Hur man skapar en företagsbudget

Att bygga en realistisk budget är ett effektivt sätt att hjälpa till att hålla ditt företag lönsamt. För att skapa din budget måste du göra en intäktsprognos, uppskatta dina kostnader och lämna tillräckligt med utrymme för en rimlig vinstmarginal. Det kan vara svårt först, men att skapa en bra budget hjälper din verksamhet frisk och framgångsrik på lång sikt.

Steg

Del 1 av 3:
Förstå grunderna för budgetering
  1. Bild med titeln Skapa ett företagsbudget Steg 1
1. Bekanta dig med budgetar. En budget är som en färdplan för ditt företag - det ger en översikt över vad du kommer att spendera och göra över en framtida tidsperiod. En riktig budget kommer att innehålla utbildade uppskattningar om vad du ska göra (intäkter) och en exakt plan för dina utgifter. Att följa din budget framgångsrikt kan ditt företag vara lönsamt och uppnår sina mål.
  • Till exempel, antar att ditt företag planerar för nästa år. En budget kommer att beskriva dina beräknade intäkter, och därefter innehålla en plan för kostnader som är mindre än de intäkterna, så att du kan tjäna vinst.
  • En balanserad budget innebär att dina intäkter är lika med dina utgifter. Ett överskott innebär att dina intäkter överstiger kostnader, och ett underskott innebär kostnader överstiger intäkterna. Som ett företag bör din budget alltid sträva efter att vara i ett överskottstillstånd.
  • Bild med titeln Skapa ett företagsbudget Steg 2
    2. Lär dig varför budgetering är viktigt. En välformad budget är avgörande för framgången för ditt företag eftersom det låter dig matcha vad du spenderar på vad du tjänar. Utan en tydlig plan för dina utgifter är det väldigt lätt att utgå från dina intäkter över tiden, vilket kan leda till förluster, ökar skulden och den potentiella nedläggningen av ditt företag.
  • En budget bör vägleda varje företagsutgifter. Om du till exempel inser halvvägs genom ett år som ditt företag behöver desperat behöver uppdaterade datorer, kan du konsultera din budget för att se hur mycket beräknade överskottsintäkter du kommer att generera för resten av året. Du kan sedan utforska kostnader för datoruppgraderingar och se om det passar inuti överskottsfiguren samtidigt som du kan tjäna vinst eller alternativt, om du har ytterligare intäkter för att stödja ett lån för datorerna.
  • En budget kan också hjälpa dig att se om du spenderar för mycket, och måste göra nedskärningar halvvägs genom året.
  • Bild med titeln Skapa ett företagsbudget Steg 3
    3. Bekanta dig med varje del av en budget. Det finns tre grundläggande komponenter till en företagsbudget, enligt den lilla företagsekonomi. Dessa är försäljning (även kända som intäkter), totala kostnader / kostnader och vinster.
  • Försäljning: Försäljningen avser hur mycket totala pengar som ditt företag tar med sig från alla källor. En budget kommer att innebära en uppskattning eller prognos för din framtida försäljning.
  • Totala kostnader: Totala kostnader är vad det kostar ditt företag för att generera din försäljning. Dessa inkluderar fasta kostnader (som hyror), rörliga kostnader (som material som används för att göra dina produkter) och semi-variabel kostnader (som löner).
  • Vinster: Vinsten är lika med intäkter minus totala kostnader. Eftersom vinsten är verksamhetsmålet, bör din budget innehålla kostnader som är tillräckligt låga för att tjäna dig en anständig avkastning på din investering.
  • Del 2 av 3:
    Prognosintäkter
    1. Bild med titeln Skapa ett företagsbudget Steg 4
    1. Tänk på din nuvarande position. Om du är ett företag med några års verksamhet, kommer din intäktsprocessprocess att innebära att man undersöker tidigare års intäkter och gör justeringar för det kommande året. Om du är en ny uppstart utan företagsupplevelse måste du uppskatta din totala försäljning, pris per produkt och göra marknadsundersökning för att se vad ett företag av din storlek kan förvänta sig att tjäna.
    • Kom ihåg att intäkter prognoser är sällan korrekta. Poängen är att ge bästa möjliga uppskattning med den kunskap du har.
    • Alltid vara konservativ. Det innebär att du kommer att få försäljningsvolymer och prissättning på den låga änden av det möjliga området.
  • Bild med titeln Skapa ett företagsbudget Steg 5
    2. Utför marknadsundersökningen för att bestämma prissättningen. Detta är särskilt viktigt för nya företag. Undersök företag i din region som ger liknande varor eller tjänster. Notera priserna på sina produkter eller tjänster.
  • Till exempel, antar att du öppnar en terapi-övning. Terapeuter i din region kan debitera $ 100 till $ 200 per timme. Jämför dina kvalifikationer, erfarenheter och service erbjudanden till din tävling och uppskatta ditt pris. Du kan bestämma $ 100 är klokt.
  • Om du erbjuder flera produkter och tjänster, se till att forskningspriserna för dem också.
  • Bild med titeln Skapa ett företagsbudget Steg 6
    3. Uppskatta dina försäljningsvolymer. Försäljningsvolymer är hur mycket av din produkt du säljer. Dina intäkter är lika med ditt pris per bra / tjänst multiplicerat med antal varor eller tjänster du tillhandahåller. Du måste därför uppskatta hur mycket av din goda / tjänst du kommer att sälja under årets gång.
  • Har du några kunder eller kontrakt som är uppradade? Om så är fallet, inkludera dessa. Du kan då ta hänvisningar från kunder och reklam kommer att lägga till dessa volymer under året.
  • Jämför med befintliga företag. Om du har kollegor som har etablerat företag, fråga dem vad deras volymer var som tidigt. För en terapi-övning kan dina kollegor berätta för dig under sitt första år i genomsnitt ca 10 klient timmar i veckan.
  • Titta på vad som driver försäljningsvolymer. Om du öppnar en terapi, till exempel, kommer ditt rykte, hänvisningar och reklam att medföra människor. Du kan bestämma att baserat på dessa resurser är en ny kund varannan vecka rimlig. Du kan sedan gå vidare och göra en uppskattning att varje kund kommer att betala en timme i veckan och varar i genomsnitt sex månader.
  • Igen, kom ihåg att intäktsprognoser är rent uppskattningar.
  • Bild med titeln Skapa ett företagsbudget Steg 7
    4. Använd tidigare data. Detta är viktigt om du är en väletablerad verksamhet. En effektiv strategi för prognos är att ta föregående års intäkter och sedan undersöka vilka förändringar som kommer att inträffa under det närmaste året.
  • Titta på prissättning. Har du anledning att tro att dina priser kommer att öka eller minska?
  • Titta på volymen. Är fler människor att köpa din produkt eller tjänst? Om ditt företag har ökat med 2% årligen kan du anta detsamma för det följande året om inga signifikanta förändringar har inträffat. Om du planerar att aggressivt reklam, kan du stöta på det upp till 3%.
  • Titta på marknaden. Är din marknad växande? Föreställ dig till exempel att du kör en kafé i ett stadsdel. Du kan vara medveten om att grannskapet snabbt växer på grund av att nya människor flyttar in. Detta kan vara anledning att lägga till din tillväxtprognos.
  • Del 3 av 3:
    Skapa budgeten
    1. Bild med titeln Skapa ett företagsbudget Steg 8
    1. Få en mall online. Det bästa sättet att börja skapa en budget är att få en mall online. En mall kommer att ha all tillgänglig information, och ditt jobb kommer helt enkelt att vara att fylla i mellanslagen med dina uppskattningar. Detta förhindrar att du behöver spendera tidsbyggande komplexa kalkylblad.
    • Kontakta en revisor om du har svårigheter. Charterade professionella revisorer i Storbritannien och certifierade offentliga revisorer (CPA) i USA är utbildade för att ge råd med företag inom budgetningsområdet, och för en avgift kan de hjälpa dig i någon aspekt av budgetskapande processen.
    • En enkel online-sökning av "Företagsbudgetmall" kan ge tusentals resultat. Du kan även hitta anpassade mallar för din speciella typ av verksamhet.
  • Bild med titeln Skapa ett företagsbudget Steg 9
    2. Besluta om din vinstmarginal. Din vinstmarginal kommer att vara lika med dina intäkter minus dina totala kostnader. Om ditt företag till exempel beräknas ha $ 100 000 i försäljning, och totala kostnader på $ 90 000, kommer du att ha en vinst på 10 000 dollar. Detta skulle motsvara en vinstmarginal på 10%.
  • Forskning online eller fråga en finansiell rådgivare vad de typiska marginalerna för din typ av verksamhet borde vara.
  • Om 10% är typiskt för ditt företag, vet du att om du prognostiserar $ 100.000 av intäkter, bör dina utgifter inte vara mer än 90 000 dollar.
  • Bild med titeln Skapa ett företagsbudget Steg 10
    3. Bestäm dina fasta kostnader. Fasta kostnader är kostnader som i allmänhet är desamma under hela året, och de inkluderar saker som hyra, försäkring och fastighetsskatt.
  • Lägg upp alla dessa kostnader för att få en uppfattning om dina fasta kostnader för nästa år.
  • Om du har tidigare finansiella data, använd dessa fasta kostnader och anpassa dem för eventuella hyresökningar, räkningar ökar eller nya kostnader.
  • Bild med titeln Skapa ett företagsbudget Steg 11
    4. Uppskatta dina rörliga kostnader. Kostnaden för råvaror och lager för att göra din försäljning är den viktigaste variabelkostnaden. Till exempel, om du är bilhandlare, skulle det innehålla lager du köper och säljer varje år.
  • Detta kommer att variera beroende på hur mycket du säljer, varför det är känt som en rörlig kostnad. Du kan använda din inkomstprognos för att bestämma detta. Till exempel, om du uppskattar att du kommer att sälja 12 bilar i ditt första år, kommer dina inventeringskostnader att vara kostnaden för att köpa 12 bilar.
  • Bild med titeln Skapa ett företagsbudget Steg 12
    5. Uppskatta dina halvvariabla kostnader. Dessa är kostnader som vanligtvis har en fast komponent, men varierar också beroende på aktivitet. Till exempel har telefon- eller Internet-datapaket en uppsagd kostnad plus eventuellt överdriven för användning. Löner är också ett exempel. Du kan ha en prognostiserad lön för en anställd, men övertid eller extra timmar på grund av extra arbete kan höja denna kostnad.
  • Lägg upp alla dina beräknade semi-variabla kostnader.
  • Bild med titeln Skapa ett företagsbudget Steg 13
    6. Lägg till de tre typerna av kostnader tillsammans och gör justeringar. När du har en total för varje typ av kostnad, lägg till dem tillsammans. Detta kommer att vara din totala kostnadsbas för året. Du kan då fråga dig några viktiga frågor.
  • Är dina totala kostnader mindre än dina intäkter?
  • Ger dina totala kostnader en vinstmarginal som är större än eller lika med ditt mål?
  • Om svaret på någon av dessa frågor är nej, måste du titta på att göra nedskärningar. För att göra detta, titta på alla dina kostnader och undersöka vad du kan göra utan. Arbetskostnaderna är ett av de mest flexibla områdena för att hitta besparingar (även om du riskerar att störa dina anställda när du skär timmar). Du kan också titta på att hitta en plats med lägre hyror, eller reducera verktygskostnader.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande