Hur man utformar en framgångsrik marknadsstrategi

Främjande är finalen i "fyra ps" av marknadsföring och fokuserar på att nå potentiella kunder och övertyga dem om att köpa din produkt. Det handlar om att rikta annonsering och uppsökning på din målmarknad för att informera kunden om din produkt och dess funktioner. En framgångsrik kampanjstrategi, därefter fokuserar på att identifiera dessa kunder, hitta det bästa sättet att nå dem och sedan skapa fokuserade kampanj media för att få din information till dem. Använd följande steg för att skapa din egen marknadsstrategi.

Steg

Del 1 av 3:
Förstå din målmarknad
  1. Bild med titeln Design En framgångsrik PR-produktstrategi Steg 1
1. Identifiera din målgrupp. Din utgångspunkt för att skapa en kampanj strategi bör vara att räkna ut exakt vem du är marknadsföring till. Identifiera denna publik genom faktorer som ålder, inkomstnivå, intressen, kön och andra deskriptorer. Din hela kampanjplan ska sedan byggas runt önskan, smaken och känslorna hos denna grupp. Var noga med att definiera den här gruppen så mycket detaljer som möjligt.
  • Till exempel, föreställ dig att du säljer en ny typ av ryggsäck för internationell resa. Din målmarknad kan vara medelinkomst millennials som tycker om budgetresor.
  • Bild med titeln Design En framgångsrik PR-produktstrategi Steg 2
    2
    Förstå din idealiska kundens preferenser. Arbeta för att förstå din målkund, inklusive saker som de letar efter i ett företag, deras idealer och andra faktorer som är viktiga för dem. En del av denna process bör studera andra framgångsrika företag som riktar sig mot samma marknad genom reklam. Vilka aspekter av deras produkter eller företagskultur stressar de i sina annonser? Stressera aspekterna av ditt eget företag eller produkt som matchar dessa idealer.
  • Till exempel kan din målmarknad för rese ryggsäcken gynna att leva en "fri" Liv och söker nya erfarenheter över lyxiga eller materiella saker. Du kan använda den här informationen för att fokusera på hur din produkt passar in i denna livsstil.
  • Bild med titeln Design En framgångsrik PR-produktstrategi Steg 3
    3. Matcha din målgrupp till mediekanalerna som de använder. Ditt nästa mål ska identifiera vilka mediekanaler som ska användas för att nå din målgrupp. För många produkter kan onlineannonsering vara ett effektivt sätt att nå kunderna. Detta är dock inte sant för produkter som är riktade mot äldre konsumenter, som kan annonseras på radio eller tv. Andra vanliga alternativ inkluderar tidningsannonser, direktmailing och skyltar. Att räkna ut vilket som är bäst kräver att du bedömer din målgrupp, och kan fungera bäst efter lite försök och fel. Försök att öka dina utgifter i en mediekanal i en månad och se om du ser en ökning av försäljningen. Använd vad du lär dig att justera din annonseringspolicy i enlighet med detta.
  • Till exempel kan din rese ryggsäck vara bäst annonseras på webbplatser, som dina mål demografiska, millennials, spenderar mycket av sin tid online.
  • Del 2 av 3:
    Definiera ett kampanjmål
    1. Bild med titeln Design En framgångsrik PR-produktstrategi Steg 4
    1. Montera din marknadsföringsstrategi i din övergripande marknadsstrategi. För att kunna effektivt måste din kampanj strategi passa in med de andra tre PS av marknadsföring, som är pris, produkt och plats. Främjande kommer vanligtvis efter att arbetet har slutförts på produkt- och prisaspekter av 4 PS. Detta beror på att endast med en definierad produkt- och prispunkt kan identifiera en målmarknad för din produkt. Din kampanjstrategi är också knuten till din prisstrategi, men du kan inte spendera pengar på marknadsföring utan att inkorporera den kostnaden i priset på din produkt.
    • Din kampanjstrategi med också påverkan och påverkas av den slutliga P, som är plats (eller placering). Plats innehåller hur och var din produkt kommer att säljas. Din marknadsföring bör styra kunderna till den här platsen, vare sig det är online, på en lokal butik eller i din egen butik.
  • Bild med titeln Design En framgångsrik PR-produktstrategi Steg 5
    2. Bestäm vad du vill ha från din kampanjstrategi. Din kampanjstrategi bör ha ett väldefinierat mål. Detta mål kan vara beroende av livscykelstadiet. Din produkt är för närvarande i eller dina konkurrenters handlingar. Till exempel kan en kampanjstrategi för en ny produkt försöka skapa medvetenhet om produkten. Gemensamma kampanjmål inkluderar:
  • Göra kunderna medvetna om produkten.
  • Köra dem för att köpa en produkt som de redan är medvetna om.
  • Förklara funktioner eller funktionalitet hos en produkt.
  • Ritning tidigare kunder tillbaka.
  • Göra din produkt ut från dina konkurrenter ".
  • Visar företagets "varumärke" (dess idealer, välgörenhets- eller samhällsengagemang mm.).
  • Din strategi kan innehålla flera av dessa mål. Till exempel kommer rese ryggsäcken sannolikt att introduceras (gör kunderna medvetna om det), förklaras (vad gör det?) och differentierade från konkurrenter (vad erbjuder det som andra inte gör det?).
  • Bild med titeln Design En framgångsrik PR-produktstrategi Steg 6
    3. Arbeta för att skära ut en nisch på marknaden. En del av att begränsa vad du vill ha i din kampanjstrategi är att räkna ut exakt vad gap din produkt eller företag kommer att fylla på marknaden. Det vill säga vad kan du ge till konsumenter som inte redan finns? Vilket behov fyller du och i vems liv fyller du det? Detta kan vara en konkurrensfördel, som att tillhandahålla en billigare (men liknande i kvalitet) produkt än dina konkurrenter, eller en unik kvalitet på din produkt. Oavsett vilken produkts nisch är, arbeta för att placera din produkt i den genom ditt kampanjarbete.
  • Med hjälp av rese-backpack Exempel kan din nisch vara att ditt paket innehåller en "stöldskyddande" Fack för värdefulla objekt som pass, telefoner och datorer.
  • Bild med titeln Design En framgångsrik PR-produktstrategi Steg 7
    4. Definiera ditt företags varumärke. Ditt företags varumärke är det ansikte som det presenterar till marknaden. Det är hur ditt företag uppfattas. Till exempel kan ett företag ses som familjevänligt, ekologiskt medvetet, stödjande av samhället, eller ett antal andra attribut, bra eller dåliga. Definiera ditt varumärke tydligt och använd det för att informera all din marknadsföring och uppsökning till kunderna. Varje kontaktpunkt med kunderna bör återspegla ditt varumärke.
  • För Ryggsäck Exempel kan ditt varumärke vara att du är ett företag som stöder resenärens livsstil och uppskattar olika kulturer runt om i världen.
  • Bild med titeln Design En framgångsrik PR-produktstrategi Steg 8
    5. Ring dina potentiella kunder till handling. Oavsett ditt kampanjmål bör du alltid berätta för din kund eller potentiell kund att göra något. Detta kan vara direkt, som "Se upp för produkten i din mataffär," eller indirekt, som "Genom att stödja [affären] stöder du våra veteraner." Att skapa ett samtal till handling, tänk på vad du vill att kunderna ska göra efter att de ser eller hör din annons. Till exempel, om de ska gå online för mer information eller se upp för ditt föremål i affären?
  • För att skapa effektiva samtal till handling, försök hålla dem korta och fokuserade. Dessutom arbetar du med att skapa en känsla av brådskande, fokusera på produktens fördelar och använda Action-verb (nedladdning, besök, leta efter mm.).
  • Till exempel kan en annons för rese ryggsäcken innehålla ett samtal till handling som, "Besök vår hemsida på [Website URL] för att se var våra kunder har tagit vårt förpackning!"
  • Del 3 av 3:
    Få ordet ut
    1. Bild med titeln Design En framgångsrik PR-produktstrategi Steg 9
    1. Bedöm din kampanjbudget. Innan du väljer kampanjstrategier måste du överväga hur mycket pengar du kan spendera på den. Utarbeta en budget baserad på vad du har just nu och hur mycket du förväntar dig kommer att komma in under marknadsföringskampanjen. Detta kommer att informera typ och mängd annonser du placerar. Kampkostnader inkluderar även tillhandahållande av prover, provprodukter och löner för anställda som utför uppdragshändelser.
  • Bild med titeln Design En framgångsrik PR-produktstrategi Steg 10
    2. Tänk på tidpunkten för din kampanj. Tidpunkten för en kampanjkampanj kan påverka hur effektiv kampanjen slutligen slutar vara. Tänk på om efterfrågan på din produkt är säsong och försök att träffa kunderna strax före eller i början av din största säsong. Om det finns semester, dedikerade månader eller stora evenemang som kommer att komma i samband med din produkt, överväga att starta en kampanjkampanj för att följa med den.
  • Till exempel tar många människor längre semester under sommarmånaderna. Din rese ryggsäck ska främjas under månaderna eller veckorna som leder upp till sommaren.
  • Bild med titeln Design En framgångsrik PR-produktstrategi Steg 11
    3. Köp riktad reklam. Planera att köpa annonsutrymme på mediekanalerna du identifierade tidigare. Inom dessa, placera annonser på nätverk, i tidskrifter eller på webbplatser som är direkt relevanta för dina konsumenter. Den här typen av "målinriktad" Marknadsföring fungerar för att se till att dina annonser går främst till tittare som kan vara intresserade av din produkt. Detta sparar pengar och låter dig tjäna mer företag per dollar av din marknadsföringsbudget.
  • Till exempel, ett bra ställe att placera en annons för din resebackspack kan vara på populära resorbloggar eller webbplatser.
  • Bild med titeln Design En framgångsrik PR-produktstrategi Steg 12
    4. Överväga lågkostnadsmedier. Många företag finner att social media marknadsföring och att bo i kontakt med kunder online är ett effektivt sätt att öka försäljningen. Detta är särskilt sant om företagen tjänar anhängare eller gillar på sociala medier, genom att skicka intressant och relevant innehåll i och runt sina produktreklam. Det finns dock andra alternativ för billiga kampanjer. Prova något av följande:
  • Hosting A Giveaway. Använd en sweepstakes webbplats för att vara värd för en giveaway som inkluderar din produkt och pengar, en semester eller något annat värdefullt pris. Öka din exponering genom att ge ut ytterligare poster när en deltagare delar tävlingarna eller inlägg om det på sociala medier.
  • Reta din produkt på sociala medier. Skapa sociala medierposter som retar utgåvan av en ny produkt genom att hypa upp och ge ofullständig information. Bygga upp följare genom att skapa intresse för produkten innan den avslöjar det.
  • Få billiga kampanjer. Webbplatser som Fiverr.com kan ge dig tillgång till begåvade grafiska designers och deras arbete till ett lågt pris. Få kvalitetsarbete på det billiga och skicka sedan det till sociala medier för att öka produktens synlighet.
  • Bild med titeln Design En framgångsrik PR-produktstrategi Steg 13
    5. Överväg att ge ut prover. Gratis prover kan hjälpa kunderna att prova en produkt som de annars inte kan vara villiga att försöka. Om din produkt är en mat eller kosmetisk, kan du till exempel erbjuda provstorlekar till kunder i butiker. Om din produkt är svårare att prova kan du istället skicka gratisprover till "influencers." Dessa människor och organisationer är de som är trendsättare eller respekterade siffror till din målgrupp. Medan de kanske inte gillar din produkt, om de slutar att tycka om det, kan de skicka en blogg eller social media beskrivning av din produkt och en länk till din webbplats. Detta kan vara ett effektivt sätt att sväva kunderna för att köpa din produkt.
  • Till exempel kan skicka ett gratis prov av din reservack till en berömd reseblogger resultera i ett omnämnande av din produkt i ett inlägg om bra resväskor eller en resa som de tog.
  • Bild med titeln Design En framgångsrik PR-produktstrategi Steg 14
    6. Kom ihåg att införliva PR. Förutom influencers vill du också få hjälp av media för att sprida ordet om din produkt. Tidskrifter, pratprogram och tidningar är exempel på media där din produkt kan nämnas positivt. Kontakta dessa organisationer för att förklara din produkt och se om du kan intressera dem för att nämna det på deras show eller i deras publikation. Du kan också sponsra relaterade händelser i ditt samhälle.
  • För Ryggsäck Exempel kan du kontakta tidskrifter som är relaterade till resor och förklara din produkt. Om det är intressant nog kan det här resultera i en artikel som beskriver din produkt.
  • Bild med titeln Design En framgångsrik PR-produktstrategi Steg 15
    7. Fokusera dina marknadsföringsinsatser. När du utformar en kampanjstrategi, kom ihåg att marknadsföring kan vara lika mycket om vad du inte gör som det handlar om vad du gör. Det är, försök inte att locka alla till din produkt. Du behöver inte slå hela marknaden, bara din kärngrupp. Om produkten gör det, kan du expandera senare. Men överför inte din marknadsföringsstrategi nu eller det kommer inte att vara nästan lika effektivt.
  • Du kommer också att vara begränsad av en budget, så det är viktigt att bestämma vad som är mest kritiskt för din kampanjkampanj är viktigt. Börja med de mest fokuserade, riktade teknikerna och sedan gå därifrån.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande