Hur man fokuserar på att studera

Om du inte har en stark önskan att lära dig informationen eller utveckla en färdighet, kan det vara svårt att fokusera all uppmärksamhet på ett ställe. TV, smarta telefoner, sociala medier, vänner och familj kan alla distrahera dig från ditt mål att göra det bra i skolan. Skapa en miljö som hjälper dig att fokusera. Ange ett schema som maximerade din studietid. Prova olika studie tekniker och ta pauser så att du inte blir för överväldigad. Här är några av de bästa kneperna som forskare har kommit med för att hjälpa dig att öka fokuset på att studera

Steg

Metod 1 av 4:
Skapa en idealisk arbetsmiljö
  1. Bild med titeln fokus på studier Steg 1
1. Bli av med distraktioner. Välj rätt plats. För att koncentrera måste du eliminera de saker du vet kommer att distrahera dig. Sätt upp mobila enheter. Stäng av tv: n. Stäng andra sidor i din webbläsare. Sitta bort från människor som gör högljudda ljud.
  • Sitt upprätt i en stol vid ett skrivbord. Lägg inte på en säng eller i en position som du vet kommer att lura dig att sova. Välj ett utrymme som endast används för att studera. Innan länge kommer din kropp att associera det där mellanslaget och det blir lättare att koncentrera sig.
  • Studera i ett ljust upplyst rum. Detta skyddar dina ögon från att stärka för mycket i en bok, dina anteckningar eller en datorskärm. Ljusa ljus kommer också att hålla dig från att dyka av.
  • Du vill ha en bekväm stol. Det borde inte finnas någon belastning på ryggen eller nacken. Smärta är en hemsk distraktion.
  • Bild med titeln fokus på studier Steg 2
    2. Spela musik utan texter. Vissa människor kan inte stå tyst. De måste ha bakgrundsbrus för att hålla sig motiverade. Överväg att spela klassisk musik mjukt. För vissa människor hjälper musik dem att koncentrera sig. För vissa, det gör det inte. Prova det och se vad som fungerar bäst för dig. Lite i bakgrunden kan få dig att glömma att du studerar istället för att ha kul.
  • Tänk på att studiemusiken kanske inte är den musik du lyssnar på i bilen för skojs skull. Du vill fylla rummet med ljud, men inte till den punkten att det blir distraherande eller stressigt. Experimentera med olika genrer och ta reda på vad som hjälper dig att fokusera.
  • Bild med titeln fokus på studier Steg 3
    3. Kom framställt. Var noga med att ha allt material som behövs för att arbeta. Ha pennor, pennor, highlighters, papper, läroböcker, räknare eller vad som helst som hjälper dig att avsluta uppgiften. Organisera området. Ett rent utrymme innebär mindre distraheringar också. Ditt mål bör vara att ta hand om allt utanför att studera innan du sätter dig ner för att fokusera. Om inte, kommer du bara att sluta upprepade gånger. Att behöva sluta och börja tar mer tid än kontinuerligt fungera.
  • Bild med titeln fokus på studier Steg 4
    4. Hitta en plats där du kan "koppla ur". En av de största klagomål som lärare har om sina elever är deras oförmåga att koncentrera sig på ett ämne. Vår ständiga användning av sociala medier och personliga enheter som mobiltelefoner delar upp vår uppmärksamhet och gör det svårare att koncentrera sig.
  • Vet vad som distraherar dig mest på en dator, om du behöver använda en. Det finns webbplatser och programvarublockerare som selforrtaint, selfcontrol, och tror att det kan hålla dig borta från de webbplatser och programvara som är det svåraste att motstå.
  • Hitta en plats där det inte finns någon Internet eller din mobiltelefon fungerar inte. Alternativt kan du välja att studera på ett ställe som inte tillåter människor att använda mobiltelefoner, som i en lugn del av ett bibliotek.
  • Expertips
    Bryce Warwick, JD

    Bryce Warwick, JD

    Test Prep Tutor, Warwick Strategiesbryce Warwick är för närvarande presidenten för Warwick Strategies, en organisation baserad i San Francisco Bay Area som erbjuder premium, personlig privat handledning för GMAT, LSAT och GRE. Bryce har en JD från George Washington University Law School.
    Bryce Warwick, JD
    Bryce Warwick, JD
    Test Prep Tutor, Warwick Strategies

    Din studieplats är den viktigaste delen av ökande fokus. Du behöver ett utrymme som är tyst och bort från de saker som distraherar dig. När du är i rätt område, blir det studietid, och du gör inget annat.

    Metod 2 av 4:
    Schemaläggning för framgång
    1. Bild med titeln fokus på studier Steg 5
    1. Lär dig när du säger nej. Ofta har människor svårt att koncentrera sig på sina studier eftersom de är övertryckta med andra förpliktelser. Om det här är du, var inte rädd för att berätta för folk nr. Förklara bara att du behöver studera och inte ha tid eller energi att göra det, om du hjälper dem ut.
  • Bild med titeln fokus på studier Steg 6
    2. Göra ett schema. Syfte att arbeta för 30-60 minuters perioder med 5-10 minuters raster däremellan. Det är mycket lättare att driva dig själv under en viss tid, om du vet att du har en paus som kommer upp. Din hjärna behöver pausen för att ladda och att behandla informationen.
  • Planera dig själv för att studera olika ämnen. Att studera samma sak för länge är ett recept på tristess. Känna sig själv. Bli du uttråkad lätt? Om så är fallet, planera din tid strategiskt.
  • När är du mest produktiv? Arbeta när du har mycket energi gör arbetet enklare. Om du vet att du blir trött på en viss tid på dagen, schemalägga uppgifter som kräver mindre uppmärksamhet då.
  • Vissa människor är tidiga fåglar. De vaknar tidigt innan de flesta börjar ens sina dagar. De tar denna fredliga tid att komma ikapp på sina studier. Andra människor är nattuggar. De trivs efter att alla andra har gått till sängs. Deras hem är tyst och de kan koncentrera sig enklare. Vissa människor har inte lyxen att vakna tidigt eller stanna upp sent. Kanske är du en av dem. Om så är fallet, hitta en tid på den dag du kan ägna dig åt att studera det som fungerar för dig.
  • Bild med titeln fokus på studier Steg 7
    3. Göra listor. Skriv ner dina studiemål för den dagen. Vad vill du eller behöver uppnå?
  • Se till att de är genomförbara. Om du behöver skriva en 10 sidor i en vecka, schemalägga dig själv för att skriva 2 sidor om dagen i 5 dagar. Uppgiften kommer inte längre att vara skrämmande och avskräckande. Detta fungerar för eventuella uppdrag, oavsett om du behöver läsa en bok, studera för ett test, bygga något för vetenskapsklass eller vad som helst. Bryta uppgiften till hanterbara delar.
  • Metod 3 av 4:
    Studerar effektivt
    1. Bild med titeln fokus på studier Steg 8
    1. Variera dina studietekniker. Begränsa dig inte till en studiemetod som att läsa en lärobok. Göra studiekort. Quiz själv själv. Titta på informationsfilmer om de är tillgängliga. Skriv om dina anteckningar. Variety kommer att hålla dig intresserad av dina studier och göra din tid effektivare.
    • Din hjärna kan bearbeta information på flera olika sätt. Genom att studera med olika tekniker kommer din hjärna att behandla informationen annorlunda, vilket ökar chansen att behålla informationen.
  • Bild med titeln fokus på studier Steg 9
    2. Göra studier mer aktiv. För att göra din studie effektivare och göra det lättare att koncentrera, använd aktiva läsningstekniker. Läs din lärobok högt. Skriv dina anteckningar och läs dem högt. Din hjärna kommer att behandla informationen annorlunda och det kommer att hålla dig på uppgift.
  • Få andra inblandade. Ett av de mest effektiva sätten att lära sig information är om du försöker lära den till någon annan. Ha en betydande annan, rumskompis, vän eller familjemedlem spelar studenten. Se om du kan förklara det svåra materialet för dem.
  • Bild med titeln fokus på studier Steg 10
    3. Lägg dina anteckningar i dina egna ord. Skolan handlar inte om rote memorization. Det handlar om förståelse mening. Försök att skriva om dina anteckningar från klass eller läxor i dina egna ord.
  • Bild med titeln fokus på studier Steg 11
    4. Prova "5 mer" regel. Ibland är det nödvändigt att spela sinne med dig själv för att säkerställa att du kommer att studera. Berätta för dig själv att göra bara fem saker eller fem minuter innan du avslutar. När du har avslutat dem, "gör en annan fem". Att bryta upp uppgifterna upp i mindre bitar gör det lättare för dem med kortare koncentration spänner och det håller ditt sinne att gå längre.
  • Bild med titeln fokus på studier Steg 12
    5. Gör de minst trevliga uppgifterna först. Det här låter bakåt, men om du fyller de svåraste uppgifterna först, så kommer varje efterföljande aktivitet att tyckas lättare i jämförelse. Låt inte svåra problem bli tidslösa. Ta reda på huruvida du behöver ytterligare hjälp för att lära dig något.
  • Metod 4 av 4:
    Ta raster
    1. Bild med titeln fokus på studier Steg 13
    1. Ta raster. Din hjärna är som en svamp, om det blir mycket information, det "läckage" ut information. Ta pauser för att vila ditt sinne.
  • Bild med titeln fokus på studier Steg 14
    2. Belöna dig själv. Ibland behöver vi ett incitament att hålla oss. Om bra betyg är inte tillräckligt med en belöning, skapa något annat för att hålla dig koncentrerad på dina studier. Kanske några söta godisar och en tid framför TV: n? En shopping spree? En massage eller en tupplur? Vad skulle göra studerande värt ditt tag?
  • Bild med titeln fokus på studier Steg 15
    3. Äta ett mellanmål. Näring är nyckeln till att hålla dig vaken och motiverad att studera. Ha ett mellanmål i närheten. Försök att hålla det till något enkelt, som en handfull nötter, blåbär eller mörk choklad. Håll vatten i närheten, för att inte dricka för mycket kaffe, koffeinfritt te, eller några energidrycker (du kommer att vara uppe hela natten). Så småningom bygger du en tolerans mot dem och de hjälper inte så mycket.
  • Ät supermat. Forskning visar att blåbär, spenat, squash, broccoli, mörk choklad och fisk ökar hjärnans aktivitet. Undvik att äta skräp och godis med lite till inget näringsvärde. Din kropp kommer att utgöra energi som bryter ner dem, men kommer inte att dra nytta av dem.En hälsosam kost kommer att hålla dig mer energiserad och göra det lättare att tänka på testet.
  • Bild med titeln fokus på studier Steg 16
    4. Övning för att dekomprimera. Träning gör underverk till kroppen och hjärnan. Övning hjälper till med minne, humör, alertness och känsla. Gör sträckor som tränar delar av din kropp som kan ha vuxit stift under din studieperiod. Nudda dina tår. Lyfta små vikter. Gå till en jogga.
  • Bild med titeln fokus på studier Steg 17
    5. Ta en tupplur. Sova tillåter din hjärna att lagra information som du studerar. Utan korrekt sömn är allt som studerar för ingenting. Att få riklig sömn hjälper till att reglera dina hormoner, vilket kommer att hålla ditt humör i check.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande