Hur man utvecklar en karriär i turismen

Rese- eller turistindustrin omfattar flera typer av jobb, allt från servicepositioner till verkställande titlar. Idag blomstrar industrin, och det är ansvarigt för cirka 10 procent av den globala anställningen. Även om uppgifterna och typiska uppgifterna för dessa jobb kan variera, kräver de i allmänhet goda kundservicekunskaper och förmågan att kommunicera och arbeta bra med andra. Att få rätt kvalifikationer för ett turismrelaterat jobb kan hjälpa dig att utveckla en karriär inom fältet.

Steg

Metod 1 av 3:
Välja en karriär inom turistindustrin
  1. Bild med titeln utveckla en karriär i turismen Steg 1
1. Forskningsjobb relaterade till turism. Turismindustrin omfattar många olika karriärmöjligheter, med varierande grad av erfarenhet som krävs. Några exempel på dessa jobbmöjligheter inkluderar reseplanering, som serverar på orter och kryssningsfartyg, hotellhantering och resor. Leta upp reseindustrin webbplatser och karriärguider online för att få mer information.
  • Bild med titeln utveckla en karriär i turismen Steg 2
    2. Utvärdera dina egna färdigheter. Ta reda på de färdigheter du har som skulle låna sig till en karriär i turismen. Branschen är främst servicebaserad, så stark kommunikationsförmåga och erfarenhet i kundtjänst är tillgångar. Organisatoriska färdigheter, som tidshantering, prioritering och planering och samordning är också fördelaktiga. Överväg att arbeta på alla områden som du kanske saknar färdigheter som skulle behövas för en turismrelaterad karriär.
  • Du kan använda dina befintliga färdigheter för att hjälpa dig att hitta ett jobb i turistindustrin. Att kunna tala ett främmande språk, till exempel, kan leda till ett jobb som översätter för turister.
  • Bild med titeln utveckla en karriär i turismen Steg 3
    3. Titta på branschtrender. Titta på trender inom turistbranschen är ett bra sätt att utvärdera den nuvarande arbetsmarknaden, liksom framtida jobbmöjligheter som kan vara tillgängliga. Turismrelaterade webbplatser har skapat nya jobbmöjligheter i branschen, allt från innehållsskrivning till webbdesign. Att sträva efter ett jobb i den växande Internetkomponenten i branschen är ett sätt att hålla sig före kurvan vid denna tidpunkt.
  • Bild med titeln utveckla en karriär i turismen Steg 4
    4. Tänk på dina intressen. Tänk på dina egna intressen för att begränsa dina val inom turistindustrin. Långa timmar är ofta en oundviklig del av turismrelaterat arbete, så du bör se till att ditt jobb återspeglar din passion och engagerar ditt intresse. Om du till exempel är en ivrig författare, överväga en position som skriver för resewebbplatser, böcker eller tidskrifter - om du gillar att interagera med människor, välja en position i ett hotell, resort eller turistattraktion.
  • Metod 2 av 3:
    Komma igång med din turism karriär
    1. Bild med titeln utveckla en karriär i turismen Steg 5
    1. Ansök om en position på inträdesnivå. Om du bara börjar inom turistbranschen, leta efter ett jobellt jobb som har färre pedagogiska eller utbildningskrav. Sådana positioner kan innefatta att vara en server eller kundservice representant på ett hotell, vandrarhem, kasino eller annan turistattraktion. Den erfarenhet som förtjänsten kan vara värdefull för andra positioner i branschen, och den här typen av arbete kan genomföras medan du bedriver vidareutbildning.
  • Bild med titeln utveckla en karriär i turismen Steg 6
    2. Överväg att få en turismrelaterad examen. Om du vill fortsätta dina träningskvalifikationer, överväga att få en examen i något som rese- och turisthantering, turism och gästfrihet, eller turism och evenemangshantering från ett högskola eller universitet (vanligtvis i skolans gästfrihet eller affärsavdelningar). Programmen kommer att sträcka sig i räckvidd mellan institutioner, men omfattar i allmänhet kurser i personal, finansiella strategier, medieförbindelser och ledningsförvaltning. Vissa program erbjuder (eller kräver) praktikplatser med turismrelaterade företag före examen. Vissa karriärer tillgängliga för individer med denna utbildning är:
  • resebyråer
  • Konvention och evenemangsplanerare
  • Resekoordinatorer
  • logi chefer
  • Bild med titeln utveckla en karriär i turismen Steg 7
    3. Ansök om praktik. Turismrelaterade praktikplatser är tillgängliga för resenärer som vill få arbetslivserfarenhet inom gästfrihet och turismsektorn. Vissa organisationer kan samarbeta med universitet för att tillhandahålla ackrediterade placeringar, medan andra erbjuder dessa praktikplatser oavsett arbete eller akademisk erfarenhet. I många fall måste du betala för att delta i dessa praktikplatser - har vanligtvis att göra med:
  • researrangemang
  • boende
  • mat
  • transport
  • nödstöd
  • ett certifikat för slutförande
  • Bild med titeln utveckla en karriär i turismen Steg 8
    4. Förbättra dina arbetsrelaterade färdigheter. Överväg att arbeta med karriärrelaterade färdigheter som kan gynna dig i en karriär med turismindustrin, till exempel bokföring, ordbehandling eller webbdesign. Ta klasser om möjligt, eller investera tid att lära dig själv med hjälp av böcker, manualer eller välrenommerade online-resurser. Medan de är mycket användbara inom turistsektorn är många av dessa färdigheter allmänt värdefulla på arbetsmarknaden.
  • Bild med titeln utveckla en karriär i turismen Steg 9
    5. Hitta en karriär mentor. Sök ut en mentor som kan lära dig om turistindustrin och ge vägledning på din karriärväg. Leta efter mentorer på affärsföreningar i ditt område, samhällsgrupper, ideella organisationer, eller överväga vänner eller familj som har erfarenhet av turism eller liknande industrier. Vara direkt när du uttrycker ditt intresse för att utveckla ett mentorförhållande och be att träffa dem för att diskutera denna möjlighet.
  • Till exempel kan du säga: "Jag beundrar ditt arbete och jag skulle dra nytta av din vägledning med avseende på min karriär. Skulle du vara villig att träffa mig för att diskutera att vara min mentor?"
  • Metod 3 av 3:
    Främja din turism karriär
    1. Bild med titeln utveckla en karriär i turismen Steg 10
    1. Gå med i en professionell förening för människor i branschen. Titta på att gå med i en professionell förening för resor och turism, vilket kan innefatta någon organisation som är dedikerad till att stimulera och förbättra industrin. Detta kan vara ett sätt att nätverk och få kontakter som kan gynna dig i din turism karriär. Att bli medlem i denna typ av förening ger dig tillgång till händelser, konferenser och föreläsningar som är relevanta för industrin.
    • Besök U.S. Reseföreningens hemsida till ett exempel på en professionell turistförening: https: // ustravel.Org / medlemskap / medlemsförmåner
  • Bild med titeln utveckla en karriär i turismen Steg 11
    2. Lär dig ett annat språk. Flerspråkighet kan vara en enorm tillgång till dig i turistindustrin. Även en grundläggande förståelse för ett andra eller ett tredje språk tillåter dig att bryta isen och kommunicera med besökare, andra resenärer eller andra samtidiga du kan interagera med på jobbet. Som en extra bonus kan man känna dig mellan 8-20% mer i ditt jobb.
  • Anmäl dig till en språkklass, eller bara studera språkböcker eller webbplatser till Lär dig själv ett nytt språk.
  • Bild med titeln utveckla en karriär i turismen Steg 12
    3. Sikte på en kampanj. Investera i din karriärtillväxt genom att sträva efter en kampanj på ditt turistrelaterade jobb. Agera professionellt hela tiden, prata dig själv och be om mer ansvar på jobbet. Var positiv och hjälpsam och visa initiativ när det är möjligt (e.g. Kommer upp med en kreativ lösning för ett problem istället för att be om hjälp).
  • Upprätta ett vänligt förhållande med din chef och uttrycka ditt intresse för att flytta upp i företaget och betona dina färdigheter, framsteg i din position och senaste karriärförbrukningar.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande