Hur man beräknar kvarvarande vinst

Behållat vinst är den del av ett företags nettoresultat som förvaras av bolaget istället för att utbetalas som utdelning till eget kapitalinnehavare. Dessa pengar återinvesteras vanligtvis in i företaget, blir det primära bränslet för företagets fortsatta tillväxt eller brukade betala av skulder. Beräkning av kvarhållen vinst och förberedelse av ett uttalande av kvarhållen vinst är en viktig del av någon revisors jobb. Vanligtvis finns kvarvarande vinst för en viss rapporteringsperiod av Att subtrahera utdelningen ett bolag har betalat till aktieägarna från sin nettoinkomst.

Steg

Del 1 av 2:
Förstå hållet vinst
  1. Bild med titeln Beräkna kvarvarande vinststeg 1
1. Vet var ett företags kvarvarande vinst registreras. Behållat resultat är ett permanent konto som visas på ett företags balansräkning under Eget kapital rubrik. Kontosaldot utgör bolagets kumulativa resultat sedan bildandet som inte har distribuerats till aktieägarna i form av utdelningar. Om det kvarhållna resultatkontot har en negativ balans, kallas den "ackumulerat underskott."
  • Att veta ett företags kumulativa kvarhållna vinst eftersom du kan hitta företagets kvarvarande resultatbalans efter nästa rapporteringsperiod. Om ditt företag till exempel har kumulativt kvarhållet resultat på $ 300.000 och du gör 160 000 dollar i kvarvarande vinst under den aktuella rapporteringsperioden, vet du att ditt nya kumulativa värde för kvarhållen vinst är 460 000 dollar. Nästa period, om du gör 450 000 dollar i kvarvarande vinst, har du $ 910.000 totalt. Med andra ord, sedan du bildat ditt företag, har du gjort tillräckligt med "ha kvar" $ 910.000 För bolaget efter löner, Driftskostnader, utdelningar betalade till aktieägare, etc.
  • Bild med titeln Beräkna kvarvarande vinststeg 2
    2. Förstå förhållandet mellan ett företags investerare och dess kvarhållna vinst. Ett lönsamt företags investerare kommer att förvänta sig en avkastning på investeringen som betalas i form av utdelningar. Men investerare vill också att företaget ska växa och bli mer lönsamt så att aktiekursen stiger, tjänar investerarna mer pengar på lång sikt. För ett företag att effektivt växa, måste det investera sitt kvarvarande vinst tillbaka till sig själv. Vanligtvis innebär det att använda behållet vinst för att förbättra effektiviteten och / eller utöka verksamheten. Om det är framgångsrikt, orsakar denna återinvestering företaget att växa, öka lönsamheten och aktiekursen och tjäna investerarna mer pengar än om de ursprungligen krävde större utdelningar.
  • Om ett företag genererar vinst och behåller en betydande mängd vinst, men inte växer, kräver investerare vanligtvis större utdelningar eftersom de pengar de tillåter företaget att "ha kvar" används inte effektivt för att göra dem mer pengar.
  • Om ett företag inte behåller vinst eller Betala en utdelning, det är osannolikt att vinna några investerare.
  • Bild med titeln Beräkna kvarvarande vinststeg 3
    3. Känna de krafter som påverkar kvarhållen vinst. Ett företags kvarvarande vinst kan fluktuera från en rapporteringsperiod till nästa. Detta är dock inte alltid resultatet av en förändring av ett företags intäktsflöde. Nedan följer faktorer som kan påverka ett bolagets kvarvarande resultatbalans:
  • En förändring av nettoomsättningen
  • En förändring av hur mycket pengar som betalas som utdelningar till investerare
  • En förändring av kostnaden för sålda varor
  • En förändring av administrativa kostnader
  • En förändring av skatter
  • En förändring av bolagets affärsstrategi
  • Del 2 av 2:
    Beräkning av ett bolagets kvarvarande vinst
    1. Bild med titeln Beräkna kvarvarande vinststeg 4
    1. Om du kan, samla de nödvändiga uppgifterna från bolagets bokslut. Företagen är skyldiga att officiellt dokumentera sin finansiella historia. Om du kan hantera är det vanligtvis enklast att beräkna nuvarande kvarvarande vinst genom att använda dessa officiella värderingar för ett företags kvarvarande vinst hittills, nettoresultat och utdelade utdelningar snarare än att beräkna dessa för hand. Ett bolags bevarat vinst upp till den senaste inspelningsperioden och dess ägaraktier bör förekomma på det nuvarande balansräkningen, medan nettoresultatet bör uppstå på ett aktuellt resultaträkning.
    • Om du kan hitta all den här informationen, är allt du behöver för att beräkna kvarvarande vinst, följ den här formeln: Nettoresultat - utdelade utbetalning = Behållat vinst.
    • Därefter, för att hitta företagets kumulativa kvarhållna vinst, tillsätt det kvarvarande vinstvärde du just beräknat till det senaste kvarvarande vinstbalansen.
  • Till exempel, låt oss säga att i slutet av 2011 har ditt företag $ 512 miljoner i kumulativt kvarhållen vinst. Under 2012 gjorde ditt företag $ 21.5 miljoner i nettoinkomst och betalat $ 5.5 miljoner i utdelningar. Din företags nuvarande balans för kvarhållen vinst är:
  • 21.5 - 5.5 = 16
  • 512 + 16 = 528. Ditt företag har gjort $ 528 miljoner i kvarvarande vinst.
  • Bild med titeln Beräkna kvarvarande vinststeg 5
    2. Om du inte har tillgång till nettoinkomstinformation, börja med att beräkna bruttomarginalen. Om du inte har tillgång till ett enda, slutgiltigt värde för nettoresultat, kan du beräkna ett företags kvarhållna vinst manuellt noggrann en något längre process. Börja med att hitta företagets bruttomarginal. Bruttomarginalen är en siffra som presenteras i ett flerstegs resultaträkning och bestäms genom att subtrahera kostnaderna för ett företags varor som säljs från de pengar som genereras från försäljningen.
  • Till exempel, låt oss säga att ett företag gör $ 150.000 i försäljning för en fjärdedel, men var tvungen att spendera $ 90.000 för att köpa de varor som behövs för att göra det 150 000 dollar. Bruttomarginalen för kvartalet skulle vara $ 150 000 - $ 90,000 = $ 60.000.
  • Bild med titeln Beräkna kvarvarande vinst Steg 6
    3. Beräkna rörelseresultatet. Rörelseresultatet utgör ett företags inkomst efter alla försäljningskostnader och Drift (pågående) utgifter, som löner, har betalats. För att beräkna det, subtrahera ett företags rörelsekostnader (förutom kostnaden för sålda varor) från bruttomarginalen.
  • Låt oss säga det, i samma kvartal att vår verksamhet gjorde $ 60.000 i bruttomarginalen, betalade den $ 15.000 i administrativa kostnader och löner. Verksamhetens rörelseresultat skulle vara $ 60.000 - $ 15.000 = $ 45.000.
  • Bild med titeln Beräkna kvarvarande vinststeg 7
    4. Beräkna nettoinkomst före skatt. För att göra detta, subtrahera kostnader på grund av ränta, avskrivningar och avskrivningar från bolagets rörelseresultat. Avskrivningar - Minskningen av värdet på tillgångar (materiella och immateriella) över sitt liv - redovisas som kostnader för resultaträkningen. Om ett företag köper en $ 10.000 utrustning med en 10-årig livslängd, skulle det resultera i en $ 1000 avskrivningskostnad varje år, förutsatt att dess värde avskrivs i jämnt betyg.
  • Låt oss säga att vårt företag hade $ 1200 i räntekostnader och 4 000 dollar i avskrivningskostnader. Vårt företags nettoinkomst före skatt skulle vara $ 45 000 - $ 1200 - $ 4000 = $ 39.800.
  • Bild med titeln Beräkna kvarvarande vinst Steg 8
    5. Beräkna efter skatt. Den slutliga kostnaden vi måste redovisa är skatter. För att göra detta, tillämpar det först företagets skattesats för sina nettoresultat före skatt (genom att multiplicera dem). Då, för att få efter skatteinkomst, subtrahera detta belopp från före skatt.
  • I vårt exempel, låt oss anta att vi beskattas med en platt 34% takt. Våra skattekostnader skulle vara 34% (0.34) × $ 39.800 = $ 13,532.
  • Därefter skulle vi subtrahera detta från beloppet före skatt enligt följande: $ 39.800 - $ 13.532 = $ 26.268.
  • Bild med titeln Beräkna kvarvarande vinst Steg 9
    6. Slutligen, subtrahera utdelningar. Nu när vi har hittat vårt företags nettoresultat efter att alla kostnader har redovisats, har vi ett värde som vi kan använda för att hitta kvarvarande vinst för den aktuella inspelningsperioden. För att hitta detta värde, subtrahera utdelningar från efterskattningsnettot.
  • I vårt exempel, låt oss anta att vi betalade ut $ 10.000 till våra investerare i kvartalet. Nuvarande periodens kvarvarande vinst skulle vara 26,268 dollar - $ 10.000 eller $ 16.268.
  • Bild med titeln Beräkna kvarvarande vinststeg 10
    7. Beräkna den nuvarande balansen på det kvarhållna resultaträkningen. Glöm inte att kvarvarande vinst är ett kumulativt konto som står för nettoförändringen i kvarvarande vinst från ett företags bildning till nutiden. Att komma fram till det övergripande kvarhållna resultatet, lägg till den aktuella periodens kvarvarande vinst till kontotens balans i slutet av den senaste bokslutsperioden.
  • Låt oss anta att vårt företag har behållit 30 000 dollar i resultatet hittills. Det kvarhållna resultatkontot skulle nu ha en balans på $ 30.000 + $ 16.268 = $ 46.268.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Observera att exemplen ovan kommer att fungera lika bra när de uttrycks i andra valutor.

    Saker du behöver

    • Balansräkning
    • Resultaträkning
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande