Hur man analyserar skuldsättningsgrad

Skulden till soliditet är en beräkning som används för att bedöma kapitalstrukturen i ett företag. I enkla termer är det ett sätt att undersöka hur ett företag använder olika finansieringskällor för att betala för sin verksamhet. Förhållandet mäter andelen tillgångar som finansieras med skuld till de som finansieras av eget kapital. Skuldsättningsgraden kallas också riskförhållandet eller hävstångsförhållandet. Det är ett snabbt verktyg för att bestämma hur mycket ekonomisk hävstång ett företag använder. Med andra ord ger det en uppfattning om hur mycket ett företag använder skuld för att betala för verksamheten. Det kan också hjälpa dig att förstå ett företags exponering för räntehöjningar eller insolvens.

Steg

Del 1 av 2:
Gör de grundläggande beräkningarna och analysen
  1. Bild med titeln Analysera skuld till eget kapital Steg 1
1. Bestäm bolagets skuld och eget kapital. Du hittar den information du behöver för att göra denna beräkning på bolagets balansräkning. Du måste fatta beslut om vilka av balansräkningen som ska inkluderas i din beräkning av skulden.
  • Eget kapital hänvisar till de medel som aktieägarna bidrog, plus bolagets resultat. Balansräkningen bör innehålla en siffra som är märkt som totalt eget kapital.
  • Vid fastställande av skuld, inkludera räntebärande, långfristig skuld som noter som betalas och obligationer. Var noga med att inkludera den aktuella mängden långfristig skuld. Du hittar detta i den nuvarande skulderna i balansräkningen.
  • Analytiker lämnar ofta ut kortfristiga skulder, såsom leverantörsskulder och upplupna skulder. Dessa objekt ger lite information om hur ett företag levereras. Detta beror på att de inte återspeglar långsiktiga åtaganden, utan bara den dagliga verksamheten i verksamheten.
  • Bild med titeln Analysera skuld till eget kapital Steg 2
    2. Se upp för utgifter som inte är noterade på balansräkningen. Företagen kommer ibland att hålla vissa utgifter från sina balansräkningar. Detta är att göra sina skuldsättningsgrader bättre.
  • Du bör inkludera vissa skulder utanför balansräkningen vid beräkning av skulden. Operativa leasingavtal och ofrivilliga pensioner är två gemensamma skulder utanför balansräkningen. Dessa utgifter är ofta stora nog att inkludera i skuldsättningsgraden.
  • Övriga skulder att se efter kan komma från joint ventures eller forsknings- och utvecklingspartnerskap. Skanna genom noterna till bokslutet och leta efter skulder utanför balansräkningen. Inkludera de som är större än 10% av den totala räntebärande skulden.
  • Bild med titeln Analysera skuld till eget kapital Steg 3
    3. Beräkna skuldsättningsgraden. Hitta det här förhållandet genom att dela upp total skuld med totalt eget kapital. Börja med de delar som du identifierade i steg 1 och pluggar dem till denna formel: Skuld till eget kapital = total skuld ÷ totalt eget kapital. Resultatet är skuldsättningsgraden.
  • Till exempel, anta att ett företag har $ 300.000 av långsiktig räntebärande skuld. Företaget har också $ 1.000.000 av totalt eget kapital. Detta företag skulle ha en skuld till soliditet på 0.3 (300.000 / 1.000.000), vilket innebär att den totala skulden är 30% av det totala eget kapitalet.
  • Bild med titeln Analysera skuld till eget kapital Steg 4
    4. Gör en grundläggande bedömning av företagets kapitalstruktur. När du väl har beräknat ett företags skuldsättningsgrad kan du börja utveckla en uppfattning om sin kapitalstruktur. Här är några saker att tänka på:
  • Ett förhållande av 0.3 eller lägre anses vara frisk av många analytiker. Under de senaste åren har andra dock dragit slutsatsen att för lite hävstång är lika illa som för mycket hävstångseffekt. För lite hävstång kan föreslå en konservativ ledning som inte vill ta risk.
  • Ett förhållande av 1.0 innebär att bolaget finansierar sina projekt med en jämn mix av skuld och eget kapital.
  • Ett förhållande större än 2.0 innebär att företaget lånar mycket för att finansiera verksamheten. Det betyder att fordringsägare har dubbelt så mycket pengar i företaget som aktieägare.
  • Nedre förhållanden innebär att företaget har mindre skuld, och detta minskar risken. Ett företag med mindre skuld kommer också att ha mindre exponering för räntehöjningar och förändringar i kreditvillkoren.
  • Vissa företag kommer att välja skuldfinansiering trots den ökade risken. Skuldfinansiering tillåter ett företag att få tillgång till kapital utan att späda ägande. Det kan ibland också leda till högre intäkter. Om ett företag med mycket skuld blir lönsamt kan ett litet antal ägare göra mycket pengar.
  • Del 2 av 2:
    Analysera i djupet
    1. Bild med titeln Analysera skuld till eget kapital Steg 5
    1. Tänk på industrins finansieringsbehov. Företaget är verksamt inom. Som noterat ovan är en hög skuld till eget kapital (över 2.00) är oroligt. Ett sådant förhållande kan föreslå en farlig mängd hävstångseffekt. För vissa branscher är dock högskuldsättningsgraden lämpliga.
    • Till exempel använder byggföretag byggnadslån för att finansiera de flesta av sina projekt. Även om detta leder till en hög skuld till eget kapital, är företaget inte i riskzonen för insolvens. Ägarna till varje byggprojekt är i huvudsak att betala för att betjäna skulden själva.
    • Finansföretag kan också ha hög skuld till eget kapital för att de lånar pengar till låga priser och låna till högre priser. Ett annat exempel skulle vara kapitalintensiva industrier som tillverkning. Dessa företag lånar ofta pengar för att köpa råvaror för tillverkning.
    • Branscher som inte är kapitalintensiva kan ha en lägre skuld till eget kapital. Exempel skulle innehålla mjukvaruleverantörer och professionella serviceföretag.
    • För att bedöma huruvida ett företags skuldsättningsgrad är inom ett lämpligt område är det en bra idé att jämföra det med andra företag inom samma bransch, och / eller jämföra sin nuvarande skuldsättningsgrad till den senaste perioderna.
  • Bild med titeln Analysera skuld till eget kapital Steg 6
    2. Tänk på effekten av statskassager på skuldsättningsgraden. Treasury aktieåterköp minskar balansen i aktieägarens eget kapital. Detta kan leda till en stor ökning av skulden till eget kapital.
  • Treasury Stock Köp minskar aktieägarnas eget kapital och därmed öka skuldsättningsgraden. Men den övergripande inverkan på aktieägarna kan vara till nytta. Detta beror på att de återstående aktieägarna får en större del av nettoresultatet och utdelningen utan ökning av skuldbelastningen.
  • Finansiell hävstångseffekt ökar med egna aktieinköp. Samtidigt förblir operativ hävstångseffekt (förhållandet mellan rörliga kostnader) oförändrat. Med andra ord påverkas inte kostnaden för produktion, prissättning och vinstmarginaler.
  • Bild med titeln Analysera skuld till eget kapital Steg 7
    3. Överväg att beräkna skuldtjänsten. När ett företag har en hög skuld till eget kapital, vänder många finansiella finansiella analytiker till skuldtjänsten. Detta ger ytterligare insikt om företagets förmåga att återbetala sina skyldigheter.
  • Skuldtjänsten delar upp bolagets rörelseresultat av sina betalningsavgift. Ju större resultat desto mer sannolikt är det att bolaget kommer att ha tillräckligt med inkomst för att tjäna sin skuld.
  • Ett förhållande av 1.5 eller högre är det minsta minimumet i de flesta branscher. Ett lågt skuldservice täckningsgrad i kombination med en hög skuld till eget kapital bör handla om någon investerare.
  • Ett högt rörelseresultat kan tillåta att ett skuldbörda företag uppfyller sina skyldigheter.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    När du använder skuldsättningsgraden som anges på en finansiell webbplats är det en bra idé att undersöka vilka former av skuld de inkluderar. Dessa webbplatser utesluter ofta utgifter för balansräkning. De inkluderar ibland kortfristiga skulder som är mindre viktiga.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande