs utanför nationen. Om du kommer från ett annat land, kommer du i huvudsak att börja från början i att bygga en kreditpoäng. Du kan dock kunna använda din tidigare kredithistoria för att upprätta en kreditlinje i USA.
  • Om du har poster med ett kreditkort i ett annat land, kan du försöka få utskriftsrapporter av dessa tillsammans med inkomstbevis till en lokalbank. Vissa lokala institutioner kommer att vara villiga att erbjuda kreditkort baserat på denna information.
  • Alternativt, om du hade ett kreditkort utfärdat utomlands och du var en bra kund, kan företaget vara villigt att utfärda ett amerikanskt kort för att börja bygga din kreditpoäng med. Försök att arbeta med en institution som du har haft en historia med.
  • Metod 3 av 3:
    Använd din kredit klokt
    1. Bild med titeln Bygg en kredithistoria med American Express Steg 11
    1. Betala din faktura i tid. 35% procent av din kreditpoäng beräknas enligt hur konsekvent du betalar i tid. Betala tidigt eller betala ovanför den minsta erforderliga betalningen har ingen direkt effekt på ditt kreditpoäng, men kan noteras av vissa särskilt sofistikerade långivare. Det är dock viktigt att du inte tillåter din skuld att bli så hög att du inte kan göra betalningar på tid. Betala mer än minimum är ofta nödvändigt för att göra detta.
    • Kreditkortsföretag är förbjudna att rapportera sena betalningar till kreditbyråerna om inte betalningen är 21 dagar sen och de flesta företag kommer att vänta till 30 dagar efter förfallodagen. Men ditt kreditkort får debitera sena avgifter för varje betalning som är till och med en dag sent och två månader efter det att sent betalningar kan räcka för att öka din ränta. Detta kan påverka din förmåga att göra betalningar i framtiden.
  • Bild med titeln Bygg en kredithistoria med American Express Steg 12
    2. Upprätthålla ett bra förhållande av skulden till kredit. 30% av ditt kreditpoäng bestäms av hur hög din skuld jämförs med din maximala kreditgräns. Helst bör din skuld vara mindre än 30% av den mängd kredit som du är godkänd för.
  • Det här är där bara betalar din lägsta saldo sannolikt kommer att påverka din kredit negativt. Om du bara betalar lägsta balans, kommer din skuld sannolikt att öka gradvis, sänka din kreditpoäng.
  • Det betyder att ju högre din kreditgräns och ju mindre du använder den, desto bättre kommer din kreditpoäng att vara. Undvik varuhus, eftersom de ofta har mycket låga gränser. Således, om du använder det alls, kommer du att överträffa det perfekta 30% -förhållandet och negativt påverka din kreditpoäng.
  • Bild med titeln Bygg en kredithistoria med American Express Steg 13
    3. Håll ditt kort öppet. 15% av ditt kreditpoäng beräknas enligt längden på din kredithistoria. Detta bestäms av hur länge ditt äldsta konto har varit öppet, hur länge ditt senaste konto har varit öppet och medelåldern av alla dina konton. Detta innebär effektivt att du bör begränsa ändringar i dina konton. Håll dem öppna och avstå från att ta ut för många nya kort.
  • Bild med titeln Bygg en kredithistoria med American Express Steg 14
    4. Kontakta American Express omedelbart om det finns ett problem. Undersök ditt uttalande för bedrägliga eller felaktiga avgifter. Om du hittar avgifter på det uttalande som du känner är felaktigt, kontakta American Express och be om att dessa avgifter granskats och, om det är motiverat, borttaget. Om du inte har råd att göra den minsta betalning som krävs, kontakta American Express omedelbart och skapa ett särskilt betalningsarrangemang.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande