Hur man hittar din drömkarriär

När du var liten, frågade folk förmodligen, "Vad vill du vara när du växer upp?" Kanske sa du en läkare, eller en astronaut. Kanske sa du en skådespelare, eller en advokat, eller en polis. Med stjärniga ögon drömde du om dagen du skulle leva i en herrgård och ha all lyx. En karriär verkade som något som aldrig skulle hända, men nu när tiden har kommit för dig att bestämma dina intressen har förmodligen förändrats. Att hitta rätt karriär för dig kan vara svår, men inte omöjlig, så håll dig positiv!

Steg

Del 1 av 3:
Analysera dina ambitioner
  1. Bild med titeln Hitta din drömkarriär Steg 1
1. Fråga dig själv vad du skulle vilja göra som en karriär om pengar inte var ett problem. Den respekterade filosofen Alan Watts sa att det bästa sättet att hitta vad du borde göra med ditt liv var att fråga dig själv den här viktiga frågan: "Vad skulle du göra om pengar inte var något föremål?" Vad händer om du vann lotteriet och du kan göra vad du ville göra med ditt liv? Visst, du vill koppla av ett tag, men så småningom kommer du att bli uttråkad. Så vad skulle du göra för att göra dig själv, verkligen glad?
  • Till exempel, kanske du gillar att arbeta med barn, skapa konst eller bygga saker.
  • Bild med titeln Hitta din drömkarriär Steg 2
    2. Bryt ditt drömjobb ner i sina mest grundläggande komponenter. Ta vilken aktivitet eller jobb du upptäckte i föregående steg och bryter ner det i sina mest grundläggande delar. Om du förklarade jobbet till en 3-årig, hur skulle du beskriva det?
  • Om det barnet frågade dig vad som var kul om det eller hur det fick någon att känna när de gjorde det, vad skulle du säga? Dessa grundläggande komponenter utgör vad du ska leta efter i en karriär.
  • Bild med titeln Hitta din drömkarriär Steg 3
    3. Tänk på vad det egentligen är det som gör dig lycklig. Tänk på de grundläggande komponenterna i den karriärupplevelsen och bestämma vilka aspekter som drar dig. Inse vad som lockar dig till den karriären. Finns du lycka för att göra andra människor glada? Är du mer lockad till konsten att agera och processen att skapa konstverk som är en film?
  • Du kan också göra det för ditt nuvarande jobb, inte bara ett teoretiskt drömjobb. Om det finns något om ditt jobb som du gör nu, faktor det också.
  • Du kanske vill ta ett personlighetstest, som Briggs-Myers, för att hjälpa dig att bestämma vilka jobb som matchar bra med din personlighet.
  • Bild med titeln Hitta din drömkarriär Steg 4
    4. Titta på vilka jobb som ger liknande känslor och erfarenheter. Leta efter jobb som efterliknar de känslor du letar efter från den karriären. Till exempel, om du var miljonär och skulle hellre resa, jobb som speglar den erfarenhet du har skulle vara en tour guide, en lärare utomlands eller en flygledare.
  • Om du hellre vill spendera hela dagen utomhus, kan du överväga ett jobb som en geolog, Lumberjack, Wilderness Guide, eller Park Ranger.
  • Eller du kan försöka bli en cto Om du vill arbeta i de teknikrelaterade fälten.
  • Bild med titeln Hitta din drömkarriär Steg 5
    5. Tänk på uppsidorna och nackdelen med den karriären. När du anser att dessa mer uppnåliga karriär, se till att göra din forskning. Var väl bekant med vad livet ser ut i den karriärvägen. Du måste veta vad de nackdelar av dessa jobb är om du vill fatta ett välgrundat beslut.
  • Läs artiklar eller recensioner från personer som arbetar de typer av jobb du vill se vad de gillar och ogillar.
  • Till exempel, om ett visst jobb du vill ha kräver att du reser ofta men du har små barn hemma, kan det vara en nackdel.
  • Bild med titeln Hitta din drömkarriär Steg 6
    6. Faktor i dina ekonomiska behov. Om du verkligen är i ett jobb som uppfyller dig och gör dig glad, blir det riktigt att det inte spelar någon roll för dig. Men livet är fullt av skyldigheter som går utöver din lycka. Om din drömkarriär inte kan hjälpa till att mata din familj eller betala dina studielån, kanske du behöver titta på andra alternativ.
  • Du bör alltid hålla ditt fokus på jobb som ger liknande känslor till det som gör dig lycklig.
  • Bild med titeln Hitta din drömkarriär Steg 7
    7. Faktor i vad du är bra på. Har du ett område där du verkligen excel? Inte bara något som du gör okej men något där du gör det bättre än de flesta som du träffas? Det här är något du borde faktor när du letar efter en karriär. Du kanske inte tror att du tycker om det för mycket, men faktumet är att du ofta inte kommer att bli bra på något om du inte gillar det på minst en viss nivå.
  • Du kanske kan tjäna pengar på din skicklighet, eller till och med hemma på den aspekten av det som du tycker om så mycket (för vägledning).
  • Bild med titeln Hitta din drömkarriär Steg 8
    8. Analysera dina hobbyer. Många hobbyer kan moneteras. Det betyder ofta att du börjar ett litet företag och huvudvärk som följer med det, men du kan sluta med en karriär som du verkligen tycker om. Innan du avvisar din hobby som något som du aldrig kan tjäna pengar på, gör lite sökning på internet. Du kan bli förvånad.
  • Bild med titeln Hitta din drömkarriär Steg 9
    9. Ta ett online jobbtest. Om du känner dig väldigt förlorad och ingen av dessa trick hjälper dig, överväga att ta ett online-jobbtest eller gå in på ett lokalt karriärcenter för att få några råd från proffs. Bra online-test kan hittas enkelt, men många av de bästa kräver en liten avgift.
  • Del 2 av 3:
    Ställa in för framgång
    1. Bild med titeln Hitta din drömkarriär Steg 10
    1. Titta på listor för den karriär du föreställer dig själv att göra eller relaterade jobb. Innan seriöst letar efter det jobbet, gör en grundläggande sökning efter öppna positioner. Det spelar ingen roll vilken stad de är i (så länge de är i ditt land eller öppet för medlemmar av din medborgarskapsnivå). Titta på vad kraven är. Vad tycks de grundläggande kraven vara? Du vill göra det till ditt mål att träffas och eventuellt överstiga dessa krav.https: // shv.maniqui-es.com / hitta-your-dröm-karriär
  • Bild med titeln Hitta din drömkarriär Steg 11
    2. Prata med proffs i den vägen. Leta reda på några personer som gör vad du vill göra. Du bör också komma i kontakt med de personer som skulle vara ansvarig för att anställa för den positionen. Prata med båda och fråga dem för detaljer som inte finns i jobbförteckningarna. Vilka färdigheter och egenskaper är viktigast? Du vill också sätta dessa på din checklista.https: // shv.maniqui-es.com / hitta-your-dröm-karriär
  • Bild med titeln Hitta din drömkarriär Steg 12
    3. Titta på dina utbildningsalternativ. Gå ner din lista och ta reda på om det är möjligt att uppfylla dessa krav. Du kommer noga att behöva lite mer utbildning (det här kan förväntas), men känner inte så här begränsar dig. Det finns många regeringsprogram tillgängliga för att hjälpa människor att få utbildningen de behöver för ett jobb, särskilt om det är i efterfrågan. Du kan också hitta stipendier, praktikplatser och lärlingar för att få de färdigheter du behöver.
  • Var noga med att faktor i kostnaden för att förvärva de certifieringar eller grader du behöver landa som drömjobb.
  • Bild med titeln Hitta din drömkarriär Steg 13
    4. Arbeta på att få din återuppta bulkad. Under tiden, gör lite frivilligt arbete och andra jobb som visar att du bygger de färdigheter du behöver för ditt drömjobb. Leta efter positioner i samma bransch, eller till och med frivilliga positioner som får dig att arbeta i den positionen direkt.
  • Även om upplevelsen är mer abstrakt (e.g., Arbeta i en butik för att bygga upp kundservicelupplevelse), det kan hjälpa till i det långa loppet och hjälpa dig att få pengar för att få en bättre utbildning.
  • Bild med titeln Hitta din drömkarriär Steg 14
    5. Göra vänner på rätt ställe. Du behöver inte gå till några Ivy League eller gå med i en hemlig organisation. Träffa bara människor som är kopplade till det fältet och lära känna dem (och låt dem lära känna dig). Du kan frivilligt med sina organisationer, gå till konferenser på det området, och till och med bara gå till en mässa för att träffa människor.
  • Se bara till att du gör ett bra intryck och att de definitivt kommer att känna igen ditt namn.
  • Du kan titta på möten för att komma igång nätverk.
  • Bild med titeln Hitta din drömkarriär Steg 15
    6. Prova jobbet på för storlek. Gör en praktik, en jobbskugga eller volontär för att se vad den karriärvägen verkligen ser ut på en daglig basis. Detta hjälper dig att se till att du inte romantiserar jobbet och att du faktiskt gillar det. Det hjälper dig också att träffa människor som kan hjälpa dig och hjälpa dig att få vitala färdigheter på fältet.https: // shv.maniqui-es.com / hitta-your-dröm-karriär
  • Del 3 av 3:
    Landar jobbet
    1. Bild med titeln Hitta din drömkarriär Steg 16
    1. Ta initiativ. Naturligtvis, allt du har gjort om du följer de tidigare stegen tar tekniskt initiativ. Se bara till att du aldrig slutar. Du måste fortsätta dina drömmar och du måste ta en aktiv roll för att få dem att bli sanna. Om saker inte går, väljer du dig själv och försök igen. Hitta nya rutter. Gör vad du behöver göra för att få det att fungera.
  • Bild med titeln Hitta din drömkarriär Steg 17
    2. Var villig att arbeta dig upp. Du går inte från under matkedjan till toppen på ett eller två år. Inse att att få ditt drömjobb kan ta ett tag och ett par mellanliggande steg. Det är värt det men: Du kommer dit så småningom och du har tjänat det.
  • Bild med titeln Hitta din drömkarriär Steg 18
    3. Hitta platser till tillämpa. Att gå till jobbmässor eller söka på Internet och papper är de grundläggande rutterna för att hitta ett jobb. Men glöm inte att du också kan gå till företag direkt. Ta reda på vem du vill arbeta för och hålla ett öga på deras "jobb" del av deras hemsida. Du kan även kontakta företaget direkt och fråga om de tar CV.
  • Bild med titeln Hitta din drömkarriär Steg 19
    4. Bli bra referenser. Ditt CV ska se bra ut om du följde den tidigare rådgivningen, men glöm inte att bygga bra referenser. Lista inte jobb som hade mycket lite att göra med vad du försöker göra nu. Definitivt undvika att notera personer som hade problem med dig.
  • Se alltid till att du ringer och frågar inte bara om de kan listas som referens, men om de känner att de kan ge dig en bra referens.
  • Bild med titeln Hitta din drömkarriär Steg 20
    5. Ess din intervju. När du landar en intervju, vill du vara säker på att du visar dem bara hur otroligt du kommer att bli en gång de anställer dig. Klänning för framgång och gå in beredd. Titta på vanliga intervjufrågor och tänka på vad du skulle säga. Du bör också tänka på några frågor som visar dem att du ska ta det här jobbet på allvar.
  • Tips

    Var äkta och trevligt med människor. Du kommer att imponera på alla de som spelar roll.
  • Skriv en lista över alla jobb som du är intresserade av, tänk sedan vad du skulle vara bäst på.
  • Varningar

    Behandla ditt CV som det har värde. Medan du vill skicka ditt CV till personer som kan positivt påverka din jobbsökning, vill du inte gips på varje jobbkort och ge människor det intryck du inte kan bli anställd.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande