Hur man utvärderar bokföringsprogram

Att välja rätt bokföringsprogram för ditt företag är viktigt för din produktivitet, noggrannhet och övergripande bottenlinje. Den rätta programvaran kommer att hålla alla dina affärs- och finansiella data tillgängliga och organiserade. Ny programvara utvecklas ständigt och marknadsförs till stora företag och småföretag. Det kan vara svårt att förstå programvara innan du får chansen att använda den. Utvärdera bokföringsprogram genom att bestämma vilken typ av funktioner du behöver för din egen bokföring, få tillförlitliga demonstrationer om hur programvaran fungerar och frågar andra användare hur väl programmet fungerar.

Steg

  1. Bild med titeln Evaluate Accounting Software Steg 1
1. Identifiera dina bokföringskrav. Gör en lista över alla redovisningsfunktioner som ditt företag bedriver.
  • Tänk på dina globala behov samt inhemska krav. Om ditt företag gör affärer över hela världen, behöver du ett program som innehåller olika valutor och kan stödja internationella finansiella transaktioner.
  • Bild med titeln Evaluate Accounting Software Steg 2
    2. Titta på de funktioner som erbjuds av den bokföringsprogram du överväger. De bör täcka alla dina grundläggande behov och ge alternativ som kan hjälpa dina bokföring och finansiella funktioner att fungera smidigt.
  • Bild med titeln Evaluate Accounting Software Steg 3
    3. Bestäm om bokföringsprogrammet är kompatibel med operativsystemet, nätverket och andra datorprogram och applikationer.
  • Har din informationstekniska avdelningen arbetar med bokföringsgruppen för att fastställa om bokföringsprogrammet kan integreras i det aktuella systemet.
  • 4. Ta reda på om programvaran är användarvänlig. I de flesta företag använder alla från den ekonomiska befattningshavaren till de betalningsbara clerkens bokföring på platsen på plats. Du vill att det är lätt att förstå och använda för alla.
  • Bild med titeln Evaluate Accounting Software Steg 5
    5. Bedöm den mängd stöd du kommer att få från leverantören. Du vill se till att du köper bokföringsprogramvara som uppdateras och uppgraderas vid behov.
  • Förstå processen att få hjälp när du har problem med programvaran. Det borde finnas en supportlinje tillgänglig för dig, med en levande person redo att hjälpa till med att felsöka oavsett problem du kan stöta på.
  • Leta efter online och skrivbordssupport också. Ett bra bokföringsprogramvara kommer att ha skärmtips, ett hjälpindex, handledning och online demonstrationer. Leta efter tryckta och digitala användarhandböcker som är tydliga och lätta att komma åt och förstå.
  • Bild med titeln Evaluate Accounting Software Steg 6
    6. Utvärdera programvarans säkerhet. Din ekonomiska data är känslig, så du vill se till att säkerhet och konfidentialitet garanteras. Detta kan vara komplicerat när de flesta bokföringsprogram är webbaserad.
  • Förvänta avancerade säkerhetsfunktioner, såsom inloggningsautentisering och datakryptering.
  • Bild med titeln Evaluate Accounting Software Steg 7
    7. Begär en demonstration. Leverantörer är ofta villiga att komma till ditt kontor och ge en demonstration på hur programvaran fungerar.
  • Ha flera olika personer på ditt lag prova det. Jämför det med hur din nuvarande programvara fungerar såväl som andra program du överväger.
  • Bild med titeln Evaluate Accounting Software Steg 8
    8. Be om en gratis prov. Vissa företag tillåter dig att prova sin programvara gratis i några veckor eller månader. Det enda sättet att verkligen veta om programvaran kommer att uppfylla dina behov är att använda den dagligen ett tag.
  • Bild med titeln Evaluate Accounting Software Steg 9
    9. Läs recensioner och prata med andra kunder. Detta hjälper dig att fastställa om bokföringsprogrammet levererar på sina löften och avgör om det finns utmaningar att förutse.
  • Bild med titeln Evaluate Accounting Software Steg 10
    10. Tänk på din budget. Jämför priserna på varje bokföringsprogram som du överväger och mäta vad du får för dina pengar.
  • Tips

    Sätt ihop ett lag eller en arbetsgrupp för att hjälpa dig att utvärdera bokföringsprogram. Detta team bör innehålla personer från alla avdelningar som kommer att använda programvaran, inklusive finansiering, IT, personal, verksamhet och administration.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande