Hur man hanterar skvaller

Skvaller är ett dubbelkantigt svärd - så kul som det kan vara att skvaller om andra människor, när vi gör det, bjuder vi på skvaller om oss själva, vilket sällan underhållande. Gör en seriös tjänst för dina vänner (och dig själv) - Avsluta din skvaller och bli en bättre, mer positiv person.

Steg

Metod 1 av 2:
Hantera skvaller om dig
  1. Bild med titeln Deal med skvaller steg 1
1. Du lär dig att någon har spridit otäcka rykten om dig, din första åtgärd borde vara att samråda med dina nära vänner. Dessa borde vara människor du känner och litar på. Berätta för dem om situationen. Om rykten inte är sant, kommer de vara säkra på att bekämpa spridningen av rykten genom att skjuta ner den när de hör någon ta upp det. Om rykten är sant kan de fortfarande hjälpa till att stoppa spridningen genom att hålla upp för dig och chastiserande människor som sprider den.
  • En annan stor anledning att vända sig till dina vänner är att de får dig att känna att du inte är överväldigad. När det verkar som om alla du vet talar om dig bakom ryggen, kan du känna sig helt omgiven - goda vänner kommer att påminna dig om att det alltid finns människor som älskar och respekterar dig.
  • Bild med titeln Deal med skvaller steg 2
    2. Konfrontera rykten direkt. Om du vet säkert vem som är ansvarig för att sprida ett otäckt rykte om dig, ta inte det ner. När du har en chans, gå upp till honom eller henne och säga att du inte uppskattar de genomsnittliga sakerna som han / hon har sagt. Håll dig lugn när du gör det - du vill inte tillgripa de grymma orden som den här personen har. Du vill inte heller ge medståndare intrycket att rykten är sant om det inte är - om de inte känner till alla fakta, kan de anta en särskilt arg rebuttal betyder att rykten är sant.
  • Säg något artigt men direkt, som: "Hallå. Jag vill att du ska veta att jag inte uppskattar de saker du har sagt om mig. Snälla sluta." Då, bara gå bort - den här personen förtjänar inte din tid. Ignorera några förolämpningar som du hör när du går bort.
  • Ibland gjorde den person som började rykten inte med avsikt. Det kan till exempel vara en vän som helt enkelt låter en hemlig glidning av misstag. I sådana fall är det ok att uttrycka din besvikelse, men du bör undvika att agera på ett sätt som verkar vindictive eller accusatory (som ovan.)
  • Bild med titeln Deal med skvaller steg 3
    3. Håll en hälsosam självbild. När du är orolig för en bit av skvaller som förändrar hur andra tänker på dig, är det dåligt nog. Låt inte skvaller ändra vägen du Tänk på dig själv! Det värsta du kan göra är att låta en skvaller bli en självuppfyllande profetia - för att låta din ångest ändra din attityd eller handlingar. Kom ihåg att bara för att någon sagt något om dig betyder inte att det är sant. Om någon är otäck nog att sprida skvaller om dig, är de definitivt otäcka nog att ljuga.
  • Till exempel, om du råkar att älska människor som talar om hur du talar med en liten lisp, blir inte tyst och återkallas för att undvika att höra ljudet av din egen röst. Alla har små quirks som gör dem unika - gossiperens "sarkasm" är det han / hon är patetiskt liten.
  • Bild med titeln Deal med skvaller steg 4
    4. Ignorera det. Skvaller är ofta bäst behandlad av Betala ingen uppmärksamhet åt det alls. De flesta tror inte mycket hårt om skvaller - om de ser att du reagerar på ett sätt som verkar uppröras eller skäms, kan de anta rykten sanna, även om det inte är det. En bra politik är att reagera på skvaller som om det inte stör dig. När du hör att det finns ryktet runt om dig, bara blåsa det med en kommentar som, "Heh. Du måste vara ganska dum för att tro det." Bor inte på det. Andra människor kommer att ta sina sociala signaler från dig. Om du agerar som rykten är inte värt din tid, det finns en bra chans att de följer kostym.
  • När du hör skvaller om dig själv, skratta det av. Agera som om det är löjligt! Dela en chuckle om det! Vänd tabellerna genom att göra den person som startade ryktet skämtens rumpa - hur roligt är det att de faktiskt trodde att sprida ett dumt rykte om dig skulle fungera?
  • Bild med titeln Deal med skvaller steg 5
    5. Låt aldrig skvaller påverka din rutin. Det är sant - om du vet att det finns en hemsk rykt som går runt om dig, det kan vara svårt att visa ditt ansikte i sociala situationer. Om någon berättade hela fotbollslaget att du har jock klåda, till exempel, ser du förmodligen inte fram emot tiden i omklädningsrummet innan du tränar. Det är verkligen tufft, men Prova din hårdaste inte att blyga bort från de aktiviteter du normalt skulle delta i. Gör det gör det bara att du känner dig mer isolerad. Visa i stället världen, hur lite du bryr dig om skvaller genom att inte ändra hur du bor i minsta.
  • Bild med titeln Deal med skvaller steg 6
    6. Berätta för en myndighetsfigur. Om otäcka rykten och skvaller är ett frekvent problem, eller om någon berättar om en rykt som kan få dig i trubbel för något du inte gjorde, prata med en lärare, rådgivare eller administratör. Dessa människor kan hjälpa dig att arbeta genom problemet - de kan ge dig råd om hur man ska gå, få dig att må bättre, och till och med dole ut disciplin till människor som har startat ryktet. Var inte rädd för att kontakta en myndighetsfigur för vägledning när han hanterar särskilt otäcka eller ihållande rykten. Dessa typer av människor finns för att hjälpa dig.
  • Du borde definitivt Prata med en myndighetsfigur om skvaller får dig att känna att du kan retaliera genom att göra något drastiskt, som att starta en kamp. Många skolor har nolltoleranspolitik för aggressivt beteende. Bli inte utvisad över en dum rykt (särskilt inte om det är osannat.) Komma i kontakt med en myndighetsfigur i din skola direkt.
  • Bild med titeln Deal med skvaller steg 7
    7. Håll dig borta från människor som skvaller. Det enda bästa sättet att undvika att ha skvaller berättade om att du är borta från de typer av människor som berättar med genomsnittlig skvaller! Så populär eller cool som de kan tyckas, är dessa människor ledsna och desperata. De kan inte ha en bra tid utan att sprida skadliga rykten om någon annan. Stör inte med dem. Hitta vänner som inte får njutning från att skada människor. Kom ihåg - en vän som stannar dig i ryggen genom att berätta för en otäck rykten är inte mycket av en vän alls.
  • Metod 2 av 2:
    Hantera skvaller om andra människor
    1. Bild med titeln Deal med skvaller steg 8
    1. Passera inte skvaller längs. De mest Viktigt du kan göra när du hör skvaller om någon är att stoppa rykten i sina spår. Oavsett hur saftig det verkar, det är inte värt att skada någons känslor över. Sätt dig i den här personens skor - skulle du vilja komma till skolan en dag bara för att ta reda på att alla har pratat om dig? Skulle inte det få dig att känna dig ensam och förrådd? Passera inte skvaller längs - om du gör det, hjälper du det att sprida sig.
    • Det är inte heller en dålig idé att försöka övertyga den person som berättade för gossipet att sluta sprida det. Om de är en nära vän eller en bra person, kanske du har framgång. Men om de redan är en skvaller kung eller drottning, kanske de inte lyssnar.
    • Låt oss använda ett exempel. Låt oss säga att en vän kommer till dig med en saftig hemlighet om ett barn som du känner till Jason - han har inte varit i skolan för den senaste veckan eftersom han fångade mono från att kyssa Kim under blekarna! I det här fallet, bara lugnt säga något som "Åh, låt oss inte sprida rykten om honom" att squash samtalet.
  • Bild med titeln Deal med skvaller steg 9
    2. Ta inte skvaller som sant. Låt inte en grundlös rykte du hörde påverka ditt beteende på något sätt. Börja inte att undvika eller antagonisera människor bara för att du hörde något dåligt om dem. En av anledningarna till att skvaller kan skada så illa är att det kan förändra hur deras vänner och bekanta agerar runt dem. Tänk dig, till exempel, hur det kan känna för någon att gå ner i korridoren i skolan om människor bryter in i viskningar och gigglar som han / hon går med. Ändra aldrig hur du tänker eller handlar om någon tills du har anledning att tro på de saker du har hört är sanna.
  • I vårt exempel skulle du inte låta rykten om Jason och Kim förändra ditt beteende på något sätt. Du skulle verkligen inte undvika Jason i lunchrummet eller klagar på att behöva dela en skåp med Kim, till exempel!
  • Bild med titeln Deal med skvaller steg 10
    3. Gör inte undantag för skvaller dig känna till är sant. Massor av skvaller du hör är helt falsk, som vanligtvis består av någon att komma tillbaka till någon annan. Ibland är rykten sanna eller halv-sanna. Även om du är Säker att ett rykte du hör är sant, sprida inte det. Det är mycket pinsamt att ha privat information spridas runt skolan. Vill du ha det om alla visste lite sant bit av pinsamt information om dig, som till exempel, att du har ett bruttoutslag? Du skulle definitivt inte - inte heller någon annan.
  • Låt oss säga att du vet att rykten om Jason är sant eftersom din mamma är hans läkare och hon låter informationen på middagen igår kväll. Håll den här informationen till dig själv. Om du låter det glida, kan informationen vara ännu mer skadlig för Jason än en falsk rykte. Skvaller är fortfarande skvaller om det är sant.
  • Bild med titeln Deal med skvaller steg 11
    4. Hålla hemligheter. Ibland kommer människor att lita på dig med känslig personlig information. Det kan vara något de vet om någon annan eller det kan vara information om sig själva. Om någon är betrodd dig med en hemlighet, berätta aldrig någon annan utan deras tillåtelse. Det är inte bara ett stort brott mot deras förtroende, det är också ett säkert sätt att starta spridningen av ett rykte som lätt kan spiral ut ur kontrollen. Håll ett rykte som en pålitlig vän genom att hålla hemligheter du får veta.
  • Det bästa sättet att undvika att berätta en hemlighet är att helt enkelt feta okunnighet - låtsas att du inte vet någonting. Det är smartare att göra detta än att erkänna att du känner till en hemlighet men vägrar att berätta det - om människor inte var intresserade av informationen innan, kommer löftet om en saftig hemlighet förmodligen att försöka arbeta informationen ur dig. Till exempel, om Kim berättar att hon ursprungligen fick Mono från Jasons bästa vän Stephen, låt bli berätta för dina vänner "Jag har en hemlighet, men du kan inte känna det!"
  • Bild med titeln Deal med skvaller steg 12
    5. Börja aldrig rykten. Det verkar som en no-brainer, men det är förvånansvärt lätt att starta rykten oavsiktligt! När som helst säger du något otäckt om någon annan i närvaro av människor som du inte litar på att hålla en hemlighet, skapar du möjligheten att någon kommer att springa vild med dina ord. Var försiktig! Riskera inte att skada någons känslor eller öppna dig själv till vedergällning bara för att du var lös med dina ord. Håll några meningar till dig själv - eller, om du absolut måste dela dem, se till att det är med människor du litar på att hålla munnen stängd.
  • Även berättade för betrodda vänner kan bära risker. De kan i sin tur berätta för andra människor som de förtroende. Eftersom denna cykel upprepar, kommer fler och fler människor att höra din skvaller och chansen att det kommer att ta sig in i den allmänna befolkningen kommer att öka.
  • Bild med titeln Deal med skvaller steg 13
    6. Vet när man ska rapportera rykten till lärare. Reglerna ovan har tillfälliga undantag. När du hör ett rykt som får dig att tro att människor är i fara, bör du berätta för en förälder, lärare eller administration så snart du kan. Detta är allt mer brådskande om du har någon anledning att tro att rykten kan vara sant. Till exempel, om du hör en rykt som någon har fått knivar till skolan eller om en vän berättar att han har haft tankar om att skada sig, borde du berätta för en rådgivare eller en lärare omedelbart.
  • Bryter mot någons förtroende genom att berätta en lärare om något farligt han eller hon planerar att göra kan du känna dig skyldig, som om du har förrått den här personen. Men någons fysiska välbefinnande är viktigare än hans eller hennes känsla av förtroende för dig. Faktum är att det i de flesta fall är disloyal inte att prioritera en väns säkerhet.
  • Tips

    Om det orsakar för många problem, istället för att sudda ut en saftig hemlighet till den första personen du ser, håller tillbaka din impuls och tar en sekund att tänka.
  • Kom ihåg, om rykten är uppbyggd, det är inget fel med dig. Someople kan bara skvaller för sparken. Om du inte kan hjälpa det, försök att inte ta det till hjärtat. Det är inte du, det är dem.
  • Om du fortfarande inte kan sluta skvaller fortsätt försöka! Var inte upprörd med dig själv! När allt är vi alla mänskliga har vi alla dåliga vanor. Vem som helst kan bryta dåliga vanor efter tillräckligt med tid och ansträngning.
  • Kom ihåg den gyllene regeln: Behandla andra som du vill behandlas! Sprida inte runt rykten som återbetalning.
  • Varningar

    Tänk på vad du säger. Om det inte är sant kan du verkligen skada någons känslor.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande