Hur man är extraordinär

Tänk på de extraordinära människor som du har känt eller beundrat från fjärran. Vilka egenskaper har de som du önskar att du hade? De flesta av dem lever ett mycket fullt liv, fullt av intressanta upplevelser. De försöker också ansluta sig till andra personer med sitt äkta själv. Dessutom lär många extraordinära människor att ta risker för att hitta nästa stora äventyr.

Steg

Metod 1 av 3:
Ta riskerStöd WikiHow och gå till annonsen
  1. Bild med titeln Undvik hajar medan surfing steg 7
1. Följ vad du älskar. Ofta går vi inte framåt med något eftersom det inte är vad som normalt är gjort. Att ta risker räknas dock vad du verkligen vill göra och vidta åtgärder för att gå vidare med det.
  • Till exempel, kanske du alltid har drömt om att gå tillbaka till skolan för att studera omvårdnad. Du älskar att ta hand om människor, men du tror att du är för gammal för att gå tillbaka till skolan nu.
  • Många människor i ditt liv kan säga samma sak, speciellt om du redan har en etablerad karriär. Men att gå tillbaka till skolan kan hjälpa dig på din resa för att göra något du verkligen älskar. Det är en risk, men det är en som driver dig framåt.
  • Bild med titeln övervinna en rädsla för höjder Steg 17
    2. Möt dina rädslor. Alla är rädda för något. Men ibland kan din rädsla hålla dig tillbaka. Det är inte nödvändigtvis rädslan för spindlar eller ormar som är så skadliga, utan snarare rädslorna, håller dig från att göra något du kanske verkligen älskar eller är exceptionellt på.
  • Till exempel, kanske du älskar att skriva, men du är rädd för att visa att du skriver till någon eftersom du är rädd att de kommer att avvisa det. Det är en giltig rädsla, men det borde inte hålla dig från att dela den sak du älskar. Det kan tjäna dig respekt och hjälpa dig att växa, och när du träffar människor genom ditt kreativa skrivning kan det hjälpa dig att landa ett jobb du verkligen älskar.
  • Kom upp med sätt du kan komma igång. Du behöver inte dyka in - bara ta barnsteg. Till exempel kan du börja med att visa ditt skrivande till en pålitlig vän eller familjemedlem. Du kan också hitta ett onlineforum för författare, där du är relativt anonym. På det sättet, om du börjar känna dig obekväma, kan du alltid backa ut.
  • Du kan också ta större steg. Hitta en litterär tidning för att skicka in ditt skrivande till. Många samhällen har lokala litterära tidskrifter öppna för inlämningar, och med internet kan du hitta tidskrifter över hela världen som söker inlagor. Du kan också hitta en lokal öppen mikrovatt där du kunde läsa det du har skrivit till andra författare. Du hittar sannolikt mycket stöd i ditt samhälle för en växande författare.
  • Bild med titeln vara stark efter ett uppbrott steg 5
    3. Lär dig att visa dina brister. Extraordinära människor gör misstag som alla andra. Men de gömmer inte dem bort som inget någonsin hänt. Istället sätter de dem ut för alla att se så att de kan lära sig att vara bättre nästa gång.
  • Denna typ av sårbarhet är viktig för dig som en person eftersom det kan hjälpa dig att växa. Men det hjälper också andra runt dig, eftersom det visar dem kan de göra ett misstag och fortsätta fortsätta göra fantastiska saker, precis som du.
  • Det är också viktigt att inte bara visa dina brister, men att be om ursäkt när du har gjort ett misstag. Att göra det hjälper dig att reparera eventuella skador som du har gjort, och visar att du är ödmjuka nog att erkänna när du har fel, en kvalitet inte alla har.
  • Bildbetatled blir ett tågledare Steg 9
    4. Jobba hårt. Att vara bäst på något, eller till och med mycket bra, måste du sätta i timmarna för att lära sig skickligheten. Med vissa uppskattningar måste du lägga in så många som 10 000 timmar att verkligen bli expert på något.
  • För att sätta det i perspektiv, skulle du behöva jobba 5 timmar om dagen (varje dag) i 5 år att sätta i 10 000 timmar.
  • Var noga med att lära dig din skicklighet. Du kan ta lektioner, hyra en handledare, kolla in biblioteksböcker, eller till och med använda online-tutorials.
  • Bild med titeln Uppnå mer i buntade mål, planer och resolutioner Steg 1
    5. Ha tålamod. De flesta mål tar tid att uppnå, och att vara extraordinär, måste du vara i den för långdistansen. Det betyder att inte ge upp när saker blir grova, men istället klibbar det för att skörda dina belöningar.
  • Ett sätt att se till att du går framåt är att ställa in mätbara, uppnåbara mål. Mätbara mål är sådana som är specifika. Till exempel, säger att du vill lära dig att spela violinen är inte särskilt specifik. Att bryta det i mindre, mätbara mål kan dock hjälpa dig att gå vidare. Till exempel kan du göra din första uppsättning mål för att hitta en violin att hyra eller köpa, hitta en klass eller handledare och lära dig hur du håller instrumentet ordentligt. Det är mål med mätbara ändar.
  • Var noga med att ställa in tidsgränser för dina mål, inom anledning. Till exempel kanske du kan säga att du har en vecka för att hitta en violin att hyra eller köpa och en vecka för att hitta en handledare. Som hjälper dig att faktiskt följa igenom.
  • Dessutom, vilket gör några framsteg mot dina mål hjälper dig att motivera att du gör mer.
  • Bild med titeln vara stark efter ett uppbrott steg 14
    6. Bygga upp ett lag. Extraordinära människor arbetar sällan ensam. Istället har de ett team av extraordinära människor bakom dem eller kopplade till dem. När du försöker bli extraordinärt, arbeta för att hitta andra personer som stöder dig (och vem du kan stödja i gengäld).
  • Ett sätt att hjälpa till att bygga upp ett nätverk av stöd är att ansluta sig till organisationer som är inriktade på vad du är intresserad av. På det sättet möter du människor som har liknande intressen, och du kan stödja varandra.
  • När du har anställt exceptionellt bra människor, gör allt du kan för att hålla dem runt. Till exempel, se till att du märker och beröm det goda arbetet de gör. Ett annat sätt att visa dig värdesätter dem att lyssna på sina idéer och deras bekymmer, och faktiskt arbeta för att ändra saker som svar.
  • Bild med titeln Deal med att bli avfyrade steg 6
    7. Var inte rädd för att sluta. Ibland är en av de modigaste besluten du kan göra för att avsluta något som inte fungerar, oavsett om det är en karriär, ett jobb eller ett förhållande. När du har jobbat och arbetat och du fortfarande inte har sett resultat kan det vara dags att prova något nytt.
  • Oavsett vad, du borde njuta av vad du gör. Det betyder inte att varje ögonblick kommer att vara ren glädje. Varje mål eller ett jobb tar lite hårt arbete som inte är roligt. Men om det du gör dag efter dag känns mer som tortyr än kul, kan du överväga att prova något annat. När du hittar något du verkligen älskar, kommer du inte ha svårt att kasta dig in i den.
  • Metod 2 av 3:
    Lever ett fullt livStöd WikiHow och gå till annonsen
    1. Bild med titeln har en rolig springbrytning Steg 19
    1. Var uppmärksam på vad som är viktigast. Liksom de flesta känner du förmodligen att köra för att tjäna mer pengar, få fler saker och ser bättre ut. Men extraordinära människor inser att dessa saker spelar ingen roll så mycket som att lära sig att fokusera på de saker som gör dig riktigt lycklig.
    • Till exempel, att vara i ett förhållande med människor du älskar och förtroende är viktigt, och det behöver inte vara sexuellt. Vänskap kan vara lika viktigt som att ha en livstidspartner. Du behöver bara vara med människor som du litar på att vara emotionellt sårbar med.
    • Detta steg betyder också värdering av erfarenheter över saker. Saker fyller bara ditt hus, medan erfarenheter får dig att känna sig levande och uppfriskad.
  • Bild med titeln har en rolig springbrytning Steg 8
    2. Uppleva saker istället för att göra ursäkter. En del av det som gör livet roligt är de erfarenheter du har, från att äta en fantastisk middag för att titta på en soluppgång för att ta en målningsklass. När livet blir upptagen, kommer du sannolikt att hitta ursäkter att inte ha nya erfarenheter, som alla gör det. Men se till att du tar dig tid att komma ut och prova nya saker är integrerat för att göra dig en extraordinär person.
  • Tänk på det på det här sättet. När du tänker på extraordinära människor, tycker du om någon som sitter hemma varje natt? Nej, extraordinära människor har extraordinära och intressanta upplevelser.
  • Börja göra planer. Bestäm att du ska försöka minst en ny sak i veckan och hålla fast vid det. Att göra planer med andra människor kan hjälpa dig att hålla fast vid det.
  • Också, var inte rädd för att vara spontan. Känn som att gå till stranden? Ta en mental hälsodag från jobbet och ta den tre timmes bilresa ner till stranden. Visst, du är trött i slutet av dagen, men du kommer också att känna dig exhilarated och mer levande.
  • Bild med titeln Ange mål för livet Steg 8
    3. Hitta tid för dina lustar. Precis som de erfarenheter du har, hjälper dina passioner att göra ditt liv fullare och du en mer intressant person. Att följa dina lustar hjälper till med din nyfikenhet och håller din gnista av livet.
  • Kanske har du förlorat kontakten med din kärlek av målning, men det brukade göra dig lycklig. Försök att plocka upp det igen. Gå med i en klubb i ditt område, eller hitta en klass på ditt lokala commission.
  • Om du inte är säker på vad du verkligen är passionerad om, börja utforska intressen. Kolla in böcker från biblioteket på hobbyer och idéer som tar din uppmärksamhet, eller börja ta community college klasser som fångar ditt intresse. Om du hör om en händelse som pekar ditt intresse, gå till det för att se vad det handlar om.
  • Bilden med titeln har en rolig springbrytning Steg 26
    4. Frikoppla. Ibland, när det här ögonblicket av ren glädje kommer runt, kan du hitta dig själv, inte ge det. Du håller tillbaka lite för att du är rädd för när nästa dåliga sak kommer att slå. Men att lära sig att verkligen gräva ner i glädje kan göra dig till en mer glädjande person, och i sin tur kan en mer extraordinär person, så få människor att leva glädje.
  • Nästa gång du befinner dig i en lycklig situation, ta lite tid att vara i ögonblicket. Låt dig fylla med känslan. Ta i glädjen på ansikten av människor runt dig. Njut av känslorna av maten du äter eller känslan av sand och vatten mellan tårna.
  • Bild med titeln Tack Någon Steg 9
    5. Lär dig att vara tacksam. Tacksamhet är ibland svår när livet kastar kurvbollar på dig åt vänster och höger. Ändå är det gott om ett annat sätt att lära sig att leva ett extra liv för att det hjälper dig att uppskatta vad du har och vad som är viktigast för dig, en sällsynt kvalitet.
  • Ett sätt du kan lära dig tacksamhet är att ta tid varje dag att tänka eller skriva om saker du är tacksam för. Du kan skriva ner 3 saker varje dag i en tidskrift som du är tacksam för eller till och med posta 3 saker du är tacksam för på sociala medier varje dag för dina vänner att se. Du kan också bara ta tid varje natt att tänka på de saker du är tacksam för i ditt liv.
  • Uttrycka din tacksamhet. När du är tacksam för en person eller vad de har gjort, berätta den personen. Att skriva en anteckning är ännu bättre, eftersom det får dig att ta tid att verkligen känna den tacksamheten. Plus, det låter den andra personen veta att de uppskattas.
  • Metod 3 av 3:
    Anslutning med andra personerStöd WikiHow och gå till annonsen
    1. Bild med titeln Var söt till din flickvän Steg 9
    1. Lär dig att vara snäll. "Var snäll mot andra människor" låter bra tills du måste gå ut i världen och göra det. Att vara snäll är ibland den svåraste vägen att ta, när du står inför arga människor, stress eller svåra situationer. Men om du vill vara en extraordinär person som svarar på svårt eller till och med bara varje dagssituationer på ett positivt sätt, är det bra att vara ett bra steg.
    • Gör små saker för andra människor för att få dem att känna sig speciella. Kom ihåg folks födelsedagar. Skicka små kort i posten. Ta med någon en blomma för att få dem att känna sig speciella.
    • När någon blir arg, betala tillbaka dem i vänlighet. Till exempel, om någon säger något betyder för dig på kaféet, betala för sitt kaffe utan att fråga. Dessa små frågor kan överraska människor och göra ett otäckt ögonblick till ett tillfälle för tillväxt och tacksamhet.
    • Ge oönskade komplimanger. Ta dig tid att göra små saker, som att öppna dörrar eller stoppa för att hjälpa någon att hämta något de släpper. Le på främlingar. Alla dessa små saker lägger till.
  • Bild med titeln lockar en Gemini-tjej Steg 10
    2. Göra relationer en prioritet. När du är en extraordinär person hittar du sätt att lyfta andra människor upp. Det betyder att engagera sig i folket i ditt liv och hitta sätt att visa att du bryr dig.
  • Till exempel, ett enkelt sätt du kan visa dig vård är att verkligen lyssna när andra berättar om deras liv. Det betyder att du gör ögonkontakt, frågar uppföljningsfrågor och hitta sätt att följa upp senare på vad du lärde dig. Som ett exempel, kanske en vän har sagt att de går igenom en hård tid. Du kan följa upp senare genom att skicka ett mail för att fråga hur de gör eller ens genom att skicka en anteckning via posten.
  • Det betyder också att värdera människor och de saker de har att erbjuda världen. Till exempel, leta efter det goda i din make och berätta för dem att du är tacksam för vem de är och vad de tar med till ditt förhållande och ditt liv.
  • Bild med titeln uppmanar din flickvän Steg 2
    3. Förstå dina egna behov och gränser. En del av anslutningen till andra är förståelse där dina begränsningar är. Det är också att räkna ut vad dina egna känslomässiga behov och gränser är. De mest extraordinära människorna är vanligtvis de som är mest självmedvetna.
  • Detta steg är viktigt eftersom du äger dina känslomässiga behov hjälper dig att vara psykiskt hälsosammare. I sin tur, det hjälper dig att vara mer närvarande för andra.
  • För att förstå dina känslomässiga behov och gränser, notera tiderna när du blir arg eller irriterad. Ta en stund att tänka på vad du har dig till den platsen. Kanske behöver du bara mer ensam tid, eller kanske du känner dig undervärderad.
  • Uttrycka de behoven till de människor som bryr sig om dig. Om du känner dig undervärderad kan du säga, "Ibland känner jag mig som om jag jobbar och ingen märker. En av de saker jag behöver i mitt liv är människor som kan visa mig uppskattning. Jag försöker visa dig uppskattning när du gör bra jobb, och ibland behöver jag det också."
  • Bilden med titeln har en rolig springbrytning Steg 27
    4. Volontär din tid. Att ge tillbaka till ditt samhälle kopplar du till andra som har ett behov eller vill ha det. Det sätter dig i kontakt med personer som du inte annars träffar i ditt dagliga liv, och hjälper dig att ha ett rikare, fylligare liv.
  • Tänk på de saker du älskar, sedan sätta dessa lustar till god användning i ditt samhälle. Kärleksböcker? Volontär att läsa med barn på en lokal grundskola. Fick en passion för matlagning? Ge din tid på ett lokalt soppkök. Ha en passion för att organisera? Prova volontärarbete på en matbank.
  • Dessutom kan volontärarbete hjälpa dig att odla tacksamhet.
  • Bild med titeln har en rolig springbrytning Steg 12
    5. Omgiv dig med bra människor. Du har nog hört frasen "Du är vad du äter." Huruvida det är sant, det är sant att dina vänner påverkar vem du är. Därför, omgivande med extraordinära, kan bra människor hjälpa dig att bygga ett extra liv.
  • Tänk på de egenskaper du tycker att en extraordinär person skulle ha, till exempel att vara en snäll person som är äkta och kan ta risker.
  • Tänk sedan på folket i dina sociala kretsar. Som mest uppvisar dessa egenskaper? När du räknar ut det, försök att spendera mer tid med de människor.
  • Om du inte känner att du har människor i ditt liv som är extraordinära, börja försöka göra nya vänner. Strike upp samtal med människor på klubbar du går med eller ens människor du möter i kaféer. Mest extraordinära människor njuter av att sätta sig där ute och göra förbindelser med nya människor.
  • Bild med titeln har en rolig springbrytning Steg 16
    6. Var öppen och respektfull på kontoret. Naturligtvis vill du inte spilla hela din livshistoria din första dag på jobbet. Kontoret kan dock vara en mycket kall miljö, speciellt om interaktion och respekt är kvävd. Du kan dock bidra till att skapa en bättre miljö bara genom att erbjuda respekt för dina medarbetare och vara öppen för relationer med dem.
  • Testa till andra personer på ditt kontor för att se hur deras liv går. Vänta inte bara på en perfunctory "bra." Ge dem utrymme att verkligen prata om sina liv. Börja med att bygga upp ett förhållande genom att fråga om sin familj och vad de tycker om att göra utanför jobbet.
  • Stödja andra människor på kontoret genom att lova människor när de gör ett bra jobb. Det är lätt att riva människor ner. Det är mycket svårare att märka och respektera det arbete som görs.En enkel, "Du vet att du gjorde ett riktigt bra jobb på den rapporten. Du har ett bra öga för detaljer." kan gå långt.
  • Lägg inte upp en vägg. Detta steg är särskilt viktigt för chefer. Det är viktigt att vara öppet om vad du tänker och känner för företaget. Bjud in andra människor att erbjuda åsikter. När saker går fel, låt dem veta att du är lika ledsen som de är, och arbeta tillsammans med dem för att se vad du kan ändra, istället för att omedelbart komma ner på dina arbetare.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande