Vad är den rätta projektledningsmetoden för ditt projekt?

Professionella projekt är som snöflingor-inga två är exakt lika. Det är där projekthanteringsmetoderna är till nytta! Metoder verkar som ritningar, vilket ger en specifik struktur och skiss för ditt projekt baserat på de aktuella uppgifterna. Medan projektmetoder kan vara ganska komplexa, kommer den här guiden att gå igenom grunderna genom att svara på några av dina vanligaste frågor.

Steg

Fråga 1 av 5:
Vad är en projekthanteringsmetodik?
  1. Bild med titeln Välj rätt projekthanteringsmetodik Steg 1
1. Det är en mall som hjälper dig att organisera och behålla ditt projekt. Projektledningsmetoder kommer i alla former och storlekar, men de har ett gemensamt mål för att hjälpa ditt projekt att springa så effektivt som möjligt. Eftersom det finns otaliga typer av projekt där ute finns det massor av metoder som hjälper dig att hantera din arbetsbelastning bäst.
Fråga 2 av 5:
Vilka är några populära projekthanteringsmetoder?
  1. Bild med titeln Välj rätt projekthanteringsmetodik Steg 2
1. Vattenfall: Denna metod delar ditt projekt i specifika segment som du följer i en viss ordning. Välj den här metoden om du vill ha mycket kontroll över varje aspekt av ditt projekt.
  • Vattenfallsmetodiken är bäst för statiska projekt som inte kommer att förändras. Tyvärr anpassas denna typ av metodik inte bra för att förändras, speciellt om projektets fokus skiftar halvvägs.
  • Denna metod kräver mycket planering och förberedelse i förväg, så ditt projekt går smidigt.
  • Om du utformar en ny vandringsstöd för en sportbutik, kan du använda vattenfallsmetodik för att skapa olika projektfaser.
  • 2. Vig: Inte alla projekt trivs på en statisk, oföränderlig tidslinje. Om ditt projekts omfattning och mål fortsätter, kan en smidig process vara det bästa alternativet. Med denna typ av metodik kommer du att fokusera mer på att arbeta med kunder istället för att stryka ut ett kontrakt.
  • Tänk på ditt projekt som en båt med en smidig projektmetodik, båthuvudet i en allmän riktning, styrning och anpassning efter behov som projektmålen förändras och utvecklas.
  • Om du till exempel utformar ett nytt program, skulle en smidig metodik hjälpa dig att lösa problem på plats istället för att följa en strukturerad plan.
  • 3. Klunga: SCRUM-metoden fungerar i "sprints" eller snabba segment av arbete. Dessa sprints är vanligtvis 1-4 veckor lång och hjälp med att skissera en snabb tidslinje för ditt projekt. Denna metod bestämmer huvudsakligen när Uppgifter blir gjort-du och ditt lag bestämmer Vad görs.
  • Varje dag under hela sprintperioden kan du och dina lagmedlemmar mötas i 15-minuters incheckningar som heter "Scrums."
  • 4. Kanban: Kanban-metoden kretsar kring att skapa en kanbanbräda-Detta är en whiteboard eller digital anslagstavla som håller reda på ditt projekt. På ditt styrelse, dela ditt projekt i 4 kolumner: väntar, pågående, slutförd och blockerat. Organisera projektuppgifter på brädet, skifta dem när projektet blir klart.
  • Kolumnen "väntar" samlar in ditt projekts backlog-försök att formatera detta i små, bettstorleksuppgifter som är lätta för lagmedlemmar att uppnå.
  • Kolumnen "In-Progress" sammanställer uppgifter som är på gång - när de är färdiga, flyttas dessa uppgifter i kolumnen "Komplett".
  • Om du inte kan utföra en uppgift av någon anledning, flytta den i den "blockerade" kolumnen, där du kan komma tillbaka till det senare.
  • 5. Sex Sigma: Du kan ta den här metoden i 2 riktningar, vilket förbättrar produkter med låg kvalitet, eller ökar produkter som redan var optimerade i det förflutna. Detta är en bra metod för tillverkare, eller något projekt som är centrerat kring projektkvaliteten.
  • Motorola-företaget skapade ursprungligen denna metod 1993.
  • 6. Mager: LEAN-processen är på 3 gemensamma avfallstyper: Wasting Resources (Muda) - Ojämn produktion (MURA) - och ansträngd utrustning och anställda (MURI). Lean Methodology försöker bli av med dessa 3 "MS" för att göra ditt projekt effektivare.
  • Denna metod är populär för tillverkning av företag - faktiskt, Toyota-produktionssystemet härstammar det.
  • Fråga 3 av 5:
    Vilken metodik är rätt för mitt projekt?
    1. Bild med titeln Välj rätt projektledning Metodik Steg 8
    1. Välj en metod som passar ditt projekts storlek och budget. Innan du får ditt projekt igång, brainstorma de möjliga riskerna och roadblocksna du kan stöta längre på linjen. Skissera vad ditt projekt kommer och kommer inte att täcka, tillsammans med din beräknade budget. Några metoder, som Lean och Six Sigma, kräver en större budget för att komma och kanske inte fungera för projekt med strängare budgetar.
    • Om du arbetar för ett tillverkningsföretag kan ditt projektområde medföra att man utvecklar en ny produkt så snabbt och effektivt som möjligt.
    • Om du arbetar för ett programfirma kan du fokusera på snabba sätt att utveckla ny programvara.
  • 2. Välj en metod som passar din projektimeline. Uppskatta hur länge ditt projekt kommer att vara, är det en fråga om veckor, månader, år eller något annat helt och hållet? Vissa metoder är utformade för snabba projekt, medan andra ger dig mer wiggle rum.
  • Till exempel uppnår Scrum Methodology uppgifter i korta, "Sprint-liknande" perioder. Å andra sidan följer vattenfallsmetodiken en mycket specifik, strukturerad tidslinje.
  • Bild med titeln Välj rätt projekthanteringsmetodik Steg 10
    3. Faktor i intressenter och klienter när du väljer en metodik. Tänk på den stora bilden - är dina kunder och intressenter som letar efter en snabb vändningstid, eller är de mer oroade över effektiviteten? Skissera ett specifikt mål eller ett mål för ditt projekt som lämnar dina intressenter och kunder nöjda.
  • Till exempel riktar sig sex Sigma-metodik flera aspekter av ett projekt, inklusive produktion, utveckling, marknadsföring, administration och mer.
  • Fråga 4 av 5:
    Finns det andra metoder som jag kan välja från?
    1. Bild med titeln Välj rätt projekthanteringsmetodik Steg 11
    1. Det är definitivt, men vissa metoder tillgodoser vissa branscher. Som namnet antyder är den adaptiva mjukvaruutvecklingen (ASD) -metoden utformad speciellt för programvaran. Denna metod kretsar kring möjligheten att förändras, och fungera inom 3 faser: spekulation, samarbete och lärande. Paketet aktiverad reengineering (per) metodik är inriktad mot produktbaserade företag, och hjälper dig att omforma en befintlig produkt från ett helt nytt perspektiv.
    • Den extrema programmeringsmetoden (XP) är ett annat bra alternativ för mjukvaruutveckling.
    Fråga 5 av 5:
    Kan du kombinera projekthanteringsmetoder?
    1. Bild med titeln Välj rätt projekthanteringsmetodik Steg 12
    1. Ja, du kan absolut. Hybrid-metoden kombinerar och anpassar olika aspekter av vattenfall och smidiga metoder som fungerar bäst för ditt projekt. På samma sätt, lutar de sex Sigma kvalitetskontrollfokuset på sex sigma med avfallshanteringsvinkeln för mager metodik.

    Tips

    I Storbritannien används projekten i kontrollerade miljöer (Prince2) metodiken mest. Prince2 fokuserar på bästa praxis, och har sin egen utbildning / ackrediteringskurs som du kan anmäla dig till.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande