Hur bokföring

Bokföring, som bokföring, är en av de nödvändiga ondskan att driva ett företag. Trots vad många tror, ​​hänvisar de två termerna olika processer. Bokföring, som det kommer att diskuteras här, hänvisar till att helt enkelt samla in kostnader för kostnader och intäkter och sedan lägga ut dessa transaktioner till en generalbok. Redovisning är processen som följer bokföring och innebär att man konverterar informationen i ledaren till användbara affärsmetrics och rapporter. Lyckligtvis är bokföring den enklare av de två, och kan läras genom att följa de enkla stegen nedan.

Steg

Del 1 av 3:
Upprätta ett system
  1. Bild med titeln Bookkeep Steg 1
1. Bestäm vilken typ av system som ska användas. Den viktigaste delen av bokföring är konsekvent. Du vill inte förlora kvitton, glömma att spela in transaktioner, eller spela in samma transaktion två gånger, eftersom det kan orsaka en felaktig representation av ditt företags ekonomiska hälsa. Det enklaste sättet att undvika dessa fel genom att etablera ett konsekvent system för både inspelningstransaktioner i tidskrifter och komma in i de i ledaren.
  • Detta system kan vara lika komplicerat som ett kassa som matar in i bokföringsprogram eller så enkelt som en låda full av kvitton och anteckningar. Detta beror på mängden transaktioner som ditt företag gör på daglig eller veckovis.
  • Bild med titeln Bokkeep Steg 2
    2. Använd Accounting Software. Det enklaste sättet att se till att dina transaktioner registreras på ett tillförlitligt sätt att investera i ett bokföringsprogram som QuickBooks, Freshbooks eller expensify. Dessa kommer att ta mycket av gissningen ut ur registrering av olika typer av transaktioner och presentera din information tydligt. Många av dessa program är tillgängliga gratis eller på som en gratis provperiod för en begränsad tid.
  • Bild med titeln Bokkeep Steg 3
    3. Använd ett kalkylblad. För ett mer manuellt system, försök att konfigurera ett kalkylblad för att spela in transaktioner. Detta kan göras antingen manuellt, med fysiska transaktionstidskrifter, eller på datorn med ett kalkylprogram. Formateringen av dessa tidskrifter är upp till dig, men den bör innehålla följande, åtminstone:
  • Leverantörens / Köparens namn
  • Kontonummer
  • Kostnad / intäktstyp (E.g. Kontorsmaterial, råvaror)
  • Datum Fakturaen mottogs / skapades
  • Belopp som är skyldig / betald
  • Bild med titeln Bokkeep Steg 4
    4. Var konsekvent. För alla system du använder, var noga med att ange dina transaktionsdata regelbundet och på samma sätt varje gång. Detta är säker på att transaktioner inte förbises och att du har den senaste bilden av din företags ekonomiska hälsa. Dessutom är det en bra idé att skapa ett regelbundet schema för överföring av information från tidskrifterna till ledaren, kanske på en veckovis eller månadsvis.
  • Del 2 av 3:
    Inspelningstransaktioner korrekt
    1. Bild med titeln Bokkeep Steg 5
    1. Använd samma redovisningsmetod för alla poster. De två typerna av redovisning är kontant- och periodiseringsmetoderna. I huvudsak registrerar kontantmetoden transaktioner när faktiska kontantförändringar händer, som när en kund betalar för ett föremål eller när du betalar för en kostnad. Upplupningsmetoden står emellertid för transaktioner när transaktionen inträffar, till exempel när kostnader uppkommer eller när kunder köper ett objekt (men inte nödvändigtvis när pengar ändrar händerna för transaktionen). Vilken metod du väljer beror på dina egna mål och affärsstrategier.
  • Bild med titeln Bokkeep Steg 6
    2. Jämför de två redovisningsmetoderna. Kontantmetoden för redovisning används vanligare i småföretag eftersom det ger en korrekt representation av bolagets kassabalans. När verksamheten växer kan det emellertid bli mindre viktigt att känna till det exakta kontantbalansen i företaget och fokusera istället på sin nuvarande hälsa. Det är här den periodiseringsmetoden kommer in. Genom spårningskostnader när de uppstår och intäkter när de tjänas, snarare än betalda, negerar den periodiseringsmetoden effekterna av betalningsförseningar vid fastställandet av bolagets ekonomiska hälsa.
  • Bild med titeln Bokkeep Steg 7
    3. Bestämma vilken metod att använda. Lagligen kan ett företag välja antingen redovisningsmetod så länge som företaget har mindre än 5 miljoner dollar i intäkter varje år eller, om det säljer produkter till allmänheten, har mindre än 1 miljon dollar i bruttointäkter (alla intäkter). Alla företag med intäkter över dessa nivåer krävs enligt lag för att använda den periodiska metoden.
  • För mer information om hur du väljer en redovisningsmetod, se hur man bestämmer mellan kontanter och periodiseringsredovisning för ditt företag.
  • Bild med titeln Bokkeep Steg 8
    4. Använd dubbel-post bokföring. Många småföretag gör misstaget att använda en enda bokföring. Det är, de registrerar bara transaktioner som pengar till eller från ett enda konto. Varje affärstransaktion sker dock i minst två konton, och måste registreras som sådan för noggrannhet. Detta kallas dubbel-post bokföring. Detta gör att du kan se exakt var dina pengar kommer från och var det går.
  • Till exempel skulle ett köp av lager med hjälp av kontanter redovisas som en ökning av inventeringen och en minskning av kassakontot. Alternativt skulle en försäljning av den förteckningen till en kund som betalar i kredit redovisas som en minskning av lager och en ökning av kundfordringar.
  • I världen av redovisning skulle dessa registreras med de officiella termerna, som debiter och krediter till olika konton.Som bokförare är det dock viktigast att du använder ett konsekvent system som är vettigt för dig.
  • Bild med titeln Bokkeep Steg 9
    5. Spela in transaktioner i tidskrifter. Först behöver transaktioner endast ingås dagligen eller veckovisa tidskrifter, beroende på din transaktionsvolym. Dessa poster kommer att innehålla information om transaktionen, inklusive köparen / säljaren, beloppet, datum och typ av transaktion. Senare kommer denna information att kategoriseras och läggas till i ledaren. Men för nu är det bara viktigt att spela in informationen för senare användning. Inlägg bör göras enligt företagets valda bokföringsmetod (kontant eller periodisering).
  • Införandet av bokföringsprogram har gjort tvåstegsprocessen för tidskrifter och ledgers nästan föråldrade. Programvaran uppdaterar automatiskt ledaren, vilket gör processen en av helt enkelt inmatning av transaktioner som de uppstår. Men vissa företag väljer fortfarande att använda journalbedbrytningsmetoden.
  • Del 3 av 3:
    Posting transaktioner till en ledare
    1. Bild med titeln Bookkeep Steg 10
    1. Separata transaktioner i konton. Det bästa sättet att spåra dina transaktioner är att skilja dem i olika konton inom ledaren. Genom att börja med Ange konton och lägga till eller subtrahera från dem med varje transaktion, får du en tydligare bild av var pengar kommer in och går. Dessa konton kan vara lika generiska som försäljning eller som specifika vissa typer av lager. Det kan till exempel vara rimligt för ett auto garage att reservera ett helt konto för oljeinventering. Konton kommer att variera mellan företag, men minst bör det omfattas av följande:
    • Kontanter
    • Kundfordringar (pengar som betalas av kunder som betalar på kredit).
    • Leverantörsskulder (pengar du är skyldig till leverantörer).
    • Försäljning (de intäkter du gör från primärverksamheten).
    • Lager
    • Kostnad för försäljning (tillbehör du köper för produktion eller ditt företag).
    • Lönekostnader (lön).
    • Ägarens eget kapital (det belopp som ägarna har lagt in i verksamheten).
    • Behållat vinst (vinster återinvesterad i företaget).
  • Bild med titeln Bokkeep Steg 11
    2. Posttransaktioner regelbundet. Hur ofta du skickar in transaktionen till huvudboken från tidskrifterna beror på din transaktionsvolym. Det kan vara dagligen, veckovis eller till och med månadsvis. Detta bör dock ske konsekvent för att säkerställa att du inte plötsligt är överväldigad med arbete i slutet av en redovisningsperiod. Återigen hjälper bokföringsprogram dig att hålla dig uppdaterad om dessa processer.
  • Bild med titeln Bokkeep Steg 12
    3. Analysera dina Ledger-konton. Ledgerkonton är huvudsakligen användbara för att kvantifiera företagets ekonomiska hälsa. Medan sanna finansiella rapporter är bäst till professionella revisorer, kan alla jämföra Ledger-konton för att skapa enkla jämförelser eller rapporter. Till exempel, jämför försäljningen till kostnader för att få en allmän uppfattning om hur ditt företag har gått. Självklart, om försäljningen är högre än kostnader, gör du en vinst. För mer komplexa rapporter, vänd dig till ett revisor eller redovisningsprogram.
  • För mer information om att posta till en ledare och skapa enkla rapporter, se Hur man skriver en bokföringsledare.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Var noga med att betala dina leverantörer några dagar före betalningsfristen, oavsett om det är 30 dagar eller längre tid. Detta ger dig lite utrymme om du glömmer att betala på den dagen och sätter dig på bra villkor med leverantörer.
  • Om bokföring börjar ta upp för mycket av din tid eftersom ditt företag växer, kan det vara en bra idé att anställa hjälp. Att anställa en utbildad revisor kan du få en mer komplett och korrekt bild av ditt företags ekonomiska hälsa.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande