Hur man utför marknadsundersökningen

Marknadsundersökningen är en teknik som används både av potentiella entreprenörer och etablerade affärsmän att samla och analysera användbar information om marknaden som deras verksamhet verkar i. Marknadsundersökningen används för att utveckla effektiva strategier, väga fördelarna och nackdelarna med ett föreslagna beslut, vilket bestämmer företagets framtida väg och mycket mer. Håll din företags konkurrenskraftiga skarpa med angelägen marknadsundersökningsförmåga! Se steg 1 nedan för att komma igång.

Steg

Del 1 av 4:
Planerar din marknadsundersökning
  1. Bild med titeln Conduct Market Research Steg 2
1. Ha ett mål för din forskning i åtanke. Marknadsundersökningen bör utformas för att hjälpa dig och ditt företag blir mer konkurrenskraftigt och lönsamt. Om din marknadsundersökningsinsats inte i slutändan kunde ge ditt företag någon fördel, skulle de vara bortkastade och din tid skulle ha varit bättre att göra något annat. Innan du börjar är det viktigt att definiera exakt vad du vill räkna ut genom din marknadsundersökning. Din forskning kan leda dig i oväntade riktningar - det här är helt bra. Det är dock inte en bra idé att starta din marknadsundersökning utan att åtminstone ha ett eller flera konkreta mål i åtanke. Nedan är bara några av de typer av frågor du kanske vill tänka på när du utformar din marknadsundersökning:
  • Finns det ett behov på min marknad som mitt företag kan fylla? Att undersöka dina kunders prioriteringar och utgifter kan hjälpa dig att avgöra om det är en bra idé att försöka göra affärer på en viss marknad i första hand.
  • Är mina produkter och tjänster som uppfyller mina kunders behov? Att undersöka dina kunders tillfredsställelse med ditt företag kan hjälpa dig att öka ditt företags konkurrenskraft.
  • Jag prissätter mina produkter och tjänster effektivt? Att undersöka din tävlings praxis och vidskaliga marknadstrender kan hjälpa till att se till att du gör så mycket pengar som möjligt utan att skada ditt företag.
  • Bild med titeln Conduct Market Research Steg 5
    2. Utveckla en plan för att samla information effektivt. Precis som det är viktigt att veta Vad Du vill att din forskning ska åstadkomma före tid, det är också viktigt att ha en uppfattning om hur Du kan realistiskt nå detta mål. Återigen kan planer och ändra som forskning fortskrider. Men sätta ett mål utan att ha någon aning om hur man uppnår det är aldrig en bra idé för marknadsundersökning. Nedan är frågor att överväga när man gör en marknadsundersökningsplan:
  • Ska jag behöva hitta omfattande marknadsdata? Att analysera befintliga data kan hjälpa dig att fatta beslut om framtiden för ditt företag, men att hitta användbara, exakta data kan vara svårt.
  • Ska jag behöva göra självständig forskning? Skapa dina egna data från undersökningar, fokusgrupper, intervjuer och mer kan berätta mycket om ditt företag och den marknad det fungerar, men dessa projekt kräver tid och resurser som också kan spenderas på andra saker.
  • Bild med titeln Conduct Market Research Steg 10
    3. Var beredd att presentera dina resultat och att bestämma om en handlingsplan.Syftet med marknadsundersökningen är att få effekt på det faktiska beslutet i ditt företag. När du gör marknadsundersökning, om inte ditt företag är en enda innehavare, brukar du dela med dig av dina resultat med andra människor i företaget och ha en handlingsplan i åtanke. Om du har överordnade kan de eller kanske inte hålla med din handlingsplan, men få kommer att vara oense med trender som visas av dina data om du inte har gjort fel på det sätt du samlade dina data eller utförde din forskning. Fråga dig själv följande frågor:
  • Vad förutspår jag min forskning att avslöja? Försök att få en hypotes innan du börjar din forskning. Att dra slutsatser från dina data är lättare om du redan har ansett dem snarare än om du reagerar på en fullständig överraskning.
  • Vad skulle jag göra om mina antaganden är bevisade rätt? Om din forskning går som du tror det kommer, vilka konsekvenser har det här för ditt företag?
  • Vad skulle jag göra om mina antaganden är bevisade fel? Om dina resultat tar dig överraskning, vad ska ditt företag göra? Finns det några "back-up planer" Du kan i förskott i händelse av häpnadsväckande resultat?
  • Del 2 av 4:
    Få användbara data
    1. Bild med titeln Conduct Market Research Steg 4
    1. Använd statliga källor till industriprodukter. Med tillkomsten av informationsåldern blir det lättare än någonsin för affärsmän att få tillgång till enorma mängder data. Att se till att data som är åtkomliga är exakt är en annan historia helt. För att kunna dra slutsats från din marknadsundersökning som återspeglar marknadens faktiska tillstånd är det viktigt att börja med välrenommerade data. En säker satsning för exakta marknadsdata är regeringen. Generellt sett är marknadsdata som tillhandahålls av regeringen vanligtvis korrekt, välskött, och tillgänglig för billig eller gratis, vilket gör det till ett utmärkt val för företag som bara börjar.
    • Som ett exempel på den typ av regeringsdata som du kanske vill få tillgång till under din marknadsundersökning erbjuder byrån för arbetsstatistik detaljerade månatliga rapporter om anställning av icke-jordbruksförslag utöver kvartalsvis och årliga rapporter. Dessa rapporter innehåller information om löner, sysselsättningsgrader och mer och kan delas upp efter område (t.ex. stat, region och storstadsområde) samt av industrin.
  • Bild med titeln 25390 5
    2. Använd data från branschorganisationer. Branschorganisationer är organisationer som bildas av grupper av företag med liknande aktiviteter och intressen för samarbetsändamål. Förutom att engagera sig i aktiviteter som lobbying, samhällsutredning och reklam, branschorganisationer deltar ofta ofta i marknadsundersökningen. Uppgifterna från denna forskning används för att öka konkurrenskraften och öka vinsten för industrin. Några av dessa data kan vara fritt tillgängliga, medan vissa endast kan vara tillgängliga för medlemmarna.
  • Columbus Chamber of Commerce är ett exempel på en handelsförening för lokal nivå som erbjuder marknadsundersökningsdata. Årliga rapporter som beskriver marknadstillväxt och trender i Columbus, Ohio Marketplace är tillgängliga för alla med en internetanslutning. Kammaren hanterar också specifika dataförfrågningar gjorda av sina medlemmar.
  • Bild med titeln 25390 6
    3. Använd data från handelspublikationer. Många branscher har en eller flera tidskrifter, tidskrifter eller publikationer som är dedikerade till att hålla medlemmarna i branschen uppdaterad om nyheter, marknadsutveckling, offentliga politiska mål och mycket mer. Många av dessa publikationer bedriver och publicerar sin egen marknadsundersökning till förmån för industrins ledamöter. Rå marknadsundersökningsdata kan vara tillgängliga för icke-branschmedlemmar i varierande grad. Men nästan alla större handelspublikationer kommer åtminstone att erbjuda ett val av artiklar på nätet som erbjuder strategipips eller analysera marknadstrender. Dessa artiklar innehåller ofta marknadsundersökning.
  • Till exempel, ABA Banking Journal Erbjuder ett brett urval av artiklar online gratis, inklusive artiklar som diskuterar marknadsföringstrender, ledarskapsstrategi och mer. Journalen erbjuder också länkar till branschresurser som kan införliva marknadsundersökningsdata.
  • Bild med titeln 25390 7
    4. Använd data från akademiska institutioner. Eftersom marknaden är så viktig för det globala samhället är det naturligtvis föremål för mycket studie och akademisk forskning. Många högskolor, universitet och andra akademiska institutioner (särskilt handelshögskolor) publicerar regelbundet resultaten av forskning som antingen är helt och hållet av marknadsundersökningen eller införlivar den i någonstans. Denna forskning är tillgänglig i akademiska publikationer eller från universitetet direkt. Det är dock värt att notera att mycket akademisk forskning står bakom en paywall - det vill säga att få tillgång till att betala en avgift, prenumerera på en viss publikation mm.
  • Som ett exempel erbjuder Wharton University of Pennsylvania fri tillgång till olika marknadsundersökningar, inklusive akademiska papper och periodiska marknadsresor.
  • Bild med titeln 25390 8
    5. Använd data från tredje parts källor. Eftersom en god förståelse för marknaden kan göra eller bryta ett företag, har en industri av tredjepartsanalytiker, företag och tjänster uppstått specifikt för att hjälpa företag och entreprenörer med den komplexa uppgiften för marknadsundersökning. Dessa typer av byråer erbjuder sina forskningsförmåga till företag och individer som behöver definitiva, specifikt skräddarsydda forskningsrapporter. Men eftersom dessa typer av byråer är vinst, kommer att få tillgång till de data du behöver, kostar vanligtvis en avgift.
  • Bild med titeln 25390 9
    6. Utnyttja kraften i marknadsundersökningstjänster. Observera att, på grund av komplexiteten hos mycket marknadsundersökning, kommer vissa tredjepartsbyråer att hjälpa affärsmän att hitta och källa information som inte kan erhållas någon annanstans eller är anpassad rapportering. Som en allmän regel finns det många marknadsforskningsservice men att hitta opartisk och pålitlig information är bra investeringar för ditt företag. (listade ovan).
  • Som ett exempel, den lämpliga namnet MarketResearch.com erbjuder tillgång till en stor mängd marknadsundersökningsdata, studier och analyser till en kostnad. Priset per rapport kan variera, men bra insikt kan vara värdefullt. Webbplatsen erbjuder också möjlighet att samråda med expertanalytiker och att bara betala för specifika nödvändiga delar av långa, detaljerade rapporter. Användbarheten av några av dessa inköp är ovärderlig.
  • Del 3 av 4:
    Utföra din egen forskning
    1. Bild med titeln 25390 10
    1. Använd tillgängliga data för att bestämma tillförsel / efterfrågan på din marknad. Generellt sett står ditt företag en bra chans att bli framgångsrik om det kan tillfredsställa en behöver På marknaden som går ouppfylld - det vill säga bör du sträva efter att leverera produkter eller tjänster som marknaden har en efterfrågan på. Ekonomiska data från regeringen, akademiska och branschkällor (som detaljerad i avsnittet ovan) kan hjälpa dig att identifiera närvaron eller frånvaron av sådana behov. I huvudsak vill du identifiera marknader där en kundkrets existerar som har både medel och lust att spela förmyndare.
    • Som ett löpande exempel i det här avsnittet, låt oss säga att vi hypotetiskt vill starta en landskapsarkitektur. Om vi ​​undersöker en mängd marknader och data från kommunala källor, kan vi konstatera att människor i ett välbärgat område i vår stad har i genomsnitt en hel del disponibel inkomst. Vi kunde också gå så långt som att använda regeringens vattenanvändningsdata för att uppskatta området med den största andelen hus med gräsmattor.
    • Denna information kan leda oss till att öppna butiken i ett rikt, välbärgat område där folks hus har stora varv, snarare än i ett område där människor i allmänhet inte har stora varv eller pengarna att betala för landskapsarkitekter. Med hjälp av marknadsundersökningen har vi gjort ett intelligent beslut om var (och var inte att) göra affärer.
  • Bild med titeln Conduct Market Research Steg 6
    2. Utför undersökningar. En av de mest grundläggande, tidstestade sätten att bestämma dina företags kunders attityder är att helt enkelt fråga dem! Undersökningar erbjuder marknadsforskare en chans att nå ut till stora prover av människor för att få data som kan användas för att göra breda strategiska beslut. Men eftersom undersökningar resulterar i relativt opersonlig data är det viktigt att säkerställa att din undersökning är utformad på ett sätt som gör det möjligt för data att enkelt kvantifieras så att du kan härleda meningsfulla trender från den.
  • Till exempel kan en undersökning som bara ber kunder att skriva om sin erfarenhet med ditt företag inte vara det mest effektiva valet, eftersom det kräver att man läser och analyserar varje svar individuellt för att härleda meningsfulla slutsatser. En bättre idé kan vara att fråga dina kunder att tilldela ett antal betyg till flera aspekter av ditt företag, som kundservice, pris, och så vidare. Detta gör det snabbare och lättare att identifiera dina styrkor och svagheter förutom att du kan kvantifiera och grafera dina data.
  • I vårt landskapsföretag exempel kan vi försöka kartlägga våra första 20 klienter genom att fråga var och en att fylla i ett litet betygskort när de betalar sin faktura. På detta kort kan vi be våra kunder att ge ett betyg från 1-5 i kategorierna kvalitet, pris, hastighet och kundservice. Om vi ​​får massor av 4 och 5 i de tre första kategorierna, men mestadels 2 och 3 är i det sista, kan vissa känslighetsutbildning för våra anställda förbättra vår kundtillfredsställelse och öka vår referensränta.
  • Bild med titeln 25390 12
    3. Utför fokusgrupper. Ett sätt att bestämma hur dina kunder kan reagera på en föreslagen strategi är att bjuda in dem att delta i en fokusgrupp. I en fokusgrupp samlas små grupper av kunder på ett neutralt läge, prova en produkt eller tjänst och diskutera den med en representant. Ofta observeras fokus sessioner, inspelade och analyseras senare.
  • I vårt landskapsbolag exempel, om vi vill överväga upselling gräsklippare som en del av vår service, kan vi bjuda in lojala kunder att delta i en fokusgrupp. På den här fokusgruppen skulle vi få dem att få försäljningsställen för några av dessa gräsklippare. Då skulle vi fråga dem vilka, om några, de skulle vara mest sannolikt att köpa. Vi skulle också fråga dem hur försäljningsställen gjorde dem känna - var de vänliga eller nedlåtande?
  • Bild med titeln Conduct Market Research Steg 8
    4. Utför en-till-ett-intervjuer. För de mest intima och kvalitativa marknadsundersökningsdata kan en-till-ett-intervjuer med kunder vara användbara. Individuella intervjuer ger inte de breda kvantitativa datasatserna som undersökningar gör, men å andra sidan tillåter de dig att dyka relativt "djup" På jakt efter relevant information. Intervjuer tillåter dig att förstå Varför Specifika kunder som din produkt eller tjänst, så de är ett utmärkt val för att lära sig att mest effektivt marknadsföra till din kundbas.
  • I vårt landskapsföretag exempel, låt oss säga att vårt företag försöker designa en kort annons som kommer att köras på lokal tv. Intervjuer ett par dussin kund kan hjälpa oss att bestämma vilka aspekter av vår tjänst att fokusera på i annonsen. Om de flesta av våra intervjuade säger att de anställer landskapsarkitekter eftersom de inte har tid att behålla sina gräsmattor på egen hand, kan vi göra en annons som fokuserar på den tidsbesparande potentialen i vår tjänst. Jag.E., "Traslös hela helgen stomping genom dina övervuxna ogräs? Låt oss göra jobbet för dig!" (och så vidare).
  • Bild med titeln Conduct Market Research Steg 11
    5. Utför produkt- / servicetester. Företag med tanke på att implementera nya produkter eller tjänster låta ofta potentiella kunder prova sin produkt eller tjänst gratis så att de kan stryka några problem innan de rullar ut det. Att ta med ett urval av kunder för testning kan hjälpa dig att avgöra om dina planer att erbjuda en ny produkt eller tjänst behöver ytterligare granskning eller inte.
  • I vårt landskapsföretag exempel, låt oss säga att vi överväger att erbjuda en ny tjänst där vi planterar blommor i kundens gård efter att ha gjort vår landskapsarkitektur. Vi kan låta några "testa" Kunder väljer att få chansen att få den här tjänsten gratis under förutsättning att de diskuterar det med oss ​​efteråt. Om vi ​​finner att våra kunder uppskattar att få tjänsten gratis men skulle aldrig betala för det, kan vi ompröva vår utrullning av detta nya program.
  • Del 4 av 4:
    Analysera dina resultat
    1. Bild med titeln Conduct Market Research Steg 9
    1. Besvara den ursprungliga frågan som ledde till din forskning. I början av marknadsundersökningen ställer du in mål för forskning. Dessa är typiskt frågor som rör din företags strategi som du försöker svara - till exempel, huruvida man ska utföra en viss investering, huruvida ett visst beslut är en bra idé, och så vidare. Det primära målet med din marknadsundersökning bör vara att svara på den här frågan. Eftersom målen för marknadsundersökningsprojekt varierar så mycket, varierar den exakta informationen som krävs för att ge ett tillfredsställande svar för varje varierar. Vanligtvis letar du efter förutspådda trender i dina data som innebär att en viss handlingsplan är bättre än andra.
    • Låt oss återvända till vårt landskapsbolag exempel där vi försöker bestämma om det är en bra idé att erbjuda en blomstringstjänst med vårt vanliga gräsmatta. Låt oss säga att vi samlade regeringsdata som avslöjade att majoriteten av människor på vår marknad är rita nog att ha råd med den extra kostnaden för blommorna, men att en undersökning vi genomförde avslöjade att mycket få var faktiskt intresserade av att betala för tjänsten. I det här fallet skulle vi förmodligen dra slutsatsen att det inte är en bra idé att fortsätta detta satsning. Vi kanske vill ändra vår idé eller till och med skrota det helt.
  • Bild med titeln 25390 16
    2. Utför SWOT-analys. SWOT står för Styrkor, svagheter, möjligheter och hot. En gemensam användning av marknadsundersökning är att bestämma dessa aspekter av ett företag. Om det är tillämpligt kan de erhållna uppgifterna från ett marknadsundersökningsprojekt användas för att bedöma företagets hälsa som helhet genom att peka ut styrkor, svagheter, och så är det inte nödvändigtvis målet för den ursprungliga forskningen.
  • Låt oss till exempel säga att vi som vi försökte avgöra om vår blomstringstjänst var en rimlig idé eller inte, fann vi att ett betydande antal deltagare i vår testning noterade att de tyckte om blommans utseende men hade inte resurser eller know-how att ta hand om dem en gång planterad. Vi kan klassificera detta som en möjlighet För vår verksamhet - om vi så småningom implementerar blomstringstjänsten, kan vi försöka inkludera trädgårdsredskap som en del av paketet eller som en potentiell Upsell.
  • Bild med titeln Conduct Market Research Steg 1
    3. Hitta nya målmarknader. I enkla termer är en målmarknad gruppen (eller grupper) av människor som din verksamhet främjar, annonserar och försöker i slutändan att sälja sina produkter eller tjänster till. Data från marknadsundersökningsprojekt som avslöjar att vissa typer av människor reagerar företrädesvis till ditt företag kan användas för att fokusera dina företags begränsade resurser på dessa specifika personer, maximera konkurrenskraft och lönsamhet.
  • Till exempel, i vårt blomstrande exempel, låt oss säga att, även om majoriteten av de svarande rapporterade att de inte skulle betala för blommorna om de fick möjlighet, mest äldre Människor reagerade positivt på tanken. Om det är upplagt av efterföljande forskning kan det leda till att vår verksamhet specifikt riktar sig mot äldre marknaden - till exempel genom att annonsera på lokala bingosalar.
  • Bild med titeln Conduct Market Research Steg 7
    4. Identifiera ytterligare ämnen av forskning. Marknadsundersökningen anser ofta mer marknadsundersökning. När du har svarat på en pressfråga kan nya frågor uppstå eller gamla frågor kan förbli obesvarade. Dessa kan kräva ytterligare forskning eller olika metodologiska tillvägagångssätt som är tillfredsställande besvarade. Om resultaten av din första marknadsundersökning är lovande kan du få tillstånd för ytterligare projekt efter att ha presenterat dina resultat.
  • I vårt landskapsskapande företag exempel, till exempel, har vår forskning lett oss till slutsatsen att det inte nödvändigtvis är en klok idé på vår nuvarande marknad. Men flera frågor kvarstår som kan vara bra ämnen för vidare forskning. Några ytterligare forskningsfrågor listas nedan, tillsammans med idéer om hur man löser dem:
  • Är blommans planteringsservice själv obehaglig till kunder, eller är det ett problem med de specifika blommorna vi använder? Vi kan undersöka detta genom att använda alternativa blomsterarrangemang i våra produkttest.
  • Finns det en viss del av marknaden som är mer mottaglig för vår blomstringstjänst än andra? Vi kan undersöka detta genom att korskontrollera våra tidigare forskningsresultat med demografiska data från korrespondenterna (ålder, inkomst, civilstånd, kön, etc.)
  • Är människor mer entusiastiska om blommans planteringstjänst om vi paketerar det med grundtjänsten och ökar priset något, snarare än att erbjuda det som ett separat alternativ? Vi kan undersöka detta genom att genomföra två separata produkttest (en med den service som ingår, en med den som ett separat alternativ).
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Det finns ibland mer än en målmarknad. Att hitta nya marknader är ett bra sätt att utöka ditt företag.
  • Om du inte har mycket av en budget, titta först på rapporter som är lediga och tillgängliga på nätet. Leta även efter rapporter som har publicerats av din branschförening eller i handelsmagasiner (tidskrifter för professionella frisyrer, rörmokare, plastleksaktillverkare, etc.)
  • Om du fattar beslut som kostar dig mycket pengar om du har fel, investera i en professionell marknadsundersökningsråd.Få bud från några.
  • Du kanske kan få lokala universitetsstudenter att ta på sig din forskning som ett klassprojekt.Kontakta professorn som lär en marknadsföringsklass och fråga dem om de har ett sådant program.Du kan behöva betala en liten avgift, men det blir mindre än ett professionellt forskningsföretag.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande