Hur man beräknar den totala tillgångsomsättningen

Det totala omsättningsförhållandet är ett värdefullt verktyg som kan hjälpa dig att bestämma hur bra du använder dina tillgångar. Det är ett enkelt förhållande som snabbt kan beräknas om du har alla relevanta nummer framför dig. När du har beräknat den totala tillgångsomsättningen kan du använda den för att göra justeringar av hur du använder dina tillgångar och förbättrar ditt intäkter. Fortsätt läsa för att lära dig mer om hur man beräknar den totala tillgångsomsättningen.

Steg

Del 1 av 2:
Beräkning av den totala tillgångsomsättningen
  1. Bild med titeln Beräkna den totala tillgångsomsättningen Steg 1
1. Samla information. För att beräkna din totala tillgångsomsättning måste du samla lite information. Om du inte redan känner till din nettoomsättning och genomsnittliga totala tillgångsnummer måste du ha den information som är tillgänglig för att bestämma din nettoomsättning samt dina genomsnittliga totala tillgångar. Använd dina företags kalkylblad för att hjälpa dig att bestämma dessa nummer.
  • Bild med titeln Beräkna den totala tillgångsomsättningen Steg 2
    2. Bestäm mängden nettoomsättning. För att bestämma din nettoomsättning måste du subtrahera dina totala ersättningar och rabatter för året. Till exempel, om du äger en klädaffär och du sålde $ 200 000 värd kläder året innan men du hade $ 10.000 i gengäld och gav $ 5000 i rabatter. Din nettoomsättning för året skulle vara $ 185.000.
  • Total försäljning - (returnerar + ersättningar) = Nettoomsättning
  • Bild med titeln Beräkna den totala tillgångsomsättningen Steg 3
    3. Bestäm mängden genomsnittliga totala tillgångar. För att bestämma dina genomsnittliga totala tillgångar måste du gå tillbaka två år i din bokföring. Hitta beloppet för dina totala tillgångar för innevarande år och föregående år, lägg sedan till de två siffrorna tillsammans. Därefter dela upp det totala beloppet med 2. Till exempel, om dina totala tillgångar i slutet av föregående år var 275 000 dollar och dina totala tillgångar i slutet av det aktuella året är 237 000 dollar, det totala beloppet skulle vara $ 512,000. När du delar upp $ 512.000 med 2 är din totala $ 256,000. Därför skulle 256 000 dollar vara ditt genomsnittliga totala tillgångsnummer.
  • (Summa tillgångar för föregående år + Summa tillgångar för innevarande år) / 2
  • Bild med titeln Beräkna den totala Asset omsättningssteget 4
    4. Beräkna den totala tillgångsomsättningen. Nu när du har ditt nettoomsättning och ditt genomsnittliga totala tillgångsnummer är du redo att beräkna din totala tillgångsomsättning. För att beräkna din totala tillgångsomsättning måste du dela ditt nettoomsättning med ditt genomsnittliga totala tillgångsnummer. Använd det totala kapitalförhållandet:
  • Total tillgångomsättning = Nettoomsättning / genomsnittliga totala tillgångar
  • Vår hypotetiska beräkning skulle vara: $ 185.000 / $ 256,000 = 0.72
  • Del 2 av 2:
    Analysera den totala tillgångsomsättningen
    1. Bild med titeln Beräkna den totala tillgångsomsättningen Steg 5
    1. Förstå syftet med det totala omsättningsförhållandet. Det totala omsättningsomsättningen är vad ett företag använder för att bestämma hur mycket pengar som genereras av de tillgångar som ett företag äger. Till exempel, om det totala kapitalförhållandet är 0.72, det betyder att företaget gör $ 0.72 per år för varje dollar av tillgångar som bolaget äger.
    • Högre totalförmågan är bättre eftersom de tyder på att ett företag genererar mer inkomst för varje dollar som bolaget äger i tillgångar.
    • Låga totala tillgångsmonteringsnummer tyder på att ett företag inte använder sina tillgångar på ett effektivt sätt eller att det finns produktionsproblem.
  • Bild med titeln Beräkna den totala Asset omsättningen Steg 6
    2. Jämför resultaten till dina konkurrenter. Analysera din tillgångsomfattning genom att jämföra den med andra företag inom samma bransch och även till några tidigare Asset-omsättningsfigurer som du kanske har haft tidigare år. Detta hjälper dig att bestämma var du står när det gäller att hantera dina tillgångar.
  • Ett högre totalt kapitalomsättningsnummer är bra, men om din tillgångsomsättning är hög jämfört med andra företag kan det indikera att du använder för få tillgångar för att generera försäljning.
  • Om du har en låg tillgångomsättning kan det vara en indikation på att du har investerat i alltför många tillgångar för den försäljning du har genererat.
  • Bild med titeln Beräkna den totala Asset omsättning Steg 7
    3. Använd resultaten för att göra förbättringar. Det totala omsättningsomsättningen bör användas för att bestämma hur bra du använder dina tillgångar och att börja identifiera områden som kan förbättras. Du bör omvala din totala kapitalomsättning varje år för att bestämma hur de förändringar du gjort från föregående år påverkar ditt resultat.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Eftersom tillgångsanvändningen varierar efter industrin, se till att du jämför ditt totala kapitalomsättningsnummer till andra företag i din bransch.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande