Hur man utför en etnografi

En etnografi är kvalitativ forskningsmetod som är avsedd att beskriva en kultur eller en viss gemenskap. Det är avgörande för studien av antropologi, eftersom det hjälper till att svara på många av de frågor du kan ha om en viss gemenskap. Under åren har utövandet av att utföra en etnografi förändrats, men vikten av processen kommer aldrig att minska. För att vara en framgångsrik antropolog måste du kunna göra ett etnografi korrekt.

Steg

Del 1 av 3:
Starta projektet
  1. Bild med titeln Utför Research Steg 4
1. Ta reda på vilken fråga du vill svara på. Detta är det viktigaste steget när man utför en etnografi. Du måste se till att din fråga eller forskningsresultat kan tillämpas på mer än ett samhälle. Du måste också se till att någon, genom att svara på din fråga, kommer att dra nytta av kunskapen. I grund och botten, för vem är den här undersökningen genomförd, och hur kommer de att dra nytta av denna forskning?
  • Ett exempel på detta skulle vara: Hur fungerar med din familjeffekt effektivitet på arbetsplatsen i USA?
  • Bild med titeln utveckla kritiska tänkande färdigheter steg 18
    2. Ha ett öppet sinne. En av de viktigaste problemen hos antropologer är kulturellt okänslig för dem som intervjuas. Du måste komma ihåg att du kommer till en ny miljö som har olika värden under etnografiprocessen.
  • Ett sätt att se till att du inte är kulturellt okänslig är att göra lite forskning på den plats du ska gå före tid. Om du känner till någon bakgrundsinformation om folket och platsen, så kommer du att kunna vara mer öppen mot deras praxis.
  • Bild med titeln Ansök om ett entreprenörs bidragssteg 10
    3. Säkra finansiering om det behövs. Att göra kvalitativ forskning kan vara mycket dyrt och kräver ofta finansiering från externa källor. Du kan kanske få lite ekonomisk stöd från en universitet eller annan forskningsorganisation med hjälp av ett bidrag.
  • Vad du behöver beror på din forskning. De flesta proffs som bedriver etnografi gäller för bidrag för att få finansiering för sina resor.
  • Att göra forskning utomlands kan vara dyr och för att få sitt bidrag godkänt finns det några hoops att hoppa igenom.
  • Till exempel kan du behöva presentera din forskning till en styrelse för personer som kommer att bestämma om de kommer att erbjuda dig finansiering för ditt projekt.
  • Bild med titeln kommunicera effektivt steg 9
    4. Välj ditt lag. I de flesta fall kommer du att arbeta med ytterligare personer för att bättre förstå det samhälle som du studerar. När du väljer teammedlemmar är det viktigt att välja personer som fungerar bra med andra, eftersom antropologi är studien av människor. Det är också viktigt att välja människor som är passionerade för ditt valda ämne.
  • Försök att välja personer du redan har ett bra arbetsförhållande med och som redan är något bekant med att ämnet studeras.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Texas Steg 4
    5. Gör planer på att besöka din forskningsplats. När du väl väljer ditt forskningsprojekt, bör du välja en plats som möjliggör den bästa analysen. Planera en resa för att besöka denna plats så att du kan börja processen med att starta din etnografi.
  • När du väljer platsen måste du tänka på varför du har valt dessa städer / byar, och vad betydelsen av att intervjua människor från dessa platser är.
  • Bild med titeln Välj rätt skilsmässa advokat Steg 9
    6. Leta reda på en guide, om möjligt. Det är svårt att vara på en ny plats, speciellt om du ses som en outsider. Det är just därför det är så viktigt att kontakta någon som bor i staden / byn som du ska studera. De kommer att kunna ta dig till "främsta" platser för intervjuer, och kommer också att kunna hjälpa till med språkbarriärer om det finns några.
  • Din guide kan hjälpa dig att hitta lämpliga intervjuer och navigera i alla kulturella problem som kan uppstå.
  • Del 2 av 3:
    Slutföra intervjuprocessen
    1. Bild med titeln Gör forskning Steg 11
    1. Konstruera intervjufrågor. Det är viktigt att alltid länka varje fråga tillbaka till den övergripande forskningsfrågan. Det är också viktigt att göra en lista med frågor och hålla fast vid den listan över hela intervjuprocessen. Ändra frågor för att passa svaren på vissa intervjuade kan leda till fördomar i data. Forskningsprocessen bör göras som vetenskaplig som möjligt, därför måste frågorna hållas som konstanter.
    • Några exempel på frågor skulle vara: Hur länge har du jobbat med familjemedlemmen? Vilka medlemmar av din familj jobbar du med? Hur är ditt förhållande till den familjemedlemmen?
  • Bild med titeln Få ett jobb snabbt steg 7
    2. Välj Intervjuer. Vid val av intervjuade måste du komma ihåg de förspänningar som personen kan ha. Av den anledningen skulle det vara klokt att intervjua olika personer med olika situationer. Välj till exempel intervjuade med olika könen, åldrar, socioekonomisk status, religion, etc. Genom att göra detta kommer du att få ett bredare utbud av svar.
  • Det bör också noteras att det inte finns något antal personer som du bör intervjua - vanligtvis antropologer säger att de intervjuar människor tills de slutar höra nya saker.
  • Bild med titeln har ett bra jobbintervju steg 2
    3. Förbered dina intervjuare i förväg. Dina intervjuade bör vara medvetna om hur mycket tid intervjun tar, huruvida deras deltagande kommer att vara anonymt, och vad de kan förvänta sig under intervjuprocessen.
  • Detta är standardpraxis för etnografiska intervjuer, och bör alltid följas.
  • Bild med titeln Visa anställda Din uppskattning Steg 6
    4. Gör dina intervjuade bekväma. Du bör försöka ge så många bekvämligheter som möjligt för att hjälpa dina ämnen att känna sig mer tillfreds. Erbjuda dina intervjuade något att dricka, en bekväm plats att sitta och visa dem där toaletten är om de behöver det.
  • Försök att engagera dig i en vänlig, men ändå professionell, ton.
  • Det är avgörande att komma ihåg att vara kulturellt känslig för alla som du intervjuar. Låt dem inte känna sig oroliga eller illamående under intervjun, eftersom det här kan skämta dina resultat.
  • Bild med titeln har ett bra jobbintervju steg 9
    5. Fråga en mängd frågor. Under intervjun bör du försöka fråga mestadels icke-ledande frågor. Det betyder att du inte ska berätta för den intervjuade du förväntar dig att tänka eller hur man ska reagera genom ordalydelsen i sig själv. Ibland bör direkta frågor användas, eller till och med bara upprepa ett ord som verkar vara viktigt att den intervjuade som nämns.
  • Ett exempel på en ledande fråga skulle vara: "Berätta varför indianer hatar amerikanska bosättare."
  • Ett exempel på en icke ledande fråga skulle vara: "Berätta om förhållandet mellan indianer och amerikanska bosättare."
  • Bild med titeln ring tillbaka ett blockerat nummer steg 6
    6. Spela in intervjuerna. Eftersom det är där du kommer att samla alla data för din forskning är det viktigt att ha exakta poster. Försök att föra in en inspelningsenhet för att spela in allt som händer. Under intervjun bör du också ställa ner några anteckningar om saker som inte kommer att dyka upp i en inspelning - som ansiktsuttryck, kroppsspråk, rörelser och handbehåll.
  • Se till att du får tillstånd från intervjuaren för att spela in sessionen innan du börjar.
  • Del 3 av 3:
    Analysera resultaten
    1. Bild med titeln Få ett jobb snabbt steg 9
    1. Organisera dina data. När du skriver en etnografi är det viktigt att hålla alla dina fältanteckningar praktiska. Du bör göra en punkt att skriva ner dina observationer: vad du såg, hur du kände, hur det påverkade dig och andra involverade osv. Organisera sedan informationen på ett sätt som kan förstås av många.
    • Kom ihåg att det är ditt jobb att spela in detaljerna, inte rekommendera en specifik handlingsplan eller ändring som ska göras. Du är bara en observatör.
  • Bild med titeln Få ett jobb snabbt steg 10
    2. Analysera dina resultat. Efter att ha organiserat all data är det dags att sitta och analysera vad du har. Återigen är det viktigt att ta dina data och binda det tillbaka till din övergripande "hela bilden" fråga. Även om dina data visar motsatsen till vad du trodde eller förutspådde är det ditt ansvar att presentera alla data på ett opartiskt sätt.
  • Försök att kombinera alla data till en omfattande bild av kulturen, beteendet eller annan aspekt av livet som du försökte kvantifiera med denna forskning.
  • Bild med titeln Gör en försäljningspresentation Steg 5
    3. Presentera dina resultat. När du har genomfört ditt forskningsprojekt och analyserat dina slutliga fynd kan du behöva presentera din slutförda etnografiska rapport till den organisation som sponsrade eller finansierade din forskning. Så här blir din information tillgänglig för en bredare publik och hur ditt arbete börjar delta i den akademiska konversationen om ämnet.
  • Det kan också vara värt att försöka publicera några av dina resultat i en relevant akademisk tidskrift eller annan typ av publikation. Detta kommer att hjälpa dig att nå en ännu bredare publik.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande