Hur man agerar under en affärsmåltid

En affärsmåltid kan vara mycket viktig för din framgång i ett företag, så det är viktigt att du vet hur man ska agera på lämpligt sätt. Beter sig på lämpligt sätt att bidra till att göra ett bra intryck och det här är vad du vill när du delar mat med medarbetare, chefer eller till och med konkurrenter. Gör dina första introduktioner smidigt genom att bekanta dig med restaurangen och använda självsäkert kroppsspråk. Uppför sig professionellt under hela mötet, och hanterar graciöst saker som att betala räkningen. Du bör också följa grundläggande etikett, som att tugga med munnen stängd och hålla dina armbågar från bordet.

Steg

Del 1 av 3:
Göra ut det mesta av de första introduktionerna
  1. Bild med titeln Act under en affärsmåltid Steg 1
1. Forskning restaurangen i förväg. Du vill inte vara obeslutsam eller nervös under en affärslunch. Att göra lite forskning på restaurangen tillåter dig att veta vad du ska förvänta dig på mötet. Du kommer också att kunna välja en entree i förväg så att du kan beställa smidigt.
  • Du kan vanligtvis titta på menyn online om restaurangen har en webbplats. Om det inte gör det kan en webbplats som menupager kunna tillhandahålla denna information. Försök att välja en entree i förväg, och även ett backup val bara om restaurangen är ute av din valda måltid.
  • Försök också få en känsla för atmosfären. Du vill inte kastas av genom att bli överraskad av en restaurangs atmosfär. Gå in i situationen med att veta vad du kan förvänta dig så att du kan hålla dig cool under mötet.
  • Bild med titeln Act under en affärsmåltid Steg 2
    2. Klä på lämpligt sätt för typen av affärsfunktion. Du kommer att vilja ha en känsla av hur du ska klä dig. En affärslunch kan ibland vara mer avslappnad än en formell intervju eller ett vanligt möte, men det kan fortfarande vara etikett avseende klädsel. Försök att känna vad som skulle vara lämpligt att bära på lunchen.
  • Läs över inbjudan du skulle skicka igen och leta efter några tips. Avsändaren kan till exempel ha sagt något som, "Det är en avslappnad restaurang, så var god att bära något bekvämt." I det här fallet är det inte nödvändigt att bära en kostym. Dock visas inte i jeans och en t-shirt. Bära något som klänningbyxor och en fin knapp-down-skjorta eller blus.
  • Om du är osäker på vad lämplig klädsel är, är det okej att hitta ett taktfullt sätt att fråga. Till exempel kan du maila värden något som, "Jag kommer från kontoret, och jag brukar ha en polotröja och Kakis till jobbet. Kommer det att vara lämpligt för restaurangen?"
  • Bild med titeln Act under en affärsmåltid Steg 3
    3. Anländer i tid eller tidigt. Du vill aldrig vara sen för en affärsmåltid. Det är uppenbart för alla som kom fram i tid när du kommer sent och försöker hitta en plats. Genom att anlända tidigt kan du observera hur sittplatser är ordnat och där du sitter. Ankomst till fem minuter innan din schemalagda måltid är socialt acceptabel.
  • Titta upp hur lång tid det tar att komma till restaurangen. Se till att du ger dig tillräckligt med tid för att hitta restaurangen och parkera. Om du tar kollektivtrafik, se till att du granskar buss och tågscheman i förväg.
  • Det är en bra idé att ge dig lite mer tid än du tror att du behöver. Något som trafik eller ett tåg eller bussfördröjning kan få dig att ta längre tid än förväntat. Försök ge dig cirka 20 minuter av leeway. Du kan alltid få kaffe i närheten eller gå runt om du är tidigt.
  • Det kan vara en bra idé att svänga av restaurangen om dagen eller så före mötet för att se till att du vet hur man kommer dit.
  • Bild med titeln Act under en affärsmåltid Steg 4
    4. Skaka hand och se människor i ögat när man talar till dem. Om du träffar någon för första gången vid denna måltid, se till att du ska skaka handen och bibehålla ögonkontakt medan du gör det. Samma kroppsspråk som kan förmedla förtroende under en arbetsintervju bör användas i en affärslunch. Du vill vara säker på att se självsäker och hälsning någon så här kommer att utöva poise och självförsäkring. Gå in i mötet känna sig trygg, stå upp rakt och erbjuda ett leende, ögonkontakt och ett handslag.
  • Del 2 av 3:
    Beter sig på ett professionellt sätt under hela mötet
    1. Bild med titeln Act under en affärsmåltid Steg 5
    1. Behandla din server och den andra restaurangpersonalen respektfullt under hela måltiden. En del av att agera på lämpligt sätt under en affärsmåltid är att bibehålla komfort under en social situation. Detta innebär att behandla alla närvarande med respekt, inklusive restaurangpersonalen.Var säker på att du säger tack och tack, fråga frågor vänligen och gör förfrågningar till din server artigt.
    • Du vill se till att du kommer ut som någon lätt att komma överens med. Det betyder att du ska skratta av misstagservrar och inte svara med ilska eller fientlighet om räkningen är fel eller din beställning skruvas upp.
    • Skicka aldrig maten eller drick tillbaka, speciellt om din chef eller överlägsen plockade restaurangen. Inte bara kommer det att få dig att se svårt ut, det kan komma ut som förolämpande eller otålig.
  • Bild med titeln Act under en affärsmåltid Steg 6
    2. Gör kloka val om alkohol. Bestäm vilken typ av affärsmåltid du deltar så du vet om alkoholkonsumtionen är lämplig. Titta runt medan du är på restaurangen för att se om någon dricker. Om ingen är, drick inte heller. Om alkoholkonsumtion är acceptabel, håll dig till bara två glas vin eller en blandad dryck eller martini.Något mer anses vara överdrivet och kan också göra att du uppträder annorlunda. Du vill se till att du behåller en bra bild medan du leder företag.
  • Vänta om möjligt tills din chef eller medarbetare beställer. Om din värd eller dina medarbetare beställer drycker, kan det vara okej för dig att ha en cocktail.
  • Men om din chef har vatten eller något alkoholiskt som te, är det en bra idé att hålla sig borta från alkohol. Dricker när den andra parten är kvar nykter kan se oprofessionellt.
  • Bild med titeln Act under en affärsmåltid Steg 7
    3. Skift konversationen till affärssamtal vid lämplig tidpunkt. Det är bäst att fokusera på avslappnad konversation innan din måltid börjar. Tillåt för tillfälligt konversation i början Andmake Small Talk med den andra parten. Efter några minuter av små samtal, introducera ämnet till hands.
  • När du börjar är affärssamtalet inte alltid klart snitt. Men en bra tumregel är att hålla fast vid lätta personliga ämnen tills mat och dryck har beställts.
  • Fråga om den andra parten så mycket som du pratar om dig själv. Fråga om din värds affärsverksamhet, och visa ett genuint intresse. Om du pratar med någon från ett annat företag, se till att fråga mycket av företagets kultur, mål och värderingar. Detta är särskilt viktigt om en affärslunch är en del av en intervjuprocess.
  • Bild med titeln Act under en affärsmåltid Steg 8
    4. Tystnad din telefon och lägg den bort. Nuförtiden verkar telefoner vara knutna till människors höfter, men det är inte alls lämpligt när man deltar i en affärsmåltid. Tystnad eller stäng av telefonen innan du sitter ner för att äta och hålla din telefon dold. Du bör undvika att bedriva företag vid bordet med din telefon. Fokusera på konversationen och företaget som utförs vid bordet.
  • Bild med titeln Act under en affärsmåltid Steg 9
    5. Hantera räkningen på lämpligt sätt. När räkningen kommer, kan det här vara obekväma. Människor känner sig besvärliga när det gäller pengar, tippning och andra aspekter av betalning. Oavsett om du betalar eller inte, se till att bete sig taktfullt när räkningen anländer.
  • Om du betalar räkningen, se till att tipsa bra. Tippning på ett gott sätt kan säga mycket om en person. En bra tumregel är att spetsa mellan 20 och 25 procent.
  • Om du betalar räkningen, blick bara på summan. Försök att hålla ditt uttryck neutral. Om det finns några misstag med räkningen, hantera dem efter att din gäst har lämnat.
  • Om den andra parten betalar, var noga med att tacka dem för lunch innan du lämnar. Skicka en uppföljningsmail nästa dag, tacka dem igen.
  • Bild med titeln Act under en affärsmåltid Steg 10
    6. Ursäkta dig när du lämnar bordet. Om du när som helst måste lämna bordet för att använda toaletten eller ta ett viktigt telefonsamtal, var noga med att ursäkta tyst och noggrant. Lämna inte plötsligt bordet och orsaka förvirring, störning eller ljud.
  • Kom ihåg, när du ursäkta, placera din servett på stolen och inte bordet. Att placera din servett på bordet betyder att du lämnar restaurangen, medan du lägger den på stolen, kommer du att vara kort tillfälligt.
  • Del 3 av 3:
    Följande grundläggande etikett
    1. Bild med titeln Act under en affärsmåltid Steg 11
    1. Välj ett lämpligt måltidsval. Var försiktig när du beställer. Du vill se till att du väljer något som är lämpligt när det gäller pris. Du bör också undvika något för rörigt, eftersom du inte vill göra saker besvärligt genom att kämpa för att hantera din mat.
    • Försök att få en känsla av vad andra beställer först och väljer något inom samma prisklass. Du bör inte beställa hummer om dina andra gäster äter smörgåsar eller sallader.
    • Om du äter med en potentiell ny chef eller kollega, strävar efter att matcha vad han eller hon beställer. Du vill se ut som du passar in med kulturen. Om din chef är hälsomedveten, beställ inte en hamburgare efter att han eller hon beställer en Caesarsallad.
    • Välj mat som är lätt att äta. Du vill inte kämpa med ett rack av revben medan du försöker ha en konversation. Du bör också undvika allt som producerar en stark lukt, eftersom du inte vill göra någonting som potentiellt kan irritera en medarbetare, chef eller kollega.
  • Bild med titeln Act under en affärsmåltid Steg 12
    2. Sitt upp rakt och håll dina armbågar utanför bordet. Korrekt bordsmanners är nyckeln till att göra ett bra intryck. Sitt upp fint och rakt och slår inte på bordet. Håll dina händer i knäet eller försiktigt av dina sidor och undvik att vila dem på bordet. Dessa är mycket grundläggande bordsmanners, men du kan glömma dem om du är nervös.
  • Bild med titeln Act under en affärsmåltid Steg 13
    3. Börja äta när alla har serverats. När maten börjar komma ut, var uppmärksam och börja bara äta när du ser alla vid bordet har serverats. Det anses vara oförskämt att börja äta innan allas mat har kommit fram.
  • Du bör också försöka äta på ungefär samma takt som dina kollegor. Att äta för snabbt eller för långsamt kan andra känna sig besvärliga.
  • Bild med titeln Act under en affärsmåltid Steg 14
    4. Placera din servett i knäet och undvik att prata med händerna medan du håller din bestick. Se till att du sätter din servett i knäet innan du konsumerar mat. Om någon matdroppar eller du spill, vill du vara säker på att dina kläder är skyddade av din servett. Dessutom, medan du äter, försöker undvika att flytta händerna en hel del eller motbjudit medan du håller din bestick.
  • Bild med titeln Act under en affärsmåltid Steg 15
    5. Tugga med din mun stängd. Detta är en oldie men en godis: se till att du aldrig talar med mat i munnen och alltid tugga med din mun stängd. Du vill se till att du ser polerad och sofistikerad när du deltar i en affärsmåltid och det kan uppnås genom enkla bordsmanners om tuggning.
  • Bild med titeln Act under en affärsmåltid Steg 16
    6. Placera din gaffel och kniv i rätt position när måltiden är över. När måltiden är över, kommer du att vilja beteckna till servitören du är färdig. Ta din gaffel och kniv och placera dem under klockan fyra. Det betyder att du placerar din gaffel och kniv över din tallrik. Om din tallrik var en klocka, skulle din gaffel och kniv peka på fyra. Kniven ska vara över gaffeln, med bladet pekar inåt.
  • Du bör också placera din servett på bordet bredvid din tallrik.
  • Även när du anmäler din färdiga, väntar personal brukar fråga om du är klar ut ur artighet. Le och säga, "Ja," och tacka servitören för att ta bort din tallrik.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande