Hur man lagar zoodles

Zucchini nudlar, även kända som zoodles, är en kalori, lågkarb och glutenfri alternativ till vetebaserad pasta. De kan toppas med såser och läggas till soppor som vanlig pasta. Det finns några olika sätt att laga dem, så gå med vad du känner dig mest bekväm med. Microwaving, sautéing, och kokar alla tar 5 minuter eller mindre. Bakning är det andra alternativet, som tar 15 minuter. Experimentera med olika matlagningstekniker och såser för att upptäcka dina favoriter!

Steg

Metod 1 av 4:
Mikrovåning
  1. Bild med titeln Cook Zoodles Steg 1
1. Placera dina zoodles i en mikrovågsugnsäker maträtt. En stor glasskål fungerar bäst, så du kan enkelt kasta zoodlerna mellan steg i mikrovågsugnen. Undvik att placera dem i en grundrätt, eftersom det lätt kan bli rörigt. Gå med något rymligt som har sidor.
  • Du kan lägga till ett stänk av vatten över zoodlerna, om du vill, men det är vanligtvis inte nödvändigt. Zucchini har ett relativt högt vatteninnehåll naturligt.
  • 2. Pop zoodles i din mikrovågsugn. Lämna skålen avtäckt. Placera skålen direkt i mitten av din mikrovågsugn så att zoodles lagar jämnt. När maträtten är placerad, stäng mikrovågsugnens dörr.
  • Bild med titeln Cook Zoodles Steg 3
    3. Koka nudlarna i 1 minut. Punch i en kocktid på 1 minut på mikrovågsugnens knappsats. Lämna det på vanlig värme - inte mikrovågsugn zoodles med den höga värmeinställningen. Hit "Start" eller "Cook" och låt mikrovågsugnen koka zoodlerna.
  • 4. Ta bort skålen och testa nudlarna för skarpa. Crispness är ett personligt val - vissa människor föredrar zoodles som har en fast konsistens, som liknar Al Dente pasta nudlar. Andra föredrar mjuka zoodles. För att testa din, ta bara en zoodle och pop den i munnen.
  • 5. Kasta zoodlesna och värma dem i ytterligare 30 sekunder, om det behövs. Om zoodlesna är för fasta för dig, kasta dem i skålen med 2 gafflar för att omfördela dem. Placera sedan skålen i mikrovågsugnen. Stäng mikrovågsugnens dörr och laga dem i ytterligare 30 sekunder.
  • Bild med titeln Cook Zoodles Steg 6
    6. Laga dem på 30 sekunder steg tills du får den konsistens du vill ha. Efter 30 sekunder är upp, kontrollera zoodles fasthet igen. Om det behövs, kasta dem och värma dem i 30 sekunders steg tills du har nått önskad konsistens. Om du är microwaving en stor hög med zoodles, kan du behöva upprepa detta flera gånger.
  • Var försiktig så att du inte överkaka zoodlerna.
  • 7. Tallrik nudlarna och servera med din favoritsås. Dela nudlarna mellan serveringsplattorna. Ladle din favorit pre-uppvärmd sås över toppen. Lägg till ost eller näringsjäst, om så önskas, och tjäna omedelbart.
  • Om du gillar kryddig mat, överväga att sprinka röda paprikaflingor på toppen innan du serverar.
  • Välj en sås som är fin och tjock. Zoodles tenderar att få vattniga lätt när de är pläterade, och en rinnande sås kommer att bidra till det.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension
    Metod 2 av 4:
    Kokande
    1. Ta en kruka med vattenkoka över hög värme. Slå på kranen och fyll en stor kruka ungefär halvvägs med vatten. Det finns inga exakta mätningar för vattnet - bara se till att du använder tillräckligt så zoodlesna kommer att vara helt nedsänkt när du lägger till dem. Placera krukan på brännaren över hög värme och låt vattnet komma till koka.
  • 2. Lägg till zoodles till potten och koka i 1 till 3 minuter. Använd en sked för att röra dem tills de är helt nedsänkt. Låt zoodlarna koka i vattnet i 1 till 3 minuter, omrör dem ibland. Om du bara gör 1 servering av zoodles, är 60 sekunder förmodligen allt de behöver. Om du gör en stor sats zoodles för 4 eller fler personer, låt dem laga mat i ca 3 minuter.
  • Om du gör en riktigt stor mängd zoodles, överväga att laga dem i satser så att du inte fyller potten.
  • Även om du gillar dem supermjuk, koka inte zoodles i mer än 5 minuter eller du överkoka dem.
  • 3. Ta bort zoodlerna från värmen omedelbart. Det är lätt att överkoka zoodles, speciellt när kokande vatten är inblandat! När tiden är upp, ta en krukhållare och ta krukan av brännaren direkt. Stäng inte av brännaren och låt zoodlerna sitta i potten, för att de kommer att hålla matlagningen i varmt vatten.
  • Bild med titeln Cook Zoodles Steg 11
    4. Töm zoodlesna noggrant i en kolv. Placera en kolv i din handfat. Dumpa försiktigt innehållet i potten i kolaren. Var försiktig, eftersom zoodles tenderar att hålla sig ihop i en boll och plop ut på en gång. Låt kokande vatten dränera genom kolvens hål. Se till att Zoodles dränerar noggrant. Du kanske vill jiggle colander runt lite.
  • Om du är orolig för fuktiga zoodles, lägg en ren handduk ut platt på disken. Efter att de dränerar i kolaren, vänd dem ut på handduken. Lätt dab dem med pappershanddukar.
  • Bild med titeln Cook Zoodles Steg 12
    5. Dela nudlarna på serveringsplattor och lägg till din favoritsås. Värm såsen innan du lägger till den med zoodlerna. Du kan prova någon sås som du vanligtvis skulle använda för pasta, så gärna experimentera med Marinara, Pesto, Alfredo sås, och så vidare. Lägg till ost eller näringsjäst, om så önskas, och tjäna zoodlerna omedelbart.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension
    Metod 3 av 4:
    Sautéing
    1. Bild med titeln Cook Zoodles Steg 13
    1. Värme 1 US TBSP (15 ml) olivolja eller avokado olja i en sautépanna. Mät ut din favorit matolja och kappa en medelstor non-stick sauté pan med den. Placera pannan över medelvärme och låt oljan bli varm. Det tar 1 till 2 minuter, ungefär.
    • Mince 1 vitlöksklyfta och låt det sauté i den heta oljan, om så önskas.
  • 2. Lägg till zoodles till pannan och sauté i 1 till 2 minuter. Använd en träsked för att kasta och rör Zoodles ibland när de lagar mat. Om du gillar mjukare zoodles, eller om du lagar en stor mängd, sikta in i 3 till 5 minuter. Medan Zoodles lagar, tillsätt salt och peppar efter smak, om så önskas.
  • Ta bort sautépannan från värmen omedelbart för att undvika överkokande.
  • Bild med titeln Cook Zoodles Steg 15
    3. Tallrik zoodles och topp med din favorit sås. Citron Vitlök Räka sås är en riktigt populär för denna matlagningsmetod, även om du kan använda någon sås som du vill ha. Känn dig fri att experimentera! Gå med tjockare såser och undvik rinnande, eftersom zoodles tenderar att bli fuktig lätt. Topp med parmesanost eller näringsjäst, om så önskas, och gräva i.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension
    Metod 4 av 4:
    Bakning
    1. Bild med titeln Cook Zoodles Steg 16
    1. Förvärm din ugn till 200 ° F (93 ° C). Bakning är förmodligen den minst ideala metoden för att laga Zoodles - det är det mest tidskrävande tillvägagångssättet, och resultaten är i huvudsak samma som de andra metoderna. Men om du vill, prova ett försök! Förvärm din ugn till 200 ° F (93 ° C) och låt den värma upp.
  • Bild med titeln Cook Zoodles Steg 17
    2. Linje ett bakplåt med en torr pappershandduk. Bakning tenderar att dra ut mycket av vattenhalten i zoodlerna, så sätt ditt bakplåt med en pappershandduk innan du lägger till zoodles. Pappershandduken kommer att suga upp överskottsvattnet när det kommer ut ur zoodlerna. Oroa dig inte - pappershandduken kommer inte att fånga i eld i ugnen.
  • 3. Scattera zoodles på bakplåten och strö med havsalt. Sprid Zoodles ut jämnt på bakplåten tills du har ett enda lager. Ta en nypa havsalt och strö det ovanpå zoodlerna. Havssaltet kommer att lägga lite smak och hjälpa till att rita fukt ut ur zoodlerna. Pappershandduken kommer att vara där för att suga upp det.
  • Bild med titeln Cook Zoodles Steg 19
    4. Baka zoodles i 10 till 15 minuter. Placera försiktigt bakplåten direkt i mitten av ugnsstället, stäng sedan ugnsdörren. Låt Zoodles baka i 10 till 15 minuter. Du behöver inte kasta eller röra Zoodles under den här tiden.
  • 5. Ta bort zoodles från ugnen och sätt dem ut på en torr handduk. Använd en ugnsmitt för att försiktigt ta bort bakplåten från ugnen. Placera den på en värmebeständig yta. Lägg en ren handduk ut platt på disken och använd sedan tang för att överföra zoodlesna ovanpå den. Dab dem lätt med en torr pappershandduk för att ta bort eventuellt överskott av fukt.
  • Bild med titeln Cook Zoodles Steg 21
    6. Dela nudlarna och topp med din favoritsås. Platta zoodlesna, sedan ladle den uppvärmda sås av ditt val över varje servering. Du kan experimentera med vilken sås du gillar, även om det är bäst att använda tjockare stilar. Lägg till ost och ytterligare kryddor, om så önskas, och tjäna omedelbart.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande