Hur man uppnår affärsmål

Om du är en företagsägare vet du att det är lättare att uppnå målen, sagt. Oavsett om dina mål är relaterade till grundläggande verksamhet eller långsiktig tillväxt, är nyckeln att identifiera tydliga konkreta önskade resultat. Ställ in mål som är specifika, mätbara och handlingsbara istället för mål som är vaga eller alltför ambitiösa. Utveckla en handlingsplan och håll dig på mål genom att spåra dina framsteg och belöna dig själv längs vägen.

Steg

Del 1 av 3:
Ställa in verkliga mål
  1. Bildbeteckningen gäller för ett entreprenörsbidrag Steg 14
1. Bedöm ditt företags ekonomi och identifiera dina behov. Granska din vinst och förlust och pengaflöde uttalanden för att få en ögonblicksbild av ditt företags övergripande hälsa. Identifiera dina styrkor, svagheter, möjligheter och hot och skräddarsy dina mål till ditt företags behov.
  • Antag att ditt mål är att expandera din blomstermarkering, och du vill inledningsvis öppna en andra detaljhandel. Men du finner att din leveransförsäljning växer dubbelt så fort som din inlåning.
  • Istället för att öppna ett fullständigt detaljhandelsutrymme kan det vara mer lönsamt om den andra platsen fungerar som ett nav för att utöka ditt leveranssortiment. Din overhead skulle vara lägre, du skulle öka din kundbas, och du skulle utöka det starkaste området i ditt företag.
  • Bild med titeln Skriv ett tal introducera dig själv Steg 9
    2. Uppträdande marknadsundersökning att driva de mest relevanta målen. Forskning din marknad så att du kan prioritera dina mål baserat på dina kunders behov och branschens trender. Kontrollera regering och universitetsstudier, handelspublikationer och yrkesorganisationer relaterade till din bransch. Leta efter information om tillväxt i din bransch, ny teknik och förändringar i kundernas preferenser.
  • Till exempel, när du forskar den blommiga industrin i stort, finner du att blomsterhandlarna i allmänhet inte når yngre generationer, har inte antagit digitala marknadsföringsstrategier och förlorar fottrafik.
  • Baserat på denna forskning bestämmer du ett litet leveransnav definitivt bättre än ett dyrare butiksutrymme. Du kan använda pengarna som du sparar på Overhead för att skapa en leveransapp, effektivisera beställningsformuläret på din webbplats och utöka din digitala marknadsföring.
  • Bild med titeln Gör ADHD-vänliga karriärval Steg 20
    3. Ställ in tydliga, handlingsbara mål istället för vaga, djupa mål. Du är mer benägna att uppnå mål som är specifika, mätbara, uppnåliga, relevanta och aktuella (smarta). Skapa tydliga, genomförbara mål, identifiera specifika uppgifter för att uppnå dem och skapa en tidslinje när du kan slutföra varje uppgift.
  • Ett smart mål skulle vara, "Expandera min leveransservice inom 6 månader genom att etablera ett nav för att öka leveransområdet, lagra lager och processorder."
  • Vag, alltför ambitiösa mål skulle vara, "dubbla min försäljning" eller "exportprodukter internationellt."Dessa mål ger inte någon information om hur eller när du kan uppnå dem.
  • Expertips
    Elizabeth Douglas

    Elizabeth Douglas

    VD för WikiHowelizabeth Douglas är VD för WikiHow. Elizabeth har över 15 års erfarenhet av att arbeta inom teknikindustrin, inklusive roller i datateknik, användarupplevelse och produkthantering. Hon fick sin BS i datavetenskap och hennes Master of Business Administration (MBA) från Stanford University.
    Elizabeth Douglas
    Elizabeth Douglas
    VD för WikiHow

    Elizabeth Douglas, VD för WikiHow, rekommenderar: "När du ställer in dina mål, var försiktig med att definiera dem på ett konkret sätt, så du vet hur man mäter dem i slutet. Du vill att målet är sådant att du enkelt kan veta om du har uppnått målet eller inte när tiden passerar."

  • Bild med titeln Ange meningsfulla mål Steg 11
    4. Bryta upp långsiktiga mål i mindre steg. Stora, långsiktiga mål kan känna sig överväldigande och lämna dig frågar, "var börjar jag?"Bryt kvartalsvis, årliga och fleråriga mål upp i mer hanterbara veckovisa och dagliga steg. Ha tålamod, dela och erövra, och kolla dina framsteg varje vecka för att stanna på rätt spår.
  • Till exempel kan öppna en andra plats inom 6 månader tyckas skrämmande först. Börja med att granska din ekonomi och ställa in din budget. Om det behövs, ansöka om ett företagslån för att finansiera din expansion.
  • Därefter scout potentiella webbplatser genom att undersöka demografisk statistik och söka efter tillgängliga egenskaper. Att hitta rätt plats kan hålla upp processen, men syftar till att underteckna ett leasingavtal (eller ett inteckning) inom 2 eller 3 månader.
  • Efter att ha undertecknat ett leasingavtal, tillåta cirka 6 till 8 veckor för att slutföra renoveringar, förvärva lager och anställa nya anställda. Bryt dessa uppgifter upp i ännu mindre steg, till exempel "Vecka 1: VVS och elektriska forsknings grossister. Vecka 2: Målning och inredning - Annonsera jobböppningar."
  • Bild med titeln Få en domstolsordning Steg 6
    5. Informera din personal om dina affärsmål. Dina medarbetare måste vara aktuella om dina affärsmål för att uppnå dem. När du ställer in mål, kommunicera dem tydligt till din personal och identifiera specifika sätt som ditt lag kan uppnå dina önskade resultat.
  • Antag att du kör ett säljteam, och du vill öka din kundretention. Om dina säljare inte är medvetna om det målet, kan de tillbringa mest av sin tid att försöka få nya kunder istället för att fokusera på att behålla kunder.
  • Del 2 av 3:
    Utveckla en handlingsplan
    1. Bild med titeln Uppnå kortsiktiga mål Steg 4
    1. Gör en rimlig tidslinje med specifika uppgifter. Efter att ha sett ett tydligt affärsmål, identifiera de specifika åtgärder som behövs för att uppnå ditt önskade resultat. Skriv en steg-för-steg-plan med detaljerade dagliga och veckovisa uppgifter. Ange realistiska förväntningar när du uppskattar hur lång tid det tar för att slutföra varje åtgärd.
    • Om du expanderar ditt företag kan en viss uppgift vara ", jämför folkräkningsdata, medianinkomster, fastighetsvärden och walkabilitetsresultat för potentiella andra platser."
    • När man arbetar med utvecklingsmål, till exempel att öppna en ny plats, kom ihåg att du fortfarande måste köra ditt företag. Om du ställer in orealistiska tidsramar, kommer du antingen att misslyckas med att uppnå utvecklingsmål eller släppa bollen på dina nuvarande operativa uppgifter
  • Bild med titeln Ange meningsfulla mål Steg 3
    2. Identifiera resurserna varje mål kräver. Alla mål kräver resurser, som tid och pengar. Efter att ha identifierat de specifika stegen kräver ditt mål hur mycket varje uppgift kostar, vilka leveranser du behöver, och hur man använder din personal.
  • Om du till exempel vill expandera din digitala marknadsföring, granska din ekonomi och ta reda på hur mycket du kan betala en ny marknadsföringsspecialist. Faktor i kostnaden för att skicka jobbannonser och tiden du spenderar intervjuande kandidater. Alternativt, beräkna kostnaden för att anställa en rekryterare.
  • Bild med titeln Köp småföretagsförsäkring Steg 12
    3. Delegera uppgifter till lämpliga lagmedlemmar. Om du har anställda, identifiera uppgifter som du inte behöver slutföra dig själv. Tilldela dessa uppgifter till medlemmar av din personal med rätt anställning och färdigheter. När du tilldelar uppgifter, förklara en anställds ansvar i detalj.
  • Till exempel, om du utökar ditt företag, kan du behöva förhandla om ett nytt leasingavtal, men en anställd kan scout ut platser och undersöka lokala demografi.
  • Om du är ägare-operatör och du anställer en generalchef, har de senioritet att granska dina finansiella rapporter, ställa budgetar och intervjua nya anställningar. Men du vill inte ha en anställd på lägre nivå för att utföra dessa uppgifter.
  • Bild med titeln Ange meningsfulla mål Steg 10
    4. Upprätta sätt att mäta framgång. För enkla uppgifter kan mätning av framgång bara medföra att du kontrollerar en låda eller korsar din lista. För komplexa utvecklings- och operativa mål kan du spåra dina framsteg genom att granska finansiella data, analysera webbtrafik eller spåra återvändande kunder.
  • Till exempel kan du bara kolla in en låda för uppgifter som att genomföra marknadsundersökning och annonsera en arbetsöppning.
  • Om du öppnade en ny plats för att växa din leveransservice, spåra prestanda genom att granska din leveransförsäljning.
  • Om du investerat i onlineannonser, omdesignade din webbplats och ökade din sociala medier, leta efter ökad webbtrafik och online-order.
  • Del 3 av 3:
    Klibbar till din plan
    1. Bild med titeln vara ett framgångsrikt entreprenör Steg 7
    1. Håll din plan och önskade resultat på displayen. Lägg in ditt mål och handlingsplan på ditt kontor eller skriv dem på en whiteboard så de är alltid synliga. Din plan kommer att vara ute av sikte och ur sinne om du slår det i en låda, och du kommer mer benägna att släcka viktiga uppgifter.
    • Sätt upp en kalender eller tidslinje för att upprätthålla en fågelperspektiv, efter dagordningar med dagliga eller veckovisa uppgifter och visa diagram och grafer som spårar framsteg.
    • A visionskort Med bilder relaterade till ditt mål kan du också hjälpa dig att hålla dig fokuserad.
  • Bild med titeln Ansök om ett entreprenörs bidragssteg 3
    2. Utvärdera dina framsteg och uppdatera din tidslinje varje vecka. Granska din handlingsplan, kolla av färdiga uppgifter och identifiera uppgifter som inte slutfördes den veckan. Uppgifter från föregående vecka ska då bli följande veckas prioriteringar. Om det behövs, justera dina långsiktiga förväntningar regelbundet för att ta hänsyn till dessa förseningar.
  • Till exempel, om du inte fick en chans förra veckan att anställa en entreprenör för din andra platsens renoveringar, blir den uppgiften den här veckans högsta prioritet.
  • Om saker blir tryckt tillbaka, förlora inte ditt fokus eller bli frustrerad. Hinder och förseningar är bundna att hända, så försök att vara flexibel.
  • Bildtiteln Bestäm vad du vill ha för ditt födelsedag Steg 14
    3. Fira när du uppnår små mål. Eftersom det kan ta månader eller år för att skörda fördelarna med långsiktiga mål, är det svårt att vara motiverad. Belöna dig själv och din personal när du når mindre milstolpar kan hjälpa dig att hålla dig på mål.
  • Om ditt mål är att öka dina dagliga intäkter med 30% under ett år, kan du belöna din personal med 5 eller 10% intervaller. Incitament kan vara presentkort, spa eller golf dagar eller gadgets.
  • För enkla dagliga uppgifter kan något så litet som en guldstjärna på en kalender vara effektiv.
  • Bild med titeln Live ett lyckligt liv Steg 9
    4. Inkludera nere tid i ditt schema. Om du blir utbränd, kommer du inte att stanna på rätt spår. I stället för att köra dig ragged, ge dig själv tillåtelse att ta bort dagar. Planera en dag varje vecka för att göra saker du tycker om och hålla ditt sinne av arbetet.
  • Om du inte kan ta en hel dag, lägg åt åtminstone några timmar för nere tiden. När du är uppdaterad är du mer effektiv och mer sannolikt att slutföra uppgifter.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande