Hur man brainstorm små affärsidéer

Kreativa och entreprenörs idéer för småföretag kommer ofta efter en serie brainstorming sessioner. Brainstorming kan vara ett effektivt sätt att tänka utan begränsningar eller återhållsamhet. Det fungerar bra när det finns flera personer som gör det tillsammans eftersom det tillåter dig att studsa idéer fram och tillbaka och stimulera kommentarer och överväganden. Stora företag och företag anlitar ofta dyra konsulter för att föreställa sig och utveckla sina idéer. Småföretag får inte ha samma budgetmedel, men de kan fortfarande knacka på deras ledares kreativitet. Brainstorm små affärsidéer genom att få smarta och kreativa människor tillsammans för att dela tankar om hur du kan initiera och upprätthålla ett framgångsrikt nytt företag.

Steg

Del 1 av 3:
Ställa in din brainstorming session
  1. Bild med titeln vara ett bra debatter Steg 10
1. Definiera målet med din brainstorming session. Du behöver veta vad du hoppas få från brainstorming. Oavsett om du hoppas att klargöra en affärsmodell, komma med en affärsidé eller en produkt, eller hitta en lösning på ett kundbehov, måste du vara helt klart om syftet med dina diskussioner. Vad vill du ha i slutet? En färdig affärsplan? En produktdesign? Skriv detta mål ner och placera det framträdande i ditt brainstorming utrymme för att hålla dig och ditt lag på rätt spår.
  • Bild med titeln utveckla kritiska tänkande färdigheter steg 8
    2. Kom upp med en utgångspunkt. Oavsett om du har en verklig affärsidé men behöver du en utgångspunkt från vilken dina andra brainstorming idéer kan flöda. Små affärsidéer börjar vanligtvis som något som grundaren märker, som en slags obestämd behov i hans eller hennes samhälle eller en uppfattning om att de måste förbättra en process. Dessa kan vara plötsliga insikter eller resultatet av att märka små saker genom år av arbete i en viss bransch eller yrke. Oavsett vilken idé du har som har orsakat att du ska ta med människor och tänka på ett litet företag, definiera det och sedan gå vidare därifrån.
  • Det är också viktigt att tydligt och kortfattat definiera utgångspunkten eller drivkraften för brainstorming sessionen så att alla är inriktade på samma ingång och resultat.
  • De mest framgångsrika företagen började med en kombination av ett erkänt behov på marknaden och en ny teknik. Till exempel behöver Google-kombinerade människors behov att hitta saker enkelt online med sin proprietära sökteknik. En bra startplats kan vara antingen en eller båda, av dessa två delar.
  • Bild med titeln Market En produkt Steg 19
    3. Bestäm vad du vill ha från din affärsidé. Din utgångspunkt behöver inte nödvändigtvis vara en solid affärs- eller produktidé. Istället kan det vara ett mål, som att tjäna pengar, skapa en unik produkt eller få marknadsandel. Det är svårare att börja med, eftersom du inte har någon vägledning om att bestämma vad exakt ditt framtida företag kommer att göra eller göra. Detta öppnar dock också obegränsade möjligheter. Och även om du har en solid idé, bestämmer du vad du vill från ditt företag kan hjälpa dig med långsiktig planering.
  • Bild med titeln Förbered dig för ett jobbintervju steg 10
    4. Brainstorm med en grupp människor. Bjud inte in människor som kommer att tänka på samma sätt som du. Framgångsrik brainstorming kommer från olika åsikter och perspektiv. Tillåta dessa människor att dela sina egna synpunkter, problem och erfarenheter. Till exempel kan du brainstorm med småföretagsexperter eller skapa ett möte med en mentor eller en affärsledare som du respekterar och beundrar.
  • Kasta dina idéer till experten och välkomna eventuell feedback. Var villig att höra positiva kommentarer och negativ kritik.
  • Uttrycka din tacksamhet till alla som hjälpte. Få människor brainstorm på egen hand, så var noga med att säga tack vare laget som brainstormed med dig. Tiden är en värdefull resurs, och människor kommer att uppskatta din bekräftelse av deras hjälp och insikt.
  • Bild med titeln Få ett fullt stipendium Steg 21
    5. Ställ in din brainstorming plats. Din brainstorming plats är nästan lika viktigt som laget du väljer. Var noga med att välja ett relativt lugnt läge, utan yttre distraktioner eller ljud. Ta sedan bort alla elektroniska enheter från rummet, förutom datorer som används för forskning. Ger lagmedlemmar med individuella anteckningar att skriva ner idéer. Ha en whiteboard, tavlan eller stor kudde på ett centralt läge för att hålla reda på allas idéer.
  • Överväg att spela musik för att förbättra kreativ tanke. Försök använda klassisk musik utan ord.
  • Ge drycker, som vatten eller kaffe, för att hålla ditt lag hydratiserat och fokuserat.
  • Det kan hjälpa ditt lag att komma ut ur det område där du brukar träffas, som att gå på en reträtt eller helt enkelt gå ut till en park. Att ändra din omgivning kan hjälpa dig att se nya perspektiv och ändra dina tankemönster.
  • Del 2 av 3:
    Utveckla idéer
    1. Bild med titeln Tänk som en grafisk designer Steg 10
    1. Forskning Relevant ämne. Läs artiklar, sök på Internet och titta på videor om ämnen som är relevanta för affärsidéerna du är brainstorming. Ju mer information du har, desto bättre beslut du kan göra. Du bör också titta på några tidigare försök eller någon annan har gjort för att lösa problemet du adresserar eller åtgärdar den produkt du är inriktad på. Vad gjorde de rätt? Var gick deras försök fel? Att ta med denna typ av sammanhang till dina diskussioner kan hjälpa till att forma dina egna idéer.
    • Lär dig om branschen du hoppas att komma in i. Titta på sin organisation, stora aktörer och relevanta regler.
    • Du kan också nå ut till affärsförbindelser av dina som är inblandade i denna bransch för att få sina tankar om vissa aspekter av marknaden.
  • Bild med titeln utveckla kritiska tänkande färdigheter steg 16
    2. Tänk självständigt. Har dina gruppmedlemmar brainstormat idén individuellt och sedan samla in sina anteckningar i en Google Doc eller Dropbox-mapp. Då har alla att granska alla andras idéer individuellt och komma med nya tankar. Slutligen, kom tillsammans som en grupp och dela dessa nya idéer. På det sättet börjar du med en bredare idébas.
  • Bild med titeln Marknad En produkt Steg 14
    3. Fråga Marknadsantaganden. Många framgångsrika startups är störande genom att de erbjuder något helt nytt på marknaden som så småningom ändrar hur den marknaderna fungerar. Tänk på Uber eller Airbnb, som har perfekta nya lösningar på vanliga problem. Dessa var lösningar som ingen var säker på att fungera i praktiken och det stod mot den nuvarande status quo på sina respektive marknader.
  • För att börja, försök att bryta ner en konsumentbehov eller ofullkomlig produkt i sin väsen. Vilken tjänst tillhandahålls? Ignorera nuvarande lösningar för att tänka på nyheter som problemet kan lösas.
  • Adressa aktuella antaganden om den produkten eller tjänsten direkt genom att skriva ner dem. Tänk sedan på sätt kring dessa antaganden eller sätt att ersätta dem.
  • Några framgångsrika nya företag gör helt enkelt en förändring av den rådande affärsmodellen för sina branscher, som inte nödvändigtvis ändrar produktutbudet eller behöver adresseras. Fokusera inte så mycket på ditt erbjudande att du glömmer de potentiella fördelarna med en bättre affärsmodell.
  • Bild med titeln Marknad En produkt Steg 18
    4. Hedra alla förslag och idéer. Brainstorming kan inte fungera om begränsningar sätts på den kreativa processen. Behandla varje idé av varje medlem i brainstorming idé på samma sätt, utveckla det och ställa frågor tills det antingen anses opraktiskt eller det examinerar "bra idé" lista. Acceptera att överväga alla idéer, oavsett hur omöjligt de verkar.
  • Faktum är att komma med fruktansvärda idéer vara till nytta för din kreativa process. Försök att komma upp med de värsta idéerna du kan tänka på (olagliga, opraktiska eller dyra idéer).
  • Försök sedan ändra dessa idéer för att göra dem bättre idéer. Denna process kan hjälpa dig att tänka på ditt problem på nya sätt.
  • Bild med titeln lyckas i nätverksmarknadsföring steg 4
    5. Fråga frågor. Brainstorming kräver att du frågar specifika och allmänna frågor om alla aspekter av varje idé. Försök att ställa frågor som tvingar ditt team att överväga alternativ, ompröva antaganden, eller fortsätta med sitt nuvarande tanke. Lämna dina frågor öppna och låta dina lagmedlemmar gott om tid att tänka och svara.
  • Bild med titeln Skriv ett bidragsförslag Steg 3
    6. Dokumentera din brainstorming session. Tilldela en gruppmedlem som är sekreteraren eller skribenten för mötet. Få dem att spela in allt diskuterat, idéer som du väljer att gå vidare med, och dina framsteg eller stopppunkt. Detta gör att du kan hämta där du slutade när du har din nästa session.
  • Bild med titeln Få ett personligt lån Steg 4
    7. Upprepa din brainstorming session. Det är inte troligt att du kommer att komma med din miljon-dollar-idé om ditt första försök. Vara ihållande och träffas regelbundet med din brainstorming grupp eller med olika grupper för att komma med nya sätt att tänka. Din idé kan komma till dig i en senare session eller på en helt oväntad tid. Var noga med att spara dina anteckningar från tidigare sessioner så att du inte förlorar några framsteg.
  • Var noga med att utvärdera din process. När du avslutar din brainstorming, ta lite tid att notera vad som fungerade bra och vad som inte fungerade för dig med att komma med små affärsidéer. Detta hjälper dig i framtida brainstorming och strategi sessioner.
  • Del 3 av 3:
    Fokusera din idé
    1. Bild med titeln Marknad En produkt Steg 5
    1. Bedöm dina idéer. De bästa idéerna är värdelösa om du inte kan se ett sätt att utveckla dem till ett fullt fungerande företag. När du har kommit med flera av dem genom brainstorming, bedöma dina idéer med följande kriterier:
    • Är du rätt person att bygga på den här tanken? Har du erfarenhet eller teknisk know-how som krävs för att lösa detta problem bättre än dina konkurrenter?
    • Kommer kunderna att ha den här produkten eller tjänsten? En produkt kan vara användbar i teorin, men inte tillräckligt för att kunderna faktiskt betalar för det.
    • Lös den här tanken ett problem som kunden har? Gör det så effektivt och effektivt?
    • Är marknaden redo? Tänk på dina potentiella konkurrenter och hindren för tillträde som de kan presentera. Tänk också på om det finns tillräckligt med potentiella kunder för att hålla ditt företag flytande.
    • Tänk på din verksamhet. Kan du göra en affärsstruktur för att bygga eller tillhandahålla denna produkt eller tjänst? Ännu viktigare, kan du samla den kapital som krävs för att utveckla och bygga den?
  • Bild med titeln Minska dina studielånsbetalningar Steg 4
    2. Definiera alla faktorer och detaljer som måste beaktas. Var beredd på de utmaningar och möjligheter som följer med de små affärsidéerna du är brainstorming. Tänk till exempel på följande:
  • De pengar du behöver börja. Brainstorm hur mycket kapital kommer att behöva starta ditt småföretag. Prata igenom de bästa sätten att höja pengarna, oavsett om det är genom lån eller investerare.
  • De logistiska faktorer som är inblandade. Lista de operativa aspekterna av ditt lilla företag som behöver uppmärksamhet, inklusive personal, lager, fysiskt utrymme för affärs- och marknadsföringskostnaderna.
  • Din tidslinje. Ta reda på hur mycket tid det tar för att starta det lilla företaget och vända det till en framgång.
  • Din långsiktiga plan. Ta reda på vad som behöver göras först, då nästa steg efter det.
  • Bild med titeln Minska dina studielånsbetalningar Steg 6
    3. Välj den bästa idén. Den bästa idén kan väljas enligt några viktiga kriterier. Först, bedöma kostnaden. Kan du komma med de pengar som behövs för att driva den här tanken? Tänk sedan på din företags förmåga att skapa den här produkten eller tjänsten. Har du den kompetens, kapacitet och kapacitet som behövs? Slutligen, leta efter en konkurrensfördel i dina idéer. Kan du skapa den här idén snabbare, bättre eller billigare än dina konkurrenter? Endast en gång att en idé passerar dessa kriterier ska du gå vidare med den.
  • Bild med titeln Få Business Loans Steg 1
    4. Skapa en affärsplan. När du har slutfört din brainstorming och du har en vision för ditt lilla företag, skriv ner det. Detta kommer att vara en förkortad affärsplan, vilket helt enkelt är en ram för ditt företag med så mycket information som du för närvarande har, snarare än en fullständig affärsplan. Börja med en enkelbeskrivning av din idé. Vad gör du och vad kommer effekten av denna produkt eller tjänst att vara? Skriv sedan en kort beskrivning av den här produkten eller tjänsten, med hjälp av den information du hittills har.
  • Skriv ut vad du vet om din företagsorganisation, till exempel din ledningsstruktur, distributionsmodell och prissättningsplan.
  • Bestäm vad det kan kosta att utveckla och producera din produkt eller förbereda dig för att ge din tjänst. Inkludera alla potentiella startkostnader.
  • Då, inkludera vad du vet om marknaden, från konkurrenter och marknadsandelar till trender och potentiell kundbas.
  • Bild med titeln Få ett personligt lån Steg 8
    5. Komma igång. Det enda sättet att veta om din affärsplan kommer att fungera är att prova det. Börja fråga om dina kollegor och anslutningar för att bilda ett lag för att få din idé att hända. Börja nätverk med människor till branschen du försöker komma in. Kom upp med sätt att finansiera ditt företag. Viktigast, förfina kontinuerligt din idé eller produkt tills det är tillräckligt bra för att ta till marknaden.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande