Hur man köper den hälsosammaste yoghurten

Yoghurt är en relativt hälsosam, dietvänlig mat - men inte alla yoghurt är desamma. Vissa yoghurt är laddade med extra socker och andra ohälsosamma tillsatser. Om du vill äta yoghurt, håll dig till hälsosamma sorter. Leta efter yoghurt med minimala ingredienser och inte mycket socker. Undvik yoghurt fylld med falsk frukt och konserveringsmedel. Välj en yoghurt som fungerar för din dietplan. Yoghurt har olika mängder vitaminer, näringsämnen och protein.

Steg

Del 1 av 3:
Kontrollera ingredienserna
  1. Bild med titeln Köp det hälsosammaste yoghurtsteget 1
1. Välj yoghurt med minimala ingredienser. Ju mindre det står på etiketten, desto bättre. I allmänhet är yoghurt som inte är laddade med extra konserveringsmedel och socker bäst för din hälsa. När du tittar på ingrediensen, bör du bara se några saker.
  • De enda tre ingredienserna naturliga yoghurtbehov är mjölk, Lactobacillus bulgaricus, och Streptococcus termofilus. Du bör inte se mycket mer än detta på etiketten.
  • Vissa yoghurt kan ha ett tillsatt socker och frukt. Dessa är normala ingredienser - men långa listor av ingredienser är en indikation på en ohälsosam yoghurt.
  • Bild med titeln Köp det hälsosammaste yoghurtsteget 2
    2. Leta efter levande och aktiva kulturer på ingredienslistan. Probiotika, som är bra bakterier som hjälper dig att hålla dig frisk, är en av de främsta fördelarna med yoghurt. När du skannar en yoghurtikett, leta efter orden "levande och aktiva kulturer" på yoghurtens etikett. Detta indikerar att yoghurt inte värmebehandlades, vilket avlägsnar probiotika från yoghurten.
  • Bild med titeln Köp det hälsosammaste yoghurtsteget 3
    3. Välj rätt kalciuminnehåll. En annan fördel med yoghurt är att det är en stor källa till kalcium - men inte alla yoghurt har så högt ett kalciumräkning som de borde. Leta efter yoghurt som har minst 15% av ditt dagliga kalcium. Belopp varierar från yoghurt till yoghurt. Vissa har så hög som 35%, så om du försöker få mer kalcium, leta efter kalciumrika yoghurt.
  • Bild med titeln Köp det hälsosammaste yoghurtsteget 4
    4. Var uppmärksam på tillsatta sockerarter. Yoghurt innehåller lite naturligt socker. En liten mängd socker som anges på ingrediensmärket bör inte vara överraskande - men konstgjort smaksatta yoghurt innehåller höga mängder socker. Var noga med att se hur många gram socker din yoghurt innehåller. Högsocker yoghurt är inte en hälsokost.
  • Helmjölk kommer i allmänhet naturligt med 10 till 15 gram laktos (ett naturligt förekommande socker) per kopp. Grekisk yoghurt har cirka 5 till 10. Smaksatt yoghurt kan innehålla mer socker, även när det är smaksatt med naturlig frukt.
  • I allmänhet, leta efter yoghurt med mindre än 22 gram socker.
  • Del 2 av 3:
    Undvika vissa typer av yoghurt
    1. Bild med titeln Köp det hälsosammaste yoghurtsteget 5
    1. Var försiktig med falsk frukt. Frukt kan vara ett hälsosamt tillägg till yoghurt-, men lite frukt i yoghurt är verkligen en blandning av socker, matfärgning och grönsaksjuice. Om yoghurt hävdar att innehålla frukt, kontrollera etiketten. Frukt bör vara en av de första föremålen som anges som en ingrediens, före socker eller några konserveringsmedel. Om du inte ser frukt på etiketten är frukten förmodligen falsk.
  • Bild med titeln Köp det hälsosammaste yoghurt steg 6
    2. Tillvägagångssätt icke-fet yoghurt med försiktighet. Fett i yoghurt är inte alltid en dålig sak. Din kropp behöver friska fetter för att trivas. Det är allmänt friskt att köpa yoghurt mellan 1 och 2% fettinnehåll. Var försiktig med fettiga yoghurt, eftersom massor av fetthaltiga yoghurt lägger smak genom att lägga till mycket socker. Kontrollera alltid etiketten.
  • Om du väljer lågfettig yoghurt, gå till yoghurt som är smaksatt med färsk frukt över socker.
  • Bild med titeln Köp det hälsosammaste yoghurtsteget 7
    3. Håll dig borta från värmebehandlade yoghurt. Värmebehandlade yoghurt Ta bort mycket av de goda bakterierna från yoghurt. Bakterier i yoghurt är inte dåligt, och saker som probiotika gör yoghurt friska. Värmebehandlad yoghurt är i allmänhet inte lika frisk som andra sorter. Det borde säga någonstans på yoghurtens etikett om det var värmebehandlad.
  • Om du är laktosintolerant, var försiktig med värmebehandlade yoghurt. Laktosintoleranta människor har svårt att smälta värmebehandlade yoghurt.
  • Del 3 av 3:
    Välja en typ av yoghurt
    1. Bild med titeln Köp det hälsosammaste yoghurt steg 8
    1. Välj grekisk yoghurt för protein. Om du använder yoghurt för ett proteinförstärkning är grekisk yoghurt förmodligen ditt bästa alternativ. Grekisk yoghurt tenderar att ha högre protein och är också lägre i socker.
    • Men grekisk yoghurt har inte så mycket kalcium. Icelandic Skur Yoghurt har både högprotein och kalciumnivåer. Om du letar efter ditt protein och kalcium, gå till skur yoghurt.
    • Många grekiska yoghurt har cirka 6 gram protein per en 15 ounce behållare.
  • Bild med titeln Köp det hälsosammaste yoghurt steg 9
    2. Väga fördelarna med vanlig yoghurt. Vanlig yoghurt är vanligtvis den bästa näringsvis. Det har bara två ingredienser och är inte söt som andra yoghurt. Medan vanlig yoghurt är mer surt än sött, kan du blanda det med saker som frukt och granola eller använda den i smoothies.
  • Saker som blåbär, jordgubbar, mango och andra frukter kan lägga smak till vanlig yoghurt.
  • Du kan också lägga till vanlig yoghurt till en smoothie, lägga till konsistens till smoothie med yoghurt samtidigt som de kastar i frukter och gröna grönsaker.
  • Bilden med titeln Köp det hälsosammaste yoghurtsteget 10
    3. Smak yoghurt på egen hand. Medan smaksatta yoghurt har mer smak, vilket kan göra ett bättre mellanmål, kan sockerhalten vara mycket högt. Om du vill lägga till smak till yoghurt är det friskare att köpa vanlig yoghurt och smaka det med naturliga ingredienser.
  • Det bästa alternativet är att lägga till din egen färsk frukt till yoghurt. Detta håller yoghurt naturligt och friskt.
  • Du kan också drizzle det med naturlig lönnsirap eller honung.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande