Hur man bygger en aktieportfölj

Aktiemarknaden och dess riskpotential hotar många människor. Ändå är en välbyggd aktieportfölj sannolikt att överträffa andra investeringar över tiden. Det är möjligt att ensam bygga en aktieportfölj, men en kvalificerad finansiell planerare kan hjälpa till. Att veta dina mål och din vilja att ta risker i förväg, liksom förståelsen av marknaden, kan hjälpa dig att bygga en lyckad portfölj.

Steg

Del 1 av 3:
Utforma din portfölj
  1. Bild med titeln Bygg en aktieportfölj Steg 1
1. Vet vad du är villig att investera. Som du investerar måste du balansera dina potentiella risker mot dina potentiella belöningar. En portföljs tillgångar bestäms typiskt av investerarens mål, villighet att ta risker, och hur lång tid investeraren avser att hålla sin portfölj. Några av de viktigaste faktorerna att överväga att fatta dessa beslut är:
  • Investors ålder.
  • Hur mycket tid som investeraren är villig att spendera så att hans investeringar växer.
  • Mängden kapital Investeraren är villig att investera.
  • Prognostiserade kapitalbehov för framtiden.
  • Andra resurser investerare kan ha.
  • Bild med titeln Bygg en aktieportfölj Steg 2
    2. Bestäm vilken typ av investerare du kommer att vara. Portföljer faller vanligtvis någonstans i spektret mellan aggressiva eller högriskportföljer och konservativa eller lågriskportföljer. Konservativa investerare försöker helt enkelt skydda och upprätthålla värdet av en portfölj, medan aggressiva investerare tenderar att ta risker med förväntan att några av dessa risker kommer att betala. Det finns olika verktyg för online-riskbedömningsverktyg som du kan använda för att hjälpa till att bedöma din risktolerans.
  • Förstå att dina finansiella mål kan förändras över tiden och anpassa din portfölj i enlighet med detta. Generellt är den yngre du är desto mer risk som du har råd med eller är villiga att ta. Du kan vara bättre serverad med en tillväxtorienterad portfölj. Ju äldre du blir desto mer kommer du att tänka på pensionsinkomst, och kan bättre serveras med en inkomstinriktad portfölj.
  • Även vid pensionering behöver många fortfarande en del av sin portfölj för tillväxt, eftersom många människor bor 20, 30 eller flera år bortom deras pensionsdatum.
  • Bild med titeln Bygg en aktieportfölj Steg 3
    3. Dela din huvudstad. När du har bestämt vilken typ av investerare du vill vara och vilken typ av portfölj du vill bygga måste du bestämma hur du tänker fördela (spridas runt) din kapital. De flesta investerare som är nya på marknaden vet inte hur man ska välja aktier. Några viktiga faktorer är:
  • Bestämma vilken sektor som ska investera i. En sektor är den kategori som en given industri placeras i. Exempel är telekommunikation, finansiell, informationsteknik, transport och verktyg.
  • Att veta marknadsvärde (AKA Market Cap), som bestäms av att multiplicera ett givet företags utestående aktier med det aktuella priset på en aktie på marknaden (stor-cap, mid-cap, småmössa, etc.).
  • Det är viktigt att diversifiera innehav i olika sektorer och marknadsvärde för att sänka en portföljs övergripande risk.
  • Del 2 av 3:
    Göra investeringar
    1. Bild med titeln Bygg en aktieportfölj Steg 4
    1. Förstå de olika typerna av lager. Lager representerar en ägarandel i det företag som utfärdar dem. Pengarna som genereras från försäljningen av lager används av bolaget för sina kapitalprojekt, och vinsten som genereras av bolagets verksamhet kan återlämnas till investerare i form av utdelningar. Aktier kommer i två sorter: vanligt och föredraget. Föredragna lager är så kallade eftersom innehavare av dessa aktier betalas utdelningar före ägare av gemensamma aktier. De flesta aktier är dock vanliga aktier, som kan delas upp i kategorierna nedan:
    • Tillväxtbestånd är de som förväntas öka i värde snabbare än resten av marknaden, baserat på deras tidigare prestationsrekord. De kan medföra mer risk över tiden men erbjuder större potentiella belöningar i slutet.
    • Inkomstbestånd är de som inte fluktuerar mycket men har en historia att betala ut bättre utdelningar än andra lager. Denna kategori kan innehålla både vanliga och föredragna aktier.
    • Värdebestånden är de som är "undervärderad" av marknaden och kan köpas till ett pris som är lägre än det underliggande värdet av företaget skulle föreslå. Teorin är det när marknaden "kommer till sina sinnen," Ägaren till ett sådant lager skulle stå för att tjäna mycket pengar.
    • Blåchipslager är de som har fungerat bra under en tillräckligt lång tid att de anses vara relativt stabila investeringar. De får inte växa så snabbt som tillväxtbestånd eller lön samt inkomstbestånd, men de kan bero på stadig tillväxt eller stadig inkomst. De är emellertid inte immuni från marknadens förmögenheter.
    • Defensivt lager är aktier i företag vars produkter och tjänster människor köper, oavsett vad ekonomin gör. De inkluderar lager av mat och dryckes företag, läkemedelsföretag och verktyg (bland annat).
    • Cykliska aktier, däremot, stiger och faller med ekonomin. De omfattar aktier i sådana industrier som flygbolag, kemikalier, hembyggnads- och ståltillverkare.
    • Spekulativa aktier inkluderar unga företags erbjudanden med ny teknik och äldre företag med ny verkställande talang. De ritar investerare som letar efter något nytt eller ett sätt att slå på marknaden. Utförandet av dessa bestånd är särskilt oförutsägbar, och de anses ibland vara en högriskinvestering.
  • Bild med titeln Bygg en aktieportfölj Steg 5
    2. Analysera lager fundamentals. Grundläggande är termen som ges till poolen av kvalitativa och kvantitativa data som används för att avgöra huruvida ett lager är en värdefull investering eller inte på en långsiktig analys av marknaden. Att analysera ett företags grundläggande är vanligtvis det första steget för att avgöra huruvida en investerare kommer att köpa aktier i det företaget. Det är absolut nödvändigt att analysera fundament för att komma fram till ett företags inneboende värde - det vill säga bolagets verkliga värde som baserat på uppfattningen av alla konkreta och immateriella aspekter av verksamheten, utöver det nuvarande marknadsvärdet.
  • För att analysera grunden för ett bolag försöker investeraren bestämma det framtida värdet av ett företag, med alla sina prognostiserade vinster och förluster som är inblandade i.
  • Bild med titeln Bygg en aktieportfölj Steg 6
    3. Analysera kvalitativa faktorer. Kvalitativa faktorer, såsom kompetens och erfarenhet av ett företags ledning, olika branschcykler, styrkan i ett företags forsknings- och utvecklingsincitament, och ett företags förhållande till sina arbetstagare, är viktiga att ta hänsyn till när man bestämmer sig för att bestämma huruvida eller inte Investera i ett företags lager. Det är också viktigt att förstå hur företaget genererar sin vinst och vad företagets affärsmodell ser ut för att få ett brett spektrum av kvalitativ information om företagets aktieoptioner.
  • Prova att undersöka företag online innan du investerar. Du borde kunna hitta information om bolagets chefer, VD och styrelse.
  • Bild med titeln Bygg en aktieportfölj Steg 7
    4. Titta på pris-till-vinstförhållandet. P / E-förhållandet kan betraktas som lagers nuvarande pris mot sin vinst per aktie under de senaste 12 månaderna ("efterföljande p / e") eller dess prognostiserade intäkter för de kommande 12 månaderna ("förväntat p / e"). Ett lager som säljer för $ 10 per aktie som tjänar 10 cent per aktie har ett P / E-förhållande på 10 dividerat med 0.1 eller 100- En aktieförsäljning för $ 50 per aktie som tjänar $ 2 per aktie har ett P / E-förhållande på 50 dividerat med 2 eller 25. Du vill köpa lager med ett relativt lågt P / E-förhållande.
  • När du tittar på P / E-förhållandet, fatta förhållandet för beståndet i flera år och jämföra det med P / E-förhållandet för andra företag i samma bransch samt för index som representerar hela marknaden, till exempel Dow Jones Industrial-genomsnittet eller standard och fattiga (S & P) 500.
  • Att jämföra p / e av ett lager i en sektor till ett lager i en annan sektor är dock inte informativ eftersom p / e varierar mycket från industrin till industrin.
  • Bild med titeln Bygg en aktieportfölj Steg 8
    5. Titta på avkastningen på eget kapital. Även kallad avkastning på bokfört värde, är denna siffra företagets inkomst efter skatt i procent av sitt totala bokfört värde. Det representerar hur bra aktieägare drar nytta av företagets framgång. Som med P / E-förhållande måste du titta på flera års avkastning på eget kapital för att få en exakt bild.
  • Bild med titeln Bygg en aktieportfölj Steg 9
    6. Titta på totalavkastning. Totalavkastning inkluderar vinst från utdelningar samt förändringar i värdet av beståndet. Detta ger ett sätt att jämföra beståndet med andra typer av intyg.
  • Bild med titeln Bygg en aktieportfölj Steg 10
    7. Försök att investera i företag som handlar under deras nuvarande värde. Medan ett brett spektrum av lagerinvesteringar är viktigt, rekommenderar analytiker ofta att köpa lager i företag som handlar för lägre än de är värda. Denna typ av värdeinvestering betyder emellertid inte att köpa "skräp" aktier, eller aktier som sjunker stadigt. Värdeinvesteringar bestäms genom att jämföra inneboende marknadsvärde mot bolagets nuvarande aktiekurs, utan att titta på de kortfristiga marknadsfluktuationerna.
  • Bild med titeln Bygg en aktieportfölj Steg 11
    8. Försök att investera i tillväxtbestånd. Tillväxtbestånd är investeringar i företag som uppvisar eller förutspås växa betydligt snabbare än andra aktier på marknaden. Detta innebär att analysera ett givet företags nuvarande resultat mot sin tidigare resultat bland branschens ständigt fluktuerande klimat.
  • Del 3 av 3:
    Underhålla din portfölj
    1. Bild med titeln Bygg en aktieportfölj Steg 12
    1. Undvik att doppa in i investeringar. När du har investerat kapital på ett lager är det viktigt att låta beståndet växa i minst ett år utan att sälja dina aktier. Tänk på alla ändamål att dessa pengar inte kan återkallas och spenderas någon annanstans.
    • Som en del av att investera på lång sikt, bestämma hur mycket pengar du har råd att begå till aktiemarknaden i fem år eller längre och sätta det åt sidan för investeringar. Pengar du behöver på kortare tid bör investeras i kortare investeringar som penningmarknadskonton, CD-skivor eller U.S. Treasury Bonds, Bills eller Notes.
  • Bild med titeln Bygg en aktieportfölj Steg 13
    2. Diversifiera din portfölj. Oavsett hur bra ett lager kan göra för tillfället är priset och värdet av aktier att fluktuera. Att diversifiera din investeringsportfölj kan hjälpa dig att undvika denna fallgrop genom att sprida sig runt dina pengar till ett antal aktier.
  • En väl diversifierad portfölj är viktig eftersom det i händelse av att en eller flera sektorer av ekonomin börjar minska, kommer den att förbli stark över tiden och minska sannolikheten för att ta en betydande träff när marknaden fluktuerar.
  • Diversifiera inte bara över spektret av tillgångsklasser. Vissa experter rekommenderar att du också bör diversifiera dina beståndsdelar inom varje tillgångsklass representerad i din portfölj.
  • Bild med titeln Bygg en aktieportfölj Steg 14
    3. Granska din portfölj (men inte för ofta). Förutse att marknaden kommer att fluktuera. Om du kontrollerar dina aktier varje dag, kan du sluta känna sig orolig över värdet av dina investeringar när saker går upp eller ner. Men med samma token bör du kolla på dina investeringar regelbundet.
  • Kontrollera din portfölj minst en eller två gånger om året är en bra idé, men forskningen har visat att återförsäljning av förändringar (säljer vinster från de innehav som har varit lönsamma och köper aktier av de som har förlorat värde) mer än två gånger per år inte gör det erbjuda någon fördel.
  • Vissa experter rekommenderar att man kontrollerar kvartalsrapporterna för ett visst företag för att se om dina förutsägelser för det företaget håller sant. Göra ändringar efter behov, men hoppa inte varje gång en aktie rapporterar en mindre minskning av värde.
  • Också viktigt att komma ihåg är skatteimplikationer av försäljning: Om det här är ett konto som du har investerat efter skattesats (icke-IRA eller liknande typ av mäklare konto), försök att inte sälja någonting vid en vinst för på minst ett år för att få långsiktiga kapitalvinster snarare än vanlig inkomstskattebehandling på din vinst. För de flesta är kapitalvinsterna mer gynnsam än sin inkomstskattesats.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Var medveten om att tvätta försäljningsregler: Om du bestämmer dig för att sälja en aktie- eller aktiefond med förlust och köpa till en aktie- eller aktiefond som anses väsentligt liknande inom en 30-dagarsperiod, kommer du inte att kunna hävda att förlusten på dina skatter.
  • Konsultera med en kvalificerad finansiell planerare om du är osäker på hur man investerar eller vilka aktier som är säkra att investera i.
  • Var medveten om skattekonsekvenser (se kommentarer om långsiktiga vs. Kortfristiga realisationsvinster under "Underhålla din portfölj" ovan) och vara medveten om att du kommer att vara skyldig skatt på de utdelningar du tjänar på de aktier som betalar dem till dig under det år de tjänas, oavsett om de betalades ut till dig eller inte.
  • Varningar

    Var medveten om att inte alla vanliga aktier betalar utdelningar. Huruvida ett lager betalar utdelningar bör vara en enda faktor för att välja det, inte nödvändigtvis den enda faktorn.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande