Hur man är mindre självisk

Har mer än en person påpekade hur själviskt du är? Om du tenderar att du är mitt i universum, insistera alltid på att komma, och hata att dela eller göra gynnar för andra, då, du har förmodligen lite av ett själviskt problem. Även om det inte händer mindre, det finns det några saker du kan göra för att bli en person som är känd för att ge, inte ta.

Steg

Del 1 av 3:
Ökad självmedvetenhet
  1. Bild med titeln vara mindre självisk steg 1
1. Gå med i ett lag. Bara om något lag kommer att göra. Gå med i en Sports League, eller den välkomnande kommittén i ditt grannskap, eller bli medlem i den franska klubben efter skolan. Oavsett vilken aktivitet du väljer, kommer en del av ett lag att hjälpa dig att se att arbeta med andra är viktiga, och att många individuella behov måste balanseras för framgång - inte är självisk är lite del av att vara en lagspelare, så att gå med Ett lag är ett bra ställe att träna din generositet och rättvisa. Framgångsrik teamwork är också en kritiskt viktig färdighet för många yrken.
  • Att vara en del av ett lag kommer att göra det svårare för dig att sätta dina behov över andras behov, eftersom du kan vara utåt kritiseras för din själviskhet, vilket kan ta ner hela laget.
  • Bild med titeln vara mindre självisk steg 2
    2. Utöva empati. Empati innebär att förstå eller dela en annan persons känslor, eller till "Sätt dig i sina skor." Empati är en färdighet som kan bearbetas och stärkas, och kan hjälpa dig att bli mindre självisk. Arbeta med att förstå andras synvinkel och suspendera dina egna önskemål och behov - att göra det, kommer du sannolikt att bli mer generös och förståelse. Några sätt att utöva empati inkluderar:
  • Fråga den andra personen hur han gör. I stället för att göra antaganden eller avfärd med någon när han gör något du inte håller med, fråga honom vad som händer i sitt liv. Vara nyfiken och oroad över den här personen och se om du kan förstå hans syn på vad som händer.
  • Föreställ dig sympatiska skäl för personens beteende. Om du är bakom en äldre kvinna i linje och de tar lång tid att kolla, försök att släppa dömer och frustration. Kanske spenderar kvinnan de flesta dagar ensam, och de chattar med clerken lite längre eftersom hon sällan ser någon. Det spelar ingen roll om det här är den sanna anledningen att de håller upp linjen - det är viktigt att det hjälper dig att ha empati för den andra personen.
  • Bild med titeln vara mindre självisk steg 3
    3. Balansera dina behov med andras behov. Om du tenderar att sätta dig först, se till att du får det du vill, när du vill ha det, måste du börja släppa dig och tänka på att hitta balans i dina relationer. Börja tänka på vad dina barn, vänner eller betydande andra kanske vill, även om det är i konflikt med dina behov. När du är i en motstridig situation, tänk på vad som skulle göra den andra personen glad istället för vad som skulle göra du innehåll. Försök hitta en kompromiss, eller försök att sätta dina behov åt sidan.
  • Kom ihåg att allas behov, vill, och önskningar hålla lika vikt.
  • Om din signifikanta andra verkligen vill se deras favoritlag spelar baseball i slutspelet men du vill gå på bio, låt de få vad de vill ha den här gången.
  • Bild med titeln vara mindre självisk steg 5
    4. Visa uppskattning för andras vänliga handlingar mot dig. Om du tycker att du utnyttjar eller förväntar sig saker från andra, som en vän som alltid ger dig en tur eller någon som använde sitt personliga nätverk för att hjälpa dig att få ett jobb, är det dags att börja säga "Tack." När någon är en tjänst eller är snäll mot dig, visa dem tacksamhet genom att tacka dem, antingen med dina ord, eller till och med en anteckning eller liten present. Låt dem veta att du verkligen uppskattar att de gick ut ur deras sätt att hjälpa dig.
  • Försök att göra goda gärningar för dina vänner eller till och med främlingar, förväntar sig ingenting i gengäld. En verkligt osjälvisk handling av vänlighet är gjort utan förväntan om belöning eller beröm.
  • Bild med titeln vara mindre självisk steg 6
    5. Lär dig att kompromissa med. Tänk på att hitta ett gott medium där alla som är involverade i situationen kan få några av vad de vill ha. Kompromissering är en färdighet som hjälper dig att lyckas, inte bara i vänskap och relationer, men också i näringslivet.
  • När du försöker lösa ett problem, tänk på vem som verkligen vill ha det mer. Om du och din signifikanta andra plockar en film att titta på, och de har varit döende För att se en film, medan du bara är ljummet på ditt olika val, låt dem ha sin väg.
  • Om du upptäcker att du inte känner starkt om din position, då nå ett avtal som gynnar de andra människorna. Då nästa gång du verkligen vill ha något, blir det din tur. Allt kommer ner för att plocka dina strider.
  • Innan du når ett avtal, se till att alla har tid att uttrycka sina synpunkter. Detta kan hjälpa dig att ha ett mer balanserat perspektiv innan du når ett beslut.
  • Bild med titeln vara mindre självisk steg 20
    6. Dela med sig. Låt en vän låna din favoritklänning. Dela din lunch med en vän som glömde deras. Låt din betydande andra använda din stereo för en eftermiddag.
  • Få vana att dela något du tidigare var mycket possessiv av. Detta hjälper dig att visa andra att de spelar någon roll för dig och gör det lättare för dig att ge. Det kommer att förändra ditt självperspektiv från att vara någon som är självisk att vara någon som är osjälvisk.
  • Bild med titeln vara mindre självisk steg 21
    7. Volontär. Ta dig tid att frivilligt i ditt samhälle, oavsett om det är genom skolan, arbeta eller en oberoende verksamhet. Du kan arbeta i ditt skolbibliotek, städa upp en lokal park, arbeta i ett soppkök, eller spendera tid på att lära sig vuxna och barn lär sig att läsa. Volontärarbete är ett utvidgat ditt perspektiv av världen genom att se hur andra är i behov och hur du kan göra skillnad. Volontärarbete kommer också att göra dig mer uppskattad av vad du har när du ser att inte alla har turen att ha alla de saker du gör.
  • Göra ett mål att volontärarbete minst en gång i veckan, och se hur mycket mindre självisk du känner.
  • Under Covid-19-pandemin kommer många platser där du kan vara volontärarbete att vara stängd för att främja social distans. Hitta ett sätt att volontärarbete som du kan göra ensam eller i en mycket liten grupp.
  • Del 2 av 3:
    Att vara en bättre vän
    1. Bild med titeln vara mindre självisk steg 7
    1. Var en bättre lyssnare. Om du vill sluta vara självisk måste du lära dig att lyssna på andra människor. Och det betyder att du verkligen borde lyssna, inte bara nicka och säg "Uh va," tills det är din tur att prata. Lyssna innebär att absorbera vad folk säger, minns vad folk säger och förstår dina vänner, betydande andra och medarbetare. Det kan också hjälpa om du frågar öppna frågor som ger din konversationspartner en chans att uttrycka sig eller själv.
    • Avbryt inte.
    • När din vän talar, ge ett tankeväckande svar genom att referenspunkter görs i konversationen för att visa att du verkligen uppmärksammar.
    • Om din vän har ett problem, jämför det inte omedelbart med ditt eget problem, vilket du hävdar är "sämre." Ta alla problem på egen hand och ge relevant råd när du kan utan att göra allt om dig. Du kan säga något som, "Jag var i en liknande situation, och det här hjälpte mig. Tror du att det kan fungera för dig?"
  • Bild med titeln vara mindre självisk steg 8
    2. Låt din vän välja vad du ska göra tillsammans. Denna lilla och enkla gest kunde göra en stor skillnad i din vänskap. En viktig aspekt av att vara en bra vän är stödjande, vilket inkluderar att stödja din väns aktiviteter från tid till annan. Nästa gång du och din vän hänger ut, låt henne välja filmen, middagsplatsen, den lyckliga timmen, eller den aktivitet som du kommer att göra tillsammans.
  • När du väl har vana att göra det, kan du upptäcka att du blir njut av att göra de människor du bryr dig om lycklig.
  • Du kan också vända oss. De kan välja vad du ska göra en vecka och du kan välja vad du gör nästa.
  • Bild med titeln vara mindre självisk steg 9
    3. Förbered en hemlagad måltid för din vän. Gå till affären, handla för de saker du vet att din vän kommer att älska, och sedan spendera minst en timme som lagar en utsökt måltid och ställer in bordet. Förbereda en måltid för din vän tar tid, pengar och ansträngning, och du ser hur bra det känns att göra något trevligt för en annan person.Detta är en speciellt trevlig gest om din vän är trött, bruten eller behöver lite komfort.
  • Gör inte din vän med över något annat än något att dricka. Du gör allt arbete den natten.
  • Om du upptäcker att du verkligen gillar att laga mat för andra, kan du till och med börja baka kakor eller göra grytor och sedan släppa av dem på dina vänners hus på kvällen.
  • Bild med titeln vara mindre självisk steg 10
    4. Ge bra råd. Stopp för att ge bra, hjärtligt och meningsfullt råd till en vän kan verkligen få dig att känna mer ge och mindre självisk. Inte alla gåvor är fysiska - ibland är det bästa du kan göra för en vän hjälpa dem att räkna ut sina problem. Tala inte bara om för din vän vad de vill höra - istället ta sig tid att ge dem meningsfulla och handlingsbara råd som verkligen kan förändra sitt liv.
  • Att ge bra råd till dina vänner kan också göra dig mer medveten om vad dina vänner verkligen behöver istället för vad du behöver.
  • Bild med titeln vara mindre självisk steg 11
    5. Sluta prata om dig själv hela tiden. Detta är lättare sagt än gjort. Även om det är själviskt och att vara självständigt är inte exakt samma sak, går de hand i hand. Så, gör en punkt att prata om dig själv bara en tredjedel av tiden när du är med en vän - spendera resten av din tid som pratar om din vän, om andra människor du känner eller om andra utomstående ämnen.
  • Om din vän ger ett problem och du har upplevt en liknande sak, är det ok att kortfattat prata om dig själv att säga att du har gått igenom något liknande så länge som målet med att du gör det är att berätta för din vän att du kan Empathize enkelt med dem. När du har nämna detta, vänd snabbt strålkastaren tillbaka till dem så att de kan fortsätta prata.
  • Bild med titeln vara mindre självisk steg 12
    6. Fråga dina vänner om sig själva. Om du normalt inte gör det, borde du verkligen göra en vana med det. Nästa gång du är med dina vänner, fråga dem hur de gör, vad de känner, hur deras dagar gick, eller vad de har kommit upp den veckan. Gör det inte för uppenbart att du ändrar din bana och börjar bombardera dem med frågor på en gång - istället, ta dig runt för att fråga dem frågor om sig själva och vad de har på gång.
  • Visar ett intresse för andra är ett bra sätt att vara mindre själviskt.
  • Det borde inte känna sig ytligt. Du borde fråga dina vänner om sig själva eftersom de är dina vänner och för att du bryr dig.
  • Bild med titeln vara mindre självisk steg 13
    7. Gör din vän en tjänst bara för att. Gör inte din vän en tjänst som en beräknad knep för att få något som du vill ha senare - gör det ur ditt hjärtas godhet. Bynden kan vara stor eller liten, allt från att plocka upp kaffe för din vän när de fastnar i en stor studie session för att ta tre timmar ur kvällen för att förklara kemiska ekvationer till dem. Om du ser att din vän verkligen behöver något men är rädd att fråga, borde du vara den som föreslår det även innan din vän gör det.
  • Och ibland kan du göra din vän en tjänst även om de verkligen inte behöver något, bara för att du känner dig snäll eller såg något som fick dig att tänka på dem.
  • Del 3 av 3:
    Visar tacksamhet
    1. Bild med titeln vara mindre självisk steg 14
    1. Gör en tacksamhetslista en gång i månaden. En dag per månad, spendera femton minuter med en anteckningsbok för att skriva ner alla saker du är tacksam för. Stoppa inte tills du har kommit med minst tio saker. Håll listan och lägg till det varje månad. Använd den här listan för att påminna dig om att ditt liv är fullt, och tänk på hur tacksam du är för folket i ditt liv. Gå sedan ut och säga dem!
  • Bild med titeln vara mindre självisk steg 15
    2. Ge en liten gåva. Visst, ger din vän, familjemedlem eller betydande annan en gåva på födelsedagen en trevlig gest. Men en ännu trevligare och mer spontan gest kommer att vara när du ger din vän en gåva eftersom du är tacksam att du känner den här personen. Gör det kommer att göra båda alla lyckligare.
  • Det behöver inte vara helt nytt eller dyrt. Det kan vara en souvenir, en begagnad bok eller en smycke. Det som är viktigt visar din vän att du är tacksam - priset på presenten är mycket mindre.
  • Bild med titeln vara mindre självisk steg 16
    3. Ge bort något du älskar. Detta är ett annat bra sätt att visa tacksamhet. Ge bort en gammal skjorta du bryr dig inte om är en sak, men ger din favorit tröja till din lilla syskon eller din bästa vän är en annan. Om du har något som du är knuten till men att du inte verkligen har en användning för, ge den till någon som faktiskt kan använda den, även om det betyder mycket för dig. Denna typ av att ge kan vara smittsam - tänk på hur det bra du gör kan sprida utöver sin direktkälla!
  • Att komma till vana att ge bort saker du älskar kommer att göra dig mindre självisk och mindre fäst vid alla dina ägodelar.
  • Bild med titeln vara mindre självisk steg 17
    4. Uppskattar naturen. Gå till en vandring eller en körning i parken. Ta en lång promenad på stranden. Omgiv dig själv i naturen, fördjupa dig i sin skönhet och fokusera på presenten av det nuvarande ögonblicket. Att vara i vördnad av naturens skönhet kan göra dig mer tacksam för vad du har och mer villig att ge till andra.
  • Att vara ute i naturen kan också hjälpa dig att sätta saker i perspektiv. Du har en mycket svårare att se ditt eget lilla perspektiv som allt viktigt när du står längst ner på ett gushing och kraftfullt vattenfall.
  • Bild med titeln vara mindre självisk steg 19
    5. Skriv tackkort. Varje gång någon gör något som verkligen betyder något för dig, ta dig tid att få ett tackkort. Var noga med att nämna exakt hur mycket den här personen menade för dig. Skicka inte bara korten till lärare, medarbetare eller professorer - få vana att skriva korten till nära och kära vänner, för att visa dem att du märker deras ansträngningar och är tacksamma för dem.
  • Köp ett paket med tio tackkort. Göra ett mål att använda dem alla inom året.
  • Tips

    Var glad att du har möjlighet att hjälpa de mindre lyckliga än du. Tänk på dem och vara tacksam för vad du har.
  • Försök empati med den hungriga och donera maten till matbanken.
  • Varningar

    Var försiktig så att du inte går för långt i andra riktningen eller du kan utnyttjas av människor. Var stark och skydda dig själv, men också flexibel och villig att dela din tid, resurser och kärlek med dem som du anser vara bra, pålitliga människor.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande