Hur man utför intervjuer för forskning

Om du sätter ihop en nyhetsrapport, en dokumentärfilm eller samlar muntlig historia för alla typer av personliga projekt, måste du sannolikt utföra 1 eller fler forskningsintervjuer för att samla den information du behöver. Medan dessa intervjuer kan vara relativt informella (om de inte sänds live) måste du göra några förberedelser i förväg, inklusive att ha en skriftlig lista över frågor att fråga. Låt intervjuaren svara på frågorna som de passar, och styr intervjun så att alla dina frågor är tillräckligt besvarade.

Steg

Del 1 av 3:
Att lägga grundarbete för en intervju
  1. Bild med titeln Utför intervjuer för forskningssteg 1
1. Forskning Intervju-ämnet för att förbereda dig före intervjun. Om du intervjuar någon i ett fält är du inte redan bekant med, ta 2 eller 3 dagar före intervjun att lära dig om fältet. Om du går in i intervjun utan ett fast grepp om de grundläggande fakta som du frågar om, kommer din okunnighet att stöta på den intervjuade och intervjun kommer inte att producera mycket intressant information.
  • Till exempel, om du intervjuar en lokal biolog om minskande groda populationer, läs upp vad typer av grodor och groda rovdjur bor i området och ta reda på hur mycket av groda befolkningen har dött av.
  • Bild med titeln Utför intervjuer för forskningssteg 2
    2. Förklara syftet med intervjun minst en vecka i förväg. Att klargöra intervjuens syfte till den intervjuade kommer att hjälpa den person du intervjuar vet vad de kan förvänta sig från intervjun och kommer att tillåta dem att känna sig trygga. Nämna ungefär hur många frågor du har, vad några av dem kommer att ta itu med, och ungefär hur länge du tycker att intervjun tar.
  • Om du ställer in intervjun över telefonen eller via e-post, säg något som "tack för att du godkänner några frågor. Jag är mest intresserad av att fråga dig om din omfattande kunskap om förlagsindustrin. Jag har cirka 10 frågor, men jag tror inte att det kommer att ta mer än 30 minuter."
  • Bild med titeln Utför intervjuer för forskningssteg 3
    3. Välj en inställning där både du och den intervjuade är bekväma. Mötas för att genomföra intervjun i ett neutralt utrymme. Försök att undvika ett utrymme med distraktioner, som ett rum bredvid en upptagen motorväg. Till exempel, planera intervjun för ett tomt konferensrum på ett hotell eller ett bibliotek, istället för att be ämnet att komma till ditt hem.
  • Om du utför intervjun över telefonen, hitta en tid när du och den intervjuade är båda gratis.
  • Bild med titeln Utför intervjuer för forskningssteg 4
    4. Ta med en videokamera eller röstinspelare för att spela in intervjun. De flesta smartphones har appar som kan spela in ljud, så du kanske redan har en lämplig inspelningsenhet i fickan. Om du föredrar en högkvalitativ inspelning, använd en videokamera eller en annan typ av ljudinspelare. Ta åtminstone en penna och ett papper med dig för att skriva ner ämnets svar.
  • Berätta inte själv att du kommer ihåg intervjun! Om du inte spelar in frågorna och svaren kommer du sannolikt att glömma detaljer.
  • Del 2 av 3:
    Skriva och ställa effektiva frågor
    1. Bild med titeln Utför intervjuer för forskningssteg 5
    1. Skriv ut 6-8 frågor att fråga under intervjun. Planera att få dina frågor på ett pappersark med dig när du går in i intervjuprummet. Det är bra om du spontant kommer med en handfull uppföljningsfrågor under intervjun, men det är viktigt att de viktigaste frågorna är sammansatta innan du sätter dig ner med ämnet. Till exempel, om du intervjuar en publiceringsspecialist, skriv frågor som:
    • "Hur fick du din start i branschen?"
    • "Vad är din favorit typ av bok för att se publicerad?"
    • "Vad skulle du rekommendera för några unga män eller kvinnor som skulle vilja gå in i publicering?"
  • Bild med titeln Utför intervjuer för forskningssteg 6
    2. Hantverk frågor som kommer att generera mer än ett ja eller inget svar. För att framkalla artikulerade, grundliga svar från din intervjuade, ge dem öppna frågor som gör det möjligt för dem att utarbeta och ge sina tankar om frågan. Undvik att ställa enkla frågor som kan besvaras med ett enda ord. Bra introduktionsfraser för öppna frågor inkluderar "Vad tycker du ..." "Säg mer om ..." eller "Vad skulle du föreslå .. ."
  • Till exempel, om du frågar något, "tror du att stadsplanerna har gjort ett bra jobb att lägga ut det nya downtown-området?"Ämnet kan bara svara" ja "eller" nej."
  • Istället, fråga, "Vad tycker du är några av styrkorna och svagheterna på de sätt som staden planerar lagt ut det nya downtownområdet?"
  • Bild med titeln Utför intervjuer för forskningssteg 7
    3. Strukturera dina frågor objektivt och utan bias. Om de frågor du frågar blir för subjektiv, eller om du försöker leda den intervjuade för att ge ett visst svar, kommer intervjun att förlora en del av sin objektivitet. Oavsett personliga känslor om ämnet för din fråga, ord din fråga så att den intervjuade kan uttrycka sin personliga hållning utan att känna sig ledande eller antagoniserad.
  • Undvik till exempel en fråga som, "Är det inte sant att förlagsindustrin vägrar att betala kvinnor så mycket som det betalar män?"
  • Försök att fråga istället: "Vad är dina synpunkter på vad vissa människor uppfattar att vara ett könsskillnad i branschen?"
  • Bild med titeln Utför intervjuer för forskningssteg 8
    4. Ställ frågor som är tydliga, generösa och jargongfria. Om du inte planerar att genomföra en mycket aggressiv intervju (som inte rekommenderas), börja med frågor som är breda i räckvidd och bli mer specifik när intervjun fortskrider. Undvik att använda branschspecifik jargong (speciellt om den intervjuade inte är bekant med villkoren). Slutligen ord dina frågor så tydligt som möjligt för att undvika missförvaltning.
  • Till exempel, undvika att fråga, "gör pay-to-print eller fåfänga pressar skadat det stora publicerade husets skattemässiga tillstånd?"
  • I stället, fråga något, "Finns det några trender inom publicering som du tycker är skadliga för branschen övergripande?"
  • Del 3 av 3:
    Beter sig under intervjun
    1. Bild med titeln Utför intervjuer för forskningssteg 9
    1. Få verbalt eller skriftligt tillstånd att genomföra intervjun. Det är avgörande att du får varje ämnes verbala samtycke till att spelas in innan du börjar intervjun. Utan detta samtycke kunde intervjuaren hävda att du registrerade dem olagligt. Slå på inspelaren eller videokameran och fråga intervjuaren att säga något som, "Jag godkänner frivilligt att intervjuas för akademisk och historisk forskning."
    • Om du hellre inte kommer att fråga omedelbart före intervjun, fråga intervjuaren att fylla i ett samtycke formulär en vecka innan intervjun äger rum. Om ämnet vägrar att ge sitt samtycke, kan du inte lagligt göra intervjun.
    • För ett samlevnadsformulär, se online på: https: // ManagementHelp.Org / BusinessResearch / Condent-Form.htm.
  • Bild med titeln Utför intervjuer för forskningssteg 10
    2. Vägleda intervjun längs sekvensen av frågor du har planerat. Tänk på att du har ansvaret för takt och riktning av intervjun. Om konversationen rör sig för långsamt, eller om du är redo att gå vidare, tveka inte att ta upp nästa fråga. Pacing av intervjun är särskilt viktigt när du utför forskning, eftersom du i vissa inställningar måste intervjua flera individer i en liten tid.
  • Om de intervjuade lingarna för länge på en specifik fråga, försök att flytta saker. Säg något, "Jag uppskattar dina insikter. Jag skulle vilja vända mig till ett annat ämne på den här tiden: Vad är den bästa college major för en karriär i publicering?"
  • Bild med titeln Utför intervjuer för forskningssteg 11
    3. Lyssna uppmärksamt och behålla lugn eftersom den intervjuade talar. Visa att du är engagerad med och intresserad av vad intervjuaren säger genom att behålla god ögonkontakt och reagera verbalt till sina huvudpunkter. Det sagt, undvik att se överraskad eller ge bort en personlig bias. Denna typ av beteende kan påverka intervjuaren att ändra sitt svar, minskade objektiviteten i intervjun.
  • Till exempel, även om den intervjuade säger något överraskande som: "Jag tycker att det är bra att grodorna dör!"Undvik att hoppa upp eller skrika" vad!?"
  • Bild med titeln Utför intervjuer för forskningssteg 12
    4. Visa känslighet och sympati med intervjuas svar. Under en intervju kan känsliga eller seriösa ämnen uppstå, eller ämnet kan säga saker som är meningsfulla för dem. I dessa fall, visa känslighet och sympati i ditt ansiktsuttryck och kroppsspråk. Le och nicka för att visa ditt intresse för vad intervjuaren säger, eller skaka ditt huvud och rynka om de tar upp en obehaglig statistik.
  • Till exempel, säg att den intervjuade säger: "Jag blev intresserad av stadsplanering efter att en vän dödades i ett dåligt utformat korsning."Det skulle vara olämpligt att säga," så vad?"Eller" som suger."Istället, säg något som," Jag är ledsen att höra det - det är en riktig tragedi."
  • Bild med titeln Utför intervjuer för forskningssteg 13
    5. Jot ner några slutliga anteckningar efter att intervjun har ingått. Ta 5 minuter efter intervjun att samla dina tankar och göra några uppföljningsanteckningar till den information som diskuteras i intervjun. Skriv en anteckning om den intervjuade som helst, använde ett konstigt kroppsspråk som kunde förmedla obehag. Eller gör några anteckningar mot ett inledande stycke du skriver för intervjun.
  • Detta skulle också vara en bra tid att bläddra igenom den ljud- eller videofil som du spelade in och se till att det är klart och hörbart.
  • Tips

    Alltid tala tydligt När du ställer frågor och talar med den intervjuade, speciellt om du spelar in med en bandspelare. Be den intervjuade att göra detsamma.
  • Ge din intervjuade tillräckligt med tid att svara på varje fråga. Rusa inte på dem för att svara på en annan fråga medan de fortfarande tänker på ett svar för den första.
  • Alltid intervjua dina ämnen ansikte mot ansikte när det är möjligt. Om en ansikte mot ansikte intervju är opraktisk är en telefonsamtal en anständig ersättare. Undvik att genomföra intervjuer via e-post, utom som en sista utväg.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande