Hur man ansöker om ett fannie mae-lån

Fannie Mae är ett privatägt företag skapat efter den stora depressionen att stärka utlåning till potentiella husägare. Fannie Mae lånar inte pengar till konsumenter, utan snarare köper kvalificerade inteckningar från långivare i det som kallas den sekundära marknaden. Du kan inte ansöka direkt för ett Fannie Mae-lån, men för att få ett gott lån måste du ofta bevisa dina långivare att deras investering kommer att stödjas av Fannie Mae.

Steg

Del 1 av 2:
Samla information
  1. Bild med titeln Hitta ett jobb i Dubai Steg 6
1. Kontrollera din kreditpoäng. Typiskt kommer Fannie Mae bara att kvalificera lån till låntagare med a kreditvärdighet av minst 620 enligt alla 3 stora kreditbyråer. Om du upptäcker att ditt kreditpoäng är lägre än det här tröskeln, arbeta med att betala ner din skuld och göra betalningar på tid till Förbättra ditt kreditpoäng.
  • Du kan få din kreditpoäng från din kreditrapport. Det är viktigt att rutinmässigt granska din kreditrapport, och kolla för att se vilka händelser som har påverkat din kredit negativt. Kolla in gratis webbplatser som kreditkarma för att få en rapport.
  • Om du tror att några av artiklarna på din kreditrapport är fel, samla alla de relativa dokumenten och skriva ett brev omdirigera avgiften till både kreditbyråerna och den part som implicerade dig i evenemanget (t.ex. en långivare eller kreditkortsutgivare ).
  • Bild med titeln File Back Taxes Steg 8
    2. Verifiera din inkomst och anställningshistoria. Intäkter definieras som skattepliktigt resultat. För att verifiera din inkomst måste du samla IRS W-2-blanketter under de senaste 2 åren. Fannie Mae kräver vanligtvis bevis på minst 2 års konsekvent anställning, men inte nödvändigtvis med samma arbetsgivare.
  • Intäkter definieras som skattepliktig inkomst minus avdrag. Detta kan vara ett hinder för egenföretagare eller anställda som kan hävda affärsrelaterade avdrag. Vinster som dras av kommer inte att räknas mot din inkomst.
  • Bild med titeln Filskatter för en avliden person Steg 3
    3. Beräkna dina skyldigheter. När du ansöker måste du avslöja alla dina kreditförpliktelser. Dessa inkluderar inteckningar, kreditkortskonton, medskyltade lån och barnbidrag. Fannie Mae är inte uppmärksam på användningsförpliktelser, bilförsäkring eller barnomsorg.
  • Del 2 av 2:
    Kvalificering för lånet
    1. Bild med titeln fil En förlängning för skatter Steg 5
    1. Beräkna ditt skuld-till-inkomst (DTI) förhållande. För att kvalificera sig för ett hypotekslån måste du kunna bevisa att din inkomst omfattar alla dina månatliga skuldbetalningar, inklusive den föreslagna nya hypotekslån, inom DTI-riktlinjer som framgår av Fannie Mae.
    • Fannie Mae använder 2 mätvärden för att beräkna skuldsättningsgrad. Den första är förhållandet mellan inkomst till de månatliga bostadskostnaderna, inklusive huvudansvarig, ränta, skatter och husägare försäkring, som borde vara cirka 28% eller mindre. Den andra är förhållandet mellan intäkterna för samma bostadskostnader plus andra förpliktelser (kreditkort, medskyltade lån och barnbidrag), som bör vara cirka 45% eller mindre. Acceptabla förhållanden ändras över tiden.
  • Bild med titeln Förbered en budget Steg 6
    2. Förbättra ditt skuldsättningsförhållande om det behövs. Om du upptäcker att du inte uppfyller skuldsättningsgraden finns det några saker du kan göra för att åtgärda situationen. I huvudsak kan du antingen minska dina skuldförpliktelser eller öka din inkomst.
  • Om du gör en större betalning på huset kan du minska din skuld, så att du kan uppfylla kvalifikationsförhållandet.
  • Medan det är svårt att omedelbart öka din inkomst, kanske det inte är så svårt att göra din inkomst att se större ut. Om du hittar en medsignare för lånet, kommer deras inkomst att vara inblandade i förhållandet också.
  • Om du upptäcker att du fortfarande inte kan uppfylla skuldsättningsgraden, kan du omförhandla med säljaren till ett lägre pris. Det kan vara svårt, men om husägaren har kämpat för att sälja huset, kan de komma överens om ett lägre pris.
  • Bild med titeln Hjälp det hemlösa steget 13
    3. Möt husägarnas skyldigheter. Fannie Mae lån är utformade för husägare. Du kan inte ansöka som ett företag. Fastigheten måste vara ett enda familjehem, inte en affärsfastighet. Hemmet kan också inte kosta mer än $ 453,100. Gränserna kan ändras, så kolla efter uppdateringar på https: // fanniemae.com / singleFamily / lånegränser.
  • Det finns cirka 100 län där gränsen för ett kvalificerat lån, på grund av höga bostadskostnader, har ökat. I sådana fall kommer gränsen fortfarande inte mer än 679 650 dollar.
  • Ett lån för ett hem som är mer $ 453,100 (eller $ 679,650 i valda län) är känt som ett jumbo-lån. Eftersom de inte kvalificerar sig för Backing of Fannie Mae, är dessa lån som är riskfyllda för din långivare, som vanligtvis kommer att tillämpa strängare krav. Köparna måste ha ett maximalt skuldsättningsgrad på 45% och kan krävas så mycket som 20% av värdet av lånet i reserven.
  • Bild med titeln Få ett jobb snabbt steg 1
    4
    Hitta en långivare. När du känner dig ganska säker på att du kvalificerar dig, hitta en långivare. Du borde handla runt alla lokala institutioner för att se vilka priser de erbjuder. Många webbplatser tillåter dig nu att få en omfattande redovisning av lokala priser. Hitta en bank som har en historia av utlåning på goda villkor.
  • Bara för att du inte kvalificerar dig för ett Fannie Mae-lån betyder inte att du inte kan få kredit, det kommer bara att förbättra dina villkor.
  • Bild med titeln Hjälp det hemlösa Steg 21
    5. Fyll i det enhetliga bostadslånsansökan, formulärnummer 1003. När du har hittat en långivare kommer de att be dig att fylla i vad som är kalligt känt som "1003."Du kommer att bli ombedd att tillhandahålla all ovannämnda information om intäkter och kostnader.
  • 1003 kommer att innehålla information om vilken typ av egendom lånet är för (primär bostad, sekundärboende eller investeringsfastigheter) - personlig information, som namn och socialförsäkringsnummer och finansiell information, inklusive en omfattande redovisning av intäkter, tillgångar, skulder och sysselsättningsinformation. Du kan förhandsgranska formuläret På Fannie Maes hemsida.
  • Bild med titeln Skriv ett bidragsförslag Steg 8
    6. Granska låneuppskattningen. Din 1003 kommer inte att vara tillräcklig för att bekräfta ditt inteckning, men det kommer att tillåta långivaren att ge dig en formell uppskattning av villkoren i lånet. Denna rapport, som bör innehålla detaljer om räntesatsen och det totala godkända lånebeloppet, är känt som låneuppskattningen (tidigare den goda trosberäkningen eller GFE). Granska det noga för att avgöra om villkoren är behagliga.
  • Om du hittar villkoren obehagligt kan du försöka närma sig en annan långivare.
  • Alternativt kan du arbeta med att förbättra ditt skuldsättningsförhållande med en av de ovan angivna strategierna.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande