Hur man undviker dina föräldrar utan att skada sina känslor

Att etablera gränser med dina föräldrar kan vara svårt om du är en tonåring eller en vuxen. Men du har rätt att vara din egen oberoende person. Som en tonåring kan du använda några taktik för att undvika dina föräldrar, men du kan också arbeta med att konfrontera dina föräldrar om att ha mer självständighet. Som vuxen är det viktigt att etablera ditt eget liv och gränser för dina föräldrar.

Steg

Metod 1 av 3:
Med hjälp av undvikande taktik som en tonåring
  1. Bild med titeln vara en smart student steg 20
1. Gå med i en klubb eller organisation för att spendera tid hemifrån. Om du letar efter en liten tid bort från dina föräldrar, överväga att gå med i något de skulle godkänna det låter dig komma undan under vissa tidsperioder. Till exempel kan du gå med i en utbildningsklubb som du känner dig passionerad eller bli en del av årsboken eller tidningspersonalen. På det sättet kommer dina föräldrar inte att oroa dig för att du är borta från dem, och du har en bra ursäkt för någon bort tiden.
  • Bild med titeln Hjälp det hemlösa steg 7
    2. Volontär att ha en bra anledning att vara ute. Du kan också fylla din tid genom volontärarbete. Dina föräldrar kommer att se den här aktiviteten som ansvarig, omsorgsfullt att göra, och du kommer att spendera tid någonstans borta från dina föräldrar. Titta runt i ditt område, och ta reda på var du skulle vara en bra passform. Du hittar ett brett utbud av platser att volontär. Plus, volontärarbete kommer att se bra ut på ditt CV eller College-applikation.
  • Du kan till exempel läsa till yngre barn på biblioteket eller volontär på din lokala kyrka.
  • Du kan också hjälpa till att bygga hus med livsmiljö för mänskligheten eller hjälpa till att sortera mat på en matbank.
  • Bild med titeln Live Life Steg 3
    3. Plocka upp en hobby för att spendera tid på egen hand. Om du behöver vara hemma men du fortfarande vill vara borta från dina föräldrar, överväga att plocka upp en hobby som kräver att du är ensam för att träna eller arbeta på det. Till exempel kan du lära dig ett instrument, plantera en trädgård, lära sig att rita, ta upp jogging eller lära yoga. Faktum är att du kan till och med övertyga dina föräldrar att låta dig ta en klass så du skulle ha tid hemifrån och behöver spendera tid hemma som arbetar med det.
  • Bild med titeln Survive High School Steg 16
    4. Få ett jobb att ha en ansvarsfull anledning att vara hemifrån. Ett annat sätt att spendera lite tid från dina föräldrar är att få ett jobb. Naturligtvis behöver du dina föräldrars tillåtelse att få ett jobb, men dina föräldrar kan troligen övertalas att låta dig så länge du håller dina studier upp. Många snabbmatplatser hyra tonåringar, så titta runt i ditt område.
  • Kolla runt på de platser du besöker för att se om någon av dem anställer.
  • Presentera ärendet för dina föräldrar. Förklara orsakerna till att ett jobb skulle vara till nytta för din utveckling. Till exempel kan du säga, "Jag skulle vilja få jobb. Att få ett jobb skulle lära mig att vara mer ekonomiskt ansvarigt och låta mig åtminstone göra mina egna utgifter. Dessutom kommer det att ge mig värdefull erfarenhet för framtiden. Jag lovar att mitt skolarbete inte kommer att lida, som jag vet att du vill att jag ska göra bra i skolan."
  • Bild med titeln frågar någon steg 17
    5. Be om att spendera tid på vänner hus. Denna taktik fungerar bäst om dina föräldrar gillar dina vänner, så försök att välja de vänner som dina föräldrar godkänner. Se om du kan gå över till sitt hus vissa nätter i veckan för att göra läxor eller tillbringa nätter på helgen. De flesta föräldrar förstår att du vill spendera tid med vänner.
  • Naturligtvis måste du få en inbjudan att stanna över från din vän och din väns föräldrar först. Om du redan är bra med dem, kan du även fråga artigt om de har tillåtit dig att stanna kvar i det förflutna.
  • Du kan fråga dina föräldrar, "Skulle det vara bra om jag tillbringade tisdag och torsdagskvällar på Georgiens hus för ett tag? Vi arbetar med ett projekt för Trig tillsammans, och jag har redan tillåtelse från sina föräldrar." Självklart, om du säger det, borde du verkligen arbeta med ett projekt tillsammans.
  • Om du behöver fråga din väns föräldrar kan du säga, "herr. och fru. Jones, kan jag fråga dig en tjänst? Georgien och jag kommer att arbeta med ett projekt tillsammans för Trig, och jag undrade om vi kunde arbeta här två nätter i veckan. Jag förstår helt om du inte vill ha mig över så mycket, men jag lovar att vi ska arbeta flitigt och vara tyst." Du kan också be din vän att arbeta på sina föräldrar.
  • Bild med titeln distrahera dig från hunger Steg 8
    6. Plocka upp ansvarsområden hemma för att tjäna tillit. Du vet att dina föräldrar gillar dig att ta hand om saker runt huset. Faktum är att du förmodligen redan har tilldelat sysslor. Se till att du får dina sysslor gjort i tid. På toppen av det, om du märker något annat som behöver göras, hämta det. Anledningen till att detta steg är viktigt är att ju mer ansvar du tar på, desto mer kommer dina föräldrar att lita på att du ska gå ut på egen hand. Om du kan gå ut på egen hand, kan du undvika dem mer utan att aktivt avvisa sina känslor hemma.
  • Du kan också visa ansvar på andra områden, till exempel att du får din läxa i tid och försöker att inte kämpa med dina syskon.
  • Du kan också vara säker på att köra säkert och inte få biljetter när du är ute och om.
  • Bild med titeln övertyga dig om dig
    7. Bryt inte dina föräldrar. Om du försöker få mer självständighet, behöver du dina föräldrar att lita på dig. Det betyder att följa sina regler och göra vad du säger att du ska göra. Det betyder också att du inte försöker göra dåliga beslut som att dricka alkohol eller smyga sent på kvällen.
  • Metod 2 av 3:
    Konfrontera dina föräldrar
    1. Bild med titeln noteras steg 3
    1. Ta reda på vad du vill innan du pratar med dina föräldrar. När du pratar med dina föräldrar måste du kunna veta exakt vad du vill ha. Vill du bara ha någon ensam tid, eller känner du verkligen att du behöver några nya ansvarsområden att vara mer oberoende? Kanske känner du att dina föräldrar inte litar på dig eller respekterar din person, och genom att försöka undvika dem, försöker du bara att utveckla ditt eget självständigt själv. Innan du pratar med dina föräldrar, försök att sortera ut dina känslor och ta reda på vad du hoppas kunna vinna.
    • Försök skriva om dina känslor. Fråga dig själv frågor som, "Varför vill jag undvika mina föräldrar?" och låt dig vara fri att skriva ner vad du känner. Titta på vad du har skrivit för att ta reda på vad du vill ha.
    • Till exempel, om du verkligen försöker vara mer självständig, prata med dina föräldrar om hur du kan tjäna sina förtroende och sätt du kan börja göra saker på egen hand.
  • Bild med titeln vara singel och glada steg 10
    2. Be dem att sitta ner med dig. Du vill inte backa dina föräldrar på en dålig tid. Om de är upptagna att få middag redo, kommer de inte att kunna fokusera på dig och vad du behöver. Därför är det bäst att ställa upp en tid med dem så att de är redo att lägga uppmärksamhet på dig.
  • Till exempel kan du säga, "Hej, jag skulle vilja sitta och prata med dig på något tillfälle om någonting. När skulle vara en bra tid när jag skulle få din fulla uppmärksamhet?"
  • Bild med titeln avgå graciöst steg 14
    3. Berätta för dem vad du vill ha. Naturligtvis vill du inte vara meningsfull. Men när du har räknat ut vad du vill ha från dina föräldrar, måste du berätta för dem. Börja med hur du känner, och fortsätt till vad du vill att de ska göra för att hjälpa dig att ändra det.
  • Till exempel kan du säga något som, "Jag har känt rastlös nyligen. Jag känner att jag blir gammal nog att lita på att gå ut på min egen mer. Jag är upprörd när du inte litar på mig nog att göra det. Jag skulle vilja bevisa att jag är ansvarig nog att lita på, men jag behöver din insats om hur man gör det."
  • Skyll inte på dina föräldrar. Snarare, prata om dina känslor för att hjälpa dina föräldrar att förstå.
  • Bild med titeln Deal med snobbiga människor Steg 5
    4. Förvänta rimliga gränser som en tonåring. Som du fortfarande är en tonåring behöver dina föräldrar veta var du är mest av tiden. Medan det kan vara irriterande, ger dina föräldrar en uppfattning om vad du ska göra kan hjälpa dem tillfreds. Plus, de vet var du hittar dig i händelse av en nödsituation.
  • Kom ihåg att dina föräldrar älskar dig och har ditt bästa intresse i hjärtat. Också, kom ihåg att de är mänskliga. De har sett att du växer upp, och naturligtvis kommer de att känna sig skyddande av dig. Inse att det kommer att bli svårt för dem att släppa taget.
  • Bild med titeln Få en vän tillbaka Steg 2
    5. Inse att inställningsgränserna kan skada dina föräldrars känslor. Oavsett hur du går om det, att ställa in en gräns eller fråga om utrymme kan få dina föräldrar att få emotionella. Det är naturligt. Men om du är lugn och respektfullt om det och hjälpa dina föräldrar, se att du bara vill vara din egen person, kan alla gå vidare med ett hälsosammare förhållande.
  • Metod 3 av 3:
    Be om utrymme som vuxen
    1. Bild med titeln avgå graciöst steg 2
    1. Planera regelbunden tid med dina föräldrar. Ett sätt att hjälpa till att undvika oväntade besök är att schemalägga regelbunden tid med dina föräldrar. På det sättet vet de exakt när de kommer att se dig, och de kommer inte vara så frestade att bara släppa av. Försök schemaläggning en gång i veckan eller två månaders tid för att komma ihop.
    • Man skulle kunna säga, "Jag älskar att spendera tid med dig två, så jag skulle vilja skapa en tid där vi kan komma ihop regelbundet. På det sättet vet jag att jag får se dig."
  • Bild med titeln lyckas i nätverksmarknadsföring steg 11
    2. Berätta för dem du kommer att ringa dem istället för att vänta på att de ska ringa dig. Om du tenderar att vara busier än dina föräldrar är för att de har gått i pension, kanske du inte vill släppa allt när de ringer. I så fall är det lämpligt att säga att du kommer att ringa dem. Var noga med att du gör det ganska regelbundet. De är dina föräldrar, trots allt.
  • Bild med titeln Tänk som en grafisk designer Steg 10
    3. Bli upptagen med att ha en ursäkt för att inte se dem. Om du är nyligen ur ditt hem kan du behöva hitta en ursäkt för att vara hemifrån. Naturligtvis vill du besöka, men du behöver också upprätta ditt nya liv bort från dina föräldrar. I så fall går med en organisation i ditt samhälle eller högskola eller till och med en sororitet eller broderskap om du är på college kan hjälpa dig att hålla ditt avstånd när du behöver.
  • Denna taktik kan vara särskilt bra om det är något som ger dig karriärupplevelse, låt dig nätverk, eller se bra ut på ditt CV.
  • Bild med titeln Skapa en budget Steg 2
    4. Försök att vara ekonomiskt oberoende så att du inte är skyldig att se dem. Om du frågar dina föräldrar till ett lån eller är beroende av dem när du går ut till skolan för att spendera pengar, kan det vara svårare att undvika dem när du behöver. När du är ekonomiskt skyldig till någon, måste du vara i kontakt med dem från tid till annan. Spara upp vilka pengar du kan, och så ofta som möjligt, vänd dig till andra alternativ förutom dina föräldrar.
  • Bild med titeln Innovate Steg 6
    5. Hantera ditt ansvar. Om du är nyligen ut ur huset är det dags att börja vara ansvarig för dig själv. Det betyder inte att du inte kan ringa dina föräldrar för råd. Såklart du kan. Försök dock hantera de små detaljerna i det dagliga livet på egen hand, inklusive saker som schemaläggning av tandläkare, pratar med justitiesekontoret om du är i skolan och får din olja ändras på din bil.
  • Om du ständigt är beroende av dina föräldrar kan det vara svårare att bryta sig bort då när du behöver lite utrymme.
  • Om du är i bindning på college, prata med din rådgivare eller till och med din bostadshandledare. De är där för att hjälpa din figur ut på skolan.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande