Hur man tvingar dig att seriöst studera

Att studera är en så viktig del av skolan, men det är ofta en av de saker som studenterna kämpar med de flesta. Om du har svårt att studera seriöst, är du inte ensam! Komma in i en vana att studera samtidigt varje dag, bryta ner ditt arbete i små uppgifter och välj något att belöna dig själv med när du är klar. Med tiden kan du göra studera en fruktbar del av din dag och bryta procrastination och skuldcykel.

Steg

Metod 1 av 3:
Motivera dig själv
  1. Bild med titeln Kraft dig själv för att seriöst studera steg 5
1. Håll en lista över anledningarna till att du behöver eller vill studera. Oavsett dina skäl är, skriv dem ner på ett papper och behåll dem någonstans du kan se dem ofta. När du känner att du hoppar ut på att studera, läs dem över för att påminna dig om varför du behöver jobba hårt.
  • Skäl att studera kan sträcka sig från att få bra betyg så att du kan komma in i en bra högskola för att hålla ett stipendium för att helt enkelt inte komma i trubbel för att få dåliga betyg. Ingen anledning är för stor eller för liten för att lägga till din lista!

Dricks: Tänk på att du kanske inte känner dig motiverad hela tiden, och det är okej! Vad som är viktigt är att du kan använda självdisciplin för att hålla dig på spår även i de tider du inte känner motivationen.

  • Bild med titeln Force dig själv att seriöst studera steg 6
    2. Gör tråkig information mer intressant så det är lättare att studera. Fråga dig själv, "Hur relaterar detta material till mitt liv?"Eller" Hur kan jag använda detta i mitt liv?"Till exempel, om du är uttråkad av boken måste du läsa för engelskklass, fråga dig själv hur du kan relatera till tecknen i boken för att hålla dig förlovad. Eller, om du kämpar med att studera för biologi, bli intresserad av hur mycket du kan lära dig om dig själv och alla levande saker runt dig.
  • Det kan vara svårt att vara intresserad av allt, och vissa ämnen kommer inte att fängsla dig. Men försök ditt bästa för att ta reda på hur allt du lär dig kan ansöka om ditt eget liv. Den personliga anslutningen kan gnista tillräckligt intresse för att hålla dig!
  • Bild med titeln Kraft dig själv för att seriöst studera steg 7
    3. Ställ in en timer så att du vet att det är ett slut i sikte. Ingen vill studera i timmar i slutet utan stopppunkt. Ge dig själv, vanliga raster under din studietid. Du kan också ställa in en sluttid för dagen, så att du vet senast hur länge du kommer att studera.
  • För dina faktiska studieblock, sätt en timer i 30-50 minuter och sedan ta en tidsbesvär innan du går tillbaka till jobbet. Du kommer att studera mer effektivt om du vet att en timer kommer att gå av snart.
  • Om du studerar strax efter skolan kan du begå att arbeta till middagstid men sedan ge dig resten av kvällen. Eller, om du studerar på natten, ställ in en timer i 30 minuter före din sängtid så att du kan slå ner.
  • Prova Pomodoro-tekniken: Ange en timer i 25 minuter - när timern går av, ta en 5-minuters paus. Studera i ytterligare 25 minuter, och ta sedan ytterligare 5 minuters paus. Varje 4 25-minuters kvarter, låt dig ta en 15-20 minuters paus.

  • Bild med titeln Force dig själv att seriöst studera steg 8
    4. Belöna dig själv i slutet av varje studieblock för att hålla dig själv. Detta kan vara något riktigt litet, som att få njuta av ett stycke av ditt favorit godis i slutet av varje tidsblock, att kontrollera Twitter eller Instagram i 5 minuter, eller ta en paus för att koka ditt husdjur.
  • Du kan också planera en rolig belöning för slutet av varje tentamen för att fira allt ditt hårda arbete! Att få kaffe med vänner, ta ett långt bad, köpa något du har haft ditt öga på-gör det något som du älskar att göra så det känns mer meningsfullt när du har tagit ett test.
  • Bild med titeln Force dig själv att seriöst studera steg 9
    5. Enlist hjälp av en studie-kompis. Detta behöver inte betyda att du faktiskt sätter dig ner och studerar tillsammans. Det är snarare en person som du kan checka in med varje dag för att hålla dig på spår. Om du vet att du måste skriva någon i slutet av dagen för att berätta för dem om du slår dina mål, kan det hjälpa dig att vara motiverad att studera när du inte känner för det.
  • Du kan be din studie kompis att checka in med dig om de inte har hört från dig om några dagar. Detta kan få dig tillbaka på rätt spår med dina planer innan för mycket tid passerar.
  • Metod 2 av 3:
    Gör ett schema
    1. Bild med titeln Force dig själv att seriöst studera steg 1
    1. Studera samtidigt varje dag så det blir en vana. Om du är en morgonperson, överväga att vakna innan skolan ska komma i viss studietid. Om du är en nattuggla, begå några timmar varje kväll kan fungera bäst. Eller om du gillar att få saker gjort så kan du gå vidare till mer roliga uppgifter, kanske du vill begå att studera så snart du kommer hem från skolan varje dag.
    • Om du inte redan försöker använda en | Daily Planner. Du kan använda kalenderappen på din telefon eller få en fysisk planerare att skriva in. Schema i din studietid varje dag så att du kommer ihåg att inte boka något annat för den tiden.

    Kom ihåg: Dina helger kan se lite annorlunda ut eftersom du har ett annat schema. Du kan behöva schemalägga större tidsblock för att studera och arbeta med projekt under helgen.

  • Bild med titeln Kraft dig själv för att seriöst studera steg 2
    2. Göra en schema För tentor så kan du börja studera före tid. Så snart du lär dig om ett test, skriv det ner i din kalender. Om din lärare gav dig ett schema i början av terminen, ta lite tid att mata ut alla viktiga förfallodagar och examensdatum i din planerare.
  • Till exempel, om du vet att du har ett spanskt test nästa fredag ​​och ett algebra testa följande onsdag, vet du att du måste studera för spanska först.
  • Det kan till och med vara till hjälp att skriva i påminnelser för veckorna före ett test för att börja studera! Till exempel, om du har ett stort engelska test som kommer upp i 3 veckor och du vill ha 2 veckor för att studera materialet, sätt i en påminnelse att börja studera före tid.
  • Bild med titeln Force dig själv att seriöst studera steg 3
    3. Bryta ner det material du behöver för att lära dig i små sektioner. För att undvika att bli överväldigad av den stora kvantiteten av vad du behöver göra, bryta ner informationen i små, bitstorlekar. Skriv ner vad varje bit består av så du vet vad du behöver ta itu med när du sätter dig ner för att studera.
  • Om ditt kemi-test kommer att täcka 5 kapitel och vokabulärord, kan dina mindre sektioner bestå av att läsa ett kapitel i taget och göra vocab-kort. 
  • Koncentrera sig på att få 1 steg gjort under varje studieblock. När du är klar, lägg en checkmark bredvid det så att du kan spåra dina framsteg. Detta hjälper dig att känna dig mer motiverad och kontroll över dina studieresessioner.
  • Bild med titeln Kraft dig själv för att seriöst studera steg 4
    4. Schema tid att vila och slappna av. Det är inte realistiskt att förvänta sig att du kan studera i 5 timmar rakt - din hjärna behöver en paus! Du kan behöva ta en kort 5-10 minuters paus var 30: e minut. Om du kan gå lite längre, försök att studera i 50 minuter innan du tar 10 minuters paus. När du tar en paus, stå upp, gå runt, få lite frisk luft, ta ett mellanmål, eller bara vila dina ögon i några minuter.
  • På en större skala kan du behöva schemalägga några "vilodagar" för dig själv under examen. Om du vet att du kommer att studera hårt i några veckor, lägg åt sidan en dag där du kommer att frigöra dig från alla studerande skyldigheter helt. Detta kommer att vara något att se fram emot!
  • Metod 3 av 3:
    Avlägsnande av distraktioner
    1. Bild med titeln Force dig själv att seriöst studera steg 10
    1. Ha ett hälsosamt mellanmål och drick lite vatten innan du studerar så att du kan fokusera. Hunger och törst kan vara stora distraktioner när du sätter dig ner för att studera. Undvik att äta söta livsmedel så att du inte kraschar senare. Om du ska dricka koffein, försök att begränsa dig till 1-2 koppar kaffe eller en singel soda så att du inte blir jitterig.
    • Grönsaker, frukter, nötter, ost, popcorn, yoghurt och hummus är bra snacks att välja mellan.
  • Bild med titeln Force dig själv att seriöst studera steg 11
    2. Öka din koncentration genom att ta en snabb promenad innan du studerar. Utarbeta lite nervös energi och öka dina endorfiner med en 10-15 minut övningssession. När du sätter dig för att studera efteråt, det blir lättare för dig att fokusera och behålla vad du studerar.

    Dricks: Du kan även försöka studera medan du tränar. Ta dina anteckningar till gymmet och gå på löpbandet medan du läser dem. Din kropp och sinne kommer båda att må bättre när du är klar!

  • Bild med titeln Kraft dig själv för att seriöst studera steg 12
    3. Gå någonstans där du inte kommer distraherad av din omgivning. Om du är frestad att städa ditt sovrum eller om du bor i ett bullrigt utrymme, kan du behöva hitta en ny studieplats. På samma sätt, om du vill studera med dina vänner, men tycker du inte kan utan att bli distraherad, kan du behöva konfigurera några gränser så att du kan koncentrera dig.
  • I allmänhet kommer ett utrymme som är tydligt för sevärdheter och ljud som kommer att distrahera dig det bästa för att studera.
  • Dricks: Håll ett tomt papper bredvid dig. När tankar popar in i ditt huvud för saker du behöver komma ihåg eller göra, bara jot dem ner på papperet.

  • Bild med titeln Kraft dig själv för att seriöst studera steg 13
    4. Stäng av all din elektronik som du inte behöver för att studera. Eller, om du behöver använda din telefon för en timer, vrid den på flygplansläge så att meddelanden inte kommer igenom. Har inte TV: n på bakgrunden, och sätt din telefon bort någonstans kommer du inte att bli frestad att titta på det, som i ett separat rum.
  • Det finns också några bra appar där du kan använda för att hjälpa till att begränsa hur mycket tid du spenderar på din telefon. Vissa kan till och med blockera åtkomst till specifika platser under angivna tider. Gör vad som helst som fungerar bäst för dig, oavsett om det är helt och hållet och ställer upp några begränsningar.
  • Bild med titeln Kraft dig själv för att seriöst studera steg 14
    5. Var selektiv om huruvida du kommer att lyssna på musik medan du studerar. För vissa människor är musik en stor distraktion. Men för andra kan någon mild bakgrundsmusik hjälpa dem att koncentrera sig. Försök att studera med och utan bakgrundsmusik för att se vilket sätt som fungerar bäst för dig.
  • Om du studerar på ett offentligt ställe, kan du spela lite lätt musik via dina hörlurar hjälpa dig att stämma ut allt annat som händer runt dig.
  • I allmänhet är instrumentalmusik det bästa för koncentrationen.
  • Bild med titeln Kraft dig själv för att seriöst studera steg 15
    6. Ställ in en timer i 10 minuter och kom igång! Det kan tyckas enkelt, men just börjat är ofta den största hindren att ta din studie på allvar. Ställ in en timer och begå att arbeta med uppgiften till hands. När timern går av, ställ det i ytterligare 15-20 minuter innan du tar din första paus. När du börjar, blir det lättare att fortsätta.
  • Även om du känner dig bakom eller som om du borde ha studerat i veckor redan, inte panik. Börjar nu är bättre än att inte påbörja alls!
  • Tips

    För att hålla dig ovanpå din studie, läs över dina anteckningar varje dag från den dagens lektioner. Du kan till och med skriva om eller skriv in anteckningarna för att hjälpa till med att cement informationen i din hjärna ännu mer.
  • Använd klasstid som studietid också. I stället för att använda din telefon eller surfa på Internet, fokusera på lektionen och ta goda anteckningar. Du mår bättre när du går för att studera om du inte behöver återuppliva information du redan kan veta.
  • Försumma inte din sömnschema-Givna en god natts sömn hjälper dig att behålla information bättre och ger dig mer energi för att komma igenom dessa studieresessioner. Försök gå och lägg dig och vakna samtidigt varje dag för de bästa resultaten.
  • Det är mycket bättre att ge din telefon till dina föräldrar eller syskon så att du kan koncentrera dig på att studera. Också, om du behöver en paus, få inte din telefon ut. Istället försök att göra lite konst, hantverk eller prata med en släkting. Håll din paus enkel. Belöna dig själv efter att ha studerat.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande