Hur man undviker att bli överväldigad av information

Du är sannolikt utsatt för över 15 timmar media varje dag, som härrör från dussintals olika källor till information som transporteras via video, tryck, ljud och mer. Det blir allt svårare att förhindra all denna information att leda till en konstant känsla av att vara överväldigad.Följaktligen blir det allt viktigare att vidta åtgärder för att begränsa mängden information som är tillåten tillgång till din uppmärksamhet, håll dina virtuella och fysiska arbetsytor utan skräp och ta hand om dig själv för att hålla information överbelastning i Bay.

Steg

Metod 1 av 4:
Begränsa mängden information du stöter på
  1. Bild med titeln har ett bra jobbintervju steg 6
1. Ta en tech paus. Om du känner att du börjar drunkna i information, är det bästa sättet att få dina fötter tillbaka på fast mark genom att stänga av kranen.Varje dag, kom ifrån både din telefon och dator i en timme eller två.För många människor verkar den här enkla uppgiften nästan otänkbart. Faktum är att desto svårare kan tyckas, desto mer sannolikt kommer du att dra nytta av att ta en paus.
  • Så otroligt och användbart som smartphones, tabletter och bärbara datorer är de också de kärl genom vilka du utsätts för mycket mer information än vad du kan hantera.
  • Det kan vara väldigt svårt att undvika sociala medier, speciellt om du har mycket ledig tid på dina händer. Försök att vara mer uppmärksam på det genom att ta några djupa andetag innan du loggar in. Om du kan, försök att tänka på något annat kan du göra det faktiskt skulle få dig att må bra, som att gå ut i några minuter.
  • Försök att begränsa hur mycket du läser eller tittar också på nyheterna, eftersom det kan bidra till en känsla av att vara överväldigad.
  • Bild med titeln Skriv ett bidragsförslag Steg 23
    2. Begränsa informationen som dina enheter uppmanar dig att konsumera. Den kraftiga ackumuleringen av information som är tillgänglig kommer endast att fortsätta att öka.Du kan dock välja att begränsa mängden information som bokstavligen upptar ditt sinne.I synnerhet, avsätta ett block av tid för att ta itu med uppgiften att avstå från varje e-postlista som du inte längre vill ta emot.På samma sätt ändra inställningarna på din telefon för att bara tillåta några appar att distrahera dig med varningar.
  • Beroende på formulär för e-post och andra program som du använder på dina online-enheter, varierar den specifika processen att begränsa din exponering.
  • I huvudsak: Eliminera de distraherings källor som exponerar dig för onödig information som bidrar till psykiskt obehag, oavsett om du inser det eller inte.
  • Bild med titeln Bli en petite modell steg 5
    3. Skapa gränser och hålla fast vid dem.Med vår ökade anslutning till andra människor och bokstavligen obegränsade informationskällor kan det lätt tyckas som om du alltid utsätts för allt fler saker att tänka på, svara på eller på annat sätt adress.Detta kan lätt leda till information överbelastning.Det finns alla typer av gränser som du kan ställa in för att minska mängden information som tar sig till din uppmärksamhet.
  • Ett klassiskt exempel är att skapa några strikta gränsvärden.Som sagt, folkens ökande användning av sociala medieplattformar betyder att du inte bara står inför ett spärr av e-postmeddelanden från jobbet, men en oändlig ström av uppdateringar, kampanjer, inbjudningar och uttryckssymboler.
  • Känna igen att du bara kan begära att du lämnar din arbetsdator på jobbet, eller tillåta dig från att använda sociala medierplattformar utanför planerade tidsluckor som du väljer att göra det.
  • Metod 2 av 4:
    Förenkla en överväldigande arbetsmiljö
    1. Bildtiteln Bli en mjukvaruingenjör Steg 9
    1. Minska röran i ditt fysiska arbetsutrymme. Så viktigt som det är att hålla dina virtuella inkorgar skruvas ren av onödiga informationskällor, måste du också hålla din fysiska arbetsytor organiserad också. Håll ytan på ditt skrivbord, i synnerhet, fri från röran.
    • En användbar tumregel: Om du inte använder den varje dag, lägg den någonstans ur vägen, helst även ur sikte.
  • Bild med titeln Få ett jobb snabbt steg 10
    2. Håll ett pappersschema.Medan elektroniska scheman kan potentiellt öka den lätthet med vilken du håller dig uppdaterad med flera åtaganden, kan de lätt bli bogged med obetydliga händelser eller vara oförmögna att importera olika typer av händelser från alla dina olika kommunikationsplattformar.Pappersplaner erbjuder fördelarna med att ha allt viktigt precis framför dig, med titeln, märkt och annars organiserat på ett sätt som är helt upp till dig.
  • Bild med titeln Få ett jobb snabbt steg 8
    3. Göra listor och prioritera ansvarsområden.Gör av lista över allt du behöver göra, och organisera det enligt olika typer av uppgifter eller den tidsram som de behöver vara helt.Viktigast, är dock säker på att ange uppgifter om större betydelse så att du påminner om att få dem ur vägen först.
  • För att hjälpa dig att göra det, överväg att använda olika färgade bläck när du skriver dina listor och scheman för att visualisera ditt ansvar och behålla vad som är viktigt framför ditt sinne.
  • För mer specifik vägledning om att göra produktivitetsförbättrande listor, se teartikel på Hur man gör en lista.
  • Bild med titeln Få ett jobb snabbt steg 4
    4. Få förtydligande om ditt specifika ansvarsområden.Om ditt ansvar på jobbet har blivit störande eller du känner som om du har blivit uppgift med mer än du kan hantera, bör du kommunicera med din chef eller handledare.I synnerhet be om förtydligande om vad som är speciellt, förväntas av dig.
  • Om du är konsekvent ombedd att utföra uppgifter som inte ingår i din arbetsbeskrivning, ta detta till deras uppmärksamhet.
  • Ram konversationen som motiverad av din önskan att bättre förstå vad som krävs av dig.Säg något direkt och respektfullt, "Jag hoppas att klargöra de specifika uppgifter som jag är individuellt ansvarig för."
  • Bild med titeln har ett bra jobbintervju steg 9
    5. Var inte rädd för att säga nej.Du kan ta på mer än är hälsosam eller produktiv.Även om det kan känna som om du kämpar för att balansera eller bearbeta stora mängder information, kan du helt enkelt ha åtagit sig till fler uppgifter än att det rimligen kan behandlas samtidigt.
  • Låt inte medarbetare utnyttja din vilja att ta på sig ytterligare uppgifter.Tänk på vad som ställs om dig av dina kamrater - såväl som dina överordnade - och var ärlig när du inte är oförmögen eller ovillig att göra vad som ställs om dig.
  • En annan regel att följa: Säg bara ja när du verkligen menar det.Kanske finns det en enkel uppgift som du eller en kollega kan slutföra.Håller inte med om att ta det om det inte är verkligen stör dig att göra det.
  • 6. Undvik multitasking när det är möjligt. Medan det kan tyckas som om multitasking skulle hjälpa dig att vara mer produktiv, kan det faktiskt överväldigas din hjärna med för mycket information och göra det svårt att fokusera. Det hindrar också din förmåga att filtrera bort irrelevant information. Hålla fast vid en uppgift i taget och fortsätt bara när den är klar.
  • Bild med titeln avgå graciöst steg 1
    7. Arbeta för att förbättra din produktivitet ett steg i taget.Det kan vara kontraproduktivt att försöka ändra hur du gör flera saker på en gång.Om du identifierar flera steg har du för avsikt att ta för att öka produktiviteten, genomföra dem en i taget.Vänta med att implementera ett nytt steg tills du har fullt införlivat en positiv förändring i ditt liv och inte längre tänka på det.
  • Bild med titeln avgå graciöst steg 18
    8. Bygg korta pauser i din arbetsdag.Särskilt om du sitter på en dator hela dagen blir du mer produktiv och känner sig mindre överväldigad av ständig information, om du tar snabba, planerade bryts varje par timmar.Bortsett från att ge din hjärna ett ögonblick för att kalibrera utan att ny information kommer i, ditt perspektiv på vad du än gör kommer sannolikt att förbättras med chansen att gå tillbaka och rensa ditt sinne.
  • Välj frekvens och varaktighet av raster baserat på ditt jobb, och på vad som verkar fungera för dig.Vissa människor föredrar en fem minuters paus varje timme, eller en halv timme pausar några timmar.
  • Metod 3 av 4:
    Bygga ditt motstånd mot information överbelastning
    1. Bild med titeln faller somna snabbt steg 8
    1. Få gott om sömn. Mängden vila du får kanske inte verkar omedelbart relaterad till din förmåga att motstå känslan av information överbelastning, men att få tillräckligt med sömn är avgörande för din förmåga att bearbeta information effektivt.Vidare, blir tillräcklig vila, minskar sannolikheten, du kommer att uppleva känslan av att vara överväldigad, oavsett vad din dag håller.
    • Den perfekta mängden sömn varierar för olika människor.Om möjligt, gå och lägg dig under åtta timmars sömn innan du går upp.Om du upprepade gånger vaknar utan ett larm efter sex eller sju timmars sömn är den här tiden sannolikt tillräcklig.
    • Hjälp dig att gå till sängs genom att utveckla friska sömnvanor, inklusive att minimera skärmen använda på kvällen och undvika koffein senare på dagen.
  • Bild med titeln faller somna snabbt steg 23
    2. Undvik intensiva diskussioner strax före sängen. Viktiga personliga diskussioner som kommer att engagera dig emotionellt, och potentiellt upprörd, överraskning eller ledsen du bör undvikas strax före sängen.Medan det är viktigt att ha dessa typer av konversationer om du eller någon du älskar känns det är det nödvändigt att göra det, försök att undvika att ha viktiga samtal i sovrummet.
  • Detta kan vara utmanande, eftersom många människors bästa chans att prata med sina partners ofta inträffar strax före sängen.
  • För att förhindra nya, potentiellt viktiga frågor från att komma upp på kvällen, upprätta en policy med vem du spenderar dina kvällar för att inte börja potentiellt allvarliga samtal med i timmen eller två föregående din vanliga sängtid.
  • Om du och din kan inte hjälpa dig att prata med varandra, överväga att implementera en tyst vindkraft innan du faktiskt går och lägger dig.De kan låta som överkill, men politik som dessa kan kraftigt förbättra kvaliteten på din vila.
  • Bild med titeln vara singel och glada steg 12
    3. Börja dagen med en positiv mental anteckning.Börja dagen avslappnad och redo att gå kommer att öka din förmåga att hantera stress - inklusive stressen i samband med det oundvikliga angreppet av informationsens endemiska mot modernt liv.Meditation övningar, journaling, eller mjuka fysiska övningar, till exempel, är ett hälsosamt och bemyndigande sätt att hälsa på dagen.
  • Spendera fem minuter som ligger i sängen och bildar dig själv, förbereder för dagen och går ut i världen redo och kan hantera vad du än stöter på.Om bekymmer stiger upp i ditt sinne, omedelbart och omedelbart hantera dem, utan att tänka på de specifika.
  • Bild med titeln Skriv ett tidskrift Steg 2
    4. Hålla en journal.Handlingen att skriva ut dina tankar och känslor på papper kan ha en betydligt positiv effekt på din förmåga att centrera dig själv och rensa ditt sinne.Inte bara kommer dina tankar att bli mer organiserade, de kommer att ha en konkret existens i din tidskrift, vilket kan låta dig sluta att revidera dem i ditt sinne.
  • Vidare hjälper skrivelsen att ta bort några av de mentala detritus som flyter runt ditt sinne genom att hjälpa dig att fokusera på de saker som är värda att ta itu med ytterligare medan du trycker bort resten.
  • Bild med titeln Gör dig lycklig steg 13
    5. Gå till jobbet. Sagt helt enkelt, få lite träning - inklusive bara en måttlig promenad - hjälper dig att tänka och vara överväldigad för resten av dagen.När du går, tar du in alla typer av information - sevärdheter, dofter, temperaturförändringar - men de är bitar av information som din kroppskrigar. Mer påtagligt kommer ökningen av blodets cirkulation att hjälpa till att få din kropp fysiskt engagerad och redo att ta itu med dagens uppgifter.
  • Träna mer tungt efter jobbet om du hade en särskilt överväldigande dag.Övning minskar omedelbart stress genom att förbättra andningen, minska de fysiska symptomen på att känna sig överväldigad och öka tillförseln av avkopplande neurotransmittorer till din hjärna.
  • Bild med titeln vara singel och glada steg 10
    6. Få support från vänner och familj.Motstå lutningen att hål upp när du känner dig överväldigad.Dina vänner och familj i synnerhet kan erbjuda en otrolig supportkälla bara genom att erbjuda sina öron.Möjligheten att helt enkelt uttrycka dina tankar och känslor kommer att gå långt för att hjälpa dig att bearbeta de information och känslor du kan kämpa med.
  • Vet att vänner och familjemedlemmar är mycket mer benägna att bli ödmjukad av din vilja att prata med dem än de ska känna sig belastade.Tveka inte att öppna upp.
  • Bild med titeln Tala om din bästa vän Du är deprimerad Steg 22
    7. Få professionell hjälp om det behövs. Om du fortsätter att kämpa med känslan av att du är överväldigad av den mängd information du stöter på i ditt dagliga liv, få hjälp från en mentalvårdspersonal.Professionella psykologer kan hjälpa dig att lära dig att förebygga och ta itu med stress, för att inte nämna din livsstil till en som kan hjälpa dig att känna sig överväldigad mindre ofta.
  • Metod 4 av 4:
    Reagerar på känslan av att vara överväldigad
    1. Bild med titeln Practice Yoga Daily Step 2
    1. Koppla av med en kontrollerad andningsövning.Meditation och mindfulness är extremt effektiva sätt att ta itu med känslan av att bli överväldigad, för att inte tala om rensa ditt sinne och minska stressen.Svara på eventuella överväldigande känslor så snart de uppstår genom att ta ett ögonblick att andas djupt och fokusera på ditt andetag när du gör det.
    • Stäng dina ögon och andas in djupt medan du räknar långsamt till fyra.Andas lika långsamt, räknar igen till fyra.
    • Upprepa denna process flera gånger, samtidigt som du bara tänker på andan som i går eller lämnar din kropp, fyller och tömmer bröstet.
  • Bilden med titeln Komma i hemmet steg 15
    2. Fokusera på en enkel aktivitet.Om ditt sinne tenderar att vandra när du försöker fokusera på andan, börja med att fokusera på en viss åtgärd. Till exempel, gå till en snabb promenad och fokusera på dina fotspår. Bedöm inte dina fotspår, snarare känner att de är uppmärksamma, utan att klara dom.Din förmåga att fokusera med målet att tömma ditt sinne kommer att förbättra ju mer du utför enkla mentala övningar som dessa.
  • Leta efter möjligheter att träna med att fokusera på något enkelt under hela dagen, eftersom det här kommer att hjälpa dig att hålla dig mer fokuserad i allmänhet.
  • Om du kan, försök att gå utanför naturen kan hjälpa lugna dig när du känner dig överväldigad. Om du inte kan gå ut, titta ut ditt fönster eller ens titta på bilder av naturen kan lugnande.
  • En annan stor möjlighet att utöva mindfulness är under en måltid.Nästa gång du sätter dig ner för att äta, välj någonstans tyst och försök bara tänka på varje bett - inklusive hur det känns och smakar när du tuggar - och inget mer.
  • Bild med titeln Förbered dig för ett jobbintervju Steg 4
    3. Aktivt adressproblem som stör dig.Om något väger i ditt sinne kan det troligen bidra till att det är för mycket att gå i ditt liv, även om du tänker på andra saker mestadels.Vara proaktiv om att ta itu med några källor till stress i ditt liv, eftersom de sannolikt kommer att bidra med att vara överväldigad om den lämnas oadresserad.
  • 4. Undvik schemaläggning för många aktiviteter. Många människor spenderar mycket tid på att vara onödigt upptagen. Ta en inventering av dina dagliga aktiviteter, och ta reda på vad som kan elimineras, delegeras eller förenklas. Sedan strukturera din dag så att du inte blir överväldigad.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande