Hur man frågar dina föräldrar om du kan spela ett spel

Ibland kan det vara svårt att prata dina föräldrar, särskilt när du måste fråga deras tillåtelse för något. Om dina föräldrar får dig att be om tillåtelse att spela ett spel, måste du vara väldigt smart om hur du närmar dig dem. Att fråga om att spela ett spel på fel sätt kan leda till ett argument som kan få dina spel tagna bort länge. Det är viktigt att alltid komma ihåg att det bara är ett spel och ditt förhållande till dina föräldrar är viktigare.

Steg

Del 1 av 3:
Hur man gör dina föräldrar glada
  1. Bild med titeln Fråga dina föräldrar om du kan spela ett spel steg 1
1. Uppfylla sina förväntningar. Håll ditt rum rent. Gör dina läxor. Avsluta några sysslor. Täcka alla saker som dina föräldrar förväntar dig att göra i förväg. Om du har ett rörigt rum och be om att spela spel, kommer du sannolikt att få ett negativt svar. De kommer sannolikt att berätta att du gör vad de har buggat dig för att göra först. Bara få dina uppgifter ur vägen så att du kan berätta för dem allt är redan gjort. Då har de ingen anledning att säga att du inte förtjänar att spela ditt spel.
  • Bild med titeln Fråga dina föräldrar om du kan spela ett spel Steg 2
    2. Gör dina föräldrar stolta. Det är här en bra student i skolan lönar sig. Om du kan klara av att imponera på dina föräldrar i viktiga livsområden, är de mer benägna att vara lindriga när du ber om att göra något du vill ha.
  • Även om du inte är den bästa studenten, imponerar du på dem på andra sätt. Nästa gång de har företag över, var artig, sällskaplig och hjälpsam med mat, dryck och rätter. De kommer att vara så stolta över hur du uppförde med sina vänner att de kommer att försöka lite svårare att göra dig glad.
  • Bild med titeln Fråga dina föräldrar om du kan spela ett spel Steg 3
    3. Få dem att känna sig uppskattade. Innan du ber om något, tacka dem för vad de redan har gett dig. Till exempel, "Hej mamma, jag ville bara säga tack för det spelet fick du mig. Jag har verkligen haft det. Jag tror att jag ska spela för ett tag nu om det är okej med dig." Dina föräldrar kommer att vara glada att höra att du uppskattar vad de gör för dig. I stället för att försöka ta itu med frågan om du har redan frågat dem indirekt och på ett artigt sätt.
  • Var säker på att du är uppriktig när du visar din uppskattning. Om du låter som om du bara säger det, kommer dina föräldrar sannolikt att se det som en knep.
  • Gör den här metoden effektivare genom att tacka dina föräldrar regelbundet. Var inte bara tacksam när du vill ha något. Att visa regelbunden uppskattning kommer att bidra till att bygga ett bättre förhållande som gör det lättare att kommunicera när du vill ha något.
  • Del 2 av 3:
    Hur man frågar frågan
    1. Bild med titeln Fråga dina föräldrar om du kan spela ett spel steg 4
    1. Välj en bra tid. Om du kan berätta för dina föräldrar är mycket upptagna eller inte i gott humör, du är bättre att vänta på att fråga om att spela ditt spel.
    • Om du inte är säker på om det är en bra tid innan du frågar om ditt spel, fråga om de har en minut att prata eller om de är upptagna.
    • Om dina föräldrar säger att de är upptagna, låt dem bara veta att det är okej och du kommer tillbaka senare. Lägg inte press på dem för att hantera dig omedelbart, de kan ha något viktigt att de är inriktade på.
  • Bild med titeln Fråga dina föräldrar om du kan spela ett spel Steg 5
    2. Fråga snyggt. Gör inte en efterfrågan eller gnälla för att spela ditt spel. Frågar snyggt är så enkelt som att säga tack. Du behöver inte lägga den för tjock genom att tigga, bara vara artig. Till exempel kan du försöka säga, "Kan jag snälla spela mitt spel för en timme före sängen?" Dina föräldrar vill göra dig lycklig och låter dig göra saker, men om du inte kan fråga snyggt kan de tro att det är ett resultat av lindrig föräldraskap och besluta att berätta för dig som en lektion.
  • Bild med titeln Fråga dina föräldrar om du kan spela ett spel Steg 6
    3. Låt dem veta varför du vill spela. Ibland är ett positivt svar lika enkelt som att förklara att du behöver en paus också. Föräldrar kommer att förstå dina känslor. Kanske hade du en hård dag i skolan eller bara avslutat mycket läxor och behöver lite chill tid att återhämta sig och slappna av. Det gör det mycket svårare att säga när du öppnar och de kan verkligen se hur du känner.
  • Bild med titeln Fråga dina föräldrar om du kan spela ett spel Steg 7
    4. Tänk på en utbyte. Erbjuda att göra något som dina föräldrar vill ha gjort i utbyte mot att kunna spela spelet efteråt. Kanske har de buggat dig för att klippa gräset, lägga bort din tvätt, eller hjälp med någon form av projekt runt huset. De kommer sannolikt att uppskatta din vilja att kasta in och känna att de får det bättre slut på affären.
  • Se om dina föräldrar kommer att skapa ett chore-belöningssystem. De kan skapa en lista över saker som behöver göras varje vecka och du kan tjäna en viss mängd speltid för att slutföra dem. På så sätt vet du vad som förväntas av dig och kan få sysslorna ur vägen när du känner mig upp till den.
  • Bild med titeln Fråga dina föräldrar om du kan spela ett spel Steg 8
    5. Bjud in dem att ta en paus och umgås med dig. Många föräldrar spelar inte spel, men vissa gör. Även om dina föräldrar aldrig spelar ett spel, gör det inte ont för att bjuda in dem att spendera tid med dig. Vissa föräldrar kommer att vara så glada att göra något tillsammans med dig, de kommer att hålla med, även om de inte gillar vad det är.
  • Del 3 av 3:
    Hur man hanterar ett negativt svar
    1. Bild med titeln Fråga dina föräldrar om du kan spela ett spel Steg 9
    1. Gnälla inte. Var vänlig och respektfull. Även om de gör dig med sitt svar, ring inte dem namn eller kör dig till ditt rum och slammar dörren. Om du vill att dina föräldrar ska respektera dina önskemål och behandla dig som en person som är mogen att göra egna beslut, visa dem att du är mogen.
  • Bild med titeln Fråga dina föräldrar om du kan spela ett spel steg 10
    2. Ta reda på anledningen till deras val. Förstå varför dina föräldrar sa att ingen kommer att hjälpa dig att göra förändringarna i ditt tillvägagångssätt som leder till att höra ja nästa gång. Kom ihåg att dina föräldrar älskar dig och vill säga ja och göra dig lycklig. När de säger nej, har de sannolikt en bra anledning.
  • Försök att ändra dina föräldrar missgynnade övertygelser om varför du inte kan spela. Hitta dem, ändra dem.
  • Kanske känner de bara att du har spenderat för mycket tid att spela spel och är oroliga, det är inte friskt för dig. Håll reda på hur länge du har spelat varje vecka och satte en tid med dem.
  • Dina föräldrar kan se att spela spel som anti-social, eftersom du är ensam i ditt rum som spelar dem. Visa dem hur de flesta spel involverar att interagera med andra spelare online och arbetar ofta tillsammans för att uppnå ett gemensamt mål. Om de kan se att du utvecklar ledarskapsförmåga eller lärande att vara en lagspelare, kan de se ditt spel i ett nytt ljus.
  • Bild med titeln Fråga dina föräldrar om du kan spela ett spel Steg 11
    3. Ge inte upp. Visa dem du kan vara mogen och hitta ett annat konstruktivt sätt att spendera lite tid. Läs en bok, hjälp med middag, eller bara prata med dem. Fråga igen senare på kvällen när de kanske har sett tillräckligt med ditt goda beteende för att sväva sitt beslut.
  • Tips

    Stäng av spelet när de berättar för dig eller du kan förlora dina spel ett tag.
  • Att vara på dina föräldrars goda sida kommer att gynna dig bortom din barndom.
  • Gör ditt bästa för att inte komma i trubbel hemma, skolan eller någon annanstans. Ditt straff kan vara att förlora privilegier som speltid, eller spelet helt och hållet.
  • Så här ber du att spela ett spel, plocka en bra tid när det inte tittar på deras favoritutställning, fråga artigt då, din uppsättning för livet.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande