Hur man ansöker om ersättning för arbetstagare

Arbetstagarnas ersättningsförsäkring säkerställer att dina medicinska räkningar och levnadskostnader tas hand om om du är skadad på jobbet. Tidigare kallad "Workmans ersättning", erbjuds denna typ av försäkring via en arbetsgivare, men många personer som har skadats på jobbet stöter på problem med att få tillräcklig ersättning från sitt företag. Om du är skadad på jobbet, bör du söka omedelbar medicinsk behandling. Därefter, genom att lära dig en liten bakgrundskunskap om hur man får arbetarnas kompensationsfördelar, kan du göra betydande framsteg när det gäller att du är ekonomiskt täckt.

Steg

Del 1 av 5:
Tillfredsställande krav
  1. Bild med titeln Ansök om arbetstagarnas ersättning Steg 1
1. Kontrollera att du arbetar för en täckt arbetsgivare. I allmänhet är en "arbetsgivare" en person eller organisation som har anställda. De flesta arbetsgivare betalar in i en statliga arbetstagares kompensationsfond. Undantag inkluderar:
  • Federala anställda. Federala medarbetare omfattas inte av statligt arbetstagares kompensationssystem. Istället omfattas de av den federala medarbetarnas ersättningsakt, som beskriver sin egen metod för bearbetning och bedömning av arbetstagarnas ersättning som är unik för federala arbetstagare.
  • Sjöfartsarbetare (E.g., Longshore-arbetstagare) som är skadade eller dödade på jobbet kan skyddas av Longshore och Harbour Workers kompensationslagen i motsats till statliga arbetstagares ersättningslagar.
  • Indianska organisationer anses vanligtvis inte "arbetsgivare" för arbetstagarnas ersättningskrav.
  • Bild med titeln Ansök om arbetstagare ersättning Steg 2
    2. Bekräfta att du upprätthöll en kvalificerad skada. Du kan bara dra arbetstagarnas kompensationsförmåner om du upprätthåller en kvalificerad skada. En kvalificerad skada är en som var "Arbetsrelaterad."Generellt sett är en" arbetsrelaterad "skada en som hålls i kursen och tillämpningsområdet.
  • Till exempel, om en leveransförare sträcker sig tillbaka medan han hämtar en tung låda under en leverans, uppstod skadan av anställning, eftersom plocka upp tunga lådor var en bidragande orsak till skada.
  • Men om en leveransförare stannar tillbaka medan hon flyttar sitt barn till ett sovsal, så faller skadan utanför anställningsområdet.
  • Arbetstagarnas kompensationsregler varierar beroende på stat. Vissa stater utesluter att arbetstagare hävdar arbetsrelaterade stressskador. Vissa stater tillåter emellertid återhämtning för psykiatriska stressskador. Du måste prata med en advokat för att ta reda på vad regler gäller för din situation.
  • Bild med titeln Ansök om arbetstagare ersättning Steg 3
    3. Samla medicinska dokument. Du bör hålla på kopior av alla medicinska rapporter och anteckningar relaterade till din skada. Skapa ett bindemedel och håll det på ett säkert ställe. Dessa dokument kommer att vara nödvändiga senare.
  • Bild med titeln Ansök om arbetstagarnas ersättning Steg 4
    4. Förstå vilka fördelar som är tillgängliga. Beroende på din skada finns det en mängd fördelar som arbetstagare kan vara berättigade att ta emot. Följande är bara en partiell lista:
  • Medicinsk vård för skada eller sjukdom
  • Tillfälliga funktionshinder för att ersätta lönen medan du återhämtar dig
  • Permanenta funktionshinder som är avsedda att kompensera individer med en minskad arbetsförmåga
  • Jobbförskjutningsförmåner att betala för yrkesutbildning
  • Död eller begravningsfördelar
  • Bild med titeln Ansök om arbetstagarnas ersättning Steg 5
    5. Beräkna fördelar. I allmänhet använder staterna en formel för att bestämma förmånsbelopp. Det finns vanligtvis ett lock på mängden fördelar du kan få. Också det belopp du får kan bero på när du skadades och om du är tillfälligt eller permanent inaktiverad.
  • Vissa stater ger online-kalkylatorer du kan använda för att få en grov uppskattning av vad dina fördelar kan vara. Colorado, till exempel, har en räknare tillgänglig här.
  • Vissa stater kommer att minska förmånsbeloppet om funktionshinder kan hänföras till andra, icke-arbetsfaktorer som bidrog till arbetstagarens permanenta funktionshinder.
  • Del 2 av 5:
    Arkivering av ett krav
    1. Bild med titeln Ansök om arbetstagarnas ersättning Steg 6
    1. Rapportera din skada så snart det händer. När du blir skadad, låt din arbetsgivare veta så snart som möjligt att du har skadats. Din arbetsgivare ska ge dig de former som du behöver fylla i.
    • Du har en begränsad tid att informera din arbetsgivare av skadan. Om du saknar tidsfristen, kan du förlora din behörighet. Mängden tid skiljer sig från staten. Oklahoma-arbetstagare har till exempel 30 dagar att rapportera skadan. New Hampshire-arbetstagare har däremot 2 år.
    • För att vara säker bör du rapportera så snart som möjligt, helst inom en vecka, om du inte vet vad din statliga tidsfrist är.
    • Om du är medlem i en union, bör du berätta för din fackföreningsrepresentant så snart som möjligt. I många stater har arbetsgivare och fackföreningar skapat arbetsledning "carve-outs" som är alternativa system för bedömning av arbetstagarnas ersättningskrav och bearbetningsförmåner.
  • Bilden med titeln Ansök om arbetstagarnas ersättning Steg 7
    2. Följ med din arbetsgivare. Du vill garantera att din arbetsgivare har lämnat in nödvändiga påståenden och pappersarbete på dina vägnar. När du har slutfört de nödvändiga formaliteterna, checka in med din arbetsgivare för att se till att de verkligen har lämnat in påståendet.
  • Bild med titeln Ansök om arbetstagarnas ersättning Steg 8
    3. Besök din läkare. En medicinsk professionell kommer sannolikt att verifiera dina skador på skador, och han eller hon kommer också att behöva fylla i några vanliga pappersarbete. Dubbelkontrollera dessa dokument för att se till att de anger att du verkligen skadades på jobbet och skadan inträffade på arbetsplatsen.
  • Din arbetsgivare kan ge arbetstagarnas kompensation med sjukvård genom ett arbetskompensationshälsningsnätverk. Om så är fallet måste du besöka en läkare i nätverket. Om så är fallet, fråga din arbetsgivare för en lista över leverantörer.
  • Vissa stater har en lista över läkare som är förbjudna att behandla människor som söker arbetstagarnas ersättningsförmåner. Din arbetsgivare bör också ha en lista - om inte, kolla med din statens arbetsdepartement.
  • Bild med titeln Ansök om arbetstagarnas ersättning Steg 9
    4. Följ läkarens råd. Det kommer att vara mest klokt att följa doktorns råd, så att inga frågor kan uppstå att din skada har förvärrats av ditt eget beteende.
  • Var noga med att delta i alla möten och omplacera de som du inte kan göra. Ta även föreskrivna läkemedel och delta i fysisk terapi.
  • Bild med titeln Ansök om arbetstagare ersättning Steg 10
    5. Vänta att höra från fordringsadministratören. När din arbetsgivare lämnar pappersarbetet med sin försäkringsgivare måste du vänta med att ta reda på om din arbetsgivares försäkringsbolag har accepterat eller nekat ditt krav.
  • Om du har nekats fördelar, kommer du att få ett förnekelsebrev. Om du tilldelas fördelar, ska brevet ange vilka nästa steg du måste följa för att ställa in betalningar.
  • Del 3 av 5:
    Tilltalande av förnekelse
    1. Bild med titeln Ansök om arbetstagarnas ersättning Steg 11
    1. Läs ditt förnekelsebrev. Brevet kommer att ha minst 3 stycken kritisk information: varför du nekades, en beskrivning av överklagandesprocessen och deadlines för att väcka talan. Du måste identifiera dessa bitar av information och understryka dem.
    • Arbetstagarnas ersättningskrav nekas av en mängd olika skäl. De vanligaste är: Du rapporterade inte skadan inom den önskade tiden, skadan är inte tillräckligt allvarlig, eller skadan var inte upprätthållen på jobbet.
    • Var särskilt uppmärksam på tidsfrister. Du kommer ofta bara att ges en månad för att få överklagandet, om inte mindre. Om du vill överklaga bör du börja omedelbart.
  • Bild med titeln Ansök om arbetstagarnas ersättning Steg 12
    2. Hyr en advokat. Nekas arbetstagarnas kompensationsförmåner när du är skadad är en stressig upplevelse, och att överklaga endast tillägger stressen. Överklagandet är komplicerat, varierar av staten och kräver att du lär dig förvirrande bevisregler, vilket kan ta månader. Att anställa en erfaren arbetstagares ersättning advokat kan effektivisera processen och stärka din överklagande.
  • Ta med en kopia av ditt förnekande brev såväl som all din medicinska information till advokaten, som behöver kopior av denna information för din överklagande. Och samla omedelbart någon annan information som din advokatbehov. Förseningar försenar endast överklagandet.
  • Privata advokater kommer att arbeta på beredskap. Det betyder att de bara betalas om de vinner ditt ärende. Allmänt kommer advokaten att ta cirka 20% av ditt förmånsbelopp. Beloppet är ofta begränsad av statlig lag.
  • Under ett beredskapsarrangemang måste du fortfarande betala för kostnader. Typiska kostnader inkluderar arkiveringsavgifter, expertvittneavgifter och pengar som spenderas på kopiering och mailing. Försök att få en uppskattning av dessa kostnader på förhand.
  • Bild med titeln Ansök om arbetstagarnas ersättning Steg 13
    3. Hitta formuläret att överklaga. Detta går av olika namn, beroende på staten. I Michigan kallas det en "ansökan om hörsel."I Arizona måste du lämna in en" hörapparatformulär."Ditt förnekelsebrev ska berätta var du ska hitta den här formuläret.
  • Federala arbetstagare kan överklaga på tre sätt: genom att begära en utfrågning genom att tilltala överklagandenämnden eller genom att ansöka om omprövning.
  • Varje federal överklagande kräver olika saker från arbetstagaren. I en utfrågning begär du helt enkelt att hörapparaten granskar fordran. Hörapparaten kan komma överens om att ge dig förmåner eller bekräfta det ursprungliga beslutet. När det gäller arbetstagarens ersättningskurs kan du inte ge nya bevis - snarare, överklagandenämnden bestämmer sig på grundval av kravets rekord. Med en begäran om omprövning lämnar du och din advokat antingen nya bevis eller nya rättsliga argument.
  • Bild med titeln Ansök om arbetstagarnas ersättning Steg 14
    4. Fyll i formuläret före tidsfristen. Du ska alltid skicka med certifierat brev. På så sätt får du ett kvitto för dina poster.
  • Del 4 av 5:
    Förberedelser för din rättegång
    1. Bild med titeln Ansök om arbetstagarnas ersättning Steg 15
    1. Läs svaret. Din arbetsgivare och dess försäkringsbolag kommer troligen att svara på din överklagande och förklara varför ditt krav ska nekas. Svaret ger en smygande peek om vad deras argument kommer att vara på överklagande.
    • Även om ett försäkringsbolag kan den part som slutligen betalar ut några ersättningsförmåner, behåller din arbetsgivare alltid en insats i resultatet av ditt fall eftersom det kommer att medföra högre försäkringspremier om du vinner. Därför kommer din arbetsgivare sannolikt att vara involverad i alla steg: det kommer att svara på ditt klagomål, delta i rättegången och ha en representant vittnar.
    • Förstå terminologin. I andra rättsområden är en "rättegång" och en "överklagande" olika händelser. Till exempel, i den kriminella arenan, uppträder inga vittnen vid överklagandet. Istället skriver en advokat en laglig kort och inget nytt bevis är tillåtet. Men i arbetarnas kompensationsarena är "överklagandet" som en rättegång: vittnen är ifrågasatte och bevis presenteras för en administrativ rättsdomare (ALJ) eller till ett överklagandestyrelse.
  • Bild med titeln Ansök om arbetstagarnas ersättning Steg 16
    2. Genomgå en medicinsk utvärdering. Du kan vara skyldig att genomgå en oberoende läkarundersökning (IME). Din arbetsgivare eller dess försäkringsbolag kan begära det. Syftet är att en oberoende läkare identifierar orsaken till skadan såväl som omfattningen av funktionshinder.
  • I vissa stater kan arbetstagarnas ersättningskrav ombord begära en IME. Om du har en advokat, är IME planerad per överenskommelse mellan försäkringsbolaget och din advokat.
  • Även om du och din advokat kan motsätta sig IME, kommer en invändning ofta att tolkas som en koncession om att skadan inte är lika svår som du hävdar.
  • Försök att få en vän eller familjemedlem med dig. Genom att ha någon gå med dig, kommer du att ha ett vittne om läkaren vittnar om att du sa eller gjorde något som du inte gjorde.
  • Bilden med titeln Ansök om arbetstagarnas ersättning Steg 17
    3. Forskning tidigare offentliggjorda beslut. Vissa stater publicerar skriftliga överklagningsbeslut som involverar arbetstagarnas ersättningskrav. Kansas har till exempel en databas. Du borde se om din stat har en databas med beslut.
  • Läs upp i andra fall som liknar din. Till exempel, om du nekades arbetarnas kompensationsförmåner eftersom ditt tillstånd var "preexisterande", då kunde du undersöka några tidigare appellationsbeslut som diskuterade tidigare existerande villkor.
  • Ett fall där en överklagande beviljades i ett fabriksmässigt liknande är starkt bevis till din fördel att ditt krav är giltigt.
  • Din advokat kommer att vara skicklig att undersöka tidigare beslut. Fråga henne om kopior av några beslut så att du kan läsa dem.
  • Bild med titeln Ansök om arbetstagarnas ersättning Steg 18
    4. Samla relevanta bevis. Vid rättegången måste du presentera bevis som stöder din anspråk på att ha blivit skadad på jobbet. Typiskt kommer de mest effektiva vittnena att vara medicinska proffs som kan vittna om dina skador och medarbetare som kan ha sett skadan.
  • Din statliga lag kan eller kanske inte föreskriva subpoena makt. Om det gör det kan du få en blank subpoena form från din arbetstagares ersättningskort. Att betjäna en delspel är ett sätt att försäkra ett vittnes närvaro.
  • Fyll i Subpoena-formuläret med vittnes namn och adress. Fyll sedan i var vittnet är befallt att visas (i.e., där hörseln kommer att hållas) såväl som dagen för hörseln.
  • Maila subpoena med certifierad post. Ge vittnet gott om tid (minst flera veckor) för att omorganisera sitt schema för att delta.
  • Bild med titeln Ansök om arbetstagarnas ersättning Steg 19
    5. Förbered dig för att vittna. Du kommer att kallas för att vittna om skadan: hur det hände och omfattningen av din funktionshinder. För att du är ett effektivt vittne borde du:
  • Be din advokat att göra en övning. Ha din advokat peppar dig med svåra frågor för att bekanta dig med processen.
  • Granska din sammanfattning av evenemanget. Strax efter att ha blivit skadad borde du ha knäppt vad som hände och hur. Granska denna information för att uppdatera ditt minne.
  • Bilden med titeln Ansök om arbetstagarnas ersättning Steg 20
    6. Delta i en förhandlingshörning. I allmänhet hålls den första överklagandet före en administrativ rättsdomare (ALJ) eller en statlig överklagande styrelse. Alj kan ringa in för en förhandlingshörning. Syftet med förhandlingen är att se till att parterna är förberedda för rättegång.
  • Om du har några frågor, bör du fråga dem vid den tiden. Till exempel bör du fråga om den andra sidan har förvandlat kopior av deras vittneslista eller de medicinska rapporter som de avser att använda.
  • Del 5 av 5:
    Delta i rättegången
    1. Bild med titeln Ansök om arbetstagarnas ersättning Steg 21
    1. Anlända omedelbart. Du vill inte vara sen. Om du är obekant med var rättegången hålls, ge dig en extra timme för att hitta parkering och gå igenom någon säkerhet.
    • Försök hålls sällan vid domstolshus. Snarare hålls de vanligtvis på arbetarkompensationsstyrelsens kontor.
    • Klä snyggt. Se professionell men bekväm. Du behöver inte bära en kostym om det får dig att känna dig besvärlig.
  • Bildbeteckningen Ansök om arbetstagare Ersättning Steg 22
    2. Leverera ett öppningsdeklaration. Öppningsdeklarationen blir mindre formellt än i en rättegång före en jury. Här kommer advokaterna att klargöra för domaren vilka frågor parterna har kommit överens om (till exempel ditt anställningsdatum) och vilka frågor som är i tvist (t.ex. om du skadades på jobbet).
  • Bild med titeln Ansök om arbetstagare ersättning Steg 23
    3. Vittna. Du kommer utan tvekan att kallas för att vittna. När du har svär en ed, kommer din advokat att ställa frågor om hur skadan hände. Tala högt och till domaren.
  • Du borde ha övat ditt teststimning med din advokat. Hon kan inte fråga dig ledande frågor (jag.e., frågor som innehåller svaret). Men hon kan ställa fler allmänna frågor: "Var var du på morgonen av ..?" "Gjorde du illa dig?"
  • Du kommer också att vara korsad. Om du läser är svaret, så borde du ha en bra uppfattning om vilka frågor den andra sidan kommer att fråga. Till exempel, om din arbetsgivare eller försäkringsbolaget hävdar att du skadades under semester, bör du förutse detaljerade frågor om var du gick och vad du gjorde.
  • Bilden med titeln Ansök om arbetstagarnas ersättning Steg 24
    4. Leverera ett slutgiltigt argument. Din advokat bör kortfattat förklara hur bevisen som presenteras stöder din lagliga rätt till arbetstagarnas ersättningsförmåner. Han kommer också att motbutera andra sidans argument.
  • Bild med titeln Ansök om arbetstagarnas ersättning Steg 25
    5. Väntar på beslutet. ALJ eller överklagande styrelsen kommer typiskt att utarbeta ett skriftligt beslut. Du kommer att få det via post.
  • Ibland kommer ett överklagande styrelse att se över ALJs skriftliga order och antingen anta sitt resultat eller skicka tillbaka det för omprövning.
  • Bild med titeln Ansök om arbetstagare ersättning Steg 26
    6. Diskutera nästa steg med din advokat. Om ditt krav nekas vid förhandlingen är det möjligt att överklaga avslaget. Diskutera huruvida en annan överklagande är värt och om din advokat kommer att hantera det.
  • Överklaganden kan också hanteras på beredskap. Du kan dock behöva underteckna ett nytt kundavtal som omdefinierar representationens omfattning.
  • Tips

    Oroa dig inte om IME-läkaren är abrupt eller ointresserad i ditt tillstånd. Undersökningar kör ofta bara 10 minuter. Varje dålig medicinsk utvärdering kan utmanas vid rättegången.
  • Behandla alla med respekt vid rättegången. Domaren kommer att bilda ett starkt intryck av din trovärdighet helt enkelt från hur du komprimerar dig själv.
  • Gör kopior av all din dokumentation. Att förvärva arbetstagares ersättning från ett jobb medför stora mängder pappersarbete - det är möjligt att något kommer att gå vilse i shuffle. Fotokopi eller begära fotokopior av varje formulär du fyller, alla påståenden du gör, och varje beskrivning av olyckan du skriver. Även få kopior av dina journaler och, om möjligt, bildar alla läkare som slutförts med avseende på ditt tillstånd.
  • Varningar

    Var beredd på en potentiell kamp. Arbetstagarnas ersättningskrav är mycket kostsamma för arbetsgivare, och många arbetsgivare kommer att gå i stora längder för att undvika att betala ut till en skadad anställd. Att lära sig hur man får arbetstagare ersättning från ett jobb, förstå att det här är en juridisk process och kommer att ta en hel del tid och energi. Ditt förhållande till din arbetsgivare kan bli motsatta.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande