Hur man frågar en rekryterare för en intervju

Att arbeta med en rekryterare kan vara ett bra sätt att hitta ditt nästa jobb. De ska göra allt Legwork att söka och ställa in intervjuer för dig, vilket gör processen mycket lättare. Men hur börjar du arbeta med en rekryterare i första hand? I de flesta fall kommer rekryteraren att vilja intervjua dig och se om du är en bra passform för sina tjänster. De kan också ställa in intervjuer för dig med potentiella arbetsgivare, så du måste ta reda på allt du kan om dessa positioner. Det här är viktiga första steg på väg till ett spännande nytt jobb.

Steg

Metod 1 av 3:
Få intervjuer med rekryterare
  1. Bild med titeln Fråga en rekryterare för en intervju steg 1
1. Leta reda på rätt nummer eller e-postadress för rekryteraren. De flesta rekryterare skickar sin kontaktinformation på sina profiler eller webbplatser, så det borde inte vara för svårt att hitta. Bara bekräfta all den informationen så du vet att du kontaktar rätt person.
  • Om du vill nå ut till en specifik rekryterare som arbetar på en större byrå, kan du kontakta byråns allmänna hjälplinje och be om en katalog.
  • Om du har svårt att hitta rätt kontaktinformation kanske den här rekryteraren kanske inte är den bästa att arbeta med.
  • Bilden med titeln Fråga en rekryterare för en intervju steg 2
    2. Presentera dig själv till rekryteraren. Som med något professionellt möte är Manners nyckel. Om du skriver ett mail, börja med en artig "kära", följt av rekryterarens fullständiga namn. Ange sedan ditt eget namn och din anledning att kontakta dem.
  • En bra öppning är:
    Kära herr. Michael smith,
    Jag heter Kaitlin Johnson och jag letar efter arbete i fältet Software Design. Jag hoppades att arbeta med dig för att hjälpa till att hitta ett jobb i den industrin.
  • Använd inte bara rekryterarens förnamn i den ursprungliga kontakten. Detta är för avslappet eftersom du inte känner till dem än.
  • Om du ringer till telefonen, förbered dig några snabba meningar för att presentera dig själv. Säga, "Hej, jag letar efter mr. Michael smith. Jag är en mjukvaruingenjör hoppas att arbeta med honom för att hitta ett nytt jobb."
  • Bild med titeln Fråga en rekryterare för en intervju steg 3
    3. Berätta rekryteraren din breda färdighet så att de vet vilket fält du matchar. Spendera inte tid att gå igenom din fulla arbetshistoria. Rekryterare arbetar i allmänhet bara med människor som är en bra passform för de företag de arbetar med. Börja med att ange din breda erfarenhet och färdigheter på branschnivå. På det sättet kommer de att veta att du är en match för sina tjänster.
  • Till exempel kan du säga, "Jag är utbildad som en fysioterapeut och letar efter mitt första jobb. Jag avslutade min examen från Iona College och internerade på tre kliniker under min utbildning."
  • Du kan också säga, "Jag är en tidigare lärare, men letar efter att använda min erfarenhet av kommunikation och lagledarskap för att övergå till marknadsföringsfältet."
  • Bild med titeln Fråga en rekryterare för en intervju steg 4
    4. Var upphetsad och entusiastisk över utsikterna att arbeta tillsammans. Rekryterare vill ha entusiastiska kunder som följer genom intervjuer och erbjudanden. Använd språk som förmedlar din entusiasm. Ord som "motiverad" "dedikerad", "upphetsad" och "ser fram emot att" verkligen visa att du är den typ av driven person som en rekryterare vill arbeta med.
  • Kom ihåg att hålla ditt språk formellt och respektfullt. Säg inte något som "Jag är super upphetsad att jobba med dig!"Det är oprofessionellt. Gör det något som "Jag ser fram emot att samarbeta med dig för att hitta en ny karriär."
  • Bild med titeln Fråga en rekryterare för en intervju steg 5
    5. Förklara eventuella luckor i ditt CV. Rekryterare vill veta varför du hade länge återuppta luckor, eller varför du för närvarande är arbetslös. Detta påverkar de jobb de kan hitta för dig. Var ärlig, men sätta en positiv snurr på några luckor som dessa. Kanske har du förlorat ditt jobb på grund av ekonomin, vilket är förståeligt. Oavsett orsakerna, var redo att förklara dem.
  • Ett bra sätt att förlora ditt jobb är "Jag var en dedikerad medarbetare, men tyvärr var jag avskedad under den senaste ekonomiska nedgången. Sedan dess har jag haft en svår tid att hitta nytt arbete."
  • Du kan också ha blivit avfyrade från tidigare jobb på grund av dålig prestanda. I det här fallet kan det hjälpa att säga att du brukade vara mer omogen och har lärt sig viktiga lektioner på hårt arbete sedan dess.
  • Bild med titeln Fråga en rekryterare för en intervju steg 6
    6. Ange tydligt att du skulle vilja ha en intervju. Efter introduktionerna är ur vägen, kom till den punkten: du vill ha en intervju. Var inte blyg om att fråga direkt. Rekryterarna kommer att uppskatta att du är respektfull för sin tid genom att kommunicera dina behov tydligt.
  • Säg något som, "Om du tror att jag är en bra match för dina kunder, skulle jag älska att skapa en intervju med dig. Vänligen meddela mig när vi kan tala vidare."
  • Bild med titeln Fråga en rekryterare för en intervju steg 7
    7. Fäst ditt CV och referenser om du skickar ett e-postmeddelande. Om rekryteraren är intresserad av att arbeta med dig, så kommer de definitivt att titta på ditt CV. Spara tid genom att skicka den med din första kontakt. På det sättet behöver de inte skriva dig för att be om det.
  • Var noga med att kontrollera ditt CV i förväg för att se till att det är aktuellt och fritt från fel eller typsnitt.
  • Om du är i telefon med rekryteraren, erbjuda att skicka ditt CV över så snart du är klar. Kom ihåg att följa med det erbjudandet!
  • Bild med titeln Fråga en rekryterare för en intervju steg 8
    8. Gå vidare om rekryteraren inte följer upp. Rekryterare är upptagna och de arbetar med många kunder, så det är normalt om de inte kommer tillbaka till dig. Det här är inte personligt. Rekryteraren trodde förmodligen bara att du inte var en bra passform för sina tjänster. Känn reda på andra rekryterare som kommer att arbeta med dig.
  • Om du satt på att arbeta med en viss rekryterare, skicka ett uppföljnings-mail för att se om de fick din första. Annars, fortsätt och kontakta andra rekryterare.
  • Metod 2 av 3:
    Frågar om arbetsgivare intervjuer
    1. Bild med titeln Fråga en rekryterare för en intervju steg 9
    1. Kan du berätta mer om den här positionen? När rekryteraren matchar dig med en arbetsöppning, bör de vara bekanta med jobbet och företaget, så ta reda på så mycket du kan från dem. Få en bra förståelse för den roll du fyller, liksom företaget och företagskulturen så du är beredd på jobbintervju.
    • Känn dig fri att berätta rekryteraren om du inte tror att ett jobb är rätt för dig. De kan justera sin sökning för att hitta något mer relevant för dig.
    • Om rekryteraren bara har vaga idéer om positionen, kanske de inte har gjort sina läxor i matchande dig med det här jobbet. Att hitta en annan rekryterare som jobbar är ett bättre alternativ.
  • Bild med titeln Fråga en rekryterare för en intervju steg 10
    2. Hur länge har positionen varit öppen? Detta kan tipsa dig till eventuella problem med rollen eller företaget. Till exempel, om jobbet har varit öppet i ett år, kan detta indikera att det finns problem med företagets anställningsprocess. Du kanske vill ompröva att göra intervjun i det här fallet.
  • Å andra sidan betyder en nyare position bara en vecka eller så gammal förmodligen att det finns färre sökande och du får mindre konkurrens.
  • Om det är en nyare position, var förberedd för intervjun och anställningsprocessen att ta lite längre tid. Företaget börjar bara sin sökning och behöver tid att få sina kandidater.
  • Bilden med titeln Fråga en rekryterare för en intervju steg 11
    3. Vad är ditt förhållande till det här företaget? Bra rekryterare har massor av branschkontakter, så du har ett bättre skott på jobbet om din rekryterare har någon form av relation med företaget. Kanske de känner till anställningschefen, eller kanske arbetar de med företaget regelbundet. Det här är alla goda tecken på att rekryteraren har gjort jobbet för att placera dig på jobbet.
  • De behöver inte känna till att anställa chefen personligen, men ett svar som "Jag har inte talat med den här anställningschefen, men jag har lagt kandidater med detta företag innan" är ett acceptabelt svar.
  • En rekryterare som försöker matcha dig med företag som de aldrig har arbetat med är inte nödvändigtvis dålig, men titta på mönster. Om de gör det regelbundet, kanske de inte har många branschkontakter.
  • Bild med titeln Fråga en rekryterare för en intervju steg 12
    4. Varför lämnade den tidigare personen denna position? Detta är en viktig fråga att lära dig om företagskulturen du går med. Om den tidigare medarbetaren bara flyttat till ett nytt företag utan någon särskild anledning eller främjas, så är det ett gott tecken på att det inte finns några uppenbara interna problem hos företaget. Men om de slutar över en tvist, kanske du vill vara försiktig med det här företaget.
  • Detta kan vara en helt ny position, som i allmänhet är ett gott tecken och indikerar att företaget växer.
  • Det här är också ett bra sätt att fråga om medarbetarnas omsättning hos företaget som helhet. Hög omsättning, eller massor av anställda som arbetar där i mindre än ett år, är i allmänhet ett dåligt tecken.
  • Bild med titeln Fråga en rekryterare för en intervju steg 13
    5. Vilka huvudkunskaper kräver detta jobb? Så här kan du bedöma huruvida ett jobb är relevant för dig och förbered dig för intervjun. En bra rekryterare kommer att matcha dig med jobb som passar in i din skicklighet och erfarenhet. Om rekryteraren matchar dig med jobb ut ur din skicklighet, gör de inte det bästa jobbet för dig.
  • Om du letar efter försäljningsjobb, är det normalt för jobbet att kräva färdigheter i kommunikation, lagarbete, förhandlingar och offentligt talande.
  • Å andra sidan, om du letar efter en programmerare och din rekryterare matchar dig med ett försäljningsjobb, så är det förmodligen inte en bra passform för dig.
  • Bild med titeln Fråga en rekryterare för en intervju steg 14
    6. Vad är intervjuprocessen som? Om rekryteraren har kontakter inom ett företag, bör de veta saker som hur många omgångar av intervjuer det kommer att finnas, vad tidsramen för att hyra är, och som kommer att intervjua dig. Få så mycket information från rekryteraren som möjligt så du vet exakt vad du kan förvänta dig för intervjun.
  • Om rekryteraren känner till anställningschefen, kan de till och med kunna berätta några av de frågor som kan komma upp i intervjun. Detta är en stor fördel.
  • Metod 3 av 3:
    Hitta en rekryterare
    1. Bild med titeln Fråga en rekryterare för en intervju steg 15
    1. Hitta en rekryterare som fungerar i ditt fält. De flesta rekryterare specialiserar sig på matchande kandidater inom specifika branscher, så du har lycka till med en klar uppfattning om det område du vill arbeta i. Fokusera din sökning i den specifika industrin så att du kan hitta den perfekta rekryteraren för dig.
    • Var noga med att dina karriärmål raderar med dina färdigheter. Om du vill vara en IT-ingenjör men du har en biologi grad, så är dina färdigheter inte upp med branschen. En rekryterare kommer förmodligen inte att fungera med dig i det här fallet.
    • Om du arbetar på en karriär byte, då kan du behöva göra lite extra arbete för att ta reda på var dina färdigheter passar. Var noga med att identifiera eventuella överförbara färdigheter som du har från din gamla industri. Till exempel har en lärare bra talande och kommunikationsförmåga.
  • Bild med titeln Fråga en rekryterare för en intervju steg 16
    2. Titta igenom online rekryterare kataloger. Både enskilda rekryterare och rekryteringsföretag publicerar sina tjänster. Online kataloger är några av de bästa källorna för att hitta rekryterare i varje bransch, så dessa guider är ett bra ställe att börja.
  • Rekryterare.com är en av de största rekryteringsplatserna online. LiveCareer och selectrecruiters är också populära.
  • Det är bäst att söka efter dessa kataloger per bransch. På det sättet kan du hitta personer som arbetar i fältet du vill komma in.
  • Bild med titeln Fråga en rekryterare för en intervju steg 17
    3. Sök LinkedIn för rekryterare profiler. Tusentals rekryterare och rekryteringsbyråer har en närvaro på LinkedIn. Ställ in dina sökinställningar till "Rekryterare", sedan sök efter den specifika industrin du vill arbeta med för att se ett urval av relevanta rekryterare.
  • Om du letar efter marknadsföring, ställ dina preferenser för "Rekryterare" och skriva "marknadsföring och PR" i sökfältet.
  • Om du letar efter rekryterare på LinkedIn, var noga med att ställa in din profil för att visa att du letar efter ett jobb. Annars kan rekryteraren passera dig över.
  • Bild med titeln Fråga en rekryterare för en intervju steg 18
    4. Fråga vänner eller personliga kontakter om de någonsin har arbetat med en rekryterare. Ord av mun är ett bra sätt att veta om en rekryterare är tillförlitlig. Kolla dina vänner, familj och ditt professionella nätverk för att se om någon vet eller har arbetat med en bra rekryterare. Om så är fallet, får du sedan sin kontaktinformation så att du kan nå ut.
  • Om någon känner till en rekryterare, se om de ska presentera dig. Detta kan vara ett bra sätt att få din fot i dörren.
  • Bild med titeln Fråga en rekryterare för en intervju steg 19
    5. Ställ in dina jobbsökprofiler för att säga att du letar efter rekryterare. Du kan också kunna få rekryterarna att komma till dig. Om du har profiler på webbplatser som LinkedIn eller faktiskt, sätt dem för att visa att du söker arbete och vill hitta rekryterare. På det sättet kommer rekryterare att kolla ut kandidater veta att du är någon de kan nå ut till.
  • Var noga med att undersöka alla rekryterare som kontaktar dig. Sök online för recensioner eller testimonials till ogräs ut någon som kan vara skrupelfria.
  • Bild med titeln Fråga en rekryterare för en intervju steg 20
    6. Undersöka de företag som rekryterarna du hittar arbete med. Gör lite mer grävning när du hittar en rekryterare som arbetar i din bransch. Kolla in de företag som de har arbetat med i det förflutna för att få en uppfattning om de typer av jobb de kan hitta för dig. Om det här är företag är du intresserad av att arbeta för, då ännu bättre!
  • Till exempel, om du vill arbeta i det, då skulle en rekryterare som har arbetat med Apple och Google vara en bra match för dig.
  • Om du har problem med att hitta en rekryters referenser, är det förmodligen bäst att hoppa över att arbeta med dem. Du vill inte arbeta med några scammers.
  • Tips

    Följ alltid med vad du säger att du ska göra med en rekryterare. Om du säger att du kommer att ringa på en viss tid, var noga med att göra det. Annars verkar du opålitlig.
  • Det är inget fel att nå ut till flera rekryterare samtidigt. Känn dig fri att arbeta med så många som du vill. Det är dock bra att låta rekryterarna veta att du arbetar med andra.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande