Hur man blir en värdeinvesterare

Värdeinvestering är en beprövad stil för att tjäna bra avkastning på aktiemarknaden, vilket demonstreras av de stellära register över värdeinvesterare som Benjamin Graham, Warren Buffett, John Templeton, Seth Klarman och Joel Greenblatt. Värdeinvesteringar och fonder fokuserar på företag vars försäljnings- och tillväxtmarginaler är mindre än genomsnittet. Lagerinnehav från värdefonder har i allmänhet lägre pris-till-vinst och pris-till-bokförhållanden. Det innebär att marknaden de värderade en fond mer än den borde ha baserat på det faktum att dess marknadsvärde är mindre än sitt inneboende värde. Värdebestånden har vanligtvis högre avkastning och värdefonder kan kapitalisera på företagets vändning. Även om detta kan tyckas som ett bra sätt att göra en hel del pengar, har dessa investeringar sina risker. Det kan vara så att marknaden är korrekt devalverat ett företags värde och att dessa företag aldrig får nå sitt inneboende värde.

Steg

Del 1 av 3:
Välja investeringar
  1. Bildbeteckningen blir ett värde Investor Steg 1
1. Utveckla en "kompetenskrets". Denna idé stammar affärsteori och hur investerare kan navigera en stor marknad full av olika typer av företag och medel.Tanken på a "kompetenskrets" bygger på tanken att de flesta människor, genom utbildning eller livserfarenhet, utvecklar användbar kunskap om vissa områden i världen. Till exempel kan vuxna som har tagit en enkel ekonomisk kurs känna till grunderna för hur man kör en restaurang: att hitta ett hyresutrymme för verksamheten, anställa anställda att laga mat och att betjäna gästerna och ha en generalchef som övervakar dagliga problem. Det finns dock specifika typer av kunskaper som gör att man kör en restaurang mer framgångsrik, till exempel att veta hur man får tillräckligt med trafik i restaurangen, etablera mat och dryckespriser och utvärdera driftskostnaderna. Inte alla måste veta om mikrochips eller tekniska företag. Det finns gott om investeringar på marknaden i ganska mycket någon typ av företag. Den centrala ideen att investera i din kompetenscirkel är att fokusera dina investeringar i företag som du förstår när det gäller produkter, marknadsföring och struktur. Du behöver inte bli expert på alla typer av teknik eller företag.
  • Bildbeteckningen blir ett värde Investor Steg 2
    2. Sök efter nya investeringsidéer. Hitta investeringar med företag som kan ha ett för närvarande lågt marknadsvärde, men är välorganiserade, välskötta och har en struktur och produktbas som du förstår.
  • Titta på aktiemarknadens nya låga listor. Det här är aktier som har gjort nya låga i aktiekursen inom en viss tidsperiod, typiskt 52 veckor. Det kan finnas flera tillväxtmarknader och aktier till låga priser.
  • Skanna varje ny utgåva av värde. Detta är en publikation som spårar aktier och marknadsenheter. Du borde flagga företag som ligger inom din kompetenscirkel och sedan ytterligare forskning i varje.
  • Titta på 13f-upplysningar av stora företag som banker, försäkringsbolag, hedgefonder, etc. Det här är dokument som är inlämnad för företag som dokumenterar alla tillgångar värderade över 100 miljoner dollar. Du kan få investeringsidéer från dessa.
  • Läs hedgefond och fondbrev. Det här är där värdepappersföretag ofta gör fallet för att välja särskilda investeringar.
  • Läs Popular Business Press Publications regelbundet, som Wall StreetJournal, New York Times och Financial Times. Dessa papper kommer att innehålla information om företag som kan driva en ny investeringsmöjlighet: företagsstrukturering, förvärv, rättegångar mm.
  • Bildbeteckningen blir ett värde Investor Steg 3
    3. Utvärdera företag för potentiella investeringar. Se till att du investerar i goda företag innan du köper investeringar och aktier. Slå upp ett företag på värde och undersöka sina intäkter, förluster och struktur. Ett bra företag från en investeringssynpunkt är en som kan tjäna hög avkastning på kapital. Sällan kan företag investera denna kapital tillbaka till verksamheten. Ett sätt att hitta företag som kan göra det är att leta efter företag som har vuxit bokfört värde på en hög skattesats per aktie.
  • Investerare tittar ofta på några faktorer när man letar efter företag med hög avkastning på kapital. Till exempel föreslår populär blogger och investerare Greg Spiener att titta på det totala beloppet av eget kapital som ett företag har lagt till under det senaste decenniet. Du bör då beräkna avkastningen på den investeringen när det gäller vinst. Detta tillvägagångssätt kommer att avslöja för dig vilken procentandel av ett företags resultat återinvesterades under de senaste 10 åren. Denna information ska hjälpa dig att förutse framtida intäkter för det företaget.
  • Bild med titeln Bli ett värde Investor Steg 4
    4. Investera i goda företag och företag med goda förvaltningsstrukturer. Kom ihåg att hålla din forskning och investeringar inom din kompetenscirkel. Företag som har hög avkastning på kapital kommer att ge dig goda vinster på dina investeringar. Företag med en solid förvaltningsstruktur är mer benägna att lyckas på lång sikt. Några saker att leta efter när man utvärderar ett företag för ledningsstruktur är:
  • Har förvaltningen en betydande finansiell investering i bolaget?
  • Har de fullbordat vad de satte sig för att göra i företagets uppdrag?
  • Om ett företag har ledning med betydande investeringar i bolaget och de har uppnått många mål är det troligt ett bra företag att investera i.
  • Att investera i ett företag, överväga att köpa aktier eller andra medel där bolaget har mycket ekonomiskt och företagsintresse.
  • Del 2 av 3:
    Inköpslager
    1. Bildbeteckningen blir ett värde Investor Steg 5
    1. Tänk på dina alternativ för hantering och inköp av dina aktier. De flesta investerare, särskilt de med stora portföljer, köp och handel med en mäklare.
    • Du har möjlighet att gå igenom en mäklare eller mäklare.
    • Några andra lagerhandlare och investerare gillar att göra det online via webbplatser som e-handel eller Ameritrade.
    • Både mäklare och e-handelsföretag kommer att ta en provision på dina aktier när du köper och säljer. E-handelsföretag tenderar att exakt vara en mindre avgift.
    • En av fördelarna med att gå med ett mäklarföretag, som Charles Schwab eller Citigroup, är att de erbjuder mäklarkonton.
    • Genom ett mäklarkonto kan du köpa och handla aktier själv eller gå igenom en mäklare.
    • Genom att gå med ett företag Backed Brokerage-konto har du fördelen av att kunna möta eller ringa en mäklare för att ställa frågor.
    • Kom ihåg att det inte är en mäklarens jobb att nödvändigtvis till din marknadsundersökning för dig. Du måste undersöka och veta vilken typ av lager och investeringar du vill köpa och handla.
  • Bildtiteln blir ett värde Investor Steg 6
    2. Öppna ett mäklarkonto och börja handla. Om du arbetar med en mäklare, vill du upprätta en vanlig routing och tala med dem ofta.
  • För att köpa och handla aktier måste du informera din mäklare om vilka aktier du vill köpa och hur många aktier du vill köpa.
  • Mäklaren kommer att genomföra köp eller handel på dina vägnar.
  • Om du går igenom en mäklare, kommer din mäklare att exakt hitta en provision på försäljningen eller handeln.Denna avgift typiskt flera cent per aktie.
  • Online Brokerage-konton genom Ameritrade eller e-handelsavgift Mindre provisionavgifter, men kom ihåg att du inte har fördelen av en mäklare råd i dessa fall.
  • Många företag tillåter dig att hantera ditt mäklarkonto på nätet med ett ansikte mot ansikte mäklare.
  • Bildbeteckningen blir ett värde Investor Steg 7
    3. Bestäm om du vill köpa lager på "marknadsordning" eller "begränsad ordning". Din mäklare eller onlinetjänst hjälper dig att köpa eller handla aktier med båda dessa alternativ. En marknadsordning är när du begär ett lagerköp till marknadspris. En begränsad order är när du begär att köpa ett lager till ett begränsat pris.
  • Till exempel, om en del av lager är $ 110 till marknadspris, och du bara vill betala $ 100, kommer din mäklare att vänta tills marknadspriset på lageret är $ 100 per aktie innan du köper.
  • Bildbeteckningen blir ett värde Investor Steg 8
    4. Överväg att köpa aktier direkt från ett företag. Medan det traditionella organet för börs är genom mäklare, erbjuder vissa företag lagerinköp direkt genom inköpsprogram. Fördelen med direktköpsbestånd kan undvika en mäklarkisschning.
  • Online Publikationer, till exempel Drip Investor, låter dig se listor över företag med direktköpsalternativ.
  • Direkt-köp alternativ kan vara frestande. Var noga med att göra din forskning om direktköpstockar precis som du skulle om du gick igenom en mäklare.
  • Del 3 av 3:
    Undvika risker och vanliga misstag i investeringar
    1. Bildtiteln blir ett värde Investor Steg 9
    1. Hantera riskerna med din portfölj. Du måste gå över dina investeringar och lagerinnehav regelbundet för att se om någon av dina investeringar utför dåligt.
    • Avlägsna en vanlig tidsperiod för att gå över din portfölj. Tänk på var och en av dina innehav.
    • Utvärdera om varje innehav har några finansiella risker i samband med det.
    • Kan du föreställa dig ett scenario där du kan torkas ut ekonomiskt? Om så är fallet måste du leta efter var din portfölj är svagast och försök att köpa andra investeringar som skyddsåtgärder i den händelsen.
    • Är din portfölj överkoncentrerad i ett lager eller industri? Försöka ha en mångsidig portfölj som inte är koncentrerad på en typ av investering eller industri. Om du ser att din portfölj är alltför koncentrerad på ett område, överväga att köpa lager eller investeringar i liknande företag och industrier.
    • Om ditt företags värdering är baserad på tillväxt, är du säker på att tillväxten kommer att inträffa? Om du är osäker på att tillväxten kommer att inträffa, måste du se den investeringen noggrant för att se om det är värt att hålla på.
    • Håller du undervärderade aktier som kan leda till en permanent förlust av personliga medel om ekonomin är i en nedgång? Om så är fallet kan du behöva hitta ett sätt att sälja dessa eller arbeta i skyddsåtgärder för att förhindra personliga ekonomiska förluster.
  • Bildbeteckningen blir ett värde Investor Steg 10
    2. Förstå att du måste lägga mycket av din tid och ansträngning i din portfölj. Du måste ständigt göra forskning om nya investeringar, diskutera dina innehav med aktiepersonal och hålla några grundläggande aktier och medel för att falla tillbaka på.
  • Falla inte tillbaka på en enkel analys av dina investeringar och tanken att dessa är lätta att sälja om du bestämmer dig för att dumpa dem. Bas inte ut dina beslut om en enkel uppbyggnad av en investering i en finansiell tidning eller blogg.
  • Håll dig till investeringar i företag inom din kompetenscirkel. Även om mer exotiska optioner som bioteknik, alternativ energi och andra tillväxtmarknader kan tyckas mer spännande, bör du hålla dig till enkla investeringar i branscher du förstår.
  • Det kan vara frestande att hoppa på en teknikfad. Om du har liten förståelse för hur tekniska företag och företag är verksamma och värderas, kanske du inte kan utvärdera de risker som är inblandade i att investera i dessa företag.
  • Titta alltid på spårrekordet för ett företags ledning. En dålig förvaltningsstrategi och historia av dålig förvaltning är röda flaggor. Du bör inte köpa investeringar eller aktier i företag med denna typ av rekord.
  • Förändringar i förvaltningsstruktur och finansiella innehav av ett företag kommer att finnas tillgängliga i 13F-upplysningarna i bolaget.
  • Om du har förlorat pengar, var uppmärksam på varför och hur. Det är viktigt att lära sig lektioner från dina investeringsfel. En ekonomisk förlust kan visa dig var din portfölj saknas och vilken av dina investeringar är för riskabla.
  • Gör lite forskning i historien om finansiella investeringar för att se vilka strategier som har arbetat på en framgångsrik marknad. Det finns många böcker och artiklar om detta ämne tillgängligt från finansiella nyhetskällor som Forbes och Wall Street Journal.
  • Bildbeteckningen blir ett värde Investor Steg 11
    3. Var en inlärningsmaskin. Du måste ständigt göra forskning om nya investeringar och möjligheter.Även efter att du har byggt upp en bra portfölj, behöver du fortfarande undersöka nya investeringar. Att göra det gör det möjligt för dig att se hur den finansiella marknaden förändras. En del av att vara ett framgångsrikt värdeinvesterare är att veta hur den finansiella marknaden förändras.
  • Läs finansiella tidningar och börsuppgifter dagligen.
  • Tänk alltid på hur en föränderlig marknad kommer att få effekt på din portfölj.
  • Du kanske vill sälja några investeringar eller omvärdera vissa innehav i ljuset av din forskning.
  • Å andra sidan kan du upptäcka nya investeringsmöjligheter som kan bidra till att skydda mer riskabla innehav som du har.
  • Detta gör det möjligt för dig att se vilka framväxande företag som är upp och kommer. Detta gör att du kan göra nya investeringar.
  • Följ bloggen för framgångsrika investerare för att se vilka typer av unika möjligheter och strategier de använder. Dessa kan uppmärksamma nya typer av företag eller källor för din forskning.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande