Hur man undviker att vara irriterande medan du är runt dina vänner

Alla har irriterande beteenden och kommer på varandras nerver från tid till annan. Detta går även för goda vänner. Goda vänner ska acceptera dig för vem du är, men du kanske också vill lära dig några strategier till inte vara irriterande. Du kan förbättra dina konversationsförmåga, ha bra sätt, eller ägna mer uppmärksamhet åt andra. Att arbeta för att förbättra dina sociala färdigheter kommer att bidra till att bygga starkare relationer med dina vänner, och hjälper också dig mer roligt tillsammans.

Steg

Metod 1 av 3:
Förbättra dina konversationsförmåga
  1. Bild med titeln Ignorera irriterande människor Steg 8
1. Hitta intressanta konversationsämnen. Prata om saker du tycker skulle vara av intresse för din grupp av vänner. Även om du kan hitta ett ämne intressant, kom ihåg att dina vänner kanske inte, så undvik monopolisering av konversationen. Nuvarande händelser, favoritfilmer eller kändisar kan alla vara bra alternativ.
  • Till exempel, om dina vänner är stora fotbollsfans, kan du fråga, "Vad tyckte du om spelet igår kväll?"Eller du kan prata om en ny delad aktivitet:" Nicoles fest var stor, var det inte?"
  • Skvaller inte. Medan de flesta tycker om att skvaller om andra människor är det inte artigt och kan backfire på dig ganska lätt. Håll människors hemligheter och prata inte om en annan person bakom ryggen.
  • Om du har en betydande annan, översköld inte om ditt förhållande. Det gör andra människor som inte är i ett förhållande känns dåligt, och de flesta blir trött på att höra dig prata om det efter ett tag.
  • Bild med titeln Ignorera irriterande människor Steg 9
    2. Vet när du ska vara tyst. Ibland kan människor bli upptagna i spänningen att hänga med sina vänner och glömma att låta andra få ett ord i Edgewise. Se till att du ger andra utrymme att prata och undvika att hålla domstolen för länge.
  • Vet när du monopoliserar konversationen och människor blir uttråkad. Bra indikatorer är människor som undviker ögonkontakt med dig, börjar vända sig, eller chatta bland dem själva.
  • Tala inte bara för att prata eller fylla Dead Air. Lär dig att vara bekväm med tystnad. Om tystnad gör dig obekväma, du kanske vill titta på lärande meditation eller spendera lite tid ensam med dina tankar i tystnad. Gå eller studera utan hörlurar eller bakgrundsmusik.
  • Bild med titeln Ignorera irriterande människor Steg 7
    3. Prata om vad du vet, men var inte en know-it-all. Även om du verkligen är experten i ett visst ämne bland din vänkrets, inte agera så. Ingen gillar att korrigeras eller förelästas på. Alla har något att bidra till konversationen, även en nybörjare.
  • Skryta inte om dina prestationer. Om människor är intresserade, kommer de att fråga dig om dem.
  • Om du inte vet om ett ämne, låtsas inte att du gör det. Ställ in frågor istället. Människor älskar att dela sin kunskap om något de bryr sig om.
  • Du kan säga, "Jag tycker att det är så coolt att du är intresserad av artificiell intelligens. Jag vet lite om det, men inte mycket. Kan du rekommendera några bra webbplatser om det?"
  • Bilden med titeln får någon att bli kär i dig Steg 9
    4. Lyssna. En av de bästa sakerna du kan göra för en vän lyssnar på dem. Lyssna hjälper till att stärka din vänskap och bygga empati.
  • Om du är benägen att prata för mycket, fråga dina vänner frågor om sig själva. De flesta älskar att prata om sig själva. Fråga öppna frågor istället för ja / nej frågor. Till exempel, berätta om din resa till Spanien!"Är bättre än" Har du kul i Spanien?"
  • Om din vän kommer till dig med ett problem, hoppa inte in och ge dem råd om hur man fixar det (om de inte ber om det, förstås). Lyssna bara på dem och säg saker som "Wow, det låter riktigt hårt. Jag är ledsen att du har att göra med det."Ibland behöver människor bara lossa, och att ha någon att lyssna på dem hjälper dem att må bättre.
  • Bild med titeln Gör ut i en biograf Steg 11
    5
    Säg vad du menar, men gör det respektfullt. Dans inte runt punkten. Människor kan inte läsa sinnen, och om du förväntar dig att de läser din, kan det vara extremt frustrerande att vara omkring dig.
  • Ibland kan det vara svårt att hitta modet att tala din sanning. Det kan hjälpa till att tänka om du kommer att se tillbaka på den här situationen med ånger om du inte pratade.
  • Om någon gör ont på dina känslor, ring dem på det. Säg, "Det är verkligen upprörd när du sa att jag suger på matte. Jag studerade riktigt hårt för det testet, "istället för att dra sig tillbaka och inte berätta för folk vad som är fel. "När du gjorde / sade det här fick jag mig att känna så här" är en bra formel för att uttrycka skadade känslor. Det låter den andra personen veta hur deras beteende fick dig att känna utan att de känner sig defensiva.
  • Metod 2 av 3:
    Att vara en artig vän
    1. Bild med titeln Cheat på Miniatyr Golf Steg 8
    1. Ha bra manners. Vara artig. Säg snälla och tack. Att ha bra manners går långt i att hjälpa människor att inte hitta dig irriterande. Tänk på att prata med en artig person mot en oförskämd: vem skulle irritera dig mer?
    • Skratta på människors skämt. Skratta även om de inte är riktigt roliga (om det inte är ett offensivt skämt). Det är artigt och gör att skämt teller känns bra.
    • Burp, passera gas eller spotta runt andra människor. Håll dina dåliga vanor, som att spricka dina knogar eller tugga med din mun öppen, under kontroll. Om folk börjar märka dessa dåliga vanor som händer konsekvent, blir det gitter och omedelbart irriterande!
  • Bild med titeln Ignorera irriterande människor Steg 16
    2. Respektera människors gränser. Om någon säger för dig att sluta reta dem, störa dem, eller komma i ansiktet, sluta omedelbart. Nej betyder nej.
  • Säg "Jag är ledsen" och gå bort från personen. Om du slutar när de frågar, är det troligt att det inte finns några hårda känslor. Säg inte, "Kan du inte ta ett skämt?"Eller" lugna ner."
  • Bild med titeln Ignorera irriterande människor Steg 4
    3. Sluta leta efter uppmärksamhet. Ständigt behöver vara centrum för uppmärksamhet på alla nerver. Om du oavbrutet textar dina vänner, stannar du i samtal, eller gör att alla tittar på dig medan du gör något, kommer folk att börja dra tillbaka från dig.
  • Fråga dig själv varför du behöver all denna uppmärksamhet. Oftast har människor som engagerar sig i uppmärksamhetssökande beteenden låg självkänsla för att känna sig osäkra på något.
  • Håll dig ur drama. Skapa inte det, och delta inte i det. Medan det ofta känns bra att vara i mitten av det och ger dig en stor uppmärksamhetsrus, börjar folk se att du är en drama tornado och kommer att göra sitt bästa för att inte sugas in. Drama ger dig uppmärksamhet, men inte autentiska vänskap.
  • Bild med titeln Ignorera irriterande människor Steg 11
    4. Vara ödmjuk. Har inte en berättigad attityd och förväntar sig att bli behandlad bättre än alla andra. Förvänta dig inte att folk ska böja sig till dina lustar.
  • Håll ditt ord. Om du säger att du kommer att vara där klockan fem, rulla inte lite efter sex. Håll dina löften till andra, och om du inte kan, låt dem veta så snart som möjligt.
  • Metod 3 av 3:
    Öva självmedvetenhet
    1. Bild med titeln Spara ett förhållande Steg 2
    1. Prata med dina vänner. Dina vänner kan hjälpa dig att kasta lite ljus på ditt irriterande beteende. De kan berätta för dig vilket beteende som kommer på nerverna och eventuellt ge dig några idéer för att rätta till beteendet. Prata med en vän eller vänner som kommer att berätta sin åsikt vänligt och ärligt.
    • Du kan fråga, "Jag inser att ni blir irriterad med mig när jag blir riktigt hyper. Har du märkt något om mitt irriterande beteende? Jag vill verkligen stoppa det och försöker räkna ut det."
    • Tryck på din vän för specifika. De kan vara obekväma och inte vill få dig att känna dig dålig och säga något som, "Åh, jag vet inte, ibland blir du bara irriterande."Du kan säga," Vad gör jag det som gör det som kommer på nerverna?"
    • Erkänna din vän som är en obekväm konversation för de båda. Du kan säga, "Jag hatar verkligen att prata om det här, och jag tror att du gör det, men jag vill verkligen ändra mitt beteende, så jag skulle uppskatta din insikt."Håll konversationsljuset:" Jag vet - jag kör mig galen ibland!"
  • Bild med titeln får någon att bli kär i dig Steg 23
    2. Vet vem du är. Försök inte vara någon du är inte. Motstå uppmaningen att ändra vem du bara är för att passa in. Du kommer att vara olycklig, och du kommer inte att kunna odla friska vänskap.
  • Om du tror att du behöver byta dig för att passa i en grupp, kanske du borde ändra gruppen istället.
  • Skaffa nya vänner Genom att engagera sig i nya aktiviteter på din skola, religiös organisation eller i ditt samhälle.
  • Bild med titeln Ignorera irriterande människor Steg 19
    3. Undersök ditt beteende. Överväga att spendera lite tid på ditt beteende och förstå varför människor tycker är irriterande. Ta reda på vad som är den bakomliggande orsaken till beteendet. Det här kan vara något du gör med en vuxen du litar på eller en rådgivare, eller något du gör på egen hand.
  • Till exempel, pratar du oupphörligt för att du blir nervös? Gör du och dra alla ner för att du vill prata med någon om hur du verkligen känner?
  • Du kan försöka skriva i en journal för att sortera ut ditt beteende och känslor. Journaling hjälper till att klargöra vad du känner och lär dig mer om dig själv.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande