Hur man beräknar räntekostnaden

Räntekostnad är en kostnad som du medför när du lånar pengar. Din långivare tar ut en specifik ränta som anges i ditt lånehandling. När tiden går, debiteras du ränta på det belopp du lånade. Du kan behöva beräkna enkelt intresse eller sammansatt intresse på ditt lån beroende på hur lånet är strukturerat. Om ditt lån är för företag, kommer du att skicka räntekostnad till dina bokföringsrekord.

Steg

Metod 1 av 3:
Beräkna enkelt intresse
  1. Bildbeteckningen gäller för ett entreprenörsbidrag Steg 14
1. Förstå räntekostnadsformeln. Formeln för att beräkna intresse är intresse = Prt var "F" motsvarar huvudansvarig, eller beloppet av det utestående lånet, "r" motsvarar räntesatsen, och "t" motsvarar den tid som lånet kommer att vara enastående. Din rektor är lånebalansen som fortfarande är skyldig till långivaren. Din räntesats kommer att anges i låneavtalet.
  • Bild med titeln Stäng ett bankkonto Steg 8
    2. Samla din låneinformation. Antag att resterande saldo på ditt lån är $ 10.000. Räntan som anges på ditt låneavtal är 12% årligen. Din räntekostnad för en 12 månaders eller 1 år skulle vara $ 10.000 multiplicerad med 12%, eller $ 1200.
  • Bild med titeln vara skuldfri steg 5
    3. Justera tidsperioden i din beräkning. Du kan behöva beräkna räntekostnaden för en bråkdel av ett år. Använd samma ränteformel och justera tidsperioden.
  • Bestäm tidsperioden för att korrekt erkänna räntekostnaden. Om du behöver beräkna tre månaders räntekostnader, dela de 12 månader med antalet månader i önskad period. Till exempel, t = 3/12 eller 0.25. Om huvudmannen är $ 10.000 och räntan är 12 procent (0.12), beräkningen skulle vara intresse = $ 10.000 x 0.12 x 0.25 eller $ 300.
  • Bild med titeln Ansök om ett entreprenörs bidragssteg 10
    4. Använd ett kalkylblad för att beräkna intresse. Du kan påskynda denna process genom att använda en kalkylarkansökan. Etikettkolumner A, B.C och d "Rektor", "Betygsätta", "Tid", och "Intressera". I Cell A2, sätt in huvudbeloppet eller $ 10.000. I cell B2, sätt in intressehastigheten eller .12. I Cell C2, sätt in tiden där ett år eller 12 månader är lika med 1. Använd multiplar och fraktioner där perioden är mindre eller större än ett år. I Cell D2 anger du formeln (A2 * B2 * C2).
  • Metod 2 av 3:
    Beräkning av sammansatt intresse
    1. Bild med titeln Ansök om ett entreprenörs bidragssteg 2
    1. Förstå sammansatt intresse. Sammansatt intresse är den kombination av ränta som uppnåtts på huvudmannen under den aktuella perioden och alla tidigare ränta som inte har betalats för tidigare perioder. Med andra ord tjänar du "ränta på intresse". Med ett enkelt intresse tjänar långivaren bara intresse på huvudbeloppet per år. Under perioder på mindre än året kommer långivaren att få en pro rata andel av det årliga intresset. För sammansatt intresse läggs all tidigare ränta till huvudbeloppet, vilket effektivt ökar den årliga räntan som förvärvats av långivaren. Användningen av sammansatt intresse och föreningsfrekvensen är etablerade i lånehandlingarna.
  • Bild med titeln Balansera en checkbok Steg 6
    2. Lär dig den sammansatta intresseformeln. Formeln för att beräkna sammansatt intresse för ett år är: comfodundjagnterest=(F(1+jag)n-F){ displayStyle compoundInterest = (P (1 + I) ^ {n} -p)}CompoundInterest = (P (1 + I) ^ {{n}} - p). I formeln står variablerna för följande:
  • P: Principal, den ursprungliga beloppet lånas eller deponeras.
  • I: Räntesats i procent. Räntan måste justeras för antalet sammansättningsperioder om ett år genom att dividera räntan med antalet perioder. Till exempel skulle en 12 procent ränta sammansatt månad justeras till 1 procent (12/12).
  • N: antal sammansättningsperioder på ett år multiplicerat med låneperioden i år. Halvårig sammansättning är 2, kvartalsvis är 4, månadsvis är 12, och dagligen är 360 eller 365 beroende på finansinstitutet.
  • Bild med titeln File Bankruptcy i USA Steg 20
    3. Hitta räntan. Lösa för jag i ekvationen. Detta är räntan justerad för de sammanslagna perioderna per år. Till exempel skulle en 10 procent låneförbundna månad ha en ränta på 10/12 eller 0.00833. (1 + I) i formeln ovan skulle vara (1 + .00833), eller 1.00833.
  • Bildbeteckningen blir ett revisor Steg 10
    4. Lös för antalet sammansatta perioder över lånets löptid. Multiplicera antalet perioder per år genom lånets varaktighet. Till exempel skulle ett 10-årigt lån ha 120 perioder (10 * 12).
  • Bild med titeln Beräkna vinststeg 1
    5. Lös för det framtida värdet av lånet. Detta representeras av figuren F(1+jag)n{ displayStyle P (1 + I) ^ {n}}P (1 + I) ^ {{n}}i formeln. Öka figuren är parenteser mot effekten av n (antalet perioder), multiplicera sedan med huvudmannen. Detta kommer att ge dig det framtida värdet av kontot.
  • Till exempel skulle det framtida värdet på ett lån på 10 000 dollar per månad med 10% intresse vara 27,059 dollar.
  • Bild med titeln Beräkna vinst Steg 9
    6. Subtrahera huvudmannen för att få räntekostnad. Subtrahera nuvärdet av lånet (huvudmannen) från det framtida värdet för att komma fram till räntan som betalas över hela tioårsperioden: $ 27,059 - $ 10,000 = $ 17,059.Observera att det faktiska beloppet kan variera beroende på antalet decimaler i räntan.
  • Beräkning av föreningsräntan för ett år använder samma formeljustering för huvudbeloppet varje år. Till exempel skulle det första årets intresse på ett lån på 10 000 dollar per månad på 10% vara $ 1,047. För att beräkna det andra årets intresse, lägg till föregående års intresse ($ 1.047) till huvudbeloppet ($ 10 000) och omberäkna. Intresset för det andra året skulle vara $ 1,156.
  • Det finns ett antal gratis sammansatt räntekalkylatorer på Internet.
  • Metod 3 av 3:
    Postar en bokföring
    1. Bild med titeln Balans En Checkbook Steg 7
    1. Bestäm om din räntekostnad är affärsrelaterad. Om du lånade pengar för att driva ett företag, bör räntekostnaden läggas ut på dina bokföringsrekord. Detta gäller både enkla intresse och sammansatt räntekataloger.
  • Bild med titeln Beräkna vinststeg 10
    2. Använd den periodiseringsmetod för redovisning. Den periodiseringsmetod erkänner intäkterna när det är förtjänat och kostnader när de uppkommer. Denna redovisningsmetod matchar intäkter med utgifter. Det är en bättre indikator på företagets vinst än kontantmetoden för redovisning. Kontantmetoden erkänner intäkter när kontanter mottas. Kostnaderna redovisas när kontanter betalas.
  • Allmänt accepterade redovisningsprinciper (GAAP) kräver att de flesta företag använder den periodiska redovisningsmetoden. Företag av alla storlekar kan dra nytta av överensstämmelse med GAAP.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Hawaii Steg 2
    3. Posta räntekostnadsposter. Antag, till exempel att du måste skicka $ 100 av intresse för december månad. Antag också att du kommer att betala decemberräntan den 15 januari det följande året.
  • På den sista dagen i månaden (31 december) skulle du posta en månad av intresse som räntekostnad.
  • Din bokföringspost den 12/31 är att debitera (öka) räntekostnad $ 100 och till kredit (ökning) ränta betalas $ 100.
  • Den 15 januari, då ränta betalas, skulle du debitera (minska) ränta betalas $ 100 och kredit (minska) kontanter $ 100.
  • Kontantmetoden skulle kräva att du ställer in räntekostnaden när kontanter betalas (15 januari). Räntekostnadernas $ 100 bör redovisas i december, eftersom det är den tidsperiod då räntan uppstod.
  • Räntekostnaden redovisas i resultaträkningen med andra kostnader. Resultaträkningsformeln är (intäkter mindre kostnader är lika med nettoresultatet).
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Ditt företag kan ha separata räntebärande konton som inrättats för varje lånekonto. Kontrollera med chef för bokföringsavdelningen för att lära sig de specifika politiken och förfarandena.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande