Hur man beräknar löneskatter

Löneskattberäkningar har en stor inverkan på både arbetsgivaren och arbetstagaren. Dessa beräkningar påverkar den totala lönekostnaden som uppkommit av arbetsgivaren. Skatteberäkningarna påverkar också arbetstagarens skattepliktiga inkomst, personlig skatteskuld och netto hemlön. Löneskatter består av federala och statliga skattemässiga avgifter, socialförsäkringsskatt och medicare skatter. Det är kritiskt att arbetsgivaren och arbetstagaren förstår hur löneskatter och ståndpunkter beräknas.

Steg

Del 1 av 3:
Beräkning av federal inkomstskatt
  1. Bild med titeln Beräkna löneavgiften Steg 2
1. Har varje arbetare slutfört en W-4. W-4-formuläret har en avtagbar del som gör det möjligt för anställda att ange deras arkiveringsstatus och hur många utsläppsrätter de planerar att ta. Anställda kommer att ge sin personliga information, t.ex. adress, personnummer och civilstånd. Då anger de hur många utsläppsrätter de vill ta baserat på de krediter de planerar att hävda. Det finns ett kalkylblad för att hjälpa dem att bestämma sina ersättningar.
  • Ersättningsbladet kommer att fråga dig om du är gift, om du är berättigad till barns skattekredit eller andra beredda krediter, och om du planerar att hävda andra krediter när du skickar dina skatter.
  • Du hävdar inte längre dig själv och dina anhöriga som undantag för dina skatter.
  • Bild med titeln Beräkna löneavgiften Steg 1
    2. Tillämpa IRS-reglerna för att beräkna federala skatteavdrag från bruttolön. Arbetstagaren ger arbetsgivaren sin arkiveringsstatus och antalet utsläppsrätter som de är kvalificerade att ta. Utsläppen används för att beräkna det belopp som hålls från bruttolön.
  • Bestäm arbetstagarens bruttolön. Verifiera medarbetarens totala lön för löneperioden. Bruttolön inkluderar alla timlöner, tips och bonuskompensation.
  • Leta reda på medarbetarens arkivstatus. Detta finns på medarbetarens W-4-formulär. Statusen kan vara gift, singel eller någon annan status som anges på formuläret.
  • Hitta antalet utsläppsrätter. Ersättningar finns på arbetstagarens W-4. Ersättningar hävdas av arbetstagaren och bestämma hur mycket som hålls kvar från medarbetarens lön för att täcka sina inkomstskatter. Fler ersättningar innebär att mindre pengar hålls kvar för skatter.
  • 3. Beräkna den federala källskatten. Först beräkna summan av utsläppsrätterna. Därefter, subtrahera utsläppsrätterna från bruttolönen för att bestämma hur mycket pengar som är föremål för kvarhållande. Kontrollera sedan de officiella IRS-hållningstabellerna för det aktuella året för att bestämma hur mycket pengar du ska hålla tillbaka. Se till att titta på bordet som rör arbetstagarens arkiveringsstatus, liksom deras löneperiod.
  • Som ett exempel, låt oss anta att en anställd är singel och betalat $ 1000 varje vecka. Om de har 3 ersättningar som var och en lika $ 80.80, då hade de totalt $ 242.40 i ersättningar ($ 80.80 Multiplicerad med 3 ersättningar = $ 242.40). Subtrahera detta belopp från sin bruttolön för att få det skattepliktiga beloppet, vilket är $ 1000 - $ 242.40 = $ 757.60. Slutligen, kolla IRS-tabellen för att ta reda på hur mycket du ska hålla, vilket är $ 79. Du skulle då hålla $ 79 från varje check.
  • Bild med titeln Beräkna löneavgiften Steg 3
    4. Använd IRS-kalkylatorn för ett enkelt alternativ. Ange den begärda informationen för att beräkna rätt källande belopp. Kalkylatorn ber om arbetstagarens skatteökningsstatus och antalet ersättningar som individen hävdar. Appen kräver också dina bruttolöner och hur ofta du betalas (veckovis, två veckovis, månadsvis, etc.)
  • Del 2 av 3:
    Lägga till avdrag och förvaring
    1. Bild med titeln Beräkna löneavgiften Steg 4
    1. Bestäm socialförsäkringsavbrott. Social trygghet är ett federalt program som tillhandahåller pensionsinkomst och invaliditetsinkomst. Programmet finansieras genom skatteavdrag.
    • År 2019 är socialförsäkringsavbrott 6.2% av arbetstagarens brutto lön.
    • Arbetstagaren måste betala detta tills de når lönebasgränsen. Resultatet ovanför lönebasgränsen är i allmänhet inte föremål för socialförsäkringsskatt.
    • Lönebasgränsen för 2019 är $ 132,900.
  • Bild med titeln Beräkna löneavgiften Steg 5
    2. Ta reda på Medicare-hållandet. Medicare ger medicinsk täckning både äldre och funktionshindrade. Detta program finansieras också genom löneavdrag.
  • År 2019 är Medicare-hyllning 1.45% av arbetstagarens bruttolön.
  • Det finns ingen lönebasgräns för Medicare-hållandet. Det innebär att varje dollar av bruttolön utvärderas Medicare-ståndpunktsskatten.
  • Enstaka anställda som gör över $ 200 000 per år har ytterligare 0.9% Medicare Skatt för varje löneperiod efter $ 200 000 i löner har betalats. Dollar tröskeln är $ 250.000 för gifta par som arkiverar gemensamt. Detta inkluderar all lön för ett kalenderår. Men endast arbetstagaren betalar denna skatt. Arbetsgivaren behöver inte betala någon ytterligare skatt.
  • Bild med titeln Beräkna löneavgiften Steg 6
    3. Överväga andra avdrag som minskar bruttolön. Din arbetsgivare kan erbjuda fördelar som finansieras genom löneavdrag. Några av dessa avdrag görs på före skatt. Det betyder att dollarna dras av har ännu inte beskattats. Avdrag för före skatt minskar beloppet som är föremål för skatt.
  • Bidrag till vissa typer av pensionsplaner kan göras på skatten. Den vanligaste planen är en 401 (k) plan. En 401 (k) plan är en pensionsplan tillgänglig i många vinstdrivande företag. Att bidra till dessa planer minskar dock vanligtvis dina federala inkomstskatter, men det kommer inte att minska det belopp du är skyldig för social trygghet och Medicare.
  • Människor som arbetar för icke-vinster eller myndigheter kan delta i en 403 b) plan.
  • I båda fallen bidrar arbetaren ett större belopp i sin pensionsplan. Säg till exempel att arbetaren vill bidra med $ 100. Bidraget kommer att vara $ 100 före skatt, men mindre än det på en efter skatt (kanske $ 80).
  • Eftersom arbetstagaren bidrar mer i början, kommer de att ackumulera en större pensionsbalans. Beskattningen på dessa planer uppstår när dollar tas ut vid pensionering.
  • Ett hälso- och flexibelt utgiftsarrangemang (FSA) är en annan fördel som kan påverka din bruttolön. En FSA är ett frivilligt arrangemang med din arbetsgivare som låter dig återbetalas för sjukvårdskostnader. Detta konto finansieras av löneavdrag, även om din arbetsgivare också kan bidra. Eventuella bidrag från din arbetsgivare behöver inte läggas till din bruttoinkomst. Fonderna i detta konto rullar inte över om det inte används inom året.
  • Ett Health Savings-konto (HSA) liknar en FSA, även om pengarna i det här kontot rullar över från år till år, så att du kan ackumulera besparingar specifikt avsatta för vård. En HSA förblir med dig om du byter arbetsgivare eller lämnar arbetskraften.
  • Del 3 av 3:
    Konfigurera statliga och federala arbetslöshetsskatter
    1. Bild med titeln Beräkna löneavgiften Steg 7
    1. Tänk på att arbetslöshetskatt betalas av arbetsgivare. I de flesta stater betalar arbetsgivaren bara arbetslösheten. Detta system kombinerar dock ett federalt arbetslöshetsskattesystem med ett statsprogram.
    • Betala din statliga arbetslöshetsbeskatt först. Ditt företag kan ta en kredit på din federala arbetslöshetsskatt om du redan har betalat statsarbetslösheten.
    • Den federala arbetslösheten 2019 är 6% av de första $ 7000 du betalar i lön till en anställd.
    • Om du har betalat statliga arbetslöshetskatter kan du ta en kredit på upp till 5.4% på den federala beräkningen. Om du tar hela krediten, skulle den federala skatten minska till 0.6% av de första $ 7.000 i lönen betalas.
  • Bild med titeln Beräkna löneavgiften Steg 8
    2. Hitta statens riktlinjer för var och en av dina anställda. Varje stat har olika skatteregler, så du måste hitta rätt skatteinformation för dina anställda. Om du har anställda i flera stater styrs var och en av en separat uppsättning statliga skattelagar.
  • Du kan hitta skatteinformationen genom statens avdelning för intäkter eller beskattning.
  • Beräkning av statlig skatt är mycket lik beräkningen av den federala skatten. Skattesatserna är dock olika.
  • Var medveten om att inte alla stater räknar samma löner som federal vid beräkning av statlig skatt. Se till att du kontrollerar statens regler när du behandlar skatter.
  • Bild med titeln Beräkna löneavgiften Steg 9
    3. Rapportera och betala dina skatteavdrag. Varje typ av löneskatt använder en annan skatteformulär. Du kommer också att betala varje typ av skatt genom ett annat system. Överväg att anställa ett löneföretag som hjälper dig att hålla dig ovanpå denna process.
  • Redovisningsprogramvara är tillgänglig för att hjälpa dig med dessa beräkningar. Om du använder programvara, se till att företaget skickar dig nödvändiga uppdateringar. Eftersom skattelagstiftningen ändras måste löneavgiften ändras.
  • De flesta av skattemyndigheterna tillåter dig att betala skatter elektroniskt. Många av de nödvändiga skatteformulären kan slutföras online.
  • Ett löneföretag kan ta dina anställningsdata och göra de nödvändiga löneberäkningarna. De kan också skapa ett system för att betala varje arbetare elektroniskt. Lönebolaget uppdaterar sin programvara för ändringar i skattekoden.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om din stat eller kommun regering också tar ut inkomstskatter måste du beräkna dessa separat.

    Varningar

    Se till att du samlar in och uppmanar löneskatten till rätt myndighet vid förfallodagen. Annars kommer du sannolikt att vara skyldig tunga påföljder och avgifter.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande