Hur man gör läxor på morgonen

Om du vill få några läxor gjort på morgonen, så är det fantastiskt! Bara se till att du får allt klart natten innan så du kan få rätt att arbeta på morgonen. Vi har skapat en lista för att hjälpa dig att göra just det! Vi börjar med att gå igenom några sätt att förbereda natten innan och dela några tips för att hjälpa dig att ha en stressfri morgon.

Steg

Metod 1 av 11:
Ge dig mer än en dag för tuffa uppdrag.
  1. Bild med titeln gör läxor på morgonen steg 1
1. Väntar tills sista minuten är stressig, speciellt om du inte har tillräckligt med tid. Slå inte av tuffa läxor fram till den dag det är förfallen, särskilt stora uppdrag som vetenskapsprojekt, uppsatser och bokrapporter. Det kan hjälpa till att få en planerare eller göra en läxa att göra-lista med alla deadlines som listas så att du kan arbeta på de stora grejerna i mindre bitar.
  • Om du förhalar eftersom du inte förstår uppdraget, var inte rädd att be din lärare att klargöra! Be om tydliga instruktioner och exempel så att du kan komma igång.
Metod 2 av 11:
Slutföra allt som du kan nu.
  1. Bild med titeln gör läxor på morgonen steg 2
1. Ju mer du kan få gjort i förväg, desto bättre! Fyll i blanketter på kalkylblad, skriv ut ordförrådsord eller något annat som du enkelt kan komma ur vägen. Om du har en studieperiod ett fritt block av tid när som helst under dagen, försök att smyga i en liten läxa tid.
Expertips
Jennifer Kaifesh

Jennifer Kaifesh

Academic Tutorjennifer Kaifesh är grundaren av stora förväntningar College Prep, en handledning och rådgivningstjänst baserat i södra Kalifornien. Jennifer har över 15 års erfarenhet att hantera och underlätta akademisk handledning och standardiserat testprep, eftersom det avser högskolans ansökan. Hon är en examen från Northwestern University.
Jennifer Kaifesh
Jennifer Kaifesh
Akademisk handledare

Om du inte är säker på hur mycket tid uppdraget tar, överväga att göra det natten innan. När en tidsfrist är nära förestående är det vanligtvis bättre att stanna upp och arbeta sent på natten innan du vill att du vaknar tidigt för att försöka få det gjort rätt före skolan. Om det finns mer arbete än du förväntat, har du en större buffert för att få allt gjort, och din kvalitetskvalitet kan vara bättre.

Metod 3 av 11:
Ta reda på hur mycket tid du behöver på morgonen.
  1. Bild med titeln gör läxor på morgonen steg 3
1. Granska dina uppdrag och uppskatta hur länge det tar dig att avsluta var och en. När du väl vet hur mycket tid du behöver för att avsluta allt, kan du bestämma vilken tid du behöver gå upp på morgonen.
  • Glöm inte att lämna gott om tid för att äta frukost och göra sig redo!
Metod 4 av 11:
Lämna din läxa så att det är klart att gå.
  1. Bild med titeln gör läxor på morgonen steg 4
1. Organisera ditt arbete nu så att du inte slösar bort någon gång på morgonen. Sätt dina läroböcker, kalkylblad, skriva redskap, miniräknare och vad du behöver för din läxa på ditt skrivbord. Se till att din arbetsyta är inställd snyggt och allt är klart att gå på morgonen.
  • Om du tror att du kanske behöver saker som en ordbok, grafpapper eller en linjal, fortsätt och ta det nu.
Metod 5 av 11:
Packa lunchen och ställ ut dina kläder på natten.
  1. Bild med titeln gör läxor på morgonen steg 5
1. Få allt klart nu så att du inte behöver tänka på det senare. Fortsätt och packa upp din ryggsäck, gör din lunch, ta en dusch och lägg ut din outfit för imorgon. Allt du kan göra nu, gör det! På det sättet kan du ägna större delen av din tid på morgonen till läxor.
Metod 6 av 11:
Ställ in ditt larm för att väcka dig på morgonen.
  1. Bild med titeln gör läxor på morgonen steg 6
1. Sätt ditt larm utom räckhåll så att du måste gå upp för att stänga av det. Om du tenderar att slå Snooze-knappen när ditt larm går av, försök lämna din telefon eller väckarklocka på andra sidan ditt rum. På det sättet måste du gå ut ur sängen för att stänga av det! När du är uppe, bekämpa trängseln att anka tillbaka under omslaget.
  • Om du har en familjemedlem som vaknar tidigt, be dem att se till att du är vaken på morgonen och att väcka dig omedelbart om du fortfarande snoozing.
Metod 7 av 11:
Gå till sängs på en förnuftig timme så att du inte blir trött.
  1. Bild med titeln Gör läxor på morgonen Steg 7
1. Barnen behöver 8-10 timmars sömn för att känna sig vilad nästa dag. Om du måste gå upp tidigt för läxor, se till att du går och lägger dig tillräckligt tidigt att du fortfarande får gott om sömn. Slå ner din bärbara dator och lägg telefonen över rummet så att du inte kommer att bli frestad att bläddra igenom sociala medier eller bli distraherad av något annat före sängen.
  • Lägg din telefon på en sömntimer om dina vänner har en vana att ringa eller texta dig sent på natten.
Metod 8 av 11:
Sitta vid ett skrivbord eller bord för att avsluta dina läxor på morgonen.
  1. Bild med titeln gör läxor på morgonen steg 8
1. Det är svårt att fokusera och få saker gjort om du försöker göra läxor i sängen. Det är tidigt, och din säng är varm och mjuk-försök inte att arbeta där! Du kan bli super trött eller till och med drifta tillbaka till sömn. Stå upp till jobbet på ett skrivbord eller ett bord och sitta i en rakt backad stol som inte är för comfy.
  • Om din säng börjar se lite för tilltalande när du arbetar på ditt skrivbord, gå upp och gå jobba på köksbordet, bara i fallet!
Metod 9 av 11:
Gör logikbaserade läxor först.
  1. Bild med titeln gör läxor på morgonen Steg 9
1. Det är lättare att fokusera på enkelt, logikbaserat arbete på morgonen. Läxa som kräver abstrakt tanke, som att skriva eller konstverk, kan vara svårt att göra på morgonen eftersom det snabbt kan leda till dagdrömmer. Gör saker som matematik, vetenskap eller ordförråd först för att hjälpa dig att fokusera. Lämna ditt kreativa arbete, som essay frågor, för sist.
Metod 10 av 11:
Gå upp och flytta om du börjar känna dig sömnig.
  1. Bild med titeln gör läxor på morgonen steg 10
1. Gå runt eller göra några snabba sträckor för att väcka dig själv. Om din uppmärksamhet börjar drifta eller dina ögon blir tunga, gå upp och spendera några minuter att röra sig. Du kan gå över ditt rum några gånger, ta en drink med vatten, stå och sträcka lätt, eller ens göra några hoppande jackar!
  • Var försiktig så att du inte blir distraherad! Begränsa din paus till 1-2 minuter.
Metod 11 av 11:
Lämna tillräckligt med tid för att komma till skolan före den första klockan.
  1. Bild med titeln gör läxor på morgonen steg 11
1. Vik upp ditt arbete i tid så att du inte är sen för skolan. Glöm inte att ge dig själv tid att äta frukost, borsta tänderna och klä sig. Du kan göra saker som kontrollera ditt arbete och fixa några sista minuten misstag när du kommer till skolan.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande