Så här kontrollerar du din 401 (k)

Varje pensionsplan behöver uppdateras vid någon tidpunkt. Med tiden kommer de medel du investerat i att utföra annorlunda, och din portfölj kan bli obalanserad. Du kan också inse att du betalar för mycket i avgifter och vill flytta din 401 (k). Det är alltid en bra idé att kontrollera din IRA åtminstone årligen. Om du har ändrat jobb, bör du också spåra om du har en plan med en tidigare arbetsgivare som du har glömt.

Steg

Metod 1 av 3:
Rebalansering av din 401 (k)
  1. Bild med titeln Kontrollera din 401 (k) steg 1
1. Kontrollera din nuvarande tillgångsallokering. Hitta ditt senaste 401 (k) uttalande och gå till bolagets hemsida. De flesta ska låta dig granska detaljer om din 401 (k) online genom att skapa ett användarnamn och lösenord.
  • Skriv ut den aktuella fördelningen av dina investeringar. Du kan till exempel ha 50% i aktier, 25% i obligationer och 25% i fastigheter.
  • Dessa tillgångsklasser växer i olika priser, så bli inte förvånad om den aktuella fördelningen inte matchar hur du tilldelade dina bidrag. Till exempel kan du ha riktat 50% av dina bidrag till aktier, men på grund av hur snabbt aktiemarknaden har vuxit ca 60% av ditt konto kan vara i aktier.
  • Bild med titeln Kontrollera din 401 (k) steg 2
    2. Ompröva din risk tolerans. Du är inte skyldig att balansera, och du borde förvänta dig att marknaden ska fluktuera. Följaktligen behöver du inte balansera om du har en lång investeringshorisont. Istället kan du rida ut höga och låga. Ändå kanske du vill balansera om din risktolerans har förändrats.
  • När du anmälde dig till 401 (k) kan du ha tagit en quiz för att bestämma din risktolerans. Om du kan tolerera hög risk, ställde du förmodligen de flesta av dina bidrag till aktier, inklusive utländska eller tillväxtmarknader. Om du har lägre risktolerans, investerade du förmodligen i kortfristiga obligationer, penningmarknadskonton och certifikat av insättning.
  • Ta quiz igen, eller schemalägga ett möte med en pensionsplaneringsrådgivare.
  • Bild med titeln Kontrollera din 401 (k) steg 3
    3. Ändra dina framtida bidrag. Om du fortsätter att bidra till din 401 (k) bör du bestämma om du vill ändra dina bidrag. Om du till exempel vill minska risken kan du bidra mer till obligationer eller en penningmarknadsfond.
  • Kom ihåg att förändring av dina bidrag inte kommer att ändra den nuvarande balansen på ditt konto. Till exempel, om du vill minska din exponering mot aktier, måste du överföra pengar ut ur den fonden.
  • Bild med titeln Kontrollera din 401 (k) steg 4
    4. Överför pengar mellan medel. Titta på hur mycket pengar är i varje investeringsfond. Till exempel kan du ha för mycket i småkapitaler. Du kan balansera din 401 (k) genom att flytta pengar ut ur denna fond och till en annan fond.
  • Bild med titeln Kontrollera din 401 (k) steg 5
    5. Överväga automatisk ombalansering. Du kan automatiskt återbalansera om du använder livscykelfonder, som också kallas "måldatum."Över tiden ändras fördelningen långsamt för att återspegla ett skifte i fokus från att söka tillväxt för att bevara huvudmannen.
  • Du kan välja en Lifecycle-fond baserat på sitt namn. Till exempel är en fond som heter "fond 2040" lämplig för personer som förväntar sig pensionär i 2040.
  • Naturligtvis måste du göra rätt forskning innan du investerar i en livscykelfond. Ta reda på avgifterna, historiska prestanda och risknivå.
  • Metod 2 av 3:
    Flytta din 401 (k)
    1. Bild med titeln Kontrollera din 401 (k) steg 6
    1. Kontrollera dina avgifter. Du betalar en mängd avgifter för ett företag att köra din 401 (k) plan, och dessa avgifter äter i din avkastning. Följaktligen bör du granska dina avgifter för att se att de är rimliga. Avgifter är särskilt höga för småföretagare, eftersom små planer är dyra att springa.
    • Jämför dina avgifter till branschgenomsnittet med hjälp av BrightScope`s Ratings Directory. Om du betalar för mycket, kanske du vill flytta din 401 (k).
    • Om du är en ex-anställd, kan du debiteras högre avgifter än nuvarande anställda, och du kan spara genom att rulla din 401 (k) i en IRA.
  • Bild med titeln Kontrollera din 401 (k) steg 7
    2. Klagar till mänskliga resurser om höga avgifter. Du kan kanske övertyga din arbetsgivare för att byta mäklaren de arbetar med, vilket kan sänka dina avgifter. Visa HR Din forskning som visar hur mycket du betalar i avgifter och pekar dem i riktning mot mäklare vars avgifter är lägre.
  • Bild med titeln Kontrollera din 401 (k) steg 8
    3. Kontrollera olika investeringsfonder. I allmänhet erbjuder en 401 (k) begränsade alternativ för investeringar. I genomsnitt 401 (k) erbjuder endast 20 medel. En IRA, däremot, är som ett mäklarkonto, så du har fler investeringsalternativ. Bestäm om detta är viktigt för dig.
  • Bild med titeln Kontrollera din 401 (k) steg 9
    4. Kontrollera om du kan rulla upp fonderna. Du kanske kan rulla upp en 401 (k) om du lämnade jobbet. I den situationen kan du rulla upp pengarna till en IRA. Du kan också kunna rulla dem över till en ny 401 (k), men du bör kontrollera med planadministratören.
  • Det finns många fördelar med att rulla över din 401 (k). Du kan utnyttja de lägre avgifterna och större investeringsalternativ. Det blir också lättare att hålla reda på pappersarbete genom att kombinera pensionskonton.
  • Bild med titeln Kontrollera din 401 (k) steg 10
    5. Rulla över till en IRA. Du kan rulla upp i en befintlig IRA eller öppen. Handla runt så att IRA har låga avgifter och de investeringsalternativ du vill ha. För att överföra fonderna bör du kontakta din 401 (k) planadministratör och ge dem detaljerna om din IRA. Be om en "Direkt rollover."
  • Alltid få en direkt rollover så att pengarna aldrig berör dina händer och du behöver inte oroa dig för skatter.
  • Tänk om en traditionell IRA eller en Roth IRA är rätt för dig. Till exempel är några bidrag till en traditionell IRA berättigade till ett omedelbart skatteavdrag, och du betalar skatter när du tar ut. En traditionell IRA är bra om du är i en högre skattesats nu än vad du förväntar dig vid pensionering. Men med en Roth IRA betalar du skatter på dina bidrag och får distributioner skattefri. En Roth IRA är idealisk om du förväntar dig att vara i en högre inkomstfäste vid pensionering.
  • Metod 3 av 3:
    Hitta Old 401 (K) Konton
    1. Bild med titeln Kontrollera din 401 (k) steg 11
    1. Gör en lista över var du har jobbat. Det är lätt att glömma för pensionskonton. Vissa arbetsgivare registrerar dig automatiskt i dem, så om du inte tittar på ditt mail som helst kan du ha glömt om du har ett konto. Skriv ner varje plats du har jobbat i ditt liv.
  • Bild med titeln Kontrollera din 401 (k) steg 12
    2. Kontakta dina gamla arbetsgivare. Du måste ringa och be dem att kontrollera sina planrekord för att se om du någonsin deltog i deras 401 (k). Titta på nätet eller i en telefonbok för att hitta sitt nummer.
  • Var beredd att dela ditt personnummer så att din gamla arbetsgivare kan se dig.
  • Bild med titeln Kontrollera din 401 (k) steg 13
    3. Ring till planadministratören. Under åren stänger företagen eller sammanfogar med andra företag, så du kanske inte vet hur man hittar din arbetsgivare. I den situationen måste du kontakta planadministratören. Försök hitta ett gammalt uttalande med administratörens namn på det.
  • Om det inte fungerar, kontakta dina gamla kollegor. Fråga dem om de har någon information om 401 (k) att din gamla arbetsgivare erbjuds. De kan kanske ge dig ett telefonnummer för planadministratören.
  • Du kan också söka efter planadministratören på en webbplats som BrightScope.com eller freeerisa.com. Arbetsgivare med 401 (k) Planer måste lämna formulär 5500 årligen. Du kan söka efter din arbetsgivare med namn och få kontaktinformationen för planens administratör.
  • Bild med titeln Kontrollera din 401 (k) steg 14
    4. Kontrollera det nationella registret. Om du har övergett ditt pensionskonto, kan din arbetsgivare leta efter dig. Kontrollera med det nationella registret om oanmälda pensionsförmåner. Du kan leta efter gratis genom att använda ditt personnummer.
  • Bild med titeln Kontrollera din 401 (k) steg 15
    5. Sök den övergivna plandatabasen. Du.S. Arbetsavdelningen upprätthåller en lista över pensionsplaner som redan har stängts av eller är i färd med att stänga av. Du kan söka i sin övergivna plandatabas här: https: // Askebsa.docka.GOV / AMSONGEDPLANSEARCH /. Hämta kontaktinformationen för den kvalificerade termineringsadministratören och ring.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande