Hur man bekänner att ljuga

De flesta har ljög om någonting någon gång.För det mesta är dessa lögner små och obetydliga, men ibland kan du berätta en större lögn som har några allvarliga konsekvenser.Oavsett om du började med lite fib som har spunnit ur kontroll, eller om du berättade för en whopper att du bara inte kan komma ur, det kan vara en knepig sak att befria dig från falskheten. Kommer ren och försöker vara en mer ärlig person är en lovvärd impuls, men var beredd på vad som kan vara en stenig väg till självförbättring.

Steg

Metod 1 av 3:
Konfrontera frågan
  1. Bild med titeln Confess to Lying Steg 1
1. Tänk på varför du ljög.Ta dig tid att överväga dina handlingar och ifrågasätta dina underliggande motivationer.Det är inte så att du försöker hitta en ursäkt för ditt beteende, utan snarare att du försöker att förstå vad som hände och varför.Denna självutvärdering kan hjälpa dig att undvika liknande beteende i framtiden, liksom hjälp den person du bekänner att förstå.
  • Prata med en betrodd vän som har känt dig en lång tid. De kanske kan hjälpa dig att räkna ut saker.
  • Om du regelbundet ser en terapeut kan du be om deras hjälp i VVS problemet.Om inte, kan du försöka skriva om din lögn i en tidskrift eller självreflektion och se om det ger dig någon inblick.
  • Bild med titeln Confess to Lying Steg 2
    2. Identifiera vem som ska höra din bekännelse.Du borde berätta för någon du kan ha skadat under din lögn, liksom alla som du ljugit.
  • Ibland är det enkelt.Om du till exempel ljög på en arbetsansökan måste du berätta för rekryteringsansvarig med vilken du intervjuade.Ibland är emellertid problemet mindre tydligt: ​​det kan finnas människor som du inte ledde direkt till eller om, men som var eller kunde påverkas av bedrägeri.Till exempel, om du lurade på en tentamen, borde du inte bara berätta din lärare, utan också dina föräldrar eller nära vårdnadshavare som behöver vara medvetna om ditt beteende.
  • Om det finns flera parter till vilka du ska avslöja din lögn, gör det på en-på-ett-basis istället för att gruppera dem tillsammans.Detta gör det lättare för dig att vara direkt och öppen, och det kommer också att visa dem som du bekänner att du respekterar och bryr sig tillräckligt för att ägna en-mot-en gång till dem.
  • Bild med titeln Confess to Lying Steg 3
    3. Ange en tid och datum för ditt samtal.Även om en improviserad chatt kan vara produktiv, är det vanligtvis bäst att tilldela en speciell tid för ditt samtal.Detta säkerställer att du kan samla dina tankar i förväg och undvika problematiska distraheringar som andra människors konversationer eller arbetsförpliktelser.
  • Välj en tid när du och den andra personen kan tänka klart.Det betyder att du förmodligen vill undvika lunchpaus eller morgontimmarna när människor ofta är upptagna med arbetsproblem.
  • Bild med titeln Confess to Lying Steg 4
    4. Välj en neutral plats.Sitter i någons vardagsrum kan få det att känna att en person har en fördel över den andra, så tänk noga på platsen för ditt möte innan du gör uppdraget.
  • Offentliga platser som kaféer eller parkbänkar kan vara en bra idé, men se till att det inte är så upptagen att du blir distraherad eller känner sig obekväma om att prata om personliga saker i närheten av främlingar.
  • Bild med titeln Confess to Lying Steg 5
    5. Underhålla ögonkontakt.Ser någon i ögat anger uppriktighet och kan göra en stor inverkan på hur din bekännelse är mottagen.
  • Det kan hjälpa till att komma ihåg det, medan du hade fel att ljuga, är det en ädel handling att känna igen och erkänna din felaktighet.Låt dig vara stolt över ditt beslut och erkänna sin modighet.
  • Bild med titeln Confess to Lying Steg 6
    6. Identifiera din lögn.Så tydligt och kortfattat som möjligt, skissera den lögn du berättade.Ge en anledning eller ett sammanhang för lögn om din samtalare är villig att lyssna, men se till att det inte låter som om du försöker rationalisera eller ursäkta din felaktighet.
  • Använd "I-uttalanden" när du pratar om din lögn.Detta hjälper till att se till att du inte glider in i några anklagelser eller skyller dodging mönster.
  • Också, var noga med att leda med en totalbekräftelse av ansvaret innan han väcker i förklaringar.
  • Bild med titeln Confess to Lying Steg 7
    7. Berätta hela sanningen. Studier har visat att det bara skiljer sig avsevärt till att ligga eller andra missförhållanden som är avsevärt från bekännelsens positiva effekt på både Confessor och den som bekänner. Så, medan det kan göra konversationen obehagligt initialt, försök att inte utelämna något eller mjuka effekten av din bekännelse på andra sätt. Även om du tror att viss information är onödig att inkludera, låt den andra parten vara beslutsfattaren av det. Detta hjälper till att återuppbygga deras förtroende för dig.
  • Bild med titeln Confess to Lying Steg 8
    8. Be om ursäkt.När du har förklarat din falskhet, sätt upp din bekännelse med ett uppriktigt uttryck av ånger.Visa att du förstår hur skadlig och allvarlig överträdelse var och att du har tänkt på hur det har påverkat andra runt dig. Du kan inte vara säker på att du kommer att bli förlåtad, men det är fortfarande viktigt att visa din kompetens.
  • Det kan hjälpa till att försäkra din samtalare att du inte har några förväntningar om deras acceptans av din ursäkt.Detta låter dem veta att du ber om ursäkt för de rätta skälen - att erkänna din skyldighet för ärlighetens enkla skull - och inte fel, självbetjänade skäl, som att känna sig lättad eller befriad av andras förlåtelse.
  • Undvik säkringsfraser som kvalificerar och undergräver din ursäkt.Saker som "Jag är ledsen om du var upprörd av det jag gjorde" är inte riktiga ursäkter, utan ganska svaga uttryck av synd eller medkänsla.Du måste vara direkt och säga "Jag är ledsen för vad jag gjorde, period."
  • Bild med titeln Confess to Lying Steg 9
    9. Hålla sig lugn.Även om ämnet kan vara en känslomässig för båda, försök att hålla tonen i samtalet jämnt uppmätt och lågmäld.Att få emotionell kan göra din förmåga att uttrycka dig själv, så, för ditt budskap, försök att hålla dig lugn och fortsätt.
  • Om du är orolig för att bli förvirrad eller känslomässig och följaktligen att få av spår, ta med ett "Cheat Sheet" med dig.Detta kan vara ett kort eller ett blad av papper där du har skisserat kort de punkter du vill täcka.
  • Undvik att dricka alkohol eller kaffe före eller under din bekännelse eftersom det kan göra dig mer känslomässig eller spänd.Drick grönt eller kamille te istället, eftersom dessa har naturliga placerande biverkningar.
  • Bild med titeln Confess to Lying Steg 10
    10. Lyssna.Du borde låta din samtalare berätta hur de känner för din antagning och hur de vill fortsätta med ditt förhållande.Du har sagt din bit och nu förtjänar de att säga så lite eller så mycket som de önskar.
  • Låt personen veta att de kan ta tid att reflektera över allt och de två kan prata om det senare efter att de har samlat sina tankar. Det kan behöva finnas några konversationer om den här lögn innan det är allt sagt och gjort.
  • Det betyder inte att du måste tolerera missbruk eller andra våldsamma reaktioner.Bara för att du har gjort något fel och erkänt det, förtjänar du inte att genomgå alltför straffåtgärder. Om personen reagerar dåligt, ber om ursäkt igen för din lögn och dra tillbaka så snabbt som möjligt från situationen.
  • Metod 2 av 3:
    Skriver ett brev
    1. Bild med titeln Confess to Lying Steg 11
    1. Reflektera över varför du ljög.Om du håller en journal, försök skriva om lögn i en post som frågar dina motiv och vilken inverkan lögnen har haft på dig och andra. Skriva som ett medel för personlig reflektion har visat sig ha flera mentala och känslomässiga fördelar, och det kan vara ett av de bästa sätten att förstå dig bättre och organisera dina tankar.
    • Ingen tidskrift?Inga problem!Öppna ett Word Doc på din dator och gör en gratisskrivning, eller gör ner några idéer i en gammal skolbok.Om du har en personlig blogg, försök skriva om lögn i bloggen.
    • Om du regelbundet ser en terapeut kan du be om deras hjälp med att tänka på problemet.
  • Bild med titeln Confess to Lying Steg 12
    2. Bestäm om du vill skicka ett brev eller skicka ett mail.Tänk på vad som är bäst för den person du kommunicerar med snarare än vad som är mest bekväma för dig. Medan det brukade anses att e-post är ett olämpligt läge för att överföra allvarliga känslor eller problem, har det sedan blivit allmänt acceptabelt som ett lämpligt medium för både lediga kommunikationer och allvarliga diskussioner.Med detta sagt kan det vara en speciell gest som det visar ansträngning och respekt.
  • Om du inte har personens e-postadress eller postadress, försök att kolla med vänner för ett sätt att komma i kontakt.
  • Skriv inte ett brev för hand om du har rörigt handstil.Du ber redan någon att läsa din bekännelse och ursäkt - du vill inte dessutom be dem att pussel över din handstil.
  • Bild med titeln Confess to Lying Steg 13
    3. Göra en skiss.När du har tänkt på dina handlingar, tänk på vad du vill säga i ditt brev och hur du vill säga det.Sätt dessa tankar till en strukturerad skiss så att du inte kommer att gå av spår i loppet skriva ditt brev.
  • Din skiss ska inte vara mer än en sida.Skriv bara en kula eller ämnesdomen för varje stycke och fyll sedan i den omgivande texten senare.
  • Bild med titeln Confess to Lying Steg 14
    4. Skriv ett första utkast.Kör ut poängen på din skiss så att du har minst tre hela stycken.Den första bör förklara vad du ljög om och varför du skriver brevet.Den andra bör uttrycka din ånger för dina handlingar och en ursäkt.Den tredje bör uttrycka hoppet att din ursäkt hjälper på något sätt men klargör också att du inte förväntar dig att bli förlåtad.
  • Du kan (och borde!) Inkludera mer specifika och personliga detaljer i ditt brev, men inte stränga för långt från den enkla formeln för upplysning, ursäkt och slutsats.
  • Bild med titeln Confess to Lying Steg 15
    5. Vara kortfattad.Ditt brev kan vara elegant skrivet men det borde inte vara alltför verboserat.För många ord kommer att späda effekterna av ett tydligt, direkt och ansvar som erkänner ursäkt.
  • Bild med titeln Confess to Lying Steg 16
    6. Ta en paus.Vi har alla impulsivt avfyrat ett mail eller en text när vi var emotionella, och mest tid slutar det inte bra.Ofta är vi ofta beklagliga av utsläppsmissivet, för, även om du står vid sin avsikt, anser du äntligen sin tidpunkt eller språk som mindre än optimalt. Så ta en lektion från ditt förflutna och ställa in ditt brev eller mail åt sidan för en natt.
  • Om du skriver ett mail, spara det som ett utkast men ange inte adressaten än.Detta kommer att se till att du inte felaktigt skickar e-postmeddelandet innan det är förberett.
  • Om du skickar ett brev, vänta med att köpa de frimärken du behöver förrän nästa dag så, även om du får uppmaningen att skicka den direkt, kommer du inte att kunna tillämpa den nödvändiga portot.
  • Bild med titeln Confess to Lying Steg 17
    7. Läs igenom och redigera ditt brev.Hitta lite tid nästa morgon eller eftermiddag för att granska ditt brev.Du kommer att kunna fixa några förbises typsnitt eller besvärliga fraser och, viktigare, ditt fräscha perspektiv tillåter att du ändrar större problem som att rationalisera språk eller sentimentala, mjuka platituder.
  • Om du har en nära, betrodd vän som känner till situationen, tänker du på att läsa ditt brev till dem och be om deras feedback.
  • Bild med titeln Confess to Lying Steg 18
    8. Utkast till en slutlig kopia och skicka den.Det kan vara frestande att redigera något till döds som ett sätt att fördröja det ultimata, läskiga steget att trycka på "Skicka" på din e-post eller släppa ditt brev i brevlådan.Vid en viss punkt måste du dock acceptera ditt slutliga utkast och skicka det på väg.Ju tidigare du gör det, desto snabbare kan du börja gå vidare.
  • Metod 3 av 3:
    Att anställa en professionell
    1. Bild med titeln Confess to Lying Steg 19
    1. Överväga att erhålla en mediators tjänster.Om du vill bekänna din lögn och be om ursäkt i ett ansikte mot ansikte konversation, men du är orolig att du inte har den känslomässiga kontrollen eller varmed för att underlätta diskussionen, kan du anställa en utbildad professionell för att hjälpa dig.
    • Om du är i skolan eller högskolan kan din institution ge en gratis rådgivningstjänst som utför konfliktmediering och relationsrådgivning.Titta över din skolans hemsida för information om denna möjlighet, eller prata med en administrativ tjänsteman som kan rikta dig till rätt plats.
  • Bild med titeln Confess to Lying Steg 20
    2. Välj en medlare.Oavsett om du utnyttjar en gratis tjänst som erbjuds av ditt universitet eller betalar en oberoende professionell, baserar du ditt beslut om en mängd olika faktorer, inklusive kostnad, personlig kompatibilitet och bekvämlighet.
  • Känn dig fri att samråda med några olika mediatorer innan du väljer en.
  • Avgifter för terapeuter som utför medling varierar signifikant, så få ett skriftligt citat innan du begår en.
  • Se till att den part du väljer är en ointresserad fest och utbildad i konfliktlösning.Även om din förälder eller släkting vill hjälpa och tänka att de kan vara objektiva, är de bara ett bra alternativ om de är en advokat eller terapeut, eller om de har genomfört en slags konfliktlösning.
  • Även om du gillar utseendet på en medlare, ta lite tid att se över rådgivarens kundåterkoppling på webbplatser som Yelp eller Better Business Bureau.Detta är särskilt viktigt eftersom vissa stater inte kräver professionella medlare eller konfliktlösningsrådgivare att ha en särskild licens eller anslutning för att träna, så du måste göra din egen forskning för att du har hittat en bra en.
  • Bild med titeln Confess to Lying Steg 21
    3. Träffa mediatorn för att förklara dina mål.Innan du utför konfliktförmedlingen bör du sitta ner med den mediator du har valt för att förklara din situation, behov och mål för sessionen.Mediatorn kan också informera dig om proceduren och ge dig några användbara tips för att förbereda.
  • Kom ihåg att din medlare är en värdefull resurs och kan hänvisa till en långsiktig psykologisk professionell om du är intresserad.Att se någon regelbundet kan hjälpa dig att arbeta på att leva mer ärligt och undviker liknande misstag i framtiden.
  • Bild med titeln Confess to Lying Steg 22
    4. Har mediatorn satt ett möte för medlingen.Din medlare kan utöka en inbjudan till den person du vill prata med och hitta en tid som fungerar för er båda.
  • Om du arbetar eller studerar heltid, bör du försöka göra utnämningen för efter arbete snarare än under lunchen.Detta kommer att bidra till att undvika distraktion och arbetsdagens stress.
  • Bild med titeln Confess to Lying Steg 23
    5. Vara punktlig och lugn.Anländer i tid och med det rätta mentala tillvägagångssättet är avgörande för framgången med din medling.
  • Drick inte kaffe eller alkohol före ditt möte eftersom dessa kan göra dig hoppig eller alltför känslomässig.
  • Bild med titeln Confess to Lying Steg 24
    6. Närma sig mötet med en öppen och positiv tankegång.Samla dina tankar före sessionen och se till att du håller dina känslor i kontroll.
  • Försök meditera, dricka grönt te eller göra avkopplande övningar som yoga eller kontrollerad andning i förväg.En centrerad tankegång hjälper dig att organisera dina tankar och vara en bättre deltagare i medlingen.
  • Du kan också försöka visualisera mötet som går bra för att lugna dina nerver och se till att du närmar dig det med ett öppet sinne.
  • Bild med titeln Confess to Lying Steg 25
    7. Låt din medlare vägleda diskussionen.I stället för att hoppa rätt in och bekänna, har din medlare satt några grundregler och underlättar diskussionen.
  • När det är din tur, erkänna din lögn så tydligt och kortfattat som möjligt.Använd "I-uttalanden" för att undvika att lätta anklagande eller skiftande.
  • När det är din väns tur, lyssna uppmärksamt.Chansen är att du inte har förstått eller anser deras sida så mycket du kan ha, så att lyssna på din vän kommer att ge dig värdefull insikt.
  • Öva aktivt lyssnande också. Ge icke-verbala indikatorer att du uppmärksammar och upprepa tillbaka vad du hör dem som säger i dina egna ord.
  • Bild med titeln Confess to Lying Steg 26
    8. Promenera.Visa att din bekännelse och ursäkt var uppriktig genom att ändra dina vägar och vara mer ärlig i framtiden.Du kan inte garantera att du kommer att bli förlåtad, men du kan i alla fall förbättra din integritet och karaktär.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande