Hur man övertygar äldste att köpa teknik

Tekniken kan ofta vara skrämmande och förvirrande för dem som är obekanta med ordförråd och enheter. Tekniken kan dock ge effektiva tjänster och hjälp till äldste som annars skulle vara ointresserade att lära sig en ny teknik. Från att förklara hur tekniken fungerar till de fördelar de kommer att få kan du ge en omfattande ram för äldste att lära och anta ny teknik.

Steg

Del 1 av 3:
Förklara tekniken
  1. Bild med titeln övertyga äldste att köpa teknik Steg 1
1. Berätta för dem vad tekniken är. Förklara för den äldste, på tydliga termer, vad tekniken är. Detta kan låta som en enkel uppgift, men många äldste kan bli snabbt förvirrade av ordförrådet att en yngre person kan överväga gemensamt. Ta dig tid när du beskriver tekniken till en äldre för att fullt ut gå över varje större detaljer som tekniken håller.
  • Undvik att använda varumärken och istället använda namnen på tekniken. Till exempel, använd telefon över iPhone, tablett över iPad, eller MP3-spelare över iPod.
  • Håll det enkelt. De behöver inte veta alla namnen på produkterna eller skillnaderna mellan vad de gör. Till exempel, försök inte att förklara LTE mot GPS. Hålla fast vid vad objektet gör och hjälpa dem att möta deras behov.
  • Det kan vara till hjälp att fråga dig själv frågor som "Hur skulle jag förklara detta för någon som aldrig har använt teknik så här?"Eller" Vad skulle jag säga till någon som aldrig sett något så här innan?"
  • Jämför varan till något de redan förstår. Säga, "En iPhone är precis som din fast telefon, men du kan ta det överallt."
  • Bild med titeln övertyga äldste att köpa teknik Steg 2
    2. Skilja mellan en "uppgradering" och ny teknik. Inramning Vad tekniken är och hur det kommer att påverka deras liv är nyckeln till övertygande äldste att köpa ny teknik. Att kunna skilja mellan att uppgradera sin nuvarande teknik och anta en helt ny kommer att hjälpa till med sin övergång. Var noga med att fokusera på vad som är annorlunda med uppgraderingen, hur det kommer att förändra hur de interagera med tekniken, och vad dess fördelar är.
  • All teknik kan ses, i någon mening, som en uppgradering. Att fokusera på mindre skift hjälper dock att göra dessa övergångar mer förståeliga. Försök till exempel att differentiera ett operativsystemuppgradering från en övergång från flip-telefon till smartphone.
  • Håll din förklaring inriktad på vad tekniken låter dig göra och berätta för vilka fördelar de kommer att få. Man skulle kunna säga, "Det här nya operativsystemet använder apps så att det är lättare för dig att hitta det du letar efter."
  • Bild med titeln övertyga äldste att köpa teknik Steg 3
    3. Förklara fördelarna med tekniken. Det finns många fördelar med att hålla sig aktuella med tekniska trender. Att förklara dessa fördelar kommer att bidra till att motivera en äldre för att fortsätta att lära och använda en ny teknik. Oavsett om de använder Internet, en iPhone eller en smart TV, erbjuder många nya tekniker en rad fördelar och boende.
  • Ramma dina förklaringar baserat på vad de har uttryckt intresse för. Till exempel vill de sannolikt hålla kontakten med familjen eller se fler bilder av sina barnbarn. Visa dem hur tekniken kan hjälpa till med det.
  • Försök att förklara hur du använder en iPhone eller Facebook hjälper dem att hålla kontakten med familjemedlemmar över hela landet, landet eller jordklotet.
  • Förklara hur de kan spåra hälsa och fitness använder en äppelklocka.
  • Förklara, till exempel hur en smart TV låter dem spela in tv visar att de då kan spela upp när som helst som de skulle vilja.
  • Försök använda fraser som, "Den här telefonen låter dig visa bilder av dina barnbarn när du vill," "Denna klocka kan också övervaka din aktivitet, hjärtfrekvens och ge dig hälsovarningar," eller "Den här TV: n kan spela in program och låt Du tittar på dem när du vill."
  • Bild med titeln övertyga äldste att köpa teknik Steg 4
    4. Adress fysiska begränsningar. Många äldste motstår att lära sig ny teknik på grund av fysiska begränsningar, såsom vision eller hörselskada samt kroniska eller betydande sjukdomar. Att ta itu med dessa fysiska begränsningar hjälper både dig och den äldste förstår vilken teknik som kan användas och vilken teknik de inte kommer att kunna använda.
  • Till exempel är iPhones ofta tunna och slick, så de kunde falla ut sina händer, speciellt om de har artrit eller tremor. I det här fallet vill du få dem ett tjockare skyddsfall och skärmskydd så att telefonen är skyddad om den är fallen.
  • Del 2 av 3:
    Stödja sin övergång
    1. Bild med titeln övertyga äldste att köpa teknik Steg 5
    1. Visa dem hur de kan se bilder av sina barn och barnbarn. Att ta dig tid att visa en äldre hur tekniken de har verk hjälper dem att inte bara förstå utan också anta den här nya tekniken i sin nuvarande livsstil. Ge dem några lektioner om hur man slår på och av och andra grundläggande funktioner i tekniken. Fortsätt träna genom att ge dem en liten uppgift att försöka slutföra, som att ringa dig på din telefon, skicka ett e-postmeddelande, spela en sång eller spela in en TV-episod.
    • Börja små och gå långsamt. De kan bli avskräckta om det känns överväldigande. Låt dem veta att det är normalt för att det ska ta tid för människor att lära sig att använda ny teknik.
    • Försök att schemalägga vanliga tider för att sitta och gå igenom en aspekt av tekniken. Till exempel kan du träffas en gång i veckan i en timme. En session Du kan ställa in e-post på en smartphone, en annan kan underteckna en äldre upp till Facebook och anslut dem med familjemedlemmar.
  • Bild med titeln övertyga äldste att köpa teknik Steg 6
    2. Var deras frivilliga tekniska support. Elds kommer sannolikt att behöva fortsätta stöd, särskilt från dem som har en större kulturell och generationell förståelse för framväxande teknik. Gör dig tillgänglig för en äldste när de kan ha problem med sin teknik och prata dem igenom till en resolution. Att göra dig tillgänglig kommer att hålla äldre engagerade och hjälpa dem att känna att de har konsekvent hjälp att lära sig den här nya tekniken.
  • Låt äldste veta att de kan ringa dig när de har ett problem med sin nya teknik. Beviljas, det kan bli för frekvent och störande, så var noga med att påminna dem om dina vanliga möten.
  • Lugna dem genom att berätta för dem "Oroa dig inte, jag är här för att hjälpa dig om du är förvirrad eller har några problem" eller "det är viktigt att du håller kontakten med familjen, så jag ska göra vad du behöver göra såklart du gör."
  • Bild med titeln övertyga äldste att köpa teknik Steg 7
    3. Använd ny kommunikationsteknik. Användning av den teknik som en äldre försöker lära sig kommer att hjälpa dem att vara motiverade och anslutna. Ju oftare kan du uppmuntra en äldre att fortsätta använda ny teknik, desto mer sannolikt är de att anta det i sin livsstil.
  • Försök att meddela en äldre på Facebook ofta om de bara har ställt in ett konto.
  • Försök bara skicka textmeddelanden till en äldre som just fått en smartphone.
  • Del 3 av 3:
    Göra ditt argument
    1. Bild med titeln övertyga äldste att köpa teknik Steg 8
    1. Bli inte frustrerad när de säger nej. Många äldste kommer att vara fasta om deras motstånd mot ny teknik, särskilt de som använder olika och okända vokabularier. I stället för att bli frustrerad vid deras brist på förståelse eller brist på acceptans, håll dig lugn och försök igen. Vissa motstånd kan springa djupt och kan ta tid att förändras. Kom ihåg att det kan skada ditt argument för att använda ny teknik.
    • Om du befinner dig frustrerad, ta ett djupt andetag och försök att koppla av.
  • Bild med titeln övertyga äldste att köpa teknik Steg 9
    2. Berätta för dem att de kan hålla sig i samband med sin familj, kära, eller vänner. Vissa äldste får inte se punkten i ny teknik och tror att de är onödiga. Men ju mer du betonar vikten av att hålla sig i samband med resten av familjen, desto mer sannolikt kommer de att vara att vilja vara en del av den anslutningen. Låt äldste veta att du vill att de ska vara en del av kommunikation och interaktion som du har dagligen.
  • Försök använda fraser som, "Jo, vi använder alla smartphones nu. Vi videochatt med varandra varje vecka "" Alla oss är på Facebook så att vi kan dela våra familjeminnen med alla oavsett var de är "eller" Vi vill verkligen att du ska vara en del av vår gruppchatt så att vi är kan hålla dig uppdaterad och ta emot uppdateringar om dig."
  • Visa dem hur du använder tekniken. Till exempel kan du inkludera dem i en videochatt med en annan älskad. Detta kan få sitt intresse och få dem att försöka. Låt dem försöka använda din telefon.
  • Bild med titeln övertyga äldste att köpa teknik Steg 10
    3. Fråga dem varför de undviker teknik. Fråga äldste varför de är ointresserade i att använda ny teknik kan ge dig information för att bättre kunna göra justeringar för deras eventuella användning. Oavsett om de inte förstår vad tekniken gör, vill inte lära dig något nytt, eller tror inte att de behöver något för att ersätta vad de redan har, förstå vad de undviker och varför de undviker det hjälper dig att övertyga dem att ändra.
  • Till exempel, om de inte förstår tekniken, ge dem sedan resurser för lärande, som IT-klasser som är inriktade specifikt mot seniorer, eller lär dem själv. Dessutom erbjuder många ledande centra klasser om teknik.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande