Hur man beräknar körsträcka för skatter

Före 2017-skattesänkningar och arbetslagstiftningen kan medarbetarna med orimliga körkostnader hävda dessa kostnader som en del av deras specificerade avdrag. Den federala regeringen möjliggör en viss summa pengar per mil som dras av för de utsedda affärsområdena, medicinska, rörliga och välgörenhetsresor.

Steg

Del 1 av 2:
Vad körsträcka räknas?
  1. Bild med titeln Beräkna körsträcka för skatter Steg 1
1. Lär dig den olika kursen för varje typ av körsträcka. Besök webbplatsen Intern Revenue Service (IRS) på IRS.Gov att lära sig om de typer av körsträcka avdrag och kursen per mil. Hastigheten förändras vanligtvis årligen, och om du beräknar förra året är det viktigt att dubbelkontrollera med den officiella IRS-webbplatsen mot de siffror som beskrivs nedan. De vanliga körsträckorna för 2018 är följande:
  • 54.5 cent per mil för affärsrelaterad körsträcka
  • 18 cent per mil reste av medicinska skäl eller rörliga ändamål
  • 14 cent per mil reste när man donerade eller arbeta för välgörenhetsorganisationer
  • Bild med titeln Beräkna körsträcka för skatter Steg 2
    2. Beräkna din företags körsträcka. Mileage drogs för affärsändamål inkluderar resor till kunder eller kunder, som går till ett affärsmöte bort från en vanlig arbetsplats, går till en tillfällig arbetsplats om du har en vanlig arbetsplats eller reser bland flera kontor inom en region.
  • Bild med titeln Beräkna körsträcka för skatter Steg 4
    3. Beräkna dina medicinska avdrag. Mileage dras av för medicinska ändamål kan vidtas för att resa till och från en vårdplats. Tullar och andra tillhörande reseavgifter ska anges separat.
  • Observera att du bara får en federal skatteförmån för medicinska avdrag om du specificerar dina avdrag och dina totala sjukvårdskostnader, inklusive medicinsk körsträcka, är större än det medicinska avdragsgränsen för det året.
  • Bild med titeln Beräkna körsträcka för skatter Steg 5
    4. Beräkna din donationsrelaterad körsträcka. Mileage dras av för välgörande ändamål inkluderar resor till och från donationsplatser samt under volontärarbete För en organisation.
  • Du får bara en federal skatteförmån för välgörande körsträcka om du specificerar dina avdrag.
  • Del 2 av 2:
    Hålla reda på körsträckan
    Bild med titeln Beräkna körsträcka för skatter Steg 6
    Bild med titeln Beräkna körsträcka för skatter Steg 6
    1. Håll en liten anteckningsbok i din bil för att spela in körning. Håll det i din bil hela tiden så att körsträckan kan spelas in eftersom det uppstår. Det är viktigt att skilja de olika typerna av körsträcka som du spelar in, liksom de berörda milen. Alternativt kan du använda en körsträcka som Mileageiq för att spåra din körsträcka.
    • Det enklaste sättet att göra detta är att skriva ned körning i den ursprungliga destinationen, den slutliga körsträckan vid resmålet, och adresserna på de platser du reser till och från, liksom syftet med resan, välgörenhet , medicinsk eller flytta.
    • Klart datum varje post i din loggbok för snabb åtkomst.
  • Bild med titeln Beräkna körsträcka för skatter Steg 7
    2. Ange endast tillämplig körsträcka. I allmänhet är ingen annan typ av körsträcka avdragsgilla än för de kategorier som beskrivs i föregående avsnitt. Dina resor från hemmet till affären kan inte dras av, även om du gjorde det under arbetsdagen, om inte det gjordes för affärsändamål.
  • Vissa företag kommer att erbjuda körsträcka och andra typer av avtal om du får en företagsbil. Prata med din HR-representant eller den finansiella rådgivaren på ditt kontor för mer specifik information.
  • Bild med titeln Beräkna körsträcka för skatter Steg 8
    3. Beräkna din summa i slutet av året. Multiplicera det totala antalet miles reste hela året av körsträckosträntan för varje kategori. Till exempel kan du dra av 14 cent per mil när du arbetar för välgörenhetsorganisationer och 54.5 cent per mil reste för företag.
  • Om du körde 1.000 miles (1.600 km) för välgörenhet och 1.000 miles (1600 km) för företag, så skulle du multiplicera 1.000 miles (1600 km) med 14 cent och 1.000 miles (1600 km) med 54.5 cent.
  • Bild med titeln Beräkna körsträcka för skatter Steg 10
    4. Håll dina poster. IRS föreslår att du håller dina poster i en period av 3 till 7 år. Detta är det typiska fönstret av revisioner, så du vill hålla dina poster åtminstone så länge, att vara på den säkra sidan.
  • Om du bor i ett tillstånd som innebär en inkomstskatt, hänvisa till den statens stadga för begränsningar för att bestämma hur länge du behöver behålla dina poster för.
  • Tips

    Unreimbursed Mileage Driven för en arbetsgivare är inte längre avdragsgill enligt 2017 års skattesänkningar och arbetstillfällen. Om du kör för en arbetsgivare och tidigare dras av din körsträcka, tala med din arbetsgivare nu för att se om de kommer att ersätta dig eftersom du inte längre kan dra nytta av skatteavdraget.
  • Aktiva militära medlemmar som rör sig på grund av en militär ordning kan hävda ett avdrag för rörliga utgifter inklusive körsträcka.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande