Hur man gör joint venture-godkännande marknadsföring

Ett joint venture (JV) är en affärsstrategi där två företag är överens om att främja varandras produkter eller tjänster för deras ömsesidiga fördel. En godkännande är en typ av marknadsföring där ett företag har en extern enhet, som en kändis eller ett annat företag, främja fördelarna med deras produkt eller tjänst. Joint Venture Endorement Marketing kombinerar dessa strategier genom att skapa avtal mellan företag för att stödja varandras produkter till sina kunder. Många företag finner att denna strategi resulterar i en stor ökning av försäljningen när den implementeras ordentligt. Använd följande steg för att ställa in en joint venture-godkännande för ditt företag.

Steg

Del 1 av 3:
Att hitta ett komplementärt företag
  1. Bild med titeln Få en mästare i biblioteksvetenskap (MLS) grad online steg 2
1. Hitta en annan företagsägare som har en lista över kunder som är på din målmarknad. För att göra din JV framgångsrik kommer du att behöva arbeta med ett företag som riktar sig till samma marknad som ditt företag gör det. Försök att leta efter företag som serverar samma nisch, eller en överlappande en. Alternativt kan du använda JV som ett sätt att testa din framgång i en annan nisch. Se till att kunderna i din JV-partner skulle vara intresserad av din produkt.
  • När du söker efter en JV-partner söker du inte en konkurrent, men en gratis verksamhet som säljer en annan produkt eller tjänst till samma demografiska du söker. Till exempel kan ett landskapsbolag sträva efter att arbeta med en plantskola.
  • För att hitta JV-partners kan du börja med nätverk och få ditt namn där ute. Försök till exempel att skicka in relevanta onlineforum regelbundet, delta i branschhändelser och alltid leta efter möjligheter att prata om ditt företag.
  • Du kan också hitta partners med hjälp av sökmotorer för att söka efter nyckelord som relaterar till ditt företag. Leta efter företag eller bloggar som är nära Passar till din produkt och kontakta dem om partnerskap.
  • Bild med titeln Få en mästare i biblioteksvetenskap (MLS) grad online steg 4
    2. Se till att det andra företaget har tillräckligt med kontakter för att göra godkännandet. Du vill hitta ett företag med en stor post- eller e-postlista där de kan stödja din produkt. Eller du kan arbeta med en populär webbplats eller blogg som når en stor mängd dagliga eller månatliga läsare. För offline JV, leta efter en partner med en stor kundbas. Oavsett vilken du väljer, hitta företagare som har stora listor över läsare eller mottagare. En lista eller en prospektiv kundbas på 100 000 personer är värda mer än en mindre lista (med allt annat är lika). Även om 3 procent av läsarna av din produkts godkännande köper det, är det fortfarande 3000 personer.
  • Till exempel på en offline JV-marknadsstrategi, kunde en populär plantskola inrätta skyltar runt anläggningen om landskapsarkitektur och få anställda att främja landskapsarkitektur till kunder när de checkar ut.
  • Andra offline-godkännandealternativ inkluderar i butiksskylt och reklam, tillsammans med gemensam mediaannonsering.
  • Bild med titeln Bli en marknadsföringskonsult Steg 10
    3. Bedöm hur starkt företagets e-postmottagare eller kunder litar på företagets ägares uppfattning. Hitta listaägare som har utmärkta relationer med sina mottagare och kunder. Ju starkare förhållandet, desto starkare på godkännandet. Ju starkare godkännandet, desto mer pengar kommer du att göra. Till exempel kan kalla e-post från en inköpt lista leda till 2 procent av mottagarna till kunder. En riktad lista i händerna på en pålitlig godkännande kan dock leda till en mycket högre försäljningsprocent.
  • Bild med titeln Forskningssteg 11
    4. Undvik misstänkta företag. Aldrig partner med människor som har skuggiga företag eller med människor som ger dig en dålig känsla när du är i kontakt med dem. Om de ger dig någon anledning alls för att misstänka dem, tillbaka omedelbart.
  • Del 2 av 3:
    Tjäna deras godkännande
    1. Bild med titeln Fånga någon som lurar online steg 6
    1. Kontakta företagets ägare. När du har identifierat företag eller webbplatser som du vill samarbeta med, måste du hitta namn och e-postadresser till sina ägare. De mest välrenommerade webbplatserna får den här informationen tillgänglig. Om det inte gör det, använd helt enkelt kontaktformuläret på webbplatsen eller sök online för information om du inte kan hitta på webbplatsen. När du har en lista med namn och e-postadresser, skicka ut ett personligt e-postmeddelande till varje ägare som föreslår partnerskapet.
  • Bilden med titeln Kom in i Harvard Business School Steg 7
    2. Var direkt om din avsikt att be om en godkännande. I ditt email, förklara ditt JV-förslag, inklusive vem du är, vad din produkt eller tjänst är, och varför du tycker att ditt företag är en bra passform för deras. Det finns inget behov av att komma in i någonting personligt här, och säkert inte låter desperat för kunder, oavsett hur du är din affärssituation är. Dessutom, se till att du förklarar vad du måste erbjuda dem i gengäld.
  • Bild med titeln Ta reda på om någon är en Felon för gratis steg 1
    3. Låt dem prova din produkt eller tjänst gratis. Ditt mål är att göra försäljningen till partners kunder, men du måste övertyga den partner som din värdighet först. När allt kommer omkring har affärsägaren arbetat för att få förtroendet för sin e-postlista eller läsare, så de vill se till att produkten eller tjänsten fungerar som annonseras först. Skicka dem ett gratis prov eller prövning av din produkt eller tjänst. Du kan också låna det för dem för en recension och sedan få produkten tillbaka efter en viss tid (det kan vara nödvändigt om du säljer en mycket dyr produkt).
  • Innan du skickar ditt prov eller försök, var noga med att din produkt eller tjänst fungerar som annonseras. Annars kommer partnern aldrig att stödja det och du kommer att slösa bort allas tid.
  • Om du gör joint venture-marknadsföring i butiken, se till att din partners medarbetare kan förklara och använda din produkt. Du kan behöva träna dem själv för att se till att detta görs korrekt.
  • Bildbetaget blir en marknadsföringskonsult Steg 3
    4. Förklara fördelarna med ditt JV-förslag. Endorseraren (din partner) kan vara övertygad om att partnerskap med dig är i sitt bästa intresse. För din del kan du erbjuda dem en provision om ytterligare försäljning som du gör som ett resultat av partnerskapet. Dessutom kan de använda godkännandet för att öka sin egen stående bland sina läsare för att godkänna en bra produkt. De kan också använda godkännandet och efterföljande försäljningsuppgifter för att mäta sina kunders och / eller mottagarens intressen och inköpsvanor, vilket kan hjälpa dem att fatta framtida affärsbeslut.
  • Del 3 av 3:
    Strukturera en godkännandehandel
    1. Bild med titeln Budget dina pengar Steg 5
    1. Komma överens om en gemensam vinstprocent. Endorsee (du) betalar vanligtvis en provision till godkännaren för att godkänna sin produkt. Denna provision är en procentsats av ytterligare vinst som skapas av godkännandet. Till exempel kan kommissionen vara 50 procent av vinsten före skatt att vara rättvis. Se till att du och din partner är överens om kommissionen innan du fortsätter.
    • Den extra försäljningen som skapas av godkännandet spåras med hjälp av en personlig affiliate-länk eller kod. Dessa koder kan ställas in med hjälp av affiliate-programvara.
  • Bild med titeln Market Ett företag Steg 16
    2. Överväg att godkänna sina produkter eller tjänster i gengäld. Om de också har en produkt eller tjänst att marknadsföra och önska få tillgång till dina egna kunder, kan du erbjuda en utbyte, där du ger en liknande tjänst till dem. Lägg till detta i kontraktet på samma sätt som du skulle göra det andra avtalet.
  • Innan du godkänner din lista, var 100 procent säker på att produkten eller tjänsten är av mycket bra kvalitet, eller det kommer att skada ditt rykte, och kan få dig att förlora abonnenter på din lista.
  • Bild med titeln Gör ett kontrakt Steg 10
    3. Skapa ett kontrakt. Det viktigaste du kan göra för din JV är ett officiellt kontrakt. Börja med att söka efter JV-mallar online. Dessa kan anpassas för att möta dina behov. Se till att du får alla avtal och villkor du har gjort skriftligen. I synnerhet uppmärksamma vad varje sida är ansvarig för att bidra eller betala. Detta kan hjälpa dig att undvika pengar problem senare.
  • Du bör också innehålla bestämmelser för att expandera eller slutföra förhållandet i framtiden, beroende på hur ditt förhållande ändras över tiden.
  • Visa flexibilitet i förhandlingar, och förvänta dig att din partner ska göra detsamma. Detta kommer att skapa goodwill mellan dig.
  • Bild med titeln Budget dina pengar Steg 18
    4. Kom ihåg att att få ditt företags namn ut kan vara viktigare än att göra vinster. Om du har ingått en JV med en större eller mer etablerad verksamhet behöver du deras godkännande mer än de behöver ditt företag. Av denna anledning, låt inte dåliga villkor eller en högkommission stoppa dig. Den eventuella ökningen av ditt erkännande och försäljning kommer att vara väl värda pengarna du inte tjänat från godkännandeförsäljning.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande