10+ Effektiva sätt att övertyga en investerare att investera i din start

Oavsett om du har en tidig start eller ett växande litet företag, är att få investerare ett viktigt steg längs din väg till framgång. Men hur exakt övertygar du en investerare att investera i din vision och dröm? Vi har sammanställt den här listan med steg du kan ta för att få dig från Point A, som behöver pengar för ditt företag, att peka B, med en investerare Commit-medel.

Steg

Metod 1 av 14:
Hyra nyckelmedlemmar i ditt lag innan du talar med investerare.
  1. Bild med titeln övertyga en investerare att investera Steg 1
1. Att ha ett organiserat team visar att du är redo att starta eller växa ditt företag. Se till att du har solidt operativt och ekonomiskt ledarskap på plats innan du försöker få finansiering från investerare. Förutom att ha nyckelmedlems anställda redan, var redo att kommunicera din plan när det gäller framtida anställda till investerare.
  • Till exempel borde du ha åtminstone grunden för ett kundtjänst team på plats och redo att gå innan du faktiskt börjar sälja produkter eller tjänster till kunder.
  • Om ditt företag är en uppstart, borde du ha åtminstone de viktigaste siffrorna ombord. Om du till exempel börjar ett mjukvaruföretag och du är VD, kan du ha en CFO, en marknadschef, och en huvudprogrammerare undertecknad.
  • Ett ledarskap med bakgrund i framgångsrika satsningar ser bra ut för potentiella investerare.
Metod 2 av 14:
Gör branschforskning innan du ställer till investerare.
  1. Bild med titeln övertyga en investerare att investera Steg 2
1. Investerare vill se att du känner till den bransch du kommer in i. Forskning din tävling för att förstå var ditt företag passar in på marknaden. Om du producerar en produkt, ta reda på kostnaderna för material och produktion. Bestäm hur mycket du måste betala anställda och hur mycket saker som kontorsutrymme kostar. Kom redo med fakta från marknadsundersökningar och branschexperter som du kan citera till potentiella investerare.
  • Om du till exempel börjar ett mjukvaruföretag kan du säga något som: "Förra året ökade mjukvaruindustrin med 3 miljarder dollar, vilket visar den exponentiellt växande efterfrågan på nya programvaror."
  • Denna information kan hjälpa dig att kvantifiera ditt företags affärsmöjligheter och priser till investerare.
  • Medan du är på det, utför lite forskning om potentiella investerare innan du pratar med dem. Att släppa några fakta om dem och deras tidigare satsningar visar att du har gjort dina läxor och hjälper poäng poäng.
Metod 3 av 14:
Försök att mjuka-sälja din idé vid nätverkshändelser.
  1. Bild med titeln övertyga en investerare att investera Steg 3
1. Detta gör att du kan tala med potentiella investerare i en informell miljö. Delta i nätverkshändelser inom den lokala uppstarten, entreprenören och investera samhället. Nämna din start eller befintlig verksamhet naturligt och låt en konversation utvecklas organiskt. Om en potentiell investerare är intresserad av din idé, är chansen att de kommer att fortsätta att fråga dig om det.
  • Om du pratar med någon som du tycker kan vara intresserad av att investera i ditt företag, fråga dem om de skulle vara öppna för att möta en-mot-en någon tid och utbyte kontaktinformation. Då kan du försöka skapa en avslappnad lunch för att diskutera dina behov för finansiering.
Metod 4 av 14:
Ansök på start Accelerator-program.
  1. Bild med titeln övertyga en investerare att investera Steg 4
1. Detta kan vara ett sätt för första gången entreprenörer med startups för att möta investerare. Gå med i en start Accelerator för att bygga ditt nätverk och dra nytta av sina mentorskapsmöjligheter. Även om du inte uppfyller investerare genom uppstartsacceleratorn, kan bara vara en del av en göra ditt företag mer tilltalande för potentiella investerare.
  • Start Accelerators är tidsbegränsade program som stöder startups genom mentorskap och utbildning samt finansiering. Så, om du blir accepterad till en, bör du åtminstone få lite pengar för att hjälpa dig att utveckla ditt företag medan du letar efter investerare.
Metod 5 av 14:
Lägg in ditt företag på online-fundraising webbplatser.
  1. Bild med titeln övertyga en investerare att investera Steg 5
1. Detta kan hjälpa dig att finansiera från människor någonstans i världen. Skapa en profil med en sammanfattning av ditt företag och fyll i alla tillgängliga fält med så många detaljer som du kan. Markera dina bästa mätvärden med riktiga nummer om din företags framgång hittills eller om dina prognoser om du inte har börjat sälja någonting än.
  • Om du till exempel har en ny app och det är redan, kan du säga hur många kunder laddade ner appen inom dina första 3 månaders drift.
  • Om du utvecklar en app som inte bor ännu, kan du markera medlemmar i ditt team genom att säga saker som: "Vår huvudutvecklare, Pete Maggi, har tidigare hjälpt till att utveckla 3 appar som köptes av Google inom sina första 3 år av drift."
  • Inkludera skärmdumpar av din produkt eller prototyper efter behov.
Metod 6 av 14:
Sälja ditt företags historia till potentiella investerare.
  1. Bild med titeln övertyga en investerare att investera Steg 6
1. Verkliga historier går långt mot övertygande investerare att investera. Hantverk en historia om dig såg ett problem på marknaden och hur ditt företag syftar till att lösa det problemet. Betona hur människor kommer att gynna i det verkliga livet från att köpa dina produkter eller tjänster.
  • Till exempel, om du försöker få investeringar för ett företag som specialiserat sig på stövlar för hundar i New York, förklara hur du hörde människor med hundar i staden som klagar över hur deras tassar blev så smutsiga och leriga under vintrarna och spårade allt över sina lägenheter. Gå sedan in i din produktbeskrivning eller demonstration för att visa hur dina hundstövlar kommer att förändra liv.
Metod 7 av 14:
Tala tydligt, kortfattat och hörbart när du lägger till investerare.
  1. Bild med titeln övertyga en investerare att investera Steg 7
1. Det sätt du presenterar och pratar ger investerare ett första intryck. Göra ögonkontakt med investerare och tala direkt till dem. Tänk på att investerare brukar träffa fler än bara du, så om de inte får det du säger att det är lätt för dem att skriva dig och ditt företag och flytta till nästa presentation.
  • Du kan använda AIDS som en bildpresentation för att hjälpa dig att få dina idéer över, men det är fortfarande viktigt att tala tydligt och förklara vad du visar på potentiella investerare.
Metod 8 av 14:
Var transparent om ditt företags omständigheter.
  1. Bild med titeln övertyga en investerare att investera Steg 8
1. Investerare vill höra verklig, verifierbar information. Var ärlig om utvecklingsstadiet Ditt företag är på, dina anställda och dina investeringsbehov. Potentiella investerare tittar på företag innan de begår medel, så om du är oärlig kommer du sannolikt att blåsa en möjlighet.
  • Om investerare upptäcker att du har förvrängt något efter att ha investerat sina pengar, kan det även leda till rättsliga åtgärder från sin sida, så ärlighet är alltid den bästa politiken!
Metod 9 av 14:
Förklara hur du planerar att använda pengarna.
  1. Bild med titeln övertyga en investerare att investera Steg 9
1. Detta gör potentiella investerare övertygade om att deras pengar kommer att utnyttjas. Ge dem detaljer om hur du ska allokera medel mellan saker som rekrytering, verksamhet, produktion, marknadsföring och andra delar av ditt företag. Nämna specifika milstolpar och tidslinjer för att sätta pengarna till jobbet.
  • Till exempel, om du ber om $ 50.000 att sätta i din Taco-lastbil, kan du säga att $ 20.000 kommer att gå mot inköpsutrustning och renovera lastbilen du redan har, kommer $ 5.000 att gå mot marknadsföring, och de andra 25 000 dollar kommer att täcka driftskostnader inklusive Betala medarbetare.
Metod 10 av 14:
Visa investerare prototyper av din produkt eller tjänst.
  1. Bild med titeln övertyga en investerare att investera steg 10
1. Prototyper gör din vision riktig för investerare att se sig själva. Använd konceptuella prototyper, till exempel illustrationer, för att visa investerare din produkt eller tjänst på papper. Skapa funktionella prototyper om möjligt för att ge potentiella investerare en praktisk, personlig erfarenhet av din produkt.
  • Till exempel, om du letar efter investeringar för ett varmsås företag, ge varje potentiell investerare med prov av den varma sås som du vill massproducera och några tortillachips eller andra bettstora mellanmål, så de kan prova din sås på platsen.
Metod 11 av 14:
Markera vad som är unikt om ditt företag.
  1. Bild med titeln övertyga en investerare att investera Steg 11
1. Investerare har möjlighet att investera i många liknande företag. Förklara vad som sätter din idé bortsett från tävlingen eller varför det behövs på den nuvarande marknaden. Om du redan har börjat sälja, samla några riktiga kundprövningar eller recensioner för att visa investerare potentialen för din produkt eller tjänst.
  • Till exempel, om du tillverkar stolar, visa inte bara hur de ser ut. Förklara koncept bakom designen, till exempel hur de är gjorda för att minska ryggsmärta eller någon annan unik faktor. Om du redan har sålt några, fråga kunderna att skicka dig sina åsikter om hur bekväma stolarna är.
Metod 12 av 14:
Projekt realistisk investeringsavkastning.
  1. Bild med titeln övertyga en investerare att investera steg 12
1. Investerare förbinder sig bara med projekt som de tror att de kan tjäna pengar på. Tillhandahålla försäljning och kostnadsprognoser för att visa dina förväntade vinster och de förväntade investerarna avkastning på kapital. Om du redan har sålt produkter eller tjänster, presentera reella uppgifter om kostnaden för transaktionen.
  • Om du till exempel försöker starta ett skoföretag, ge detaljer om produktions- och marknadsföringskostnaderna för de första 10 000 paren, visa hur mycket du kan sälja alla dessa skor och förklara hur mycket avkastning på sina investeringar de potentiella investerarna kommer att få.
Metod 13 av 14:
Begara bara vad du kan leverera på.
  1. Bild med titeln övertyga en investerare att investera Steg 13
1. Var realistisk om vad investerare står för att vinna från att ge dig pengar. Överlöfte inte hur mycket du kan sälja eller överstate potentialen för avkastning på investeringar. Var exakt med de siffror du visar för investerare och se till att allt lägger till.
  • Om du övervakar dig när du pratar med investerare, finns det mer chans att de säkerhetskopierar i sista minuten när de ser att ditt företag inte är redo att leverera vad du sa det kunde.
Metod 14 av 14:
Kontakta potentiella investerare efter att du pratat med dem.
  1. Bild med titeln övertyga en investerare att investera steg 14
1. Du kommer nog inte få omedelbara svar från investerare. Nå ut till personer som du presenterade ditt förslag att strax efter att ha gjort det och tacka dem för deras tid. Fråga om de har någon feedback som kan hjälpa dig att sälja ditt projekt mer effektivt.
  • Ge inte upp om du inte får investerare begått genast. Håll kontakten med dem och fortsätt försöka sälja din idé tills de säger antingen "ja" eller "nej."Persistens visar också engagemang för din idé och kan hjälpa till att sväva potentiella investerare att gå med i ditt projekt.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande