Hur man botar en hjärtat

Ibland blir du djupt kär i någon, bara för att de ska stampa på ditt hjärta. Avvisas, oavsett om de inte var intresserade av dig i första hand, kan skada så mycket som en fysisk skada. Healing-processen kan ta lite tid, men det är en resa som du behöver ta.

Steg

Del 1 av 3:
Ger dig själv utrymme
  1. Bild med titeln Cure A Hearache Steg 1
1. Låt dig lura. Att ha ditt hjärta brutit är smärtsamt. Du kan inte komma runt det faktum att det kommer att skada. Du måste ge dig tid att känna de känslor som är förknippade med hjärtat. Din hjärna berättar att du har varit skadad, Så försök inte att undertrycka de känslor.
  • Skapa ett helande utrymme för dig själv. Du behöver tid och utrymme för att bearbeta dina känslor och att lura. När hjärtat börjar, försök hitta ett lugnt ställe att hantera den omedelbara tidvattenvågen av känslor. Detta kan betyda att gå på en promenad, gå till ditt rum, göra dig en kopp te.
  • Du kommer att tendera att cykla genom många känslor - ilska, smärta, sorg, ångest, rädsla, acceptans.Det kan känna sig som om du drunknar ibland, men du hittar när du går igenom varje cykel, att du hanterar dem lättare och snabbare.
  • Undvik att vända i förtvivlan. Låt dig gråta. Gråt är en bra sak. Det finns dock en fin linje mellan att ge dig tid att hantera dina känslor och vara helt överväldigad av dem. Om du tycker att du inte har lämnat ditt hus i veckor, har du inte duschat, och är inte intresserade av någonting, bör du överväga att söka professionell hjälp. Rådgivning eller deltagande i någon gruppbehandling kan vara svaret.
  • Bild med titeln Cure A Hearache Steg 2
    2. Ta det en dag i taget. Om du försöker hantera alla dina känslor och fallet från din hjärtat, är du skyldig att överväldiga dig själv. I stället gå från ögonblick till ögonblick och håll dig fokuserad i nutiden.
  • Ett bra sätt att bo fokuserat i ögonblicket är att öva att bo närvarande. När du hittar dina tankar hoppar framåt eller strider in i det förflutna, stoppa dig själv- stoppa dig fysiskt. Titta runt dig - vad ser du? Vad kan du lukta? Vad ser himlen ut? Vad kan du känna med dina händer? Finns det vind mot ditt ansikte?
  • Få små saker gjort.Sopa, ren, organisera, sortera.Menial sysslor som detta hjälper ditt sinne att fokusera på positiva saker snarare än negativa saker. TV, böcker och filmer är god terapi i små mängder, men de kommer inte att påverka din känsla av prestation som att markera saker från din att göra lista. När de små sakerna blir gjort kan du flytta till större saker som omskrivning, omplacering, ombyggnad. När de större sakerna blir gjort, kommer du faktiskt att känna en ökning av din attityd och ha en ljusare utsikter på livet.
  • Börja inte på ett stort projekt för att distrahera dig själv. Istället, fokusera bara på att hantera din sorg över slutet av ditt förhållande.
  • Bild med titeln Cure A Hearache Steg 3
    3. Lösgöra. När ett förhållande slutar eller du blir avvisad, kommer du förmodligen att känna att det finns det här stora stora hålet inuti dig. Du kan känna att ett svart hål vill suga all lycka ur ditt liv. Många människor gör misstaget att omedelbart försöka fylla det hålet, för att de inte kan stå emot känslan. Ja, det kommer att skada och du kommer att känna dig tomt ett tag.
  • Ge dig själv utrymme. Klipp av kontakt med den andra personen. Ta bort dem från din telefon så att du inte är frestad att drunkla dem. Gömma eller blockera dem på sociala medier så att du inte slutar cyber-stalking dem på två på morgonen. Fråga inte ömsesidiga vänner hur de är och vad de är upp till. Städaren pausen, desto lättare blir det för dig att läka.
  • Försök inte omedelbart fylla hålet kvar av dem. Detta är ett av de stora misstag som människor gör när det gäller att härda hjärtat. Hoppar in i ett nytt förhållande, försöker undvika smärta och tom känsla kvar av den tidigare, fungerar inte faktiskt. Det finns en term för den typen av relation - en rebound. Arbeta genom dina känslor, eller de kommer tillbaka senare.
  • Bild med titeln Cure A Hearache Steg 4
    4. Prata om det. Du måste se till att du har ett supportsystem för att hantera din smärta. Ett starkt stödsystem av vänner och familj, och till och med en terapeut, kan hjälpa dig på fötterna snabbare än någonting annat. De fyller inte det hålet som personen du älskade gjorde. De hjälper till att göra det lättare att hantera den tomheten.
  • Ha en pålitlig vän eller familjemedlem du kan prata med, särskilt vid udda tider på natten. Försök hitta ett par människor som kan hjälpa till att vara det emotionella stödet som den andra personen brukade vara. Fråga din vän (er) om du kan nå ut till dem när du får uppmaningen att prata med din ex.
  • Journaling kan vara oerhört hjälpsamma. Det är inte bara ett bra sätt att få dina känslor ut, speciellt om du inte vill överbelasta dina vänner, men det är också ett bra sätt att kontrollera dina framsteg. Oavsett om du skapar en online-tidskrift, eller lägger penna till papper och håller en anteckningsbok. Du kommer att kunna se när du började tänka på hjärtat mindre, eller när du börjar bli intresserad av att datera igen (verkligen intresserad, inte bara "fyllning i hålet" intresserad).
  • Ibland kan du också behöva prata med en licensierad terapeut. Det är inget fel med att behöva någon professionell hjälp! Tar stegen till frigöra dig själv från det här förflutna är det som är viktigt. En terapeut kan ge dig en helt objektiv åsikt av dina känslor och hur man ska gå vidare.
  • Bild med titeln Cure A Hearache Steg 5
    5. Bli av med några minnesor. Att hänga på Mementos kommer bara att sakta ner din återställningsprocess.
  • Du behöver inte rituellt bränna allt, speciellt om vissa saker fortfarande är användbara och kan ges till någon som behövde det. Du do måste se till att det är ur ditt liv. Beroende på hur förhållandet slutade, kan en ritualbränning frigöra många uppåtgående känslor.
  • Med varje objekt, tänk på det minne du associerar med det. Tänk dig att sätta det minnet i en ballong full av helium. När du blir av med det objektet, föreställ dig att ballongen driver bort, aldrig att besvära dig igen.
  • Att donera de fysiska föremålen som är i god form kan vara ett bra sätt att ge stängning och få dig att må bra. På så sätt kan du föreställa dig de nya minnena att föremålen kommer att göra för någon annan.
  • Bild med titeln Cure A Hearache Steg 6
    6. Hjälpa någon i nöd. Att hjälpa någon som kämpar med smärta, särskilt en smärta som liknar din, kan hjälpa dig att glömma dig själv ett ögonblick. Det betyder också att du tar tid bort från sorg och självmedlidande.
  • Göra tid att lyssna och hjälpa till med dina vänner. Låt dem veta att vänskapen är en tvåvägsgata. Låt dem veta att de alltid kan prata med dig och få hjälp av dig om de behöver det.
  • Gör lite volontärarbete. Arbeta på ett hemlöst skydd eller en matbank. Erbjuda din tid till Big Brother / Big Sisters-programmet eller något liknande.
  • Bild med titeln Cure A Hearache Steg 7
    7. Låt dig fantasera. Du kommer att fantasera om den personen som kommer tillbaka till dig och berättar vad en dåre de var för att låta dig gå. Du kommer förmodligen att fantasera om att vara intim med den personen, om att kyssa dem och vara nära dem. Det är helt normalt.
  • Ju mer du försöker skjuta bort de fantasierna, ju mer fast kommer de att vara i ditt sinne. När du försöker att inte tänka på något, särskilt en självpåverkad något, det är allt du ska tänka på.
  • Fokusera dina fantasier på saker som inte påverkar sorg.I stället för att drömma om vad förhållandet kunde ha varit, föreställ dig att din ex gör bra saker för samhället, eller rekommendera dig för ett jobb.Dessa konstruktiva fantasier är mycket mer möjliga, och mycket mer hjälpsamma än att föreställa sig vad som kunde ha varit.
  • Del 2 av 3:
    Starta läkningsprocessen
    1. Bild med titeln Cure A Hearache Steg 8
    1. Undvik saker som utlöser minnen. Att bli av med Mementos, som nämnts ovan, hjälper dig att undvika utlösande minnen. Det finns dock andra triggers att du borde vara uppmärksam på. Du kommer inte alltid att kunna undvika dem, men gör ditt bästa för att inte söka mentala triggers hjälper dig att läka på lång sikt.
    • Triggers kan vara allt från en sång som spelade när du två började ditt förhållande. Kanske är det kaféet där du spenderade så mycket tid att studera latin tillsammans, eller till och med en lukt som leder fram ett minne.
    • Du kan ofta stöta på utlösare. När du gör det, erkänner utlösaren och minnena som det tar upp och sedan gå vidare. Läng inte över känslorna och minnena. Till exempel, om du ser en bild av de två när du är på Facebook, erkänner sorg och ånger att du känner, gör din uppmärksamhet åt något positivt eller neutralt (som vad du har på morgonen, eller den nya kitty du är få).
    • För att inte försöka undvika alla triggers hela tiden. Du kan inte göra det. Vad du behöver försöka göra är att minimera de saker som kommer att skada dig och vara en påminnelse om det förflutna. På det här sättet kan du fortsätta med läkningsprocessen.
  • Bild med titeln Cure A Hearache Steg 9
    2. Använd musik för att hjälpa läkning. Det visar sig att musik kan ha en terapeutisk effekt på något humör, och det kan säkert hjälpa din helande process. Sätt på några känsla-bra, upp-beat sånger och dans, sjunga och damm bluesen borta. Vetenskapen har visat att lyssna på dem kan utlösa frisättningen av endorfiner, lyfta dina andar och bekämpa stress.
  • Undvik Sappy Sad Romantic Songs. Dessa kommer inte att utlösa bra kemikalier i din hjärna. Istället kommer de att mata in i dina känslor av sorg och hjärtat.
  • När du befinner dig som faller i en grop av sorg och ilska, det är en bra tid att sätta på bra låtar för att hjälpa till att lyfta dina andar. Att sätta på dansmusik kan koppla endorfinerna från att lyssna på musiken med endorfiner från dans.
  • Bild med titeln Cure A Hearache Steg 10
    3. Distrahera dig själv. När du har kommit över den inledande sorgprocessen och behandlade dina känslor, bör du spendera lite tid att distrahera dig själv. Kanske har du några hobbyer du har ignorerat. Kanske känner du dig som att göra lite bakning eller jobba på korsord. När dina minnen av din ex börjar bubbla upp, distrahera dig med en annan tanke eller aktivitet.
  • Ring din vän. Nå ut till den vän som sa att ringa när du behövde. Läs en bok du har menat att komma till ett tag. Sätt på en rolig film (en extra bonus, eftersom skratt kan hjälpa till med läkning).
  • Ju mindre du tänker på din ex och din hjärtat, desto lättare kommer läkningsprocessen att vara. Det tar arbete! Det tar en medveten och avsiktlig insats i att faktiskt omdirigera ditt tänkande och undvika att tänka på din hjärtat.
  • Ta inte för många "smärtstillande medicin". Detta kommer bara att maskera smärtan. Ibland behöver du verkligen ta en paus från den fysiska smärtan. Var försiktig, men du missbrukar inte dessa numbing rutiner. I början behöver du verkligen hantera dina känslor. "Smärtstillande medicin" kan vara saker som alkohol eller droger, men det kan också vara saker som att titta på obsessiva mängder t.v. eller aldrig gå av internet, eller binging på komfortmat.
  • Bild med titeln Cure A Hearache Steg 11
    4. Ändra din rutin. En del av att hantera hjärtat är att hantera en paus i vissa vanor du har bildat. Genom att göra nya saker eller ändra hur du gör saker, kommer du att belägga vägen för nya vanor. Det kommer inte att finnas något rum i det här nya livet för den person som bröt ditt hjärta.
  • Du behöver inte göra stora förändringar för att skaka dig ut ur dina gamla rutiner. Helt enkelt gör saker som att gå till bondens marknad på lördagar istället för att ligga i sängen. Prova lite ny musik, eller lär dig en ny hobby som quilting eller karate.
  • Det är bäst att inte göra något riktigt drastiskt, om du inte har vägt alla fördelar och nackdelar. Speciellt undvika att göra något drastiskt i början av läkningsprocessen. När du är längre än och du vill visa att du byter, är det en bättre tid att göra något som att få en tatuering eller hugga hela ditt hår.
  • Om du kan, försök att få lite ledig tid, så du kan gå på semester. Även med en helg och på väg någonstans kan det ge dig ett nytt perspektiv på livet.
  • Bild med titeln Cure A Hearache Steg 12
    5. Sabotera inte din helande. Du kommer förmodligen att backa, medan du är på väg till helande. Det är okej, det kan vara en del av processen! Det finns några saker som du kan se upp för att hjälpa till att hålla den backsliding från att ställa dig för långt tillbaka.
  • Var försiktig med det språk du använder. När du använder ord som "fruktansvärd" eller "förfärlig" eller "mardröm" Du kommer att vara fast att titta på saker genom det negativa. Detta kommer att färga dina tankar. Om du inte hittar det positiva, håller du sedan till neutrala tankar så mycket som möjligt. Till exempel: istället för att säga "Denna hel uppbrott är så hemskt" säga "Denna uppdelning har varit väldigt svårt på mig, men jag handlar om mitt bästa för att arbeta igenom det."
  • Sätt inte dig i en pinsam situation. Kör inte förbi din exs hus varje natt för att se om de daterar någon ny, inte berusad samtal eller druckit text dem. Dessa saker kommer att göra det svårare att släppa det förflutna.
  • Kom ihåg att saker förändras. Människor förändras, situationer förändras. Vad du känner nu är inte vad du kommer att känna på en vecka, om en månad, om ett år. Så småningom kommer du att kunna se tillbaka på den här tiden av ditt liv utan att känna sig fysiskt sjuk.
  • Del 3 av 3:
    Acceptans
    1. Bild med titeln Cure A Hearache Steg 13
    1. Undvik att placera skulden. Del av att bota din hjärtat, att hitta acceptans för hur saker hände, är att inse att det är helt enkelt att skylla på dig eller den andra personen är inte användbar. Det som hände hände och det finns inget du kan göra eller säga nu för att ändra det, så låt skulden gå.
    • Försök att känna lite vänlighet mot dem. Vad de gjorde eller inte gjorde, försök att hitta en viss medkänsla för sina problem, för vad de går igenom. Det betyder inte ens att du måste förlåta dem, men det betyder att du inte håller fast vid din ilska på dem.
    • På samma sätt, lägg inte skulden på dig själv. Känn dig fri att acceptera och hantera de saker du gjorde i förhållandet som kan ha orsakat problem. Lova för dig själv att göra bättre i framtiden. Bara spendera inte mycket tid på att agonisera över vad som gick fel.
  • Bild med titeln Cure A Hearache Steg 14
    2. Vet när du är redo att gå vidare. Alla läker i en annan takt. Det finns ingen tidsperiod för helande från hjärtat, men det finns några tecken på att du kommer till en hälsosammare plats.
  • Sluta undra om det är dem som ringer varje gång ett nummer dyker upp på din telefon som du inte känner igen.
  • Du har slutat fantasera om dem som kommer till sina sinnen och tigger din förlåtelse på böjd knä.
  • Du identifierar inte så mycket med låtar och filmer om hjärtat. Du är att du tycker om att läsa och lyssna på saker som inte behandlar relationer alls.
  • Bild med titeln Cure A Hearache Steg 15
    3. Ta reda på vem du är. En sak som tenderar att få vänster vid vägen i ett förhållande, och i de inledande bedrövningsstadiet är det vem är du! Under lång tid har det varit om dig som en del av ett partnerskap eller ett par. Då är det du som någon som sorgar i slutet av det partnerskapet.
  • Arbeta med personlig tillväxt, internt och externt. Komma i form, eller ändra ditt utseende. Dessa saker kan verkligen bidra till att öka ditt självförtroende, vilket antagligen har tagit en träff. Ta reda på vilka områden av ditt inre självbehov. Till exempel: Du kanske har ett dåligt humör, vilket gör att du ska agera passiv aggressivt. Därför måste du arbeta med att hitta hälsosamma sätt att uttrycka den ilska.
  • Utveckla det som gör dig unik. När du spenderar så mycket tid med en annan person och hanterar breakup fall-out, tenderar du att fokusera mindre på viktiga aspekter av dig själv. Återanslut med människor och aktiviteter du inte hade tid för när du var i detta förhållande och hantering av uppbrytningen.
  • Prova nya saker. Detta kan hjälpa dig att presentera dig för olika människor, människor som aldrig har träffat den person som orsakade dig sådan hjärtat. Människor utanför din vanliga vänner. Att lära sig nya saker hjälper till att hålla ditt sinne av hjärtat och på nutiden.
  • Bild med titeln Cure A Hearache Steg 16
    4. Undvik återfall. Precis som du inte vill sabotera din helande, vill du inte göra saker som gör att du återvänder i hjärtat. Ibland kan du inte undvika detta, men du kan minimera risken.
  • Låt inte den personen tillbaka i ditt liv för tidigt, om alls. Om du gör det kan det orsaka en återuppkomst av olycka och hjärtat. Ibland är vänner med en ex bara inte möjligt.
  • Om du gör återfall, inte panik. Det arbete du redan har gjort för att komma över hjärtatet har inte gått för att slösa bort. Det kommer att betala. Ge inte upp. Alla måste ta itu med motgångar, särskilt med den här typen av saker.
  • Bild med titeln Cure A Hearache Steg 17
    5. Gör saker du tycker om. Att göra saker som gör dig lycklig eller att du gillar att hjälpa till att rampa upp dopaminnivåerna i din hjärna. Detta är en kemikalie som hjälper till med lycka och sänker stress (vilken hjärtesorg kan rampa upp till elva).
  • Gör saker som du inte associerar med din ex. Prova nya saker, eller gör saker som du slutade göra när de två var tillsammans.
  • Lär dig att vara lycklig. Människor lockas till lyckliga människor, för att lyckliga människor får dem att känna sig lyckliga. Medan du inte känner dig lycklig hela tiden, jobba med att göra saker du tycker om och lever ett liv som gör du Lycklig.
  • Bild med titeln Cure A Hearache Steg 18
    6. Ge kärlek. Efter en uppbrytning och den långa processen att läka från hjärtat, kan det hända att det är svårt att öppna upp till andra människor igen. Tillåt inte vad som hände tidigare för att negativt påverka vad som finns i din nuvarande eller i din framtid.
  • Känna igen att du kan bli skadad igen om du öppnar, men att du borde göra det ändå. Att stänga dig själv är ett surefire sätt att uppmuntra problem med din hälsa, både mental och fysisk. Det kan också sabotera framtida relationer och vänskap om du slutar lita på människor. Lär dig att lita på dig själv.
  • Bild med titeln Cure A Hearache Steg 19
    7. Var inte avskräckt! Det är viktigt att komma ihåg att läkning från hjärtat är en process. Det kommer inte att hända genast. Du kommer att ha motgångar, du kommer att stöta på problem, och du kommer att känna ett brett utbud av mindre än roliga känslor. När allt kommer omkring gav du en del av ditt hjärta bort.Smärtan är ett bevis att du är mänsklig, gjord med medkänsla och ofullkomligheter som resten av oss.
  • Uppmuntra dig själv genom att fira de små segrarna. Om du inser att du har gått en hel dag utan att tänka på din ex, fira det med en festsdrink eller en kaka.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Fortsätt älska dig själv, även om det verkar ett omöjligt mål. På lång sikt blir du en starkare person
  • Ett skämt om dagen kommer att hålla dig skratta och under tiden som dessa, även om det känns fel, skrattar du dig lycklig!
  • Att hjälpa andra människor hjälper dig ofta. Ge bra råd och var inte negativ.
  • Varningar

    Skadar aldrig eller försök att skada dig själv på grund av förlorad kärlek.
  • Beroende inte bara på dessa tips. Om saker försämras, kanske du vill överväga att få professionell hjälp.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande