Hur stänger du ett säkert kreditkort

Säkrade kreditkort är till hjälp när du behöver bygga upp din kreditpoäng och kan inte låna med hjälp av osäkrade kreditlinjer. Men när du har förbättrat din kreditpoäng, vill du förmodligen byta till ett osäkert kort, där du kan tjäna fler belöningar och behöver inte betala en insättning.

Steg

Metod 1 av 3:
Stänger ett säkert kreditkort
  1. Bild med titeln Gör ett försäljningssteg 17
1. Ring din långivare. Leta efter kundservicen på baksidan av ditt kreditkort och ring för att avbryta ditt konto. Berätta för banken som du vill stänga ditt säkrade kreditkort "På kortinnehavarens begäran," och ge det datum du vill att avbokningen ska vara effektiv. Om du har ett enastående belopp på kortet, bör du göra full betalning via telefonen eller göra en online eller e-postbetalning före avbokningsdatumet. Om du inte kan betala din balans i sin helhet, kan du fortfarande få ditt konto stängt för nya avgifter, så att du inte kan lägga till några avgifter till din befintliga balans. När du har betalat balansen kan du stänga ditt konto helt.
  • Håll en skriftlig rekord av ditt telefonsamtal, inklusive datum, tid på dagen, och den person som du talade såväl som något avtal som uppnåtts.
  • Samtidigt som du avbryter ditt kort hindrar dig från att göra framtida inköp, kommer det inte att ändra det belopp du är skyldig långivaren. Du är ansvarig för att betala eventuella avgifter som du gjort på kortet innan du avbokar, oavsett om de belopp är upplagda eller inte.
  • Om du föredrar att inte ringa din långivare kan du också skicka ett certifierat brev till det kreditkortsföretag som anger att du vill avbryta ditt kort. Lista ditt kontonummer, det datum du vill att din avbokning ska vara effektiv och underteckna och datum brevet. Du bör få en bekräftelse från långivaren att ditt konto har avbrutits på din förfrågan.
  • Din långivare kommer förmodligen inte vilja förlora ditt företag, så du borde förvänta dig att försöka övertyga dig om att stanna. Du kan undvika detta genom att klara dig på telefonsamtalet att du inte är intresserad av att hålla kortet längre, och ge det specifika datum du vill stänga kortet. Om representanten inte respekterar dina önskemål, tveka inte att tacka dem för deras hjälp och säg fast "Jag ringer för att avbryta mitt kort, jag är inte villig att förhandla."
  • Bild med titeln Gör en månadsbudget Steg 6
    2. Samla in din insättning. Långivaren har en deposition på ditt säkrade kreditkort och är skyldig att beloppet tillbaka till dig när kontot är stängt. Men banken kommer troligen att hålla fast på pengarna i 30 - 90 dagar efter det att du stänger, bara för att se till att det inte finns några avgifter som inte har rensat ditt konto än. När du ringer till din långivare för att avbryta ditt kort, fråga hur länge de kommer att hålla insättningen och vilken metod de kommer att använda för att betala tillbaka.
  • Se till att banken har din mest aktuella adress, så om de skickar din insättning via mail får du det direkt.
  • Om det datum du förväntade dig att din insättning är tillbaka och du har ännu inte fått det, ring din långivare igen och fråga om statusen för din insättning. Referens Den konversation du hade vid avbokning och datumet banken lovade att betala tillbaka. Fråga vilken metod de kommer att använda för att återbetala din insättning och när du borde förvänta dig det.
  • Bild med titeln vara skuldfri steg 10
    3. Klipp upp ditt kort. När du har fått din insättningsbidrag, eller en avbokningsbekräftelse, kommer du att veta att ditt konto är permanent stängt. Du bör skära upp ditt kort och kassera det permanent så att du inte försöker använda det, och så att någon annan inte försöker använda kortet eller låtsas vara dig. Glöm inte att uppdatera eventuella automatiska betalningar du har ställt upp från ditt avbokade kreditkort.
  • Metod 2 av 3:
    Konvertera ett säkert kort till ett osäkert kort
    1. Bild med titeln Skriv ett bidragsförslag Steg 17
    1
    Kontrollera din kreditpoäng. Innan du stänger ett säkert kreditkort bör du se till att du har byggt upp din kredit till en plats där du kan låna med hjälp av osäkra kort. Generellt att ta ut en osäker kreditlinje, behöver du en baslinjepoäng på minst 650. Om din poäng är över 700 är du sannolikt kvalificerad att använda de flesta kreditkort som finns tillgängliga på marknaden. Om din kreditpoäng fortfarande är under dessa nivåer, bör du hålla fast vid ditt säkrade kort lite längre innan du gör en strömbrytare.
    • Många säkrade kreditkort inkluderar din kreditpoäng på ditt månatliga uttalande. Du kan använda dina uttalanden för att veta när det är en bra tid att byta.
    • Om ditt säkrade kreditkortsutlåtande inte innehåller ditt kreditpoäng kan du få en Gratis kreditpoäng och rapportera från de tre största kreditbyråerna en gång om året.Gör din kreditpoängförfrågan på årskreditering.com.
    • Om du redan har kontrollerat ditt kreditpoäng från byråerna i det senaste året och fortfarande är inte säkra på vad din nuvarande poäng är, har du också rätt till en kreditpoängrapport varje gång du ansöker om ett nytt kort. Som en allmän regel behöver du ett år med gott beteende på ditt säkrade kort för att återuppbygga din kredit och ta ut ett osäkert kort.
  • Bild med titeln Skriv ett bidragsförslag Steg 21
    2. Kontakta din Secured Card Lender. Om du har gjort betalningar i tid och begränsat utgifterna på ditt säkrade kort, vill din långivare hålla dig som kund när du är redo att byta till ett osäkert kort. Du kanske kan migrera ditt kort från säkrade till osäkrade, utan att behöva göra en ansökan. Ring numret på baksidan av ditt säkrade kort, och fråga om dina alternativ för att konvertera ditt kreditkort.
  • Fråga banken om de specifika uppgifterna om det osäkrade kortet du kommer att använda, till exempel räntan och huruvida det finns en årlig avgift eller inte. Du bör också fråga om du kan hålla samma kontonummer på ditt nya kort, så det bra beteendet på ditt säkrade kort kommer att ligga på din kredithistoria så länge som möjligt. Fråga din långivare om det här är ett alternativ för ditt konto eller inte.
  • Din bank kan erbjuda dig möjlighet att stanna på ett säkrat kreditkort och ha en ökad utgiftsgräns, så dina utgifter kan överstiga din insättning. Detta kallas ett delvis säkrat kreditkort, och kan vara ett bra alternativ om din kreditpoäng fortfarande är för låg för att få ett osäkert kort. Om du kan kvalificera dig för ett osäkert kort, finns det ingen anledning att hålla dina besparingar bundna på ett säkert kort.
  • Om din kreditpoäng är tillräckligt stark för att flytta till ett osäkert kort, var inte rädd för att berätta för banken som. Berätta för din långivare att du planerar att byta till ett osäkert kort, oavsett om de eller på annat sätt, och ta reda på den allra bästa lösningen som banken kan ge.
  • Bild med titeln Pension Rich steg 8
    3. Samla in din insättning. För att skapa ett säkrat kreditkort måste du göra en kontant deposition på din kreditgräns till långivaren. Detta säkerställer att banken inte kommer att förlora de pengar du spenderar och uppmuntrar banken att låna ut när du har en låg kreditpoäng. När du har byggt upp din poäng och stängt ditt konto får du din insättning tillbaka! Banken kommer förmodligen att hålla din deposition ytterligare 30 - 90 dagar efter att du stänger ditt konto, bara för att se till att inga extra avgifter kommer in efter att du stänger ditt konto. Efter denna period löper ut, betalar banken dig tillbaka din insättning, mindre mindre avgifter eller obetald utestående balans på ditt kort.
  • För att få din insättning tillbaka så fort som möjligt kan du behöva bugga din långivare. När du ringer för att stänga ditt konto borde du be om hur länge det kommer att vara tills banken returnerar din insättning, och hur de kommer tillbaka. Se till att banken har en uppdaterad adress på filen för att skicka en check, eller instruera dem att sätta in pengarna i ditt kontroll- eller sparkonto, om du har på den långivaren.
  • Om banken ger dig ett nytt kort att använda på ditt osäkrade konto, vänta tills du har fått insättningen på ditt säkrade kort och klippa sedan det kortet och släng det. Detta kommer att se till att du inte av misstag försöker använda kortet.
  • Bild med titeln Få ett kreditkort Steg 8
    4. Använd din osäkrade kreditlinje på ett ansvarsfullt sätt. Det är lika viktigt att göra betalningar i tid och balansera dina utgifter på ditt nya osäkrade kort som det var på det säkrade kortet. Kom ihåg att alltid göra dina betalningar i tid, och aldrig att använda mer än 1/3 av det belopp du är godkänd för på din kreditlinje. Din kreditlinje är inte skyddad av en insättning längre, så övervaka dina utgifter för att du inte slutar med en stor balans du inte kan betala. Detta kommer att se till att ditt kreditpoäng fortsätter att förbättra.
  • Metod 3 av 3:
    Stänger ett säkert kort för att öppna ett osäkert kort
    1. Bilden med titeln Få ett kreditkort utan kreditsteg 13
    1. Välj ditt nya kreditkort. Välj det kreditkort som passar dina behov. Eftersom du övergår från ett säkert kort kan du vara begränsad baserat på din kreditpoäng. Om din poäng är över 700, kommer du sannolikt att kvalificera dig för de flesta kreditkort som finns tillgängliga på marknaden. Om din poäng är mindre än 700 kan du behöva söka för att hitta ett kort som inte tar ut årliga avgifter eller har en hög ränta.
    • Generellt är de bästa kreditkorten de som tjänar pengar belöningar när du använder dem, kallas kontantkort. Cash Back-kort ger ofta alternativ om hur du löser in dina poäng, inklusive kontanter, men även alternativ som presentkort eller resebelöningar. Dessa kontantkort ger vanligtvis mer värde än andra belöningskort.
    • Vissa varuhus, som Walmart, utfärdar inga avgiftskort som kan användas i andra butiker, och kommer ofta att låna till konsumenterna med låga kreditpoäng. Det här kan vara ett bra alternativ om du fortfarande inte är kvalificerade för allmänna kontantkort.
    • Eftersom ditt kreditpoäng är baserat på din godkända kreditgräns, stängs ditt säkrade kort innan du öppnar ett nytt kort kan sänka ditt kreditpoäng och påverka din förmåga att öppna det nya kortet. Du bör börja med att välja det osäkrade kreditkort du vill använda, och stänger ditt säkrade konto efter det att den nya är öppen.
  • Bild med titeln Få ett kreditkort Steg 4
    2. Ansök om ditt nya kort. Fyll i en applikation för det kort du vill använda. För att göra detta behöver du ditt personnummer, adress, telefonnummer och födelsedatum. När du är godkänd, skickar den nya långivaren dig ditt kort i posten, och du bör aktivera det genom att ringa numret med det nya kortet. Gör ett köp på ditt nya kort för att se till att det fungerar innan du stänger ditt säkrade kort.
  • Om du ansöker om ett kort och inte är godkända, skickar långivaren dig information om varför du inte var godkänd för kortet, inklusive din kreditpoäng. Läs denna information noggrant och överväga om du ska vänta och fortsätta använda ditt säkrade kreditkort tills din poäng är starkare.
  • Bild med titeln Stäng ett bankkonto Steg 17
    3. Stäng ditt säkrade kort. Kom ihåg att inte stänga ditt säkrade kort tills du har godkänts för ditt nya kort och har tagit emot och aktiverat det. När det här är klart kan du stänga ditt säkrade kort genom att ringa telefonnumret på baksidan av ditt säkrade kreditkort och fråga om att stänga ditt konto. Om du har en enastående balans på kortet kan du be långivaren att ta den utestående balansen ur din insättning innan du betalar insättningen tillbaka till dig.
  • Din Secured Card Lender kan be dig att stanna, och du bör överväga det här alternativet. Om ditt mål är att öka ditt kreditpoäng, kommer två kort inte att skada, och med bara en liten del av det belopp du är godkänd ökar din poäng. Men eftersom du redan har godkänts för ett osäkert kort, berätta för din säkrade kortbank som du inte längre vill använda säkrade kort. Fråga vilka alternativ de har för att övergå ditt säkrade kort till ett osäkert kort och se till att du undviker övergång till ett kort som har årliga avgifter.
  • När du stänger ditt säkrade kort kommer långivaren sannolikt att hålla fast vid din insättning i ytterligare 30 - 90 dagar för att se till att inga extra avgifter kommer in på ditt konto. När väntetiden är över, betalar de dig din insättning tillbaka. Se till när du stänger ditt kort du frågar om tidslinjen för att få din insättning tillbaka och ge uppdaterad information på din adress eller bankkonto, för att få din insättning smidigt.
  • När du har fått din insättning och vet att ditt konto är stängt, klipp upp ditt gamla kreditkort och kasta bort det. Detta kommer att se till att du aldrig av misstag försöker använda ditt slutna kreditkort, och att ingen kan stjäla det och försöka återaktivera ditt konto.
  • Bild med titeln Få ett personligt lån Steg 7
    4. Använd ditt nya kort. Du bör fortsätta förbättra din kredit genom att använda ditt nya osäkrade kort på samma sätt, på samma sätt gjorde du ditt säkrade kort. Kom ihåg att alltid göra betalningar i tid och använd bara en liten del av din godkända kreditlinje. Du bör sträva efter att använda cirka 20% av din godkända kreditgräns och använd aldrig mer än ⅓ för att hålla din kreditpoäng från att släppa.
  • Varningar

    Att stänga ett kreditkort sänker ditt kreditpoäng eftersom du minskar den totala mängden godkänd kredit i ditt namn. Om du planerar att öppna ett annat kreditkort, gör det innan du stänger den gamla. Om du inte kommer att öppna ett annat kort, tänk på effekterna på din kreditpoäng för att stänga ditt konto innan du gör det.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande