Hur man följer upp efter en telefonintervju

Grattis! Du hade en telefonintervju för ett nytt jobb, och nu undrar du hur och även om du ska följa upp. Inom en dag i din intervju borde du följa upp med ett tackmeddelande som bekräftar ditt intresse för positionen. Om det har varit några veckor och du har inte hört något, är ett snabbt samtal eller ett e-postmeddelande för att kontrollera statusen för positionen är vanligtvis lämplig. Även om du lär dig att du inte fick jobbet, kunde ett välutrustat uppföljningsbrev få hänsyn till framtida möjligheter.

Steg

Metod 1 av 3:
Skickar ett tackbrev
  1. Bild med titeln Följ upp efter en telefonintervju Steg 1
1. Skicka ditt brev inom en dag i din intervju. Ju tidigare du kan skicka ditt tack brev, desto bättre. Detta beror på att du fortfarande är fräsch i din intervjuares sinne strax efter din intervju. Om du inte kan skicka brevet direkt, skicka det inte mer än 24 timmar efter din intervju.
  • Om till exempel din intervju var i slutet av arbetsdagen, kanske du vill vänta till nästa morgon för att skicka din anteckning. På det sättet är det inte förlorat i en inkorg eller under en hög med post från föregående dag.
  • Bild med titeln Följ upp efter en telefonintervju Steg 2
    2. Bestäm om du vill skicka ett e-postmeddelande eller skriftligt brev. I de flesta fallen, en email är det snabbaste och mest lämpliga sättet att skicka ett tack efter en telefonintervju. I sällsynta fall kan ett skrivet och handtecknat brev vara ett bättre val.
  • Om det företag som din intervjuar inte har e-postadresser eller en webbläsare, är ett hårt brev lämpligt.
  • Om du vet att du är en av 2-3 kandidater som fick en intervju för en hög nivå, kan en undertecknad anteckning på formellt brevpapper också vara en bra idé.
  • Handskrivna bokstäver ska levereras så snart som möjligt efter en intervju. Överväg att släppa av ditt brev i receptionen eller ha det skickas över snarare än att skicka det via posten.
  • Bild med titeln Följ upp efter en telefonintervju Steg 3
    3. Skriv ett e-postämne som anger det jobb som du intervjuade. Din ämneslinje ska tydligt kommunicera två saker: Din e-post är ett tack, och den position du intervjuade för. Att anställa chefer talar ofta med många människor om många jobb hela dagen. Du måste hjälpa dem att komma ihåg vem du är eller de kan ignorera din email.
  • Ett exempel på en klar, kortfattad ämnesrad är "Tack - Kundtjänst Associate Interview."
  • Bild med titeln Följ upp efter en telefonintervju Steg 4
    4. Adressera ditt brev till din intervjuare. Även om den person som intervjuade är du inte handledaren för positionen, vill du tacka dem. Du pratar ofta med en anställningschef under en telefonintervju, och de är den som kommer att göra rekommendationer till chefen för personliga intervjuer. Det är därför du vill vara frisk i deras sinne.
  • Starta ditt brev med en enkel, "kära mr. Jones, "eller" Kära MS. Smed."Salutationen behöver inte vara kreativ, det behöver bara ta itu med din intervjuare.
  • Om du talade med mer än en person, ska du skriva separata bokstäver för varje intervjuare. Starta inte ditt brev med "Kära Mr. Jones och MS. Smed."
  • Bild med titeln Följ upp efter en telefonintervju Steg 5
    5. Tack den person som använder en detalj från intervjun i första stycket. Du vill hålla din anteckning kort nog att det inte är en börda att läsa. Din första stycke ska vara 2-3 meningar långa. I den första meningen, tack i din intervjuare för att ta dig tid att prata med dig. I andra meningen upprepa ditt intresse för positionen genom att nämna något du gillade om din intervju.
  • "Tack för att du tog dig tid att prata med mig om kundservice Associate Position. Jag tyckte om att höra om den olika kunden som ditt lag arbetar med varje dag. Att veta att det här jobbet verkar vara en idealisk match för mina intressen och skicklighetsuppsättning."
  • Bild med titeln Följ upp efter en telefonintervju Steg 6
    6. Prata om en relevant färdighet eller erfarenhet i andra stycket. Liksom första stycket bör andra stycket vara 2-3 meningar långa. Använd detta utrymme för att påminna din intervjuare av en eller två unika färdigheter eller erfarenheter som gör dig en bra passform för positionen. Om du glömde att nämna något i intervjun, använd detta utrymme för att ta itu med det också.
  • Du vill inte återkalla mjuka färdigheter som stark kommunikation eller bra människor färdigheter. Även om det är sanna är de saker som många citerar och få kan säkerhetskopiera. I stället, titta på hårda färdigheter eller tidigare jobb som är redo för den här nya positionen.
  • Till exempel, "Förutom min entusiasm för kundtjänst tar jag med mig 5 års erfarenhet som hanterar call centers. Detta ger mig inte bara en bakgrund i direkt kundinteraktion utan möjligheten att felsöka problem och organisera teammål, som båda skulle vara en tillgång i denna position."
  • Bild med titeln Följ upp efter en telefonintervju Steg 7
    7. Sluta ditt brev med din kontaktinformation och ett slutligt tack. I slutet av ditt tack brev, låt din intervjuare veta hur de kan nå dig om de har ytterligare frågor. Då tacka dem en gång till för sin tid och uttrycka ditt intresse för en personlig intervju.
  • "Om du har några ytterligare frågor om min bakgrund eller erfarenhet, kan du alltid nå mig på (000) 000-0000 eller johndoe @ e-post.com. Tack igen för din tid, och jag hoppas vi kan prata om denna position igen inom en snar framtid."
  • Bild med titeln Följ upp efter en telefonintervju Steg 8
    8. Skriv ditt brev med "uppriktigt" eller en annan lämplig stängning. "Med vänliga hälsningar," "hälsningar" och "din," är de enklaste, vanligaste sätten att stänga ditt brev. Dessa arbete för de flesta telefonintervju tacka dig bokstäver. Följ din stängning med ditt för- och efternamn. På det här sättet vet din intervjuare att det är du, och inte den andra Johannes som intervjuade för 2 dagar sedan.
  • Om du tackar någon du redan vet professionellt eller med vilken du har talat flera gånger, en stängning som "med tanke på" "hjärtligt," eller "din respektfullt", kan vara mer lämpliga.
  • Metod 2 av 3:
    Fråga om positionsstatus
    1. Bild med titeln Följ upp efter en telefonintervju Steg 9
    1. Ge din intervjuare minst 1 vecka innan du följer upp. Om inte din intervjuare sa att du borde höra tillbaka i morgon eller att du inte hörs tillbaka i en månad, ge dem en vecka innan du frågar om jobbstatus. Kom ihåg att det här jobbet är en av många saker som din intervjuare arbetar med, så trots att du är upphetsad, kommer de att behöva tid att fatta ett beslut.
  • Bild med titeln Följ upp efter en telefonintervju steg 10
    2. Välj om du ska ringa eller maila. Denna del är knepig eftersom det verkligen är en fråga om din anställningschefens preferens. Om din intervjuare angav att du antingen ska ringa eller maila med några frågor, följ instruktionerna. Annars, överväga fördelarna och nackdelarna med varje.
  • Ett e-postmeddelande kräver inte omedelbar uppmärksamhet, så det anses vara mindre distraherande och störande. E-postmeddelanden är dock lättare att ignorera och mindre benägna att få ett svar.
  • Ett telefonsamtal är mer benägna att nå din intervjuare och kan vara mer personligt när det är korrekt. Men om det är felaktigt tidsbestämd, kan det vara en distraktion. Undvik att ringa runt lunch, första på morgonen, eller strax före arbetsdagens slut.
  • Tänk på arten av jobbet, också. Om det är en skrivposition, till exempel, är ett mail en bättre show av din skicklighet. Om det är ett försäljningsjobb visar ett samtal att du inte är rädd för att hämta telefonen.
  • Bild med titeln Följ upp efter en telefonintervju Steg 11
    3. Håll din förfrågan kort och artig. Kom ihåg att anställningschefen har mycket mer pågår än det här jobbet. Vara hänsynsfull av sin tid, och fråga om att bolaget är i anställningsprocessen. Upprepa ditt intresse för positionen, och fråga om de har fattat ett beslut. Vänta sedan på deras svar.
  • "Hej herr. Jones. Jag är fortfarande väldigt intresserad av kundservice Associate Position Vi talade om förra veckan, och jag vill fråga om om ett beslut har fattats om andra intervjuer, "fungerar bra för ett mail eller på telefonen.
  • Om du bestämmer dig för att skicka ett mail, titel är ämnet så att intervjunaren vet vad du frågar och vilken position du frågar om. Prova en titel som "Uppföljning av kundservice Associate."
  • Glöm inte att underteckna ditt mail med ditt fullständiga namn så att din intervjuare vet vem som når ut till dem.
  • Bild med titeln Följ upp efter en telefonintervju Steg 12
    4. Acceptera deras svar på din förfrågan. Du vill inte bombardera din intervjuare med för många frågor. Om du är i telefon kan en enda uppföljning vara acceptabel. Om du skrev ett e-postmeddelande, om inte det finns ett riktigt trängsel som ett konkurrerande jobbbjudande som du behöver kommunicera, svara inte.
  • Om ett företag inte har fattat ett beslut ännu, får du veta, "Vi är fortfarande i färd med att minska vår kandidatpool vid den här tiden." Detta är ett normalt svar och en du bör inte pressa anställningschefen om för ytterligare detalj.
  • En rimlig uppföljningsfråga för ett telefonsamtal kan vara, "har du en beräknad tidsram för nästa steg i anställningsprocessen?"
  • Metod 3 av 3:
    Svara på ett avslag
    1. Bild med titeln Följ upp efter en telefonintervju Steg 13
    1. Skicka ett mail eller brev. Även om du talade med anställningschefen på telefonen, vill du följa upp ett avslag. Om du skickade ett tackmeddelande om du ska skicka ett mail i det här fallet också. Om du skrev ett tackbrev, använd ett brev här, också.
    • Att följa upp efter att ha blivit avvisad från ett jobb är det inte bara bra form. Det ger dig en chans att bekräfta ditt intresse för företaget och fråga om andra öppningar i ditt fält.
  • Bild med titeln Följ upp efter en telefonintervju steg 14
    2. Tack din intervjuare för sin tid i första stycket. Ditt svar ska vara kort, som ditt tack not. Håll din första stycke till 2-3 meningar. Använd detta utrymme för att återigen tacka din intervjuare för sin tid och överväga, och bekräfta ditt intresse för företaget.
  • "Det var ett nöje att tala med dig om kundservice Associate Position med Conner Advertising. Jag lärde mig en betydande mängd om Conners kundvårdsinitiativ, och är nedslående jag får inte delta i dem just nu."
  • Bild med titeln Följ upp efter en telefonintervju Steg 15
    3. Ge all information som kan ha uppstått efter intervjun. Om du slutförde en karriärkunskaper, fick en kampanj eller fått speciellt erkännande, nämnde det i din uppföljningsanmärkning. Detta visar din intervjuare inte bara att du har en igenkännlig skicklighet, men att du är dedikerad till ditt fält och din karriärutveckling.
  • "Eftersom vi senast talade, har jag genomfört The Freshdesk Software Training Course, som gav mig praktisk erfarenhet med detta helpdesk-program."
  • Bild med titeln uppföljning efter en telefonintervju steg 16
    4. Upprepa ditt intresse för företaget eller fältet. Låt anställningschefen veta att du fortfarande är intresserad av framtida möjligheter. Minns de uppgifter som de skisserade i din intervju och visar hur dina färdigheter och erfarenheter uppfyller företaget eller lagkulturen.
  • "Medan jag är besviken över att jag inte kan ta med dessa nya färdigheter i denna position, är jag fortfarande entusiastisk över övergång till reklamvärlden. Conners historia att skapa kunddrivna lösningar talar till mig som en professionell. Jag hoppas att jag i framtiden kommer att kunna använda min omfattande erfarenhet som hanterar kundförfrågan flöde till vidare den processen."
  • Bild med titeln Följ upp efter en telefonintervju Steg 17
    5. Begär ditt CV hållet på filen. Låt din intervjuare veta att du vill att de ska hålla dig i åtanke för framtida positioner. Om det har funnits några uppdateringar av ditt CV, bifoga den senaste kopian till ditt mail eller skicka en ny kopia med ditt brev.
  • "Jag hoppas verkligen att vi har möjlighet att arbeta tillsammans i framtiden. Jag har bifogat den senaste kopian av CV. Om några positioner uppstår för vilka mina färdigheter och erfarenheter är en stark passform, skulle jag gärna prata med dig och ditt lag igen."
  • Bild med titeln Följ upp efter en telefonintervju Steg 18
    6. Stäng med ett slutligt tack och din kontaktinformation. Tack din intervjuare en sista gång för att hålla dig uppdaterad under intervjuprocessen. Se till att de har ditt namn och telefonnummer. Stäng sedan brevet med "med vänliga hälsningar", följt av ditt fullständiga namn.
  • "Jag skulle vilja tacka för att du inte bara talar med mig men att vara så kommunikativ under intervjuprocessen. Om du någonsin behöver nå mig, ring mig på (000) 000-0000 eller maila mig på Johndoe @ e-post.com. Jag ser fram emot när våra professionella vägar korsar igen.
    vänliga hälsningar,

    John Doe "
  • Prov e-post och svar

    Tack e-post för att följa upp efter en telefonintervju

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Dos och inte för att följa upp efter en telefonintervju

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Svar på ett meddelande om arbetsavslag

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Tips

    Om ett jobbpost eller intervjuare specifikt anger inga uppföljningsanrop eller e-postmeddelanden, lyssna på dem. Det betyder nej tack noter eller förfrågan ringer. Ignorerar dessa instruktioner kan negativt påverka din chans för positionen.
  • Tänk på företagskulturen när den följer upp. Om det är ett mer ledigt företag, som en teknisk start, kallar någon herr. eller ms. kan vara för formell. Om så är fallet, använd deras förnamn. I en mer formell miljö, som ett advokatbyrå, håller fast med efternamn.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande