Hur man bygger bra kredit

Ett bra kreditpoäng är inte bara ett nummer på ett papper - det är din nyckel till nya möjligheter i framtiden, som nya bostäder, goda försäkringsräntor och mer. Du kan inte öka din kreditpoäng över natten, men det finns gott om enkla sätt att du kan bygga bra kredit över tiden.

Steg

Metod 1 av 3:
Hantera betalningar och inköp
  1. Bild med titeln Bygg bra kreditsteg 1
1. Betala dina kreditkortsräkningar i tid. Alltid betala hushålls- eller kreditkortsräkningar i sin helhet så snart du får dem, vilket gör att du ser ansvarig och ekonomiskt stabil. Försök att få tag i några sena betalningar så fort du kan.
  • Se om du kan ställa in automatiska betalningar med ditt kreditkortsföretag och / eller bank. På det här sättet riskerar du inte att glömma dina betalningar, som släpper din kreditpoäng.
  • Även 1 sen betalning kan sänka ditt kreditpoäng med 50-100 poäng.
  • Bild med titeln Bygg bra kreditsteg 2
    2. Betala mer än det lägsta beloppet på kreditkortsräkningar. Håll dig ovanpå dina kreditkortsräkningar och försök att betala dem i sin helhet när du kan. Lita inte på "Minsta", eller den minsta möjliga betalningen, för att betala tillbaka din skuld. Om du bara betalar minimum, kommer du att bygga upp mycket intresse, vilket gör din skuld ännu svårare att betala på lång sikt.
  • Det är okej om du betalar med minimum en gång i taget - bara inte vana att betala minimum varje månad!
  • Bildbetat bygger bra kreditsteg 3
    3. Gör inköp inom din budget så att du inte övermanar din kredit. Spendera inte pengar på löjligt stora inköp, som en tropisk semester. Istället, gör små, enkla inköp som du kan betala tillbaka på kort tid. När du har bra kredit kan du börja göra större inköp, som en bil eller hem.
  • Om du bor bortom dina medel, kommer din kreditpoäng att reflektera det.
  • Bild med titeln Bygg bra kredit steg 4
    4. Tillbringa mindre än 10% av din totala kreditgräns. Det kan vara frestande att splurge på ett stort köp, men det blir inte så kul att betala tillbaka den enorma kostnaden för ditt kreditkortsföretag. Du kommer att se mycket mer tillförlitlig och ha en mycket bättre kreditpoäng om du begränsar dig till att använda högst 10% av din totala kreditgräns på en gång.
  • Vissa människor rekommenderar att du spenderar mindre än 30% av din kreditgräns, men studier har visat att personer med högre kreditpoäng används i genomsnitt cirka 7% av deras totala kreditgräns.
  • Bild med titeln Bygg bra kredit steg 5
    5. Kontrollera din årliga kreditrapport för eventuella ändringar eller fel. Titta över din kreditrapport för att se om dina konton, saldon och annan finansiell information är korrekta. Om du hittar några felaktigheter, skicka ett brev till ditt kreditrapporteringsföretag för att öppna en officiell tvist.
  • En kreditrapport diskuterar din kreditinformation, men inte din kreditpoäng. Du kan Kontrollera din kreditpoäng med ett kreditbyrå, en ideell rådgivare eller en tredjeparts tjänst.
  • Metod 2 av 3:
    Öka trovärdigheten
    1. Bild med titeln Bygg bra kredit steg 6
    1. Öppna kontroll och sparkonto med din bank. Nyckeln till att bygga bra kredit är pålitlig för dina långivare. Dessa konton visas inte direkt i ditt FICO-poäng eller officiella kreditrapporter, men vissa långivare gillar att kontrollera människors bankinformation. Med kontroll och spara konton kan du bevisa att du är ekonomiskt stabil och vet hur man hanterar dina pengar.
  • Bildbetat bygger bra kreditsteg 7
    2. Få ett lån och betala tillbaka det inom 1-2 år. Tro det eller inte, lån är ett bra sätt att bevisa att du är ekonomiskt ansvarig. Ta ut ett litet lån och arbeta för att betala tillbaka det snabbt, vilket gör att du ser pålitlig ut. Dubbelkontroll med din bank för att säkerställa att lånet kommer att dyka upp på din kreditpoäng - vissa lån är inte fakturerade i din kreditrapport, vilket inte hjälper dig att bygga bra kredit.
  • Bild med titeln Bygg bra kredit steg 8
    3. Håll på ett jobb under en lång tid så att du ser ekonomiskt stabil. Stick med ditt jobb i flera år, även om du inte är stolta över det. Om du byter jobb för ofta, ser du inte för ekonomiskt stabil. Långivare vill veta att du kommer att kunna göra dina betalningar i tid, och att du betalar tillbaka dina lån på ett tillförlitligt sätt.
  • Om du visas pålitlig kan de vara villiga att förlåta en något mindre än idealisk kreditpoäng.
  • Bild med titeln Bygg bra kredit steg 9
    4. Upprätthålla en konsekvent hemadress istället för att flytta runt mycket. Kreditbyråer använder din adress för att hålla flikar på dig. Om du ändrar adresser ständigt kommer långivare att ha problem med att verifiera din identitet och ansluta din kreditinformation till dig. Detta kan leda till skillnader i din kreditrapport, vilket är en stor smärta att sortera ut.
  • Om du ändrar din adress, ring upp din bank- eller utlåningsbyrå för att låta dem veta om förändringen.
  • Bild med titeln Bygg bra kredit steg 10
    5. Använd en hyresrapporteringstjänst för att hjälpa till att öka din kreditpoäng. Kontakta en grupp som RentTrack eller uthyrning Kharma, som kommer att överföra din betalningsbetalningshistorik till din kreditrapport. Detta kan hjälpa till att öka din kreditpoäng, och få dig att se tillförlitlig för framtida långivare.
  • Inte alla kreditpoäng kommer att faktor i dessa extra betalningar, men vissa kan.
  • Program som Experian Boost gör det enkelt att ansluta dina månatliga räkningar till ditt kreditpoäng. Du kan till och med öka din kredit genom att betala för ditt Netflix-konto i tid!
  • Metod 3 av 3:
    Använda kreditkort
    1. Bild med titeln Bygg bra kreditsteg 11
    1. Be om att vara en auktoriserad användare på någon annans kreditkort. En auktoriserad användare är en fancy term för att vara en kortinnehavare på någons konto. Fråga en partner, relativ eller nära vän med bra kredit om du kan bli en auktoriserad användare på deras konto. På så sätt kommer långivare att associera dig med den goda krediten på kontot.
    • Det är bäst att bli en auktoriserad användare på ett konto med bra eller utmärkt kredit (någonstans mellan 670 och 850).
    • Du kan också anmäla dig till ett gemensamt konto med någon som har mer etablerad kredit.
  • Bild med titeln Bygg bra kredit steg 12
    2. Ansök om ett säkrat kreditkort om du aldrig har använt ett kreditkort innan. Ge ditt kreditbolag en viss summa pengar - det kommer att fungera som din kreditgräns för ditt säkrade kort. Öva ansvariga utgifter vanor med ditt säkrade kort och betala tillbaka alla dina lån i tid. Detta hjälper dig att bygga din kredit, och är en bra steg för att få ett osäkert kort, som vanligtvis kommer med bättre förmåner.
  • När du stänger ditt säkrade kreditkorts konto och uppgradering till ett osäkert kort får du din ursprungliga kontantavgift tillbaka.
  • Det kan vara svårt att få din fot i dörren med stora kreditföretag, som MasterCard eller VISA. Stanna i stället med ditt lokala varuhus eller bensinstation och se om de har ett kreditkortsprogram.
  • Säkrade kreditkort är också ett bra alternativ om du har dålig kredit men behöver ett nytt kreditkort för att börja ombygga det.
  • Bild med titeln Bygg bra kredit steg 13
    3. Välj kreditkort som rapporterar till större kreditbyråer. Du vill ha din information som rapporterats till de stora kreditrapporteringsbolagen, som TransUnion, Experian och Equifax. Det här är de långivare som är mest troliga att kontrollera, så det är inte bra om ditt kort bara rapporterar bara till ett litet företag.
  • Bild med titeln Bygg bra kreditsteg 14
    4. Undvik att ansöka om flera kreditkort på en gång. Detta kan se riskabelt för möjliga långivare, och kan ta med ditt kreditpoäng ner. Istället, ansöka om kreditkort en i taget, så du sätter inte din poäng i fara.
  • Kreditkortsapplikationer tenderar att stapla upp på din kreditrapport, även om dina applikationer blir godkända.
  • Det är till exempel säkert att öppna 10 nya kreditkort över 5 år, så länge du inte ansöker om dem alla på en gång.
  • Tips

    Håll reda på när alla dina räkningar kommer in. Om de slutar gå till en samlingsbyrå, kommer din kredit att ta en stor hit.
  • Eventuella kreditpoäng över 670 anses vara bra.
  • Varningar

    Stäng inte dina kreditkort om du inte absolut måste. Att stänga ett konto sänker den mängd kredit du använder, vilket i sin tur sänker din kreditpoäng.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande